Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple HomePod mini viedā skaļruņa apskats – ierīce, kas pagaidām buksē

    Jaunākie raksti

    Mana pirmā pieredze ar viedajiem balss asistentiem sākās 2020. gada sākumā, neilgi pēc tam, kad biju pievienojies Kursors komandai. Kā arī iepriekš 2018. gada beigās es pats vēl ikdienas lasītāja lomā tepat Kursorā piedalījos konkursā ar iespēju vinnēt Google Home Mini. Tad attiecīgi 2019. gadā Ziemassvētku laikā iegādājos šo skaļruni, un tā sākās mana pieredze ar tiem. Tiesa, šī pieredze joprojām nav ļoti plaši pārbaudīta, jo šādu ierīci vairāk izmantoju radio klausīšanai vai vienkāršām darbībām.

    Ja pēdējā laikā jaunie Apple produkti tiešām ar neko īpašu nepārsteidz, ir jāsāk atzīt un pievienoties vienam no mūsu auto sadaļas guru Mārim Gaugeram, ka šobrīd vairāk esmu iesūkts Apple ekosistēmā, ne ļoti specifiski un smalki novērtējot produktu tehnisko varēšanu. Tā, protams, Apple gadījumā nav tik slikta. Tāpēc pagājušā gada oktobrī, kad reizē ar jaunajiem iPhone 12 modeļiem tika prezentēta HomePod mini ierīce, bija sajūta, ka jā, šis produkts beidzot būs kaut kas aizraujošs no Apple par salīdzinoši labu cenu. Bet jāatzīst, ka pēc pāris mēnešu lietošanas, es šo Apple viedo skaļruni vai nu neesmu atkodis, vai arī tas vismaz pagaidām patiešām ir “gļukains”, un ir jācer uz sistēmas atjauninājumiem, kas stabilizēs tā darbību.

    Reklāma

    Pie sava Apple HomePod mini es tiku 2021. gada sākumā, bet pa šo laiku uzņēmums jau paspējis paziņot, ka pārstājis ražot savu pirmo viedo skaļruni – lielo brāli HomePod, kas vienkārši zaudējis tirgus cīņā, neiegūstot lielu popularitāti gan savas augstās cenas, gan nespējas ziņā. Jāatzīst, ka tieši funkcionalitātes ierobežojumi vismaz šobrīd neļauj pārāk pozitīvi vērtēt HomePod mini. Negribas atzīt, bet ir pat neliela vilšanās sajūta. Par to, kā tā veidojusies tad turpmāk apskatā, jo viss jau nav tik melns.

    Kas lācītim vēderā?

    Apple HomePod mini ir mazāka HomePod versija, kas aprīkota ar uzņēmuma izstrādāto un uzlaboto skaļruni no pirmās paaudzes HomePod, kas arī ir viena no šī produkta kvalitātes zīmēm. Kā norāda pats uzņēmums, tad šis skaļrunis, nodrošina 360 grādu skanējumu. Ikdienā tas nozīmē, ka neatkarīgi no tā, kur atrodas klausītājs, HomePod mini spēs sniegt ļoti augstu skaņas kvalitāti. Var uzteikt ierīces salīdzinoši kompaktos izmērus, kas ir 8,43 cm augstumā un 9,79 cm platumā, bet svars – 345 grami. Tātad to ir viegli paņemt rokā un ērti pārvietot pa visu māju.

    HomePod mini nav nekādu īpašo ekrānu vai fizisko pogu, jo vienīgā fiziskā saskarne ir stikla daļa skaļruņa augšpusē. Ar tās palīdzību var regulēt skaļumu, ieslēgt pašu ierīci vai izsaukt Siri viedo asistentu. Pārējās lietas varēs kontrolēt ar iPhone un Home lietotnes palīdzību. Elektriskais kabelis ir iestrādāts pašā skaļrunī, līdz ar to nav iespējams to atsevišķi atslēgt, taču interesanti ir tas, ka pamata komplektācijā šis skaļrunis ir aprīkots ar 20W lādētāju. Tieši to pašu, kuru Apple vairs nepiedāvā jaunajos iPhone 12 modeļos, nepieciešamības gadījumā liekot to iegādāties atsevišķi. Viena no tehniski svarīgākajām komponentēm ir U1 čips, kas nodrošina gan precīzu vietas noteikšanu Apple produktos, bet HomePod mini gadījumā speciālo iespēju pārraidīt mūziku, kad iPhone pieskaras skaļrunim.

