Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple TV 4K (2021) apskats

    Jaunākie raksti

    Apple mēģinājumiem iekarot mājas izklaides jomu ir ļoti sena vēsture. Tālajā 1993. gadā Apple izlaida Macintosh TV, kas bija 14 collas liels televizors ar iebūvētu TV uztveršanas karti. Ierīce nebija populāra un jau gadu vēlāk pēc pārdotām 10 000 vienībām šī produkta pārdošana tika apturēta. Šajā pašā 1994. gadā Apple ar vairākiem partneriem strādāja pie Apple Interactive Television Box televizora pierīces (set-top box), kas tā arī nekad neieraudzīja dienasgaismu. 1996. gadā Apple izziņoja Apple Pippin projektu, kas tehniski bija pie televizora pieslēdzama multimediju un spēļu ierīce. Šoreiz Apple centās strādāt pie tā, lai Pippin’us ražotu citi uzņēmumi (Bandai un Katz Media), taču vēl pēc gada pie Apple vadības grožiem atgriezās Stīvs Džobss, kas projektu slēdza. Kā redzam, vairāki Apple mēģinājumi ienākt šajā perspektīvajā jomā piedzīvoja fiasko.

    Apple TV ēra

    Pirmā Apple TV ierīce, ko pazīstam šobrīd, tika izlaista 2006. gadā un pa šiem gadiem esam piedzīvojuši jau četras Apple TV ierīču paaudzes (pēdējās paaudzes ierīci sauc par Apple TV HD), kā arī klāt nācis aktuālais Apple TV 4K modelis, kas 2021. gada pavasarī iesoļoja savā otrajā paaudzē. Vispār kopumā Apple saprot, ka šādas atsevišķas pie televizora pieslēdzamas ierīces nākotne nav spoža un strādā pie Apple TV lietotnes, ko pa tiešo var uzstādīt gan uz Mac datoriem, iPhone un iPad mobilajām ierīcēm, kā arī viedajiem televizoriem (LG, Sony, Samsung u.c.), kā arī Microsoft Xbox un Sony PlayStation spēļu konsolēm. Papildus ar Apple TV+ vārdu tiek apzīmēts uz visām šīm ierīcēm pieejams satura paklpojums, kurā var noskatīties Apple veidotus seriālus un filmas. Tātad, kā redzam, Apple TV jēdziens laika gaitā mainās.

    Šoreiz gan detalizētāk iepazīsimies ar pašu svaigāko otrās paaudzes Apple TV 4K. Tā ir izmēros diezgan maza (35 x 98 x 98 mm), bet pasmaga (425 g) pie TV ar HDMI kabeli pievienojama ierīce. Šo Apple TV modeli darbina Apple A12 Bionic procesors, kas tiek izmantots arī iPhone XS, XS Max un XR telefonos, kā arī dažos iPad modeļos. Ierīcei ir 32GB vai 64GB iebūvētās atmiņas versijas un pie interneta to varam pievienot vai nu ar kabeli (ir Gigabit Ethernet pieslēgvieta), vai bez vadiem (802.11ax Wi-Fi 6 atbalsts).

    Uz televizoru šis Apple TV spēj padot 4K (2160p UHD) saturu un atbalsta HDR un Dolby Vision, Dolby Atmos funkcijas. Šis Apple TV darbojas ar kompānijas izstrādāto tvOS operētājsistēmu, kam pamatā tiek izmantota iOS mobilā operētājsistēma. Tādējādi starp abām ir daudz kopīgu nianšu gan no izstrādes, gan lietošanas viedokļa raugoties. Apple TV var kontrolēt vai nu ar Siri Remote pulti (ir komplektā) vai ar mobilo telefonu (no Apple Home lietotnes).

    Apple TV savā mūžā ir piedzīvojis vairākus tālvadības pulšu dizainus, un, manuprāt, jaunais modelis ir visērtākais lietošanā. Pogas ir labi sataustāmas un tagad arī saredzamas, jo iepriekšējās paaudzes pults visa bija melna. Augšējais rimbulis ir skārienjūtīgs un tas ļauj šo pulti izmantot arī spēļu kontrolēšanai. Pultij ir iebūvēts mikrofons un varam Apple TV kontrolēt ar balsi. Īpaši noderīgi tas ir meklējot kaut ko ierīcē, jo nebūs jāmokās ar teksta ievadi pa simbolam. Uzlādēt šo pulti varam ar Apple TV komplektā iekļauto USB-A uz Lightning kabeli. Ja runājam par kabeļiem, tad kastē atradīsim vēl barošanas vadu. HDMI kabeli būs jāpērk pašam un es ieteiktu uz to neskopoties, jo lētie un vienkāršie HDMI kabeļi neļaus izmantot visas ierīces iespējas.

