Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunā Lattelecom Helio iTV nonāk pie Latvijas skatītājiem

    Jaunākie raksti

    No šīs nedēļas Latvijas TV skatītājiem Lattelecom piedāvā jauno Helio interaktīvo televīziju, vienlaikus sākot līdzšinējās Interaktīvās TV klientu pāreju uz jauno vidi. Helio iTV ir pieejama ne tikai TV ekrānos, bet arī mobilajās ierīcēs, katram lietotāja profilam nodrošinot satura rekomendācijas un citas papildu funkcijas. Pirmie skatītāji izmaiņas savos ekrānos pamanīs jau šodien, savukārt pārējiem esošajiem Interaktīvās TV skatītājiem Helio iTV tiks pārslēgts pakāpeniski turpmāko mēnešu laikā.

    “Šodienas skatītājs jau sagaida, lai izklaides pasaule vienmēr ir blakus, ir intuitīva un saprot, kāds saturs aizrauj tieši viņu. Lai gan varētu šķist, ka ar jaunās paaudzes skatītāju TV skatīšanās vairs nav tik aktuāla, zinām, ka ar mūsdienīgām un ērtām funkcijām arī TV ekrānam iespējams “dot jaunu elpu”. Helio iTV piedāvā labāko skatīšanās pieredzi, apvienojot tradicionālo televīziju un interneta televīziju, ļaujot skatīties, ko, kad un kur vien to vēlamies,” par stāsta Lattelecom izklaides un komunikāciju pakalpojumu daļas direktore Inga Alika-Stroda.

    Reklāma

    Ņemot vērā apjomīgo Lattelecom Interaktīvās televīzijas klientu skaitu, pāreja uz Helio iTV notiek pakāpeniski, ik nedēļas pārslēdzot vairākus tūkstošus klientu, kā arī no 26. jūnija – visus jaunos TV skatītājus. Klienti informāciju par pārejas brīdi un jaunajām funkcijām saņems viņu norādītajos saziņas kanālos. Helio iTV nepieciešamais tehniskais nodrošinājums ir tāds pats, kā bija Lattelecom interaktīvajai TV – pietiekami jaudīgs interneta pieslēgums, savukārt mazās ierīces darbojas jebkurā interneta tīklā.

    Tehnoloģiju attīstība ir devusi varu skatītāju rokās – izvēlēties, ko skatīties jebkurā laikā, vietā un ierīcē. Lattelecom seko šai tendencei un radot Helio iTV īpaši vērā ņemts lietošanas ērtums, lai tā būtu lietotājam draudzīgākā interaktīvās televīzijas platforma.

    Mazajos ekrānos – arī satura vadīšana

    • Sākotnēji Helio iTV ir pieejama TV, viedtālrunī un planšetē, bet vēlāk arī datorā, turklāt saturs visās vidēs ir saistīts.
    • Saturu no mazajiem ekrāniem ir iespējams ne vien skatīties, bet arī vadīt – uzlikt ierakstus, atzīmēt iecienītās programmas un filmas, ko skatīties vēlāk.
    • Helio iTV ļauj saturu izvēlēties mobilajā ierīcē un ar viena klikšķa palīdzību pārnest to uz mājas TV ekrānu. Tādējādi saturu var vadīt arī no attāluma, piemēram, esot darbā vai sabiedriskajā transportā, izvēlēties filmu vai multfilmu, ko atskaņot mājas TV ekrānā bērnam vai saviem vecvecākiem.

    Iespēja personalizēt saturu

    • Tiem skatītājiem, kuri būs apliecinājuši, ka šādu iespēju vēlas, balstoties uz iepriekš skatītājām filmām un seriāliem, Helio iTV algoritms ieteiks līdzīgu piedāvājumu, rekomendējot aktuālāko attiecīgā žanra saturu.
    • Helio iTV ļauj izveidot vairākus lietotāju profilus, lai katrs varētu ātrāk un ērtāk uzreiz atrast sev interesējošo saturu. Atsevišķi profili ir izveidojami gan TV ekrānā, gan par tādiem kļūst katrs pievienotais mobilais ekrāns. Tādējādi iespējams nodalīt rekomendācijas atbilstoši katra ģimenes locekļa interesēm – bērniem savs ieteiktais saturs, vecvecākiem – savs, sporta faniem vai seriālu cienītājiem – savs.
    • Ja līdz šim bija iespējams izvēlēties tikai vienu valodu visiem kanāliem, vai arī norādīt to konkrētām pārraidēm, tad jaunajā Helio iTV katram TV kanālam var izvēlēties savu valodu, kas saglabāsies ilgtermiņā, arī ierakstos un arhīvā.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    27.06.2018 11:59

    beidzot arī kādi reāli uzlabojumi, nevis pliks mārketings.

    diida
    27.06.2018 12:21
    Reply to  digitalk

    Nosauc, lūdzu, šos uzlabojumus

    Guntis Kalns
    27.06.2018 12:36
    Reply to  digitalk

    Kas ir šie “uzlabojumi” – jauns logo un dizains komplektā ar grūti izrunājamu nosaukumu?