    Gandriz piemirsās viena lieta, ko atcerējos jau rakstot par ikdienas lietošanu apskata beigās – HomePod mini nav Bluetooth savienojuma atbalsts, kas nozīmē, ka to var lietot vienīgi kopā ar Apple ierīcēm. Es domāju, ka šeit kopumā komentāri ir lieki, un var tikai veikt smagāku vilšanās nopūtu, taču varbūt arī tas nav pats ierobežojošākais.

    Dizains

    Apple HomePod mini ir apvilkts ar auduma pārvalku (angliski mesh), tomēr negribas to arī tieši tā saukt latviski, jo pēc sajūtām klāt ir kāds plastmasas piejaukums, kas piešķir stingrāku formu, līdz ar to nav arī tik vienkārši tajā iespiest ar pirkstu, kā tas būtu auduma gadījumā. Tāpat tas veido šo te lodei līdzīgo formu. Kopumā materiāls ir patīkams taustei, un manā lietošanā ir baltas krāsas skaļrunis, bet ir pieejama arī melnā versija, kas noteikti būs piemērotāka pret netīrumiem un ikdienas nolietošanas pēdām.

    Augšējā daļā ir apaļš stikla kontroles panelis, kas arī attiecīgi ir matētā krāsā, ar kuru iespējams mainīt skaļumu, kā arī ieslēgt pašu HomePod vai Siri balss asistentu. Kad tas notiek, tad parādās vairāku krāsu toņi, līdzīgi kā uz iPhone, bet vienkāršā darbības režīmā degs baltā gaisma, līdz ar to krāsu indikācijas ir visai uzskatāmas. Tiesa, manā īpašumā skaļrunis ir jau pāris mēnešus un atrodas virtuvē uz galda, tad sāk likties, ka tas jau smērējas, līdz ar to ieteiktu izvēlēties melnu versiju.

    Jāpiezīmē, ka šis viedais skaļrunis ir aprīkots arī ar auduma kabeli, par ko arī mēs ziņojām pavisam neilgi pirms iPhone 12 prezentācijas, kā labākas kvalitātes un it kā premium uzlādes kabeli. Tomēr viedtālrunis to nesaņēma, bet tikmēr tas ļoti sekmīgi ticis pieskaņots HomePod mini izskatam. Vismaz pēc sajūtām liekas, ka šis kabelis ir izturīgāks par parasto Apple kabeli, kā arī vizuāli redzams, ka audumā ietītais ir biezāks, kam tīri no tāda aspekta vajadzētu liecināt par izturību.

    Skaņas kvalitāte

    Viens no svarīgākajiem uzdevumiem viedajiem skaļruņiem ir kvalitatīvas skaņas sniegšana, kaut arī tas noteikti nav galvenais, un vispārīgi skatoties tieši no šī aspekta, varēs atrast daudz labākas ierīces. Tomēr kā uzsver citi tehnoloģiju apskatnieki, tad vismaz viena lieta, ar ko var lepoties Apple, tā ir skaņas kvalitāte, kas HomePod mini iegūta, attīstot jau iepriekš izstrādātos skaļruņus lielajā HomePod. Ar tādu ir aprīkots arī šis skaļrunis.

    HomePod mini ir saņēmis Apple S5 čipu, kas atbild par to, lai algoritmi būtu spējīgi sniegt labāko skaļumu un dinamiku, balstoties uz atskaņojamo materiālu. Pēc tehniskās specifikācijas, skaņu nodrošina viens lielais skaļrunis, kā arī divi radiatori uzlabotai basu atskaņošanai. Tāpat ir pieejama 360 grādu skaņas iespēja, kas klausītājam atrodas jebkādā pozīcijā pret mazo skaļruni, ļaus dzirdēt skaņu tā, it kā tā vienmēr būtu apkārt. Apple ir piedomājis pie tā, lai, izmantojot vismaz divus skaļruņus, tos būtu iespējams saslēgt un darbināt reizē, sniedzot stereo skaņas efektu. Šī iespēju varētu noderēt kā ērti uzstādāma un izmantojama mājas kinozāle.