    Ko varam iesākt ar šādu Apple TV ierīci?

    Apple šajā ierīcē ir iestrādājusi vairākas noderīgas funkcijas un tādējādi katrs lietotājs to var izmantot citādāk.

    Apple TV mājas ekrāns

    Primāri Apple TV ir multimediju satura patērēšanas ierīce. Mēs varam skatīties filmas, seriālus, televīzijas kanālus izmantojot Apple TV (te samaksājot var būt iekļauts arī Apple TV+ saturs), iTunes Movies vai no App Store iegūtām lietotnēm, piemēram, Viaplay vai Tet+. Ja mēs dzīvotu ASV vai citās lielajās valstīs, tad satura pieejamība būtu labāka un varētu pilnvērtīgi šajā ierīcē izmantot ESPN, MLB, ABC, CNN u.c. saturu. Pozitīvi, ka lietotāja saskarnes pamatelementi šīm lietotnēm ir līdzīgi un nebūs no nulles jāmācās lietot katru televīzijas lietotni. Savukārt, kvalitāte lielā mērā būs atkarīga no televizora spējām pie kura pieslēgts Apple TV. Mūsdienās pieņemamas kvalitātes 4K televizori vairs nemaksā neadekvāti dārgi.

    No iTunes lietotnes varam pirkt vai straumēt filmas
    Apple TV lietotne ar Apple TV+ satura sadaļu
    Šādi izskatās Tet+ lietotne
    Šādi izskatās Viaplay lietotne

    Ja runājam par attēla kvalitāti, tad Apple TV piedāvā arī attēla kvalitātes kalibrēšanas rīks. Tas būs izmantojams, ja televizors neatbalsta Dolby Vision funkciju. Praksē tas darbojas tā, ka uz televizora tiek secīgi rādītas dažādas krāsas un ar mūsu iPhone priekšējo kameru (pieliekot telefonu pie televizora) šīs krāsas tiek nofilmētas un “saprasta” atšķirība. Rezultātā iegūstam kalibrācijas rezultātu, kas neprofesionālim vizuāli atgādina to, kā rāda televizors ar Dolby Vision funkciju (siltākas krāsas).

    Mūzikas frontē Apple piedāvā Music lietotni, ko jau esam labi iepazinuši mūsu pārējās Apple ierīcēs – telefonos un datoros. Tas ir maksas serviss. Ja gribam, varam izmantot arī citus mūzikas straumēšanas servisus uzstādot papildus lietotnes. Piemēram, Spotify.

    Apple Music lietotne
    Spotify lietotne

    Kur mūzika, tur arī podkāsti. Gluži tāpat kā uz Apple mobilajām ierīcēm un datoriem, arī Apple TV ir pieejama Podcasts lietotne. Tajā varam piekļūt pie mūsu abonētajiem podkāstiem.

    2019. gadā Apple izziņoja Apple Arcade videospēļu servisu. Par nepilniem pieciem eiro mēnesī mums ir piekļuve vairāk nekā diviem simtiem spēļu, kuras varam spēlēt gan uz Apple TV, gan Mac datoriem un mobilajām ierīcēm. Piezīmēšu, ka šajā servisā spēlēm nav reklāmu un iespēju notrallināt papildus naudu pirkumos pašās spēlēs. Šīs pārsvarā ir diezgan vienkāršas spēles, kādas esam pieraduši redzēt un spēlēt uz mobilajām ierīcēm. Diženākām spēlēm būs par īsu ar 60Hz displeja atsvaidzi, kas ir Apple TV 4K maksimums. Pamēģināju paspēlēt Sonic Racing ar Apple TV pulti un secināju, ka tas nav nemaz tik ērti. Bet spēlēšanai varam izmantot arī citus kontrolierus (piemēram, DualShock 4, DualSense vai Xbox Wireless Controller).

    Sonic Racing uz Apple TV darbojas labi, bet ar Siri Remote pagrūti spēlēt
    Spēļu iegūšana ir vienkārša un ātra

    Vēl viens interesants Apple TV pielietojums ir sportošanai. Ja mēs dzīvotu valstī, kur ir pieejams jaunais Apple Fitness+ serviss un izmantotu Apple Watch viedpulksteni, varētu pie televizora aizvadīt sportiskas aktivitātes un to gaitā redzēt mūsu pulsu. Bet arī bez Fitness+ mēs App Store veikalā varam atrast veselu lērumu dažādu sportošanas un jogas lietotņu. Ja mums patīk lēkāt vai gorīties pie televizora, šis varētu būt diezgan labs ierīces pielietojums.

