Web Analytics
More
    Reklāma

    Tet pārtrauc retranslēt vairākus Krievijas kanālus

    Jaunākie raksti

    Šajā Ukrainas tautai un visai Eiropas sabiedrībai grūtajā brīdī, kad Krievija Federācija izvērš neiedomājamu agresiju pret Ukrainu, Tet ir pieņēmis lēmumu visās uzņēmuma televīzijas platformās pārtraukt to televīzijas kanālu retranslāciju, kuru īpašnieki vai amatpersonas ir saistītas ar Krievijas Federācijas valdību, pakļauti starptautiskajām sankcijām vai arī par kuru statusu šobrīd nav iespējams iegūt pilnvērtīgu informāciju.

    Lēmums stājas spēkā tūlītēji, un naktī uz sestdienu, 26. februāri, tiks pārtraukta retranslācija kanāliem: PBK Igaunija, MirTV, THT, Пятница International, THT4 International, CTC Baltics, RTVi, THT Music, КХЛ, Авто Плюс, Наука, Перец!, РБК, 1+2, Моя Планета, Домашний.

    Reklāma

    Tet iestājas par objektīvu un aizsargātu informatīvo telpu, turpinot nodrošināt plašu un daudzveidīgu saturu dažādām interesēm, gan latviešu, gan angļu, krievu un citās valodās. Iedzīvotājiem, kuriem labāk zināmā un piemērotākā valoda ir krievu valoda, joprojām būs pieejams plašs, aizraujošs un informatīvs kanālu klāsts, piemēram, kanāli 8TV, Дождь (TV Rain), UATV (Ukraina), Current Time (Настоящее Время), Duo 7, 3+, kā arī kanāli ar krievu valodas tulkojumu – Fox, Discovery, Euronews u.c.

    Vienlaicīgi Tet turpina strādāt, lai pēc iespējas drīzāk satura klāstu papildinātu ar plašu un dažādām interesēm atbilstošu saturu. Tet būs gatavs atjaunot satura piegādes diskusijas, mainoties situācijai un iegūstot apliecinājumu par kanālu īpašnieku atbilstību starptautisko sankciju regulējumam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    35 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gatis
    25.02.2022 21:55

    Tas bija jādara jau gadus 10 atpakaļ. Šobrīd cīņa par zema IQ krievu skatītāja prātiem jau ir neglābjami zaudēta

    digitalk
    25.02.2022 22:35

    > kuriem labāk zināmā un piemērotākā valoda ir krievu valoda, joprojām būs pieejams plašs, aizraujošs un informatīvs kanālu klāts

    (starp citu, kas ir kanālu klāts?)

    cik debīla presrelīze. klasisks krievu propagandonisms tet’a izpildījumā, cenzūra vulgaris. potenciālā uzbrucēja propaganda ir jāpārzin. tagad, spriežot pēc visa, tas būs pieejams tikai izredzētajiem. tomēr īpaši smieklīgi ir nogriezt THT, THT4 un Ņauka ;D

    [edit] nu, vismaz, ja nogriež saturu, tad tet par tiem Krievijai nemaksās un attiecīgi samazinās arī TV maksu patērētājam?

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Kursors.lv
    25.02.2022 23:22
    Reply to  digitalk

    Šajā komentārā tu izklausies kā Kremļa lakstīgala.

    digitalk
    26.02.2022 04:33

    yep, tā ir klasiska problēma, ja cenšas ieturēt viedokļa neitralitāti un pieturēties pie faktiem. propagandu karos viss ir melnbalts un ja tu atļaujies pakritizēt no abām pusēm, tad zibenīgi tiec nodēvēts vienā komentārā par “kremļa kucīti” un nākamajā par “pastalnieku un reņģēdāju”. shit happens.

    Kursors.lv
    26.02.2022 09:05
    Reply to  digitalk

    Kā ir, tā saku. Pakritizē šo: https://lenta.ru/news/2022/02/25/poternet/

    digitalk
    26.02.2022 15:06

    > Pakritizē šo

    ja paskaidrosi, kāpēc man būtu jātērē laiks uz krievijas kara dezinformāciju tavā tehnoblogā, tad varētu par to padomāt.

    Kursors.lv
    26.02.2022 18:24
    Reply to  digitalk

    Nu tu tā kā savā iepriekšējā komentārā pats ieminējies par kritizēšanu. Lūk, ņem un kritizē šo rakstu.

    digitalk
    26.02.2022 20:44

    tehnoblogā? negribu lieki piesārņot informatīvo telpu. raksts ir par tet, tātad runājam par tet.