    27.06.2018 13:44
    Reply to  Guntis Kalns

    vai ne? Kārtējais “maksā par to ko tev nevajag” variants. 100+ kanāli, no kuriem reāli vairāk kā puse ir nevajadzīgi, bet arī par tiem jāmaksā.

    x
    27.06.2018 13:59
    Reply to  Rudolfs Caune

    kā – nevajag? braucot mājās, sastrēgumā var sabakstīt wishlistu un ierodoties mājās, apsēsties pie tv ar bļodu klēpī un pavadīt tur laiku līdz gulētiešanai. 100kanālu tv ir lētāk par aktīvo atpūtu un nav arī diezko jāpiepūlas (ja nu – neaizmigt).

    digitalk
    27.06.2018 15:39
    Reply to  Rudolfs Caune

    tas ir simtreiz jau sakošļāts un izspļauts – tavi 10 kanāli tev izmaksās tik pat cik tie 100+

    digitalk
    27.06.2018 15:33
    Reply to  Guntis Kalns

    kā jūs divi gab. rakstīt protat, bet lasīt ne? VISS ir rakstā – pieeja raidījumiem no mobilā, profili un valodas/subtitri pa kanāliem.

    Vita Chebbi
    28.06.2018 04:35

    Kamēr vien būs jāskatās tā nenormālās reklāmas raidījuma laikā un uzspiestās reklāmas, ja uzliec raidījumu.arhīvā no sākuma, neredzu jēgu un skaļus vārdus par uzlabojumiem Lattelecom TV.

    ltc
    28.06.2018 09:27
    Reply to  Vita Chebbi

    +daudz

    digitalk
    28.06.2018 18:37
    Reply to  Vita Chebbi

    par neredzēšanu:

    https://youtu.be/gPmVN_ErSPw

    Paula
    02.08.2018 23:27

    Kādēļ bija vajadzīga kaut kāda itkā modernākā televīzija “helio”? Tas, ka tā ir modernākā nenozīmē, ka labākā un vienkāršākā. Vecā lattelecom televīzija bija laba, manuprāt, vecākiem cilvēkiem tas krietni var sarežģīt dzīvi.

    digitalk
    02.08.2018 23:43
    Reply to  Paula

    pastāsti, ar ko helio ir sarežģītāka par veco interaktīvo? kanālus vairs nevar pārslēgt ar pogas nospiedienu? apskatīties EPG?

    Krotow
    05.09.2018 18:25
    Reply to  digitalk

    Šodien es arī “pēkšņi” kļuvu par Helios lietotāju. Kā mazās Motorola dekodera kašteles lietotājam galvenās izmaiņas – no Shotcut pazīstamā kanālu/raidījumu tabula ar skatīšanās laika līniju tagad tiek izmantota arī iTV, programmu sarakstā raidījumu rindu augstums beidzot pietiekams, lai ietilpinātu īso nosaukumu (vairs nav tizlās horizontālās strīpiņas, kur raidījuma nosaukumu un laiku jāmeklē blakus), pārtīšana starp raidījumiem un dienām atkal notiek patīkami ātri (pēdējos 2-3 gadus tā drausmīgi vilkās), ierakstu apturot, uzdod jautājumu vai tu vēlies to darīt, kas ir ļoti labi (cik reizes gadījies pēc nejauši nospiesta Stop labu laiku tīstīties atpakaļ uz arhīva vietu, kur pārtraukts skatīties), lielākas konfigurēšanas iespējas (valodas, TV ekrāna malu attiecība utt.) un pārslēdzot programmas, BEIDZOT IZZUDUŠAS NEAPTURAMĀS REKLĀMU PAUZES! Šķiet, ka saturam izmantots jauns kodeks, jo krāsas kļuvušas sulīgākas, taču ne aziātiski pārsātinātas un attēla kvalitāte kopumā ir labāka – asums redzami uzlabojies pat antīkos CRT TV. Tagad mīnusi. Helio pavisam noteikti nav domāts mazas izšķirtspējas TV ekrāniem un skatītājiem, kuri nav savietojami ar datoru. Ja iTV skatieties pagājušā gadsimta CRT TV vai monitorā caur S-Video, būs jāsamierinās ar mazmazītiņiem puscaurspīdīgiem burtiņiem ātrajā kanālu izvēlē un raidījumu tabulā. Bonusā – ierakstītā raidījuma izvēle kanālu tabulā un atgriešanās atpakaļ tagad notiek ar 2 darbībām… Read more »

    P.S.
    06.09.2018 20:03

    To var arī noņemt? Ieslēdzu TV, lai relaksētos pēc kārtējās darba dienas un nesaprotu, kas notiek, ko spiest, kur meklēt. Sviests!

    žanna
    09.09.2018 01:51

    kurš var pastāstīt ka tai jaunā programā var patīt uz priekšu vai atpakaļ ierakstītu raidījumu,es nevaru atrast tādu funkciju,,

    MM
    21.09.2018 19:10

    Jautājums – ierakstu savu seriālu, kad gribu skatīties rāda kā neierakstītu un noskatīties nevaru.
    Kādēļ tā?

    Reklāma