    Tāpat varam Photos lietotnē uz Apple TV piekļūt pie mūsu ar iPhone uzņemtajām un iCloud mākoņservisā uzglabātajām fotogrāfijām un video. Apvienojumā ar albumu koplietošanas funkciju, principā varam ērti apskatīt jaunākās bildes uz lielāka ekrāna vai nokonfigurēt, lai vecāki var ērti apskatīties savu mazbērnu fotogrāfijas.

    Kaut kad pasen es biju piešāvies pie Apple TV pievienoties ar Apple AirPods austiņām, lai vakaros netrokšņotu. Tagad ar Audio Sharing funkciju varam pie Apple TV pieslēgt pat divus AirPods komplektus un divatā skatīties kādu filmu vai seriālu. Plus, jaunākajiem AirPods modeļiem būs pieejams arī Spatial audio uzlabotais telpiskais skanējums, ja to atbalsta arī pats saturs, ko vēlamies skatīties vai klausīties. Tāpat varam bez vadiem pie Apple TV pieslēgt līdz diviem HomePod mini viedajiem skaļruņiem. Savukārt, SharePlay funkcija ļauj kopā ar draugiem vai ģimenes locekļiem skatīties kādu filmu vai seriālu. Tas notiek tā, ka aizsākam FaceTime sazvanu no iPhone vai iPad un tad pašu seriālu palaižam uz Apple TV. Varēsim filmas laikā apspriest ekrānā notiekošo. Tāpat nekur nav pazudis AirPlay atbalsts, kas ļauj pavisam vienkārši un stabili uz televizora ekrānu straumēt mūsu iPhone/iPad vai Mac ekrānu. Te gan jāpiezīmē, ka jaunajos televizoros pašos sāk iebūvēt AirPlay atbalstu un arī manā gadījumā es varu pieslēgties televizoram pa tieši vai izmantojot Apple TV. Nejutu nekādu starpību izpildījumā. AirPlay ir un paliek AirPlay.

    Apple TV var kalpot par HomeKit viedās mājas centrmezglu (hub) un dažādas viedās spuldzes, apkures un ventilācijas risinājumi u.c. viedās mājas ierīces pa taisno savienosies ar Apple TV un tam būtu jāuzlabo kopējo sistēmas darbību. Proti, ierīcēm būtu jābūt pieejamākām nekā tad, ja mēģinam tās vadīt pa taisno no mūsu telefona vai planšetdatora. Pats Apple TV spēj pa virsu filmai vai seriālam parādīt paziņojumu un video no HomeKit kamerām, taču tā kā man šobrīd šāda kamera nav pieejama, nespēju to praktiski notestēt. Drīzāk biju pārsteigts par to, ka HomeKit ierīces nevaru vadīt no Apple TV saskarnes. Tas ir interesanti, jo to varu darīt no paša televizora. Man mājās ir vairākas HomeKit spuldzes un rozetes un šķiet, ka ar Apple TV parādīšanos mājas tīklā, tās darbojas ātrāk un ar mazāku aizturi. Tomēr līdz galam perfekta situācija nav un nereti ir jāuzgaida dažas sekundes līdz spuldze saprot, ka es to gribu ieslēgt vai izslēgt. Pēc Apple TV testa beigām tagad varēšu atkal patestēt vai situācija nepasliktināsies.

    Kopumā ierīce darbojas naski. Lietotnes var atvērt bez aizturēm, saturs ielādējas zibenīgi. Visa Apple ekosistēma ir tā uzbūvēta un ierobežota, ka mēs principā nevarēsim uz Apple TV palaist kaut ko, kas nedarbosies vai darbosies slikti. Tā atkal ir Android pasaules burvība -tev ir praktiski neierobežotas iespējas apgrūtināt savu dzīvi :)

    Cik maksā Apple TV un vai man to vajag?

    Latvijā Apple TV 4K (2021) maksā 199 eiro par 32GB versiju un 219 eiro par 64GB versiju. Pie tik mazas cenu starpības, manuprāt, loģiskāk būtu izvēlēties lielākas atmiņas versiju, jo gluži vienkārši ierīci ilgāk varēsim lietot neuztraucoties par pieejamo vietu.