    Aigars Axx
    27.02.2022 05:02

    Kādā sakarā? Tu domu saprati, jeb lasīji fragmentāri?

    arcsin
    26.02.2022 10:14
    Reply to  digitalk

    Pēc komentāriem un ierakstiem forumā likās saprātīgs cilvēks, bet tomēr – nē. Diskutēt par to, ka vajag samazināt maksu par okupantu gnīdu kanālu atslēgšanu, vajag tet facebook lapā, tur ārdās tie ~15% “sabiedrības krējums”, lūdzu, nepiesārņosim visas vietnes ar garīgi slimu cilvēku apcerēm.

    digitalk
    26.02.2022 15:00
    Reply to  arcsin

    nezināju, ka vārds “sarkasms” ir izsvītrots no latviešu valodas vārdnīcām… ja nepieleca ar pirmo piegājienu, tad tas bija veltīts tet presrelīzes meliem.

    arcsin
    26.02.2022 15:28
    Reply to  digitalk

    Pārlasīju vēlreiz to preses relīzi, bet nesaprotu, kura tieši ir tā vieta, kurā tiek melots?

    digitalk
    26.02.2022 21:16
    Reply to  arcsin

    es tā kā speciāli nocitēju savā pirmajā komentārā tet melus.

    nu ok. mans bekraunds kontekstam, garos un paplašinātos teikumos.
    — — —
    dzimu psrs, tiku “audzināts patriotiskā garā”, oktobrēns, pionieris un pat komsomolkā mani dabūja, jo kvotas bija jāaizpilda, armijas katedra utt.
    smadzenes gan laikam nedabūja, jo man patīk gan lasīt, gan domāt.

    no prokrieviska foruma mani izbanoja, jo es aizstāvēju latviešu pagāniskos tikumus par ugunskrusta lietošanu un ka tas nenozīmē neonacismu, pat laikam paspēju ielikt bildi ar Lielvārdes jostas ugunskrusta fragmentu ;D

    dažus pirmskovida gadus piehaltūrēju interneta tv kā Krievijas kanālu publicēšanas redaktors, jo ļoti labi zinu krievu valodu. ik pa brīdim nācās paskatīties arī saturu, tāpēc nedaudz zinu, ko tur raida kurā kanālā.
    — — —
    tāpēc es atpazīstu propagandu, dezinformāciju, demagoģiju un informācijas sagrozīšanu — tas pats, kas demagoģija vien ir :)

    citēju vēlreiz
    > joprojām būs pieejams plašs, aizraujošs un informatīvs kanālu klāts

    tet PR melo acīs skatoties, ja kaut kas nav radikāli mainījies. THT/4 ir humora izklaides kanāls bez krievu ziņām ar unikālu saturu — ko viņi domā piedāvāt vietā?

    arcsin
    26.02.2022 21:55
    Reply to  digitalk

    Es atvainojos par savu skarbo tekstu pret Jums – nespēju savilkt kopā THT/4 kanāla un citu krievu televīzijas kanālu atslēgšanas līdzvērtību ar kara sākšanu svešā valstī, aizbildinoties ar tās atbrīvošanu.
    Arī šis, acīmredzot, ir sarkasms, bet sarkasms nav tas, ka, cerams, tos mēslus vairs nekad nerādīs Latvijas Republikā, Sibīrijā ir pietiekoši liela mērķauditorija šiem kanāliem, un ir arī pietiekoši daudz teritorijas jaunas mērķauditorijas izvietošanai.

    arcsin
    26.02.2022 22:58
    Reply to  arcsin

    Ar ko tieši šie kanāli būtu labāki par jebkuriem citiem ES valodās raidošiem kanāliem, ka tie ir tik svēti? Kaut kā nav nācies dzirdēt, ka pasaulē tie būtu vispārzināmi kā Discovery, NatGeo utt.
    Citēju – “Mēs (priekš vienkāršiem cilvēkiem “es”) humora, zinātņu un līdzīgus kanālus neuzskatam par propagandu, kura būtu jāaizliedz” – Jūs preses relīzē vispār iepazināties ar to, kāpēc tie kanāli tiek atslēgti?

    digitalk
    26.02.2022 23:20
    Reply to  arcsin

    > Ar ko tieši šie kanāli būtu labāki

    ar unikālu saturu krievu valodā. piemēram, cik daudz esi redzējis britu MPFC latviski, cik epizodes?

    > iepazināties […] kāpēc tie kanāli tiek atslēgti?

    tieši tas arī rosināja jautājumu par ES propagandu un cenzūru. ja neseko notikumu attīstībai vairāku gadu garumā, tad tev jautājumu, protams, nav.

    arcsin
    26.02.2022 23:48
    Reply to  digitalk

    Nezināšu, kas ir MPFC, tiesa, nevēlos to arī zināt. Cik esmu skatījies krievu oriģinālraidījumus, tie ir bēdīgas kvalitātes, varbūt unikāli tieši ar to, kas zin’.
    Par atbildes otro daļu – kāpēc jālocās kā zutim? Ja es pareizi interpretēju – Jūsuprāt, tās sankcijas nav taisnīgas?

