Web Analytics
More
    Reklāma

    HP EliteBook x360 1020 G2 apskats

    Jaunākie raksti

    Ne katru dienu redzam glītu biznesa klēpjdatoru, bet HP ir izdevies pēdējā laikā iesist roku vienlaikus atturīgos un gana glītos klēpjdatoru dizainos. Nevienam nebūs pārsteigums, ka glītais, jaunais dizains pienākas tikai dārgākajiem klēpjdatoru modeļiem.

    Apskatam saņemtais EliteBook x360 G2 klēpjdators ir ar vienu no interesantākajām iespējām, kas pieejamas HP biznesa klasei – tam ir tā dēvējamais privātuma ekrāns, kas daļēji liedz glūņam no sāna ielūkoties ekrānā parādītajā saturā. Pie tam, tas tiek paveikts bez atsevišķām uz ekrāna līmejamām plēvēm. Teikšu kā ir, iespēja ne vienmēr ideāli paslēps saturu, bet šis ir solis pareizajā virzienā, ja ik pa laikam gadās veikt kādu darbu sabiedriskākās vietās.

    Reklāma

    Tāpat klēpjdators ticis pie MIL-STD-810G standartam atbilstošas izturības – gluži kā Toshiba modeļiem tam virsū kāpt nebūtu ieteicams, bet klēpjdators ir stingrs pat par spīti tam, ka EliteBook x360 1020 G2 ir pilnībā atvāžams par 360 grādiem. Tiesa, pēdējā laikā klēpjdatoru ražotājiem visai ciešami izdodas tikt galā ar pirmo pilnībā atvāžamo modeļu ļenganumu un tizlajām eņģēm.

    Tehniskā specifikācijas

    • Procesors: Intel Core i5-7200U (2.50 – 3.10 GHz)
    • Ekrāns: 12.5 collu, 16:9, 1920 x 1080, IPS eDP matrica ar privātuma ekrānu un Corning Gorilla Glass 4
    • RAM: DDR3 8.0 GB (līdz 16 GB)
    • SSD: 256 GB M.2 SATA TLC SSD (līdz 512 GB)
    • Videokarte: Intel HD Graphics 620
    • Operētājsistēma: Microsoft Windows 10 Pro, 64-bitu
    • Pieslēgvietas: 2x USB Type-C (Thunderbolt), HDMI 1.4, 3.5 mm austiņu
    • Wi-Fi: Intel Dual Band Wireless-AC 8265 (a/b/g/n/ac)
    • Tīmekļa kamera: 720p
    • Akumulators: 49 Wh Li-ion
    • Izmēri: 28.98 x 20.37 x 1.35 cm
    • Svars: 1.13 kg, lādētājs 350 g
    • Papildus: pirkstu nospiedumu nolasītājs un infrasarkano staru sejas nolasītājs kamerā (Microsoft Windows Hello)
    • Cena: cena sākas no 1299 eiro

    Izskats un uzbūve

    EliteBook x360 1020 G2 saņēmis pareizo recepti – premium dizains ar jauno HP logotipu, sudrabots alumīnija korpuss, skārienekrāns, pilns Windows Hello atbalsts, izgaismota tastatūra un atsaucīgs skārienpaliktnis, kuram vieta korpusā izgriezta ar dimanta tehnoloģijām. Nenoliedzami šāda izmēra un galvenokārt plānuma klēpjdatoram nāksies iztikt bez pāris tik ierastām lietām. Arī EliteBook x360 G2 cieš no tikai divu USB Type-C pieslēgvietu esamības. Turklāt viena no tām tiek izmantota tikai uzlādei.

    360 grādu eņģes piedāvā pilnu iespēju klāstu – EliteBook x360 G2 izmantojams kā klēpjdators, kā planšetdators, kā kājām gaisā apgriezts V un ar ekrānu pret skatītāju, bet tastatūru pret galdu. Šoreiz eņģes nostrādātas tuvu perfektam. Klēpjdatoru īsti ar vienu roku atvērt nevar, bet to no 360 grādu datoriem vēl neesmu ne reizi sagaidījis. HP vēl pirms aptuveni pusotra gada neprata uztaisīt eņģes, kas notur 360 grādos atvāžamus datorus parastā klēpjdatora aptuveni 120 grādu atvāzumā, tāpēc EliteBook x360 G2 var dēvēt par mazu uzvaru. Te gan nākas atzīmēt, ka HP ir jau vismaz 10 modeļi ar 360 grādos atvāžamiem ekrāniem.