    Kopumā no ikdienas viedokļa to ir tā grūti novērtēt, jo man liekas, ka es ikdiennā jau fiziski iedomājos, kur ir šī ierīce, un tad ar to ķermeņa pusi vairāk uztveru skaņu. Tās kvalitāte liekas atbilstoša, un nevēlos salīdzināt ar citām bezvadu tumbiņā, kur jau būtu nepieciešama profesionālāka pieredze. Uzskatu, ka skaņa ir dzidra un skaidra, un priekš šī mazā skaļruņa tā noteikti ir labākā lieta, par ko runāt šajā apskatā, jo vismaz ar to nav nekādas aizķeršanās. Ja salīdzina ar Google Home Mini, tad skaņa noteikti būs labāka, bet jāsalīdzina arī izmēri un cena, kur noteikti veiksmīgāks ir otrais produkts.

    Ikdienas lietošana

    Tā nu mēs nonākam pie saldā ēdiena, jo pēc visa solītā tieši ikdienas lietošanai un vieglai pārejai starp HomePod mini un iPhone, būtu jābūt ķirsītim uz tortes, lai kārtējo reizi apliecinātu Apple ekosistēmas magnetizējošo spēku. Tomēr ar lielu nožēlu jāsaka, ka tieši šis man lika un joprojām liek vilties visvairāk, tāpēc ka līdz galam neesmu atkodis viedā skaļruņa ērtu lietošanu. Jā, iespējams, ka šī ir arī mana neizpratne par kādiem uzstādījumiem vai pareizo lietošanu, bet Apple taču parasti viss ir diezgan vienkārši…

    Es šeit nerunāju par AirPlay iespēju, bet gan reklāmu materiālos tik daudzināto un plaši rādīto iespēju, pieliekot telefonu pie tumbiņas, likt tai atskaņot telefonā skanošo mūziku gandrīz acumirklī. Jāatzīst, ka man to principā izdevās palaist un izmantot aptuveni divas reizes, un es pat nezinu īstu skaidrojumu. Lietoju gan jaunāko iOS operētājsistēmu savā telefonā, gan arī HomePod ir saņēmis jaunāko sistēmas versiju. Līdz ar to man gribas secināt, ka šī lieta vienkārši vēl tik kvalitatīvi realitātē nedarbojas, kas kopumā ir ļoti liela vilšanās. Kā arī tajā liktenīgajā reizē, kad man tomēr izdevās šo funkcionalitāti piedabūt pie dzīvības, pāreja notika salīdzinoši lēni un, pirms mūzika nesāka skanēt HomePod, nebija īsti skaidrs, vai tā ir nostrādājusi.

    Kas vēl krita acīs, bija biežās problēmas skaļruniem pieslēgties pie bezvadu interneta, šeit gan laikam nedaudz akmens manā dārziņā, jo uzstādot HomePod telefonā, kas gan ir vienkāršs process (ar kameru jānoskenē skaļruņa augša), tika sniegts informatīvais ziņojums par problēmām ar Peer-to-peer savienojumu. Acīmredzot tas gan ir ietekmējis manas sajūtas par produktu, un to pavisam vienkārši bija redzēt reizēs, kad nebija iespējams izmantot AirPlay iespēju, kas ir tieši balstīta uz vienoto interneta tīklu. Ja viss bija kārtībā, tad ar šādu audio materiāla pārraidīšanu nebija problēmas, un to varēja atskaņot no dažādām lietotnēm vai vienkārši ieslēgt kādu podkāstu vai mūziku no telefona.

    Vēl no ikdienas viedokļa, sēžot blakus HomePod un lietojot iPhone, ik pēc laika augšējā daļā parādās informatīvs paziņojums par iespēju saslēgties ar skaļruni. Tajā brīdī tālrunis sāk vibrēt un attiecīgā darbība telefonā tiek pārtraukta, it kā uzsverot šo iespēju pārvaldīt HomePod. Ar vienu klikšķi uz ekrāna šis paziņojums pazūd, tomēr tas turpinās ar lielu regularitāti, kas kādā brīdī var kļūt pat kaitinoši. Tāpat arī paša HomePod pārvaldība var būt nav tik komplicēta, tomēr nākas doties uz Home lietotni, tad atvērt pievienoto viedpalīgu, un pēc tam doties uz uzstādījumu sadaļu, kur iespējams veikt korekcijas. Arī šeit bieži vien bija nesaprotama situācija, ka it kā HomePod nav pieslēdzies internetam, kas neļauj arī to pārvaldīt vai vismaz izmantot AirPlay, bet uzspiežot uz tā caur Home lietotni, tas sāka darboties. Tika atskaņota mūzika no telefona vai pēdējais audio saturs, tomēr nebija sajūta, ka šādu stāvokli var normāli un saprotami kontrolēt.