    Aigars Axx
    27.02.2022 04:54
    Reply to  arcsin

    Runājot par oriģinālraidījumiem un to kvalitāti, varbūt dažreiz šiem tā nav ideāla, bet mūsu pašu vietējie raidījumi ir vienkārši pliekani un stulbi. Kā jau rakstā minēts, atslēdz ne dēļ satura, bet dēļ kanālu saimnieka atrašanās vietas. Nepareizais saturs pieminēts priekš “ķeksīša”. Vienu, otru kanālu tiešām varēja atstāt.
    Discover un NG arī puse ir draza un atkārtojumi. Nekā īpaša.
    Tagad par meliem. Tet melo vienmēr. Sākot ar to, ka lietotājs varēs pārtīt reklāmas. Ar to, ka kr val pieejams dažāds saturs. Pieminēti pāris kanāli… :-) tiešām, īpaši dažāds.
    Objektīva un aizsargāta informatīvā telpa – te jau pat zirgam jāsmejas. Sāksim ar to, ka tet nav nekāds ziņnesis, bet prasts maršrutētājs, kurš novada atsijātos kanālus (piedrazotus ar saviem iestatpinājumiem) līdz tavām namdurvīm. Tas arī viss ko šie nodrošina.

    arcsin
    27.02.2022 11:34
    Reply to  Aigars Axx

    Neminēju ne vārda par latviešu televīzijas kanālu raidījumiem, es minēju, ka tie okupantu “oriģinālraidījumi” visi kā viens ir paņemti no citu valstu televīzijām, un ja nu kāds nav, tad tas ir briesmīgas kvalitātes.
    Man ir pilnīgi vienalga kas ir tet, go3 utt., galvenais, lai tie dzīvnieku radītie kanāli pazustu no Latvijas ētera uz neatgriešanos.

    digitalk
    28.02.2022 14:52
    Reply to  arcsin

    tie okupantu “oriģinālraidījumi” visi kā viens ir paņemti no citu valstu televīzijām

    nu nosauc programmu formāta licences turētājus vismaz vienam no sekojošiem raidījumiem:
    Клуб весёлых и находчивых (КВН)
    Что? Где? Когда?
    Смех без правил
    Comedy Woman
    Comedy Battle
    Не спать!

    digitalk
    28.02.2022 14:37
    Reply to  arcsin

    > Nezināšu, kas ir MPFC, tiesa, nevēlos to arī zināt

    cik jauki, esi ignorants no delfukūts? normāls, domājošs cilvēks paskatītos internetā vai uzdotu precizējošu jautājumu. tas bija kā turpinājums sarkasmam par humora kanālu bloķēšanu.

    Par atbildes otro daļu – kāpēc jālocās kā zutim?

    locīgais zutis tev ir starp kājām uz permanenti pussešiem, pajautā tam.

    Ja es pareizi interpretēju – Jūsuprāt, tās sankcijas nav taisnīgas?

    nē, Mēs, digitalk Pirmais, joprojām uzskatam, ka sankcijas pret agresoru ir labāk nekā mirīt kariņos, īpaši, ja tās agresoram atstāj ilgtermiņa ekonomiskas sekas. bet presrelīze ir no tet līkročiem un Mūsu komentāri arī par tiem, kāpēc mēģini nomainīt sarunas tēmu?

    arcsin
    28.02.2022 22:36
    Reply to  digitalk

    Aiziet personiski apvainojumi, garā vājš cilvēks esiet.
    Locieties, locieties, pietam kā bezmugurkaulnieks, bet mani jau tas tikai uzjautrina.
    Jums, digitalk Pirmais, lai kas tas arī būtu, vajadzētu savā galvā vienreiz iekalt to, ka ir tikai viena okupantu-gnīdu valsts, nav kaut kādi kariņi, kuros kāds nezin kāpēc labprātīgi iesaistās. Uz to arī nu jau teju visa pasaule norāda, bet joprojām atrodas indivīdi, kuri dzīvo savā pasaulē. Droši varat Maira Brieža personā meklēt sev domubiedru (tas arī šodien iznāca no skapja), Jums līdzīga dzīves uztvere.
    Izspriediet pats, kura teikuma daļa attiecās uz tiem augstākminētajiem raidījumiem – “okupantu “oriģinālraidījumi” visi kā viens ir paņemti no citu valstu televīzijām, un ja nu kāds nav, tad tas ir briesmīgas kvalitātes”.
    Nē, nekad neesmu saucis tet par līkročiem, to darāt Jūs. Es saku – ar garantiju, ka 99% tet strādājošo ir viedāki par Jums, dārgais interneta varoni.

    digitalk
    28.02.2022 22:47
    Reply to  arcsin

    Aiziet personiski apvainojumi, garā vājš cilvēks esiet.

    pasīvi-agresīvais “Jūs” ir tieši no tās pašas sērijas. pats sāki — pats uz sevi attiecini savu pārējo rakstīto, delfinārij.

    arcsin
    28.02.2022 23:21
    Reply to  digitalk

    Es to nesāku, bet tikai atbildu okupantu tanku bučotājam.
    Ar šo tad varam arī noslēgt mūsu “jēgpilno” diskusiju.

    digitalk
    28.02.2022 23:44
    Reply to  arcsin

    > Es to nesāku […] Pēc komentāriem un ierakstiem forumā likās saprātīgs cilvēks, bet tomēr – nē.

    ko nesāki, meli?