    Kopumā ir pieejams diezgan plašs klāsts ar funkcionāli līdzīgām televizoru pierīcēm un daļa no tām (piemēram, Google Chromecast) ir gan izmēros mazāki pašā televizorā iespraužami verķi, gan arī maksā lētāk (ap 50 dolāriem). Idejiski visas šīs ierīces ļauj pārvērst mūsu dumjo displeju par viedu displeju un izmantot uz tā dažādas lietotnes, satura servisus vai spēles. Katram produktam gan var atšķirties konkrēto servisu un pieejamo lietotņu/satura piedāvājums un tas ir jāizvērtē pirms iegādes. Plus, nevar arī noliegt, ka ar katru paaudzi krietni spējīgāki kļūst paši viedie televizori. Nu jau tos darbina pieklājīgas televizoru operētājsistēmas, kurām sāk parādīties arvien vairāk lietotņu, un, piemēram, YouTube vai Netflix visdrīzāk būs ērtāk darbināt pa tiešo no televizora nevis vēl papildus izmantot citu ierīci. Tiesa, atsevišķas diskusijas vērta tēma ir par šādu viedo televizoru ilgmūžību, jo pat ja displeja panelis visdrīzāk kalpos 7 un vairāk gadus, televizora programmatūra būs novecojusi un mūsu iecienīto servisu lietotnes visdrīzāk to vairs neatbalstīs. Ja izmantojam lētu pierīci, pēc gadiem to nomainīsim uz jaunāku un jaudīgāku modeli un turpināsim izmantot ar mūsu veco labo televizoru. Viela pārdomām.

    Testa Apple TV pie manis mājās bija divas reizes un abas reizes nebija tā, ka es to izmantotu ikdienā. Es gan arī pašu televizoru izmantoju reti. No funkcijām, kas man šķita noderīgas, HomeKit viedās mājas sistēma – tur man visdrīzāk noderēja šī ierīce. Dažus vakarus bērnam bija attālināta tautu deju nodarbība un absolūti vienkāršā veidā varēju uz lielāku televizora ekrānu straumēt iPad ekrānā notiekošo. Pa testa periodu uz Apple TV noskatījos vairākas Ted Lasso sērijas (Apple veidots seriāls un tas ir lielisks) un Jaungada sagaidīšanā Apple TV ar Spotify lietotni fonā atskaņoja mūziku. Tātad, it kā noderīga ierīce, kad tā ir pie rokas, taču no otras puses – nav tas lētākais produkts, ko izmantot reti. Ja ikdienā televizors ieņem nozīmīgāku lomu un saimniecībā izmanto citas Apple ierīces, tad Apple TV būs noderīgāka ierīce.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    75 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ralfs
    02.01.2022 18:58

    Tikai vel Go3 varetu sanemties un uztaisit aplikaciju uz AppleTV.
    Visiem konkurentiem jau kadu laiku ir.

    Armands Bērziņš
    02.01.2022 19:41
    Reply to  Ralfs

    Es tā īsti vairs neredzu Go3 advantge pār tet+

    Skābene
    03.01.2022 08:50

    Reklāmu pārtīšana ir liels trekns pluss par labu Go3.

    gron
    03.01.2022 09:29
    Reply to  Skābene

    Kur tet+ nevar pārtīt reklāmu? Ja skatos ierakstā TV kanālus, tad ne reizi nav bijusi tāda problēma.

    Skābene
    03.01.2022 09:37
    Reply to  gron

    Var jau būt, ka tagad šito ir sataisījuši, tāpat kā bija Shortcut pirmsākumos, bet tajā brīdī, kad vairs nevarēja pārtīt, atteicos no TET un sāku lietot Go3. Un vēl rūgtums palika par Brieža boksa maču, kur mača vietā man TET rādīja kļūdas paziņojumu. Pašlaik neredzu nevienu iemeslu, kādēļ atgriezties pie TET.

    Biteme
    03.01.2022 11:58
    Reply to  gron

    Mjā….reklāmas maksas kanālos ir lieta, ko es nepieņemu principā.

    Aigars Axx
    23.02.2022 13:56
    Reply to  gron

    TV reklāmas vietā nāk tet reklāma, kuras laikā nevari iepazīties ar tv programmu, pārlūkot ierakstus, meklēt raidījumus… vari tikai regulēt skaļumu. :-) super!
    Ja gribi iemest aci te vienā filmā, te otrā, lai kko izvēlētos, dabūsi tet reklāmu! Ja kādreiz ir nepieciešamība raidījumu “konspektēt” pārtinot pa gabaliņam, dabūsi tet reklāmu! Tādad tet var lietot tikai tad, ja paralēli dari vēl kaut ko.
    Manā izpratnē tet ir tikai viens liels rūteris, kuram būtu jānodrošina satura padeve un pārslēgšanās. Bet tā vietā saņemu drazu. Ja manās mājās katrs rūteris rādītu reklāmas, tad būtībā vairs nedarbotos nekas.

    Rudolfs
    03.01.2022 09:32

    Disney multfilmas latviešu valodā. Citur nav un ar to pietiek tiem, kam ir bērni.