    Vēl viens punkts uz “i” ir tas, ka lai HomePod Mini būtu lietojams kā atsevišķs mūzikas skaļrunis, ir nepieciešams Apple Music abonements, citādāk netiks atskaņota nekāda mūzika, kaut gan šis ir līdzīgi arī citām ierīcēm. Piemēram, radio ar balss vadību ir iespējams bez maksas palaist no tādas lietotnes kā TuneIn. Tomēr šeit jāpiezīmē, ka man izdevās atrast tikai European Hit Radio un Radio Pieci no vietējiem radio, kamēr Google Home ir krietni spējīgāks Latvijas radiostaciju piedāvājumā. Balss vadību radio meklēšanā kopumā vērtēju ar mīnusa zīmi.

    Tomēr vajag arī ko labu, un tā ir ērtā iespēja uzlikt taimeri, kad notiek kāda ēdiena gatavošana. Tā beigās skan ļoti patīkams un pietiekami skaļš signāls, ja arī cilvēks neatrodas tuvumā. Tāpat ir iespējams pajautāt par laikapstākļiem, uz ko iebūvētais Siri asistents ir spējīgs atbildēt visai ātri. Pārsteidza gan tas, ka uzdodot dažādus jautājumus, daļa informācijas tika it kā parādīta iPhone, bet dažreiz viedais skaļrunis bija pats spējīgs atbildēt uz jautājumu. Ja blakus ir vairākas ierīces, kurās ar balss vadību tiek aktivizēts Siri, tad izrunājot “Hey Siri”, tas ieslēgsies visās ierīcēs, bet tomēr pirmā atbilde tiek saņemta tieši no HomePod. Vismaz ikdienas lietošanā šādu atpazīšanu es uztvēru ļoti noderīgi, jo manā izpratnē es arī vēlējos sazināties ar viedo skaļruni, ne manu telefonu.

    Viena no foršajām lietām, ko piedāvā Apple ekosistēma, ir Intercom balss apziņošanas sistēma, kas ļauj mājas tīklā esošajām ierīcēm nosūtīt balss paziņojumu, un to varēs atskaņot HomePod mini. Šis ir ļoti ērti, lai ģimeni sasauktu pusdienās, vai vienkārši nosūtītu kādu ziņu, kamēr katrs atrodas savā istabā vai vietā. Protams, tuvumā ir jābūt skaļrunim. To var īstenot arī ar vienu pašu skaļruni, atverot Home lietotni un labajā pusē ieslēdzot šo funkciju.

    Nobeigumā

    Kā jau minēju iepriekš, tad šo produktu tiešām gaidīju un biju patīkami pārsteigts, ka parādījās pieejamāka alternatīva dārgākajam Apple HomePod. Likās, ka šis gadžets ļoti patīkami un efektīvi papildinās ikdienas sadzīvi, tomēr vismaz šobrīd esošie tehniskie brāķi un daļēji mana nekompetence neļauj HomePod mini izmantot līdz galam. Kad zvaigznes sastājas un HomePod tiek atpazīts iPhone telefonā, tad lietošana ir laba, kā arī skaņa šai ierīcei tiešām ir patīkama un augstas kvalitātes. Tāpat ļoti patīkams ir taimera signāls, ne par skaļu vai nepatīkamu, bet tiešām informējošs un dzidrs.

