Web Analytics
More
    Reklāma

    ZTE Nubia M2 apskats

    Manuprāt, iekarot tirgus jāsāk ar zemāku cenu.

    Jaunākie raksti

    ZTE, izrādās, ir vēl viens viedtālruņu ražotājs, kas vēlas pārkvalificēties no lētu un neglītu komponenšu kopā samaisīšanas tuvējā grāvī, tiekot pat līdz metāla viedtālruņu korpusiem kopā ar divu kameru sistēmām. Šo pašu ceļu pāris gadus atpakaļ uzsāka Huawei, un uzņēmums to paveicis ļoti veiksmīgi, īsā laikā izraujoties uz trešo vietu pasaulē pēc piegādāto viedtālruņu skaita.

    Jāatzīmē, ka ZTE nedaudz slēpjas aiz Nubia zīmola, jo ZTE ne vienmēr rīkojies korekti, it īpaši tas attiecas uz vairākiem ASV ieviestiem aizliegumiem pārdot tehnoloģijas Irānai. Pagājušajā gadā pret ZTE pat tika noteiktas sankcijas – ASV uzņēmumi nedrīkstēja ZTE piegādāt vairākas sakaru tīklu tehnoloģijas. ZTE esot Irānai pārdevis iekārtas, kuru detaļas ražo Microsoft, Dell un IBM.

    Paskatoties tikai no viedtālruņu skatupunkta, ZTE ir šad tad iekūlies nepatikšanās ar spiegošanas programmatūras uzstādīšanu viedierīcēs.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0 Marshamllow, nubia UI 4.0
    • Ekrāns: AMOLED, 5.5 collas, 1080 x 1920, ap 401 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass  ekrāna pārklājums
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 625, astoņi 2.0 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 506 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 64 GB, microSD līdz 200 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 ac/a/b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G, USB Type-C
    • Kameras: 13 + 13 megapikseļi (divi objektīvi) f/2.2 ar safīra aizsargstiklu, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, sejas noteikšana. 2160p ar 30 fps video. 16 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs, ātra akumulatora uzlāde, divas SIM kartes
    • Izmēri un svars: 154.5 x 75.9 x 7 mm, 168 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 3630 mAh
    • Krāsa: Black Gold, Champagne Gold
    • Cena: 359 eiro ieteicamā mazumtirdzniecības cena, interneta veikalos šobrīd 370 eiro

    Izskats un uzbūve

    Patīkami redzēt, ka pie Nubia M2 izskata ir piedomāts – Home pogu uzsver neliels, sarkans aplis, bet viedtālruņa perimetru sedz šauras, zeltītas strīpas. Turklāt izskatās, ka skaistā zelta krāsa nost ar laiku nenonāks, kā tas ir krāsotai plastmasai. Viedtālrunis veidots no metāla, tam ir visas mūsdienīgu viedtālruni raksturojošas īpašības – pirkstu nospiedumu nolasītājs, USB Type-C pieslēgvieta, austiņu pieslēgvieta, nelielas, glītas metāla pogas. Kameru aizsargā safīra stikls. Manuprāt, Nubia M2 uzbūves ziņā it nemaz neatpaliek no OnePlus 5, iespējams, to pat pārspējot dažās niansēs.

    Nespēju iedomāties nevienu citu aktuālo viedtālruni, kas arī būtu saņēmis tik glītu krāsu salikumu. Parasti visi ražotāji aprobežojas ar vienkrāsas korpusu, labākajā gadījumā kādu detaļu nopulējot.

    Pirkstu nospiedumu nolasītājs izvietots Home pogā, un, manuprāt, tas darbojas gandrīz teicami. Samsung, Huawei un Apple izmantotie pirkstu nospiedumu nolasītāji varbūt ir kādu nieku precīzāki, bet ikdienā to pamanīt īsti nevarēs.

    Nubia M2 kameras acs ir izbīdīta no korpusa kopējām līnijām tikai nedaudz, to sedz safīra aizsargstikls, tāpēc šī nianse būtu piedodama.

    Nubia M2 līdzi tiek dots ātrās uzlādes sienas adapteris (5.0V 3.0A, 9.0V 2.0A, 12.0V 1.5A) un visai pamatīgs USB Type-C vads. Dīvaini, ka viedtālruņa mājaslapa visai nepārprotami reklamē DTS HEADPHONE:X, kas paviršam vērotājam varētu nozīmēt austiņas – komplektā tādas nebija, iepakojumā pat vietas austiņām nebija. Internets pačukst, ka tā ir skaņas uzlabošanas tehnoloģija.