    Jānis
    03.01.2022 10:45
    Reply to  Ralfs

    Man arī noteikti argumenti par labu Go3 ir tieši Disney latviski un vēl arī viņu oriģinālsaturs.

    Biteme
    03.01.2022 11:56
    Reply to  Jānis

    Disney latviski? Man šķiet, ja bērnam ļaut skatīties TV – tad tikai svešvalodā lai apgūst ko jaunu.

    Name*
    03.01.2022 13:26
    Reply to  Biteme

    Manuprāt neatkarīgi no vecuma vajadzētu orģinālajā valodā skatīties un subtriti, lai ir latviski. Ja ir latviešu valodā saturs, tad subtriti arī pa virsu latviski. Tā, piemēram, dara Dānijā ar dāņu valodu. Tur labi saprot angļu valodu pensionāri tādā veidā. Un ārzemnieki var apgūt dāņu valodu.

    Skābene
    03.01.2022 16:29
    Reply to  Name*

    Pareizi, priekš kam latviešiem mācīties latviešu valodu, ja ir angļu valoda! Ja krieviem neizdevās ar varu mūs pārkrievot, tad tagad paši savus bērnus pārangļosim un jau pēc gadiem 50 mainīsim satversmi, lai angļu valoda ir oficiāla LV valoda. Lai krievi skatās Netflixu krieviski, Franči franciski, bet mēs angliski.
    Kas par to ka pēc tam bērniem tramvajs ir trambajs, tualete ir tolete, un pirmdiena ir pirdiena. Lasot zemenes īrijā, latviešu valodu nevajag! :D

    Name*
    03.01.2022 16:43
    Reply to  Skābene

    Nezināju, ka vairāku valodu zināšana ir kaut kas slikts. Televīzijā arī rāda franču, vācu un citās valodās filmas/seriālus utt. Latviešu valodu ir grāmatas, mūzika, filmas, multenes un bērnu raidījumi.

    Biteme
    04.01.2022 08:24
    Reply to  Skābene

    Nujā nujā, tāpēc ir jāskatās TV, lai mācētu izrunāt vārdu “tualete”)) Vienkārši – cilvēki mūsdienās ļoti maz lasa, to redz gan ziņu portālos, gan tepat kursorā. Nekāds TV dzimtajā valodā to labot nevar. Tādi laiki.

    Salomkins
    02.01.2022 19:35

    Iepriekšējās paaudzes Apple TV izglāba manu Sony televizoru ar Android. Pats panelis lielisks, bet OS briesmīgs, visas aplikācijas kārās un bremzēja. Tagad ideāla kombinācija, pat skaņa regulējas no Apple TV pults. Jautājums vai ir vērts taisīt upgrade uz jauno?

    Biteme
    03.01.2022 08:52
    Reply to  Salomkins

    Ja viss strādā un nav sūdzību….tad lai turpina strādāt.

    Ralfs
    21.02.2022 08:28

    Vai ir kadi jaunumi par GO3 uz AppleTV?

    Ralfs
    15.05.2023 15:13

    Vai aizvien nav nekādu jaunumu? Gads jau riņķī.

    Lauris
    03.01.2022 14:18
    Reply to  Salomkins

    Cits tv ražotājs,precīzi tas pats stāsts.

    Bats
    11.01.2022 10:51
    Reply to  Salomkins

    Šis! Android TV OS atsit jebkādi vēlmi iegādāties SONY TV. Labi paneļi, bet tas OS padara TV leitošanu par cīņu. Apple TV to atrisina, islēdzas pats, ieslēdz cau HDMI arī TV uzreiz uz vajadzīgo video ieeju un viss – nav jāsaskaras ar Android TV.

    Janis
    02.01.2022 19:46

    Sveiks, ieminējies par Apple Fitness servisu. Ar visādiem lockdowniem, šāda tipa servisi paliek interesantāki. Latvijā gan maz ticams ka drīzumā tas atnāks, bet esmu visādos ārzemju forumos lasījis ka var iegūt šos servisus samainot visādus settingus lai izskatās ka esi piemēram no UK un tad viss strādā.
    Es gan esmu skeptisks tādam lietām un pieņemu ka tas nav īsti pareizi. Esi kaut ko tādu dzirdējis un vai tas vispār ir iespējams?

    Omlete
    03.01.2022 19:07
    Reply to  Janis

    Personīgi esmu izveidojis AppStore kontu, kas reģistrēts USA. Šim kontam ar Apple Gift Card uzskaitu naudiņu un abonēju visu, ko man vajag. Uz TV lietoju Fitness+. Ikdienā nekādas problēmas nesagādā. Esmu uzskaitījis 50usd gift cardu uz konta un pērku appus, subscriptions. Ja vajag info sīkāk varu vēlāk uzrakstīt.