    Ļoti iet pie sirds EliteBook x360 1020 G2 plānums un izmērs. Klēpjdators būs ideāls tiem, kuri tiešām ar to staigās apkārt somā. EliteBook x360 G2 ir tikai nedaudz smagāks par Toshiba Portégé X20W-D, kas ir lielisks rādītājs.

    Tā kā sadzīvoju ar EliteBook x360 G2 visai ilgi, radās arī pāris iebildumi pret klēpjdatora uzbūvi. Pirmā problēma – EliteBook x360 G2 nav uzlādējams ar viedtālruņa USB Type-C lādētāju. Operētājsistēma paziņo, ka lādētājs ir pārāk vājš uzlādes veikšanai, kaut ar šo pašu lādētāju iepriekš ļoti veiksmīgi lādēju Eve V divi-vienā datoru un arī abus Toshiba klēpjdatorus (Toshiba Portégé X30 un Toshiba Portégé X20W-D). Tātad var nākties piedomāt par lādētāja līdzi nēsāšanu.

    Otrā nianse – īsti pie sirds negāja tastatūra. Protams, daļēji tas ir pieraduma jautājums, bet EliteBook x360 G2 tastatūra ne vienmēr reģistrēja pogu piespiedienu. Ar laiku noteikti piešautos pie EliteBook x360 1020 G2 tastatūras, bet aptuveni divu nedēļu laikā tā arī ar to nespēju sadraudzēties.

    Vēl mani pamatīgi mulsina HP izvēle klēpjdatoru nosaukumu variācijās. Lai nerastos pārpratumi, atzīmēšu, ka izmēģināšanai saņemts HP EliteBook x360 1020 G2 modelis, kas no EliteBook x360 1030 G2 modeļa atšķiras ar pieslēgvietu klāstu. EliteBook x360 1030 G2 modelim atradīsi arī viedkaršu lasītāju, microSD karšu nolasītāju un pat divas pilna izmēra USB 3.0 pieslēgvietas. 1030 modelim ir arī HP standarta uzlādes pieslēgvieta, kas, visticamāk, atstāta par godu lielo uzņēmumu biznesa klientu vajadzībām. EliteBook x360 1020 G2 modelī pircējam jāsamierinās ar divām USB Type-C pieslēgvietām, kas ne visiem būs pieņemami.

    Pirmo reizi saskaros ar HP Sure View ekrānu, kas paredzēts, lai glūņa nevarētu lūkoties tavos tekstos no sāna. EliteBook x360 1020 G2 modelī atliek vien nospiest F2 pogu, lai tiktu aktivizēts HP Sure View ekrāns. Kā tas izpaužas? Ekrāna gaišums tiek noregulēts uz maksimālo iespējamo, tiek samazināts kontrasts, un no sāniem tiešām ir grūtāk salasīt tekstu. Vienlaikus gan arī pats datora īpašnieks tiek drusku apžilbināts, krītas attēla kvalitāte un strādāšanu ar aktivizētu HP Sure View ekrānu es negribētu dēvēt par komfortablu. Aptuveni 45 grādu leņķī tekstu būs ļoti grūti izlasīt, vēl tālāk uz sānu to vispār nevarēs redzēt.

    HP Sure View ekrāns parasti ir klāt piepērkama opcija, tas pieejams 1080p izšķirtspējā un ir jārēķinās, ka zaudēsi ekrāna kontrastu un nedaudz krāsas arī ikdienā ar neaktivizētu Sure View. Ja vēlies ar EliteBook x360 1020 G2 skatīties filmas, labāk izvairies no HP Sure View ekrāna.

    EliteBook x360 1020 G2 rotājas ar Bang & Olufsen logotipu, bet īsti sadzirdēt ieguvumu nebūs iespējams. Atzīšos godīgi, ka nesaskatu nekādus ieguvumus no tā, ka uz klēpjdatoriem izvieto dažādus skaļus audio aparatūras ražotāju vārdus – visi klēpjdatori tāpat burbuļo kā skārda dibens zem ūdens. Bang & Olufsen Audio programmatūra piedāvā to visu izdaiļot ar ekvalaizera pakalpojumiem. Bezjēdzīgi.

    EliteBook x360 1020 G2 saņēmis MIL-STD-810G standarta sertifikāciju – klēpjdators spēj izturēt triecienus, nomešanu, ekstremālas temperatūras.

    Kopumā – ja maz raksti, bet daudz pārvietojies bez automašīnas uz prezentācijām, tad EliteBook x360 1020 G2 ir vienkārši lielisks darbarīks.