    Kopumā Nubia M2 ļoti labu iespaidu par sevi. Jā, viedtālrunis ir drīzāk vērtējams, kā visai dārgs, kas varētu likt skatīties arī konkurentu piedāvājuma virzienā.

    Ekrāns

    Šajā parametrā Nubia M2 izspēlē vēl vienu spēcīgu kārti ar AMOLED 5.5 collu ekrānu, kam ir 1080 x 1920 izšķirtspēja un skrambu drošs Corning Gorilla Glass ekrāna pārklājums. Ražotājs gan nevienā mirklī nepaskaidro, kura Corning Gorilla Glass versija tiek izmantota, bet, visticamāk, tā ir Gorilla Glass 3 vai Gorilla Glass 4 versija, jo, ja nemaldos, pirms šīm versijām nebija pieejamas noapaļotas ekrāna sānu malas jeb tā saucamā 2.5D tehnoloģija.

    AMOLED ekrāns ir spilgts, kontrastains un neslimo ar AMOLED lielāko pagātnes problēmu – zilganumu. Tātad viedtālrunī uzstādīta visai svaiga AMOLED tehnoloģijas versija. Varētu par Nubia M2 cenu vēlēties nedaudz plānākas ekrāna apmales. Šajā parametrā līdzvērtīgas cenas OnePlus 3T arī ar AMOLED tehnoloģijas ekrānu veicas jūtami labāk.

    Ja esam pieķērušies OnePlus tematam, tad būtu tikai godīgi norādīt, ka arī Nubia M2 vērojams tas pats, varbūt pat izteiktāks, ekrāna želejas efekts, kas izpaužas kā teksta un nelielu attēlu ritināšanas aizture, kad ātri “skrien cauri” ekrānā redzamajam saturam.

    Ātrdarbība

    Nubia M2 aprīkots ar Snapdragon 625 procesoru, 4 GB RAM UN 64 GB atmiņu. Izklausās pieņemami, bet jau atkal – dažus desmitus eiro dārgāk maksā OnePlus 5 ar nesalīdzināmi ātrāk un modernāku Snapdragon 835 procesoru. Nubia M2 atmiņu varēsi papildināt ar microSD atmiņa karti līdz pat 200 GB, bet OnePlus 5 šādas iespējas nav.

    Ātrdarbības lielākais ienaidnieks varētu būt visai lēnīgā iebūvētā atmiņa, kas nu nemaz nepiestāv šādas cenas viedtālruņiem. AndroBench uzrāda drīzāk viduvējus atmiņas ieraksta ātrumus, bet nolasīšanas ātrumi ir visai vāji, kas gandrīz četras reizes atpaliek no Samsung Galaxy S8. Ikdienā milzīgas problēmas nenovēroju, varētu būt, ka lietotnes atveras kādu sekundi ilgāk, bet arī ne visas.

    Snapdragon 625 procesors nav nekāds kalnu gāzējs, bet ar tā spējām būs gana ikdienā, spēles arī pārsvarā darbojas bez ķeršanās.

    Par Nubia M2 ātrdarbību sūdzēties būtu grēks, bet visai līdzīgā cenu kategorijā konkurenti piedāvā jaudīgākas komponentes, un attiecīgi arī nedaudz ātrāk vērsies vaļā un atjaunināsies lietotnes, galerijas ar daudzām fotogrāfijām u.tml.

    Programmatūra

    Nubia M2 ir iznācis ar Android 6.0.1 Marshmallow, ko sedz Nubia UI 4.0 saskarne. Lai arī ražotājs ir paziņojis, ka šogad gaidāmas Nougat atjauninājums, tomēr pieļauju, ka daudzi potenciālie pircēji bija gaidījuši uzreiz Nougat versiju.

    Nubia UI 4.0 saskarne ir visai piezemēta, pievienojot nedaudz atšķirīgas ikonas augšējā rīkjoslā, kā arī Nubia UI 4.0 ir vairākas iespējas, kas ļauj slidināt pirkstu no ekrāna sāna, lai atvērtu vairāklogu režīmu vai iztīrītu Nubia M2 atmiņu. Papildfunkcijas strādā viduvēji, manuprāt, tās varēja būt noslīpētākas. Šeit jāsaka, ka kapacitīvās daudzlogu režīma pogas funkcijas ir kā vecām Android versijām, izsaucot iestatījumus, nevis daudzlogu režīmu. Pogas darbību nav iespējams pārdefinēt, tās ilgāka paturēšana izsauc daudzlogu režīmu, bet tas ir neērti.