    Ralfs
    04.01.2022 07:59
    Reply to  Omlete

    Butu liela interese sanemt sadu instrukciju. :)

    KasparsB
    02.01.2022 20:08

    Nu jau appletv+ serviss (app) ir pieejams arī android tv (vismaz uz mana 2019.gada philipsa ir)

    Mr J
    02.01.2022 20:19

    Lietoju šādu. Izmantoju parsvara priekš TET un Netflix. Ļoti ērti. Viss arī savelkas uz vienas pults (kas pati par sevi arī izcila), arī TV pults vairs nav vajadzīga. Ja nav pēdējo paaudžu TV, tad šis ir labs gadžets, kas TV atsvaidzina, padārgs gan, bet lietojams būs noteikti ilgi.

    Yo, Bro
    02.01.2022 20:20

    Samsung TV var uzinstalēt gan Apple TV aplikāciju, gan Apple Music. Diez vai Arcade spēlētu uz TV, jo pat telefonā atveru kādu Arcade spēli reizi 2 mēnešos. Vienīgais kāpēc būtu gatavs iegādāties Apple TV kastīti ir, lai var pieslēgt pie TV Homepodus. Caur MacBook biju pieslēdzis Homepodus pie TV – nu skaņa kruta. Bet pagaidām iztieku no pirkuma, jo dārgi, ja vajag tikai, lai tumbas pieslēgtu, negribās 2 pultis uz dīvāna un pie TV vispār jāsēž mazāk.

    Janis
    07.01.2022 22:48
    Reply to  Yo, Bro

    Apple TV app var uzlikt praktiski uz jebkura jaunākas paaudzes TV, bet ikdienā, manuprāt, nav nekas ērtāks par Apple TV mazo kasti, it sevišķi, ja esi apple eko sistēmā. Šeit arī nepiekritīšu Kristapam, ka YouTube un Nertflix ir ērtāks pašā TV. (Esmu bijis Sony, Samsung un LG interfeisā) Tiem, kuriem it pirmās paaudzes 4K, šo noteikti būtu vērts iegādāties dēļ pults.

    Jānis
    03.01.2022 01:11

    Paldies par apskatu. Jau sen plānoju Apple TV iegādi, tomēr precizējoši jautājumi:

    1. Vai ar Apple TV var savienot Android ierīces un/vai Windows datorus (ekranēšanai)?
    2. Vai ir kāds info, kad un vai vispār varētu uz Apple TV būt Go3 aplikācija?

    Ralfs
    03.01.2022 09:30
    Reply to  Jānis

    GO3 sola ka busot aplikacija pavisam driz, bet ka nav ta nav.
    Sola jau veselu gadu.

    KasparsB
    03.01.2022 11:06
    Reply to  Jānis

    kāpēc jāpērk apple tv, ja to visu var izdarīt ar android (tv) box? un visas app pieejamas.

    KasparsB
    03.01.2022 16:36

    atbilde bija autoram, jo tika pieminētas android ierīces un windows dators, kā arī go3 app. Nekas netika minēts, ka būtu vai nebūtu citas apple iekārtas. Jebkurā gadījumā, lai lietotu appletv+ nav vajadzīga apple produkti.

    Skābene
    03.01.2022 13:19
    Reply to  KasparsB

    Kāpēc vispār vajag kaut kādu kasti, ja televizorā jau ir viss kas nepeiciešams? :)

    Mmm
    03.01.2022 16:17
    Reply to  Skābene

    Tāpēc ka lielākā daļa TV smart OS ir nenormāli bremzējoši s…di. Var jau būt ka paši jaunākie un dārgākie ir OK, neņemos spriest. Bet mans MiBox un Nvidia shield (uz kura ir Apple TV app uzinstalēta) strādā bez jebkādiem lagiem salīdzinot ar TV OS. Uz TV lai pārslēgtu no HDMI1 uz HDMI2 vajag 15-20 sek – tik ļoti bremzīgs ir TV.

    Skābene
    03.01.2022 16:34
    Reply to  Mmm

    Man Tizen strādā bez bremzēm kā uz šī gada aparāta, tā arī uz 2018.gada aparāta. Apple TV app iet bez aiztures. Neesmu novērojis bremzēšanu. MiBox uz aci gan šķiet lēndarbīgāks, bet vairāk kaitina 2 pulšu esamība.