    Programmatūra, drošība, privātums

    Kā jau ierasts ražotājam, arī EliteBook x360 1020 G2 ir burtiski pārbāzts ar dažādām drošības un šifrēšanas programmām. Klēpjdatoram ir ar Windows Hello saderīgs pirkstu nospiedumu nolasītājs un kameras ar infrasarkano staru sensoru. Te būtu jāatzīmē, ka HP pārliekā centība ar programmatūras uzspiešanu arī neveicas ideāli gludi – nācās divas reizes atiestatīt EliteBook x360 1020 G2, lai tas spētu nolasīt un saglabāt pirkstu nospiedumus. Rodas sajūta, ka HP drošības programmatūra konfliktē ar Windows iebūvētajiem drošības rīkiem.

    HP SureStart pieskata, lai neviens negrābstītos ar datora BIOS. HP WorkWise ir iespēja pieskatīt savu datoru attālināti – saņemsi viedtālrunī paziņojumus, ja kāds virinās datora ekrānu, ievietos USB kādu ierīci vai pat pakustinās datoru.

    HP PhoneWise programmatūra ļauj savienot viedtālruni ar datoru, lai datorā lasītu saņemtās ziņas un atbildētu uz zvaniem. Te gan atkal nācās kādas pārdesmit minūtes pacīnīties ar HP PhoneWise, jo programma datorā meta ārā dažādus kļūdu paziņojumus, tā ļoti slinki atjauninājās un faktiski nav ne ar ko diži pārāka pār Pushbullet spraudni Chrome tīmekļa pārlūkam.

    Ja iemet aci EliteBook x360 1020 G2 instalētajās programmās, uzreiz ir skaidrs, ka HP ir vairāk programmatūras izstrādātājs, nevis datoru ražotājs. EliteBook x360 1020 G2 ir burtiski pārbāzts ar HP programmatūru, tās apjomi un arī pielietojums robežojas ar tā dēvēto bloatware. Protams, milzīgiem uzņēmumiem dažas aizsardzības un privātuma programmas noder, bet privāts lietotājs lieliski iztiktu arī bez visas liekās programmatūras, kas tikai aizņem vietu un rada konfliktus ar Windows iebūvētajiem rīkiem. Kāpēc nevar ļaut katram pašam ielādēt vai neielādēt HP programmatūru?

    Akumulators

    Aptuvenais EliteBook x360 1020 G2 darbības laiks ar vienu uzlādi ir tuvu deviņām stundām. Ar ieslēgtu SureView ekrānu darbības laiks krīt par aptuveni pusotru stundu.

    Šķiet, ka jau atkal EliteBook x360 1020 G2 cieš no HP pārgudrības, jo aizvērtā veidā dators īsti neaizmieg. Tas mēdz silt un aptuveni divu diennakšu laikā aizvērts un it kā iemidzināts EliteBook x360 1020 G2 pilnībā izēd akumulatoru.

    Visticamāk, šī problēma ir labojama ar programmatūras atjauninājumu, bet tāpat no HP šādas vaļības nebiju gaidījis.

    Veiktspēja

    EliteBook x360 1020 G2 pie manis nonāca ar visai standartizētu, pat varētu teikt, ka lētā gala tehnisko specifikāciju – Intel Core i5-7200U procesoru, 8 GB RAM (kas šim modelim ir minimums) un 256 GB PCIe SSD tipa cieto disku. Dārgākie EliteBook x360 1020 G2 pieejami ar Intel Core i7-7600U procesoru, 16 GB LPDDR3 SDRAM, 512 GB M.2 PCle Gen 3×4 NVMe TLC SSD un 4K IPS eDP ultra-plānu LED ekrāns.

    Manuprāt, mūsdienās sūdzēties par procesoru ātrdarbību biznesa klases datoriem ir lieki. Ja neesi paredzējis datoru spēlēm, tev pietiks arī ar gana modernu Intel i3 vai i5 procesoru. Nelielas problēmas varētu būt ar 4K video straumēšanu, ja būsi izvēlējies 4K IPS eDP datora ekrānu. Intel HD Graphics 620 integrētā videokarte spēs darbināt vienkāršākās spēles, bet pārlieku ar spēlēm ultraplāniem datoriem aizrauties nevajadzētu.

    Lielākais EliteBook x360 1020 G2 ienaidnieks būs datora uzkaršana. Uzkarst ne tikai datora apakšdaļa, kas tiek balstīta uz ceļiem, bet uzkarst arī datora daļa, kas ir pie F1… F12 taustiņiem.