    Uzbūves kvalitāte ir apmierinoša, kā jau Apple produktiem, tā ka tur nav kur piesieties. Vienīgi jārēķinās, ka šis skaļrunis varētu diezgan ātri kļūt netīrs un nedaudz nobružāties, vismaz baltās krāsas versija. Es tiešām ticu, ka šo ne pārāk labo lietošanas pieredzi ir radījušas problēmas ar bezvadu internetu, kā arī programmatūras brāķi, tomēr, laikam ejot, izdosies sadzīvot un sastrādāties ar skaļruni. Jāatzīmē, ka tā kā man nav ļoti daudz citu viedo mājas palīgierīču, tad nevaru pilnvērtīgi novērtēt pārvaldības iespējas sasaistē ar HomePod mini, kam vajadzētu būt vienai no labajām lietām. Protams, te atkal akmens Apple dārziņā, jo arī citām viedajām ierīcēm būs jāsadarbojas ar Apple Home lietotni.

    1

    Es šo ierīci ieteiktu izmantot tiem, kuri ikdienā, pirmkārt, lieto Apple Music, un, otrkārt, ir ļoti aktīvi Apple ekosistēmas izmantotāji un reizē arī dalībnieki. Kā arī tiem, kuriem jau šobrīd mājās ir dažādi viedpalīgi, un tie darbojas kopā ar Apple HomeKit vidi. Taču ja ir doma par vēl citiem viedajiem skaļruņiem, tad noteikti iesaku papētīt tirgu, pirms veikt gala pirkumu.

    Beigās pats svarīgākais, un tā ir cena – vismaz Vācijas Apple veikalā HomePod mini maksā 99 EUR, un es vēl paspēju iegādāties to ar samazināto PVN likmi, kas man izmaksāja 96,50 EUR plus sūtīšana. Latvijā šo ierīci par 95 EUR varam nopirkt no Dateks.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Einārs Čičinskis
    06.05.2021 14:29

    Nosūtīt balss ziņu no telefona uz skaļruni Google gadījumā arī ir pavisam vienkārši

    Nelabojams
    07.05.2021 08:29

    “Vēl no ikdienas viedokļa, sēžot blakus HomePod un lietojot iPhone, ik pēc laika augšējā daļā parādās informatīvs paziņojums par iespēju saslēgties ar skaļruni.”
    Ar to vien pietiek, lai es negribētu šo krāmu. Nemaz nerunājot par to, ka “…izdevās atrast tikai European (s)Hit Radio un Radio Pieci no vietējiem radio”.

    Elektriķis
    07.05.2021 08:36
    Reply to  Nelabojams

    Jūs to lietojat nepareizi :DDD
    Beidzot arī Ābols apskatā “dabū pa biksēm”. Šajā pasaulē nekas nav absolūti labs vai slikts. Tas attiecas arī uz sajūsmas pilnajiem Teslas piekritējiem…

    Last edited 2 years ago by Elektriķis
    Kārlis
    07.05.2021 19:49

    Dateksā es nevienam neko neieteiktu pirkt!
    Pārāk bieži is sanācis iegrābties uz lietotu, vai defektīfu preci, kaut kāds underground kantoris…

    Kursors.lv
    07.05.2021 20:08
    Reply to  Kārlis

    Tu taču saproti, ka defektīvu produktu gadījumā ir jāvēršas pie pārdevēja un jārisina garantijas remonta vai nomaiņas jautājums?

    Kārlis
    07.05.2021 22:27

    Protams saprotu un tā arī dariju!
    Vienkārši pārāk lielas “iegrābšanās”, turklāt kurš apmaksās manis iztērēto laiku, par ierīču nogādāšanu atpakaļ un gaidīšanu ārpus telpām rindā (ok, kovid vainīgs).
    Daļēji dateksu izvēlējos dēļ kursora.lv, domāju būs normāls “i” veicis, bet diemžēļ izrādās, ka parasts studentu radīts veikaliņš, kā jau liela daļa.
    Tā uz atro rēķinot kopā es esmu iztērējis kādas 7-8h sava laika (darba dienas), plus transporta izdevumi, plus to ierīču n*uj iepakošana atpakaļ tajās visās kastēs. Turklāt vienā no reizēm solītās nedēļas laikā, man neviens nesniedza info par sitāciju ar preci. Ok nebija īsti laika un pazvanīju velnpēc nedēļas, kur man atbildēja, ka čalis kurš atbild par garantijas gadījumiem ir atvaļinājumā, un tad vel pēc āķiet 3-4 dienām pateica, ka varu izvēlētoes ko citu, jo viņiem vairs neesot šādas preces, jeb atgriest samaksāto naudu! Protams izvēlējos saņemt atpakaļ naudu, kaut kā apnika viss tas čakars…
    Nu DATEKS ir manā blacklistā!

    davfreim
    08.05.2021 07:30
    Reply to  Kārlis

    Nu nezinu gan, es regulāri tur pērku visu ko, tieši pretēja pieredze. Varbūt par pāris eur dārgāk kā citur, bet var piebraukt ar privāto auto ērti, parasti piegādā preci diezgan ātri, ja nebūs tik ātri, tad uzreiz padod ziņu.