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Reinis Rozitis
    28.02.2022 16:04
    Reply to  digitalk

    > THT/4 ir humora izklaides kanāls bez krievu ziņām ar unikālu saturu — ko viņi domā piedāvāt vietā?

    Nu jau Tu uzvedies kā (pirms kāda laika) dažu ES valstu pārstāvji – nu labi ieviešam sankcijas, bet davai ne uz dimantiem (Beļģija) – …

    Ja reiz sankcijas, tad uz visiem agresora “sponsorētajiem” mēdijiem .. faktiski būtu jāliek uz jebko ko viņi paši NAV apzimējuši ar “innostrannij agent”

    digitalk
    28.02.2022 23:31
    Reply to  Reinis Rozitis

    nu, (vismaz man liekas) ka neuzvedos kā politiķis, kurš melo acīs skatoties, lai tiktu pie valsts siles. bet, tā kā atšķirībā no lokanā zuša @arcsin, tu raksti par tēmu, tad es uzrakstīšu sava pirmā (nepopulārā un provokatīvā) komentāra skaidrojumu, kuru maz kurš vēlas saprast.

    fakts#1 tiek ieviestas papildus sankcijas, lai ekonomiski ietekmētu krievsus par uzbrukumu Ukrainā.
    fakts#2 tiek uzrakstīta tet presrelīze.
    fakts#3 tet atslēdz krievijas kanālus, lai nauda neplūstu nepareizajās kabatās.
    fakts#4 pāris-trīs gadus atpakļam tet arī izslēdza krievijas kanālu retranslāciju.
    fakts#5 tet toreiz pieslēdz tos atpakaļ.

    jautājums#1 ko tad īsti tet darīja pirmajā reizē, ja tie ir tie paši krievsu sponsorētie kanāli? gribējās iekāst piķi un nepakāst auditoriju?

    secinājums#1 man šobrīd ir agresija pret tet’a melīgo presrelīzi.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Aigars Axx
    27.02.2022 04:59
    Reply to  digitalk

    Izskatās, ka reāli izbesīja. :-)
    Priecē, ka kāds nosauc lietas īstajos vārdos.
    Un jā, ienaidnieks ir jāzin. Ar visu viņu smirdīgo propogandu. Tagad šeit neviens pat nezinās kādas muļķības viņi savējiem baro.

    Reinis Rozitis
    28.02.2022 16:11
    Reply to  Aigars Axx

    > Tagad šeit neviens pat nezinās kādas muļķības viņi savējiem baro.

    Tie kam ir vēlme, tie zinās ..

    Daži kaut cik palikušie puslīdz neatkarīgie mēdiji (piem Dozhdj un daži citi), kuri gan ir apzimēti ar “ārzemju aģenta” pazīmi (kuru ik pēc 5 minūtēm viņiem ir jāpaziņo) mēģina aptvert un intervē abas puses t.i. arī propagandas ruporus/”upurus” var klausīties un redzēt..

    rudzu rikas
    25.02.2022 23:39

    Kurš vispār mūsdienās skatās tv. jebkādu. lol.

    Raimonds
    26.02.2022 00:52

    Par RTVi gan nesaprotu – itkā nebūtu Kremļa stabulē pūtēji. Izraelā bāzēti

    letiņš
    26.02.2022 10:32

    Viss labākajās PSRS tradīcijās !

    Roberts
    26.02.2022 15:13

    Mani drizak par vietejo pensionaru izklaidēm interesē kāpec Mairis Briedis ignorē situāciju.
    Mani fascinē cik ļoti vietējie fano par viņu , bet interesanti par invāziju nulle remarks.
    Tā vietā ir kaismīgi video par to cik svarīgi ir nopirkt brieža cepurīti.
    Nevarētu taču būt tā ka Mairis ir merkantīls Vatņiks ?

    Kursors.lv
    26.02.2022 18:23
    Reply to  Roberts

    Domāju, ka Maira pēdējā laika aktivitātes ļoti uzskatāmi parāda viņa intelekta spējas. Vai drīzāk to neesamību.

    Basics
    27.02.2022 00:13

    Ko ta šis sastrādājis? Zinu, ka ir tāds bokseris.

    Reklāma