    Visai nomācošā vairumā iestatījumos un saskarnē var sastapt neiztulkotas vietas. Iztulkot ir tikai tas, kas nāk no Android operētājsistēmas, Nubia 4.0 saskarnē un papildinājumos latviski tulkots nav it nekas.

    Nubia M2 ir tīrs no liekām reklāmas lietotnēm, kas ir pamatīgs pluss. Nubia M2 uzstādīts pašdarināts tīmekļa pārlūks, tā darbību var pilnībā apturēt.

    Akumulators

    Ja kaut kas ir lielisks, tad tas ir Nubia M2 akumulators – darbības ilgums pārsteidzošs, iespējams, kāds pat spēs izdabūt divas diennaktis ar vienu uzlādi. Šeit noteikti talkā nāk taupīgais Snapdragon 625 procesors.

    Viedtālrunis arī gaidstāvē tērē niecīgu enerģijas apjomu – starp 3% un 5% naktī.

    Ražotājs lepojas ar Nubia M2 izmantoto ātrās uzlādes sienas adapteri (5.0V 3.0A, 9.0V 2.0A, 12.0V 1.5A). Tas ļauj Nubia M2 uzlādēt aptuveni stundas un 20 minūšu laikā, turklāt viedtālrunis uzlādes laikā tikpat, kā nesilst.

    Kamera

    Šodienas mērogiem Nubia M2 kameru pāris vairs nav nekas unikāls, bet tās ir idejas līmenī pielīdzināmas Leica sertificētajām kamerām Huawei flagmaņos. Arī Nubia M2 izmanto vienu melnbaltu 13 megapikseļu kameru un vienu 13 megapikseļu krāsainu. Melnbaltā uzņem formas un kontūras, krāsainā kamera visu izkrāso.

    Kamerām ir visai tumši f/2.2 objektīvi, tās nav saņēmušas ne optisko, nedz arī elektronisko attēla stabilizāciju, tādējādi atpaliekot no daudziem citiem viedtālruņu ražotājiem.

    Šķibi greizais foto uzņemts ar kameras lietotnē iebūvētā līmeņrāža “palīdzību”

    Sliktākā apgaismojumā visai ātri sāk parādīties graudainība, attēli kļūst sintētiski, visticamāk, pateicoties agresīviem fotogrāfiju uzlabošanas algoritmiem. Tāpat varētu vēlēties nedaudz asākus attēlus. Nubia M2 var lepoties ar visai labām makro fotogrāfijām, kas pēdējā laikā ir paplēnējušas no viedtālruņu flagmaņu iespējām. Daudzi viedtālruņi vienkārši nespēj tik tuvu fokusēt.

    Nubia M2 kameras lietotne NeoVision 6.5 piedāvā vairākas interesantas fotogrāfiju uzņemšanas iespējas, bet to apraksti ir vāji, nav īsti skaidrs ko kura funkcija dara. Ir klonēšanas sadaļa, kas manā prātā tulkojas kā “multiplicity” fotogrāfijas tehnika, kas tiek panākta ar foto apstrādes rīkiem datorā. Bet faktiski tā ir kā vairākkārtēja kadra ekspozīcija, jo iepriekš uzņemtais tiek pabalināts. Pēc sešiem pārklātiem kadriem pirmais pārvietotais objekts pazūd pavisam.

    Star Trail teorētiski piedāvā fotografēt debess jumu un zvaigznes, Trajectory arī ir nakts foto iespēja, kas ar ilgu ekspozīciju panāk mašīnu gaismu atstātās astes.

    Kopumā aptuveni šādu iespēju un attēlu kvalitātes klāstu biju no Nubia M2 gaidījis. Gaišā dienas laikā Nubia M2 kamera darbojas gandrīz nevainojami, protams, varēja vēlēties, lai melnbaltā kamera darbotos viena pati, kā tas ir Huawei flagmaņos. Diemžēl Nubia M2 piedāvā vien melnbaltu filtru.

    Nobeigumā

    Nubia M2 ir visai patīkami lietojams viedtālrunis. Nubia M2 pamatvērtības ir no lielas programmatūras tīra operētājsistēma, vairāk nekā pieņemams AMOLED ekrāns un glīts dizains. Toties ražotājam derētu piedomāt pie Android atjaunināšanas un ātrāku atmiņu uzstādīšanas viedierīcēs. 359 eiro cenas