    Kārlis
    08.05.2021 07:56
    Reply to  davfreim

    Ko Tu nezini? 😀
    Es Tev pastāstiju savu pieredzi ar dateks!
    Skaidrs, ka nejau visiem tur viss plīst, vai tamlīdzīgi, iespējams man vienkārši būs nepaveicies, nevēlos ļoti smalki izplūst, bet visas preces bija elektrotehnika – audio/video.

    Lācis
    08.05.2021 10:29

    Man ir 2 lielie Homepodi. Sākumā nesapratu, kā tie strādā, jo gaidīju, ka strādās, kā mana JBL tumba, kur jāpievienojas ar Bluetooth, bet šeit tā nav. Homepod ir kā atsevišķa ierīce ar savām smadzenēm. Attiecīgi, ar telefonu Tu to vadi nevis raidi telefona skaņu uz tumbu. Protams, ir arī AirPlay funkcija, kas dublē Bluetooth funkcionalitāti Apple ierīcēm, bet galvenā sāls, ka Homepod ir neatkarīgs un pats Tev spēlē mūziku, lietojot internetu nevis Tavu telefonu. Jālieto Apple Music, tad ar telefonu Tu Homepodu vienkārši vadi ar balsi vai telefonu. Homepodā ir kā iebūvēts iPhone, kurš mūziku spēlē no Tava Apple Music konta, pat nesazinoties ar Tavu telefonu un ar telefonu Tu vienkārši komandē Homepodu vai ar balsi. Kas ir labs šajā – Tavs telefons var būt izslēgts vai paprasot Siri uzspēlēt kādu Tavu playlisti, tas notiek dažu sekunžu laikā, jo Homepodam nav jāmeklē Tavs telefons, bet tas sāk spēlēt uzreiz mūziku, jo pats ir ar iPhone smadzenēm un ir pieslēdzies Tavam iCloud un Apple Music kontam. Viena no lietām kāpēc gribēju Homepod, jo besīja, ja gribu no rīta vēl gultā guļot mūziku, tad obligāti jāizkāpj no gultas, jāaiziet pie JBL tumbas, jāieslēdz tā, jāsapāro ar telefonu un tikai tad var klausīties… Read more »

    Njjjj
    10.05.2021 11:21

    Kruts apskatnieks esi. Cik gadus jau produkts ārā, bet pat nezini, ko tas un kā dara.

    Oskars Pūris
    12.05.2021 18:53
    Reply to  Lācis

    Paldies Henrijam par rakstu un speciāls paldies Lācim par sakarīgo komentāru! Diemžēl, bet LV interneta vidē šādi komentāri ir retums, tāpēc par katru tādu neviltots prieks!

    Jaroslavs
    12.05.2021 08:06

    Man hopepod mini ir jau mēnešus četrus un esmu apmierināts uz 70%.

    Iepriekš Siri lietoju telefonā krievu mēlē, nācās pariet uz angļu. Bet – ta ka to izmantoju virtuvē, rādziņa no TuneIn skan visu laiku. StarFM un citas stacijas atrod bez problemam. Savienojamiba pieliekot iPhone X notiek vienmēr. Patīk izmantot to ka taimeri, virtuvē gatavojot – papildinu iepirkumu sarakstu. Bluetooth nav un tas besī. Cerēju ka varēs klausīties Clubhouse vai shortcut.TV. Tam gan būs Apple TV japiepērk ar laiku. Ka bāzes stacija strada labi – majas ir kamera, vairāki termostati. Plānojam vel papildus drošības štučkas salikt. HomeKit atbalstošas ierīces paliek aizvien vairak.
    Ta kā domāju ka ierīce ir tā vērta. Uz palikšanu.
    Ps. Nesen bij atjauninājums homepodiem. Updato to!

    Reklāma