    Last edited 2 years ago by Skābene
    Mmm
    03.01.2022 17:19
    Reply to  Skābene

    Man LG ar WebOS 3.0, bremze šausmīgākā, jau no paša sākuma. Jebkurš Menu punkts veras vaļā 20-30 sek. Un tā uz visiem TV kas ir bijuši vai ir. Vairākas pultis gan ir neērtas, tas tiesa. Bet man MiBox pults patīk pat labāk par TV pulti, vēl labāk man patīk Shield TV “toblerona” pults :)

    Skābene
    04.01.2022 11:35
    Reply to  Mmm

    WebOS testēju tikai uz lēta LG televizora un varu piekrist par lēnīgumu, arī lietošanas ērtības ziņā nav nekas patīkams. Kā tas WebOS darbojas uz dārga televizora nav ne mazākā priekšstata.

    Aldis Esmits
    03.01.2022 18:22
    Reply to  Skābene

    Manā setapā ir gan Androīda multimēdiju box, gan TET interaktīvā TV, gan vēl Blue Ray lasītājs un tas viss caur Pioneer resīveri. Lai nepakārtos pultīs – risinājums ir Logitech Harmony pults !

    Alberts Kviesis
    03.01.2022 04:19

    Mūsdienās gan pieņemamas kvalitātes 4K televizori maksā pietiekami pieejamas cenas
    ——————
    …raksts totāli pazudis tulkojumā. Esat gadu sākuši ar draņķīgu publicējamo rakstu pārbaudi :/

    Alberts Kviesis
    03.01.2022 04:23

    tb t.sk. anti gramatikas paraugs.. iedodiet kādam filologam, lai saskaita kļūdas. Man sanāca stipri virs 20, attiecīgi – nekāds ctrl+enter te nepalīdzēs

    Ralfs
    03.01.2022 10:23

    Kristap,
    Varbut varu paligt Zoopasta (TEHNOLOĢIJU RUBRIKA) pacelt so temu? :)
    Kad GO3 aplikacija beidzot bus uz AppleTV? Savadak tikai tuksi solijumi.

    Paldies!

    KasparsB
    03.01.2022 11:09
    Reply to  Ralfs
    Ralfs
    03.01.2022 11:31
    Reply to  KasparsB

    Neder, ta ir prieks iPad.

    svimart
    03.01.2022 15:00
    Reply to  Ralfs

    Ko tas kas priekš ipad neiet uz apple tv… ? common

    Ralfs
    04.01.2022 08:02

    Paldies!

    Ralfs
    26.01.2022 08:25

    Sveiks!
    Vai ir kadi jaunumi?

    Alberts Kviesis
    03.01.2022 11:13

    Kristap, kā ar Ctrl+Enter var salabot šo? – Mūsdienās gan pieņemamas kvalitātes 4K televizori maksā pietiekami pieejamas cenas
    – varbūt tomēr kāds stilistiku un gramatiku zinošāks piekomentēs?

    Alberts Kviesis
    03.01.2022 11:49

    Ctrl+a un Enter darbojas?

    Alberts Kviesis
    03.01.2022 11:54

    jo izrādās, ka Ctrl+Enter drīkst lietot tikai 1x :D. Labi, atzīšos atkārtoti vienkārši neizdevās.. hvz..

    Biteme
    03.01.2022 11:54

    Redzi, problēma jau nav ne CntrlEnter, ne autoros. Viņi tiešām domā un runā šādā valodas dialektā. Labi vai slikti – nespriedīšu, bet vienkārši konstatēju faktu.

    Alberts Kviesis
    03.01.2022 14:53
    Reply to  Biteme

    Biteme – bet gramatikas pamatlikumus LV neviens nav atcēlis. Džeki dragā bez pieturzīmēm un izteiksmes.. un kam tas der? Lasīšanai mutvārdos arī, lai saprastu, kas ar to domāts, ir jābūt pareizi strukturētai formai

    Jānis
    03.01.2022 17:13

    Starp citu Kristap runājot par ctrl+enter, man uz Mac (chrome un safari) rakstot komentāru nestrādā bultiņas pa labi un kreisi (uz augšu, leju gan strādā). Kaut kas nav labi

    Alberts Kviesis
    04.01.2022 10:51

    Es neredzu jēgu turpināt šo diskusiju komentāros, jo tā neko nemainīs
    —————
    Es gan redzu. Iedodat šo rakstu LV valodas filologam, redzēsiet vismaz beidzot patieso situāciju. Pat varētu ārpus kārtas apstākļos vienu šādu brāķēšanu nosponsorēt, ja reiz pašiem nav šādas vēlēšanas

    Alberts Kviesis
    05.01.2022 02:07

    no problem. rakstīšu personīgi par rezultātiem un iedošu cenzora kontaktus..