    Nobeigumā

    EliteBook x360 1020 G2 ir fantastiski uzbūvēts klēpjdators – tas izskatās moderni, datorā izmantoti lieliski materiāli, tam ir glīts dizains un ultraplānam klēpjdatoram piestāvošs pieslēgvietu skaits. Te gan jāsaka, ka saprātīgāka izvēle būtu nedaudz biezākais un smagākais EliteBook x360 1030 G2 modelis, kas saņēmis standarta izmēra USB 3.0 pieslēgvietas, viedkaršu nolasītāju un ierastu HP uzlādes pieslēgvietu. EliteBook x360 1030 G2 ir īstens biznesa klases dators, kamēr EliteBook x360 1020 G2 ir drīzāk ultraplāns klēpjdators ar nedaudz specifisku pielietojumu, tam pat nav microSD kartes nolasītāja.

    Dažviet tīmeklī lasīts, ka EliteBook x360 1030 G2 modelim ir lieliska tastatūra, ko gan nevarētu teikt par EliteBook x360 1020 G2.

    EliteBook x360 1020 G2 spēj izcelties ar HP Sure View privātuma ekrānu, bet visi citi parametri aptuveni atbilst konkurentu piedāvājumam. Tāpat HP cenšas savus datorus aplaimot ar visai vājprātīgu programmatūras apjomu, kas man kā privātam lietotājam šķistu nepieņemami. Lielo uzņēmumu IT speciālisti gan jau pāris lietotnēm atrastu pielietojumu.

    HP visai maz uzsver EliteBook x360 1020 G2 esošo MIL-STD-810G standartam atbilstošo klēpjdatora izturību, kas varētu paglābt EliteBook x360 1020 G2 no pilnīgas iznīcināšanas, ja netīšām to nomet uz zemes, bet man labāk pie sirds iet Toshiba ideja par nesaspiežamo ekrānu. Tā ir praktiskāka ikdienā, pārnēsājot datoru somā.

    Kopumā – dzelži ir fantastiski, bet programmatūra, kurai vajadzēja kļūt par lielāko HP plusu, izrādījusies pamatīgs rūpju bērns, kas vismaz mani atturētu no izvēles par labu EliteBook x360 1020 G2 tā dēvēto ultraplāno klēpjdatoru kategorijā.

    Patika

    + izmantotie materiāli un dizains

    + kompaktums

    + privātuma ekrāna ideja

    Nepatika

    – liekās programmatūras apjoms

    – tastatūra

    – datora karšana

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    15.12.2017 11:43

    > daļēji liedz glūņam no sāna ielūkoties ekrānā parādītajā saturā

    jāatcerās ieņemt vietu ar muguru pret sienu, lai nevarētu glūnēt pāri plecam)

    15.12.2017 14:39
    Reply to  x

    Nav tik traki. Šis tiešām strādā. Protams, ja kāds vēlas iegūt informāciju, ar 700 eur fotoaparātu tāpat noķers vajadzīgo.

    Ekrāns sargā drīzāk no garāmgājējiem, nevis no industriālajiem spiegiem.

    KKTK
    15.12.2017 15:00
    Reply to  Artis Ābols

    Tad jau tas ir spēļu cienītāja dators, lai priekšnieks garām ejot neredzētu.

    LapsiniekaBrālis
    15.12.2017 13:50

    Vai Intel HD graphics ir vienīga opcija šīs sērijas laptopiem?
    Kad būs kād nopietns “workstation” apskats?
    Cik atminos spēļu PC apskati bija tīri sakarīgi :)

    15.12.2017 14:40

    Tu domā ar Quadro?

    LapsiniekaBrālis
    15.12.2017 20:26
    Reply to  Artis Ābols

    Kāda nVidia karte, nu quadro būtu pavisam jauki.

    Dāvids
    19.12.2017 20:46
    Reply to  Artis Ābols

    Firepro, nevis Quadro.

    LapsiniekaBrālis
    19.12.2017 21:14
    Reply to  Dāvids

    Nu, ja jaizvēlas starp šiem abiem, tad viennozīmigi quadro. Vismaz man personīgi ir bijusi slikta pieredze ar firepro, gļukojoši draiveri un sliktākas price/perforence dēļ. Jāatzīst tas bija pāris gadus atpakaļ, iespējams situācija ir mainījusies.

    KKTK
    15.12.2017 14:55

    Vai neko īpaši nedarot ventilators stāv?

    15.12.2017 15:06
    Reply to  KKTK

    Sajūta vispār ka ventilators nozagts. Dators ir kluss un karsts. Šobrīd nav vairs pie manis, nemācēšu sīkāk komentēt.

    Anzzz
    17.12.2017 14:43

    Par šādu naudu nekad mūžā nepirkšu MikroMīksts darbināmus krāmus..
    Patiesībā, pat 200 vai 300 eiro man tam būtu žēl..

    Reklāma