    Jānis
    03.01.2022 14:17

    Kā ir vispār ar Airplay, var jebkuru video streamot no telefona/datora uz apple tv, vai arī ir tāpat kā ar chromecast, kur puse video internetā (no dažādiem saitiem) nemaz nav pieejama chromecast funkcija un tad vajag vai nu atmest ar roku vai castot visu browsera tabu?

    gron
    03.01.2022 14:29
    Reply to  Jānis

    Domāju, ka nevar visus. To ko nevar, to strīmo kā telefona ekrānu. Cik ta nu bieži tāda vajadzība ir

    Jānis
    03.01.2022 17:10
    Reply to  gron

    Zini kā, tā kā pie mums Latvijā nav visādu Disney+ utt. servisu un gribas noskatīties kādu filmu/seriālu, tad vai lejupielādēt to failu no kāda torrenta, vai arī streamot pa taisno no kāda saita 720p kvalitāte. Un darot otro variantu vajag vai nu chromecast vai airplay.

    Papa
    03.01.2022 22:25
    Reply to  Jānis

    Browsera tabu jau var kastot palaižot video fulskrīnā, airplay laiž devaisa ekrāna kontentu uz televizoru, nevis kā youtube pa taisno no neta ņem un telefons kļūst par pulti. ;) Līdz šim ar airplay viss ir bijis ok, izņemot lmt jauno megaaplikāciju. Gribēju uzlikt uz lielā ekrāna to vētras koncertu, a šis neļauj ne aizpušot video, ne airplejot visu ekrānu. Tikko kā šīs darbības mēģina, straume apstājas. Nu un protams uz samsung tizena viedtv aplikācija neeksistē… attiecīgi norāvu viņus podā ar visu savu gudro tv.

    davfreim
    04.01.2022 09:41
    Reply to  Jānis

    Strīmoju caur Apple TV (4Ķ) 4kHD filmas no Macbook no torrentiem (jo nevar visas legālā ceļā dabūt). Nav nekādu problēmu, viss forši, skaņa uz TV (Homepods mini 2 gabaliem, kas saslēgti ar LG 4K TV)

    Aaa Ppp
    03.01.2022 17:06

    Te jau pa visiem visi plusi uzskaitīti tam Apple TV. Vēl viens pluss ir tas, ka es sajūdzu kopā dažādus izplatītājus kā kanālus. Piemēram, Amazon Prime, HBO MAX u.c. Tas dod to, ka viss ir vienuviet iekšā Apple TV+ , it kā sīkums, bet patīkami.

    Vēl arī aktīvi izmantojo AirPlay, lai padotu skaņu uz savu yamaha resīveri un skandām. Jā, nav lēts produkts, bet ērts gan!

    BlackOnBlack
    03.01.2022 20:38

    Heilo, Skuteļa kungs.
    Lūdzu noskaidrojat caur Bite un Go3 ekspertiem, kad tik tiešām būs plašāka info par Aplikaciju ieks Apple TV.

    Jau ieprieks paldies. :)

    Komentaram par Apple TV kvalitatem, isuma, nekas nekaras, attela kvalitate izcila, procesors dara savu darbu teicami, un ticu, ka vel pec 5+ gadiem viss bus tik pat labi. Tet+ kvalitate (par piemeru Latvijas TV kanali) salidzinot Androidu uz ta pasa OLED TV ir apbrinojami teicama uz Abola.

    Atis
    10.10.2023 10:05
    Reply to  BlackOnBlack

    Atdzīvinu tēmu. Es labprāt gribētu Apple TV, bet Go3 nesaderība ar viņu attur no šī pirkuma. Pašlaik ir LMT TV bunža, kurā ir Android un uzinstalēts Go3. :D LMT vēl nedaudz izmanto sieva, jo pieradusi pie izvēlnes utt. Bet nu jākratās vaļā, baigā bremze tas LMT Technicolor box – raustās attēls, skaņa, lēns. TV vecs, ne smart, bet pašlaik neredzu jēgu mainīt. Pat ja mainītu, gribētu ārējo box, kas ir spējīgāks.

    Traktors
    04.11.2023 15:05
    Reply to  Atis

    Es arī vēlos atdzīvināt tēmu par GO3 uz Apple TV 👍

    Ralfs
    09.03.2024 08:18
    Reply to  Traktors

    Skuteļa kungam vienalga.
    Es jau četrus gadus Go3 ekspertiem jautāju kad būs aplikācija uz Apple TV. Solīt viņi māk, bet kā nav. tā nav.
    Un sevi pozicionē vēl kā nākotnes TV, lai gan nejēdz uztaisīt aplikāciju uz parasta TV :D.

    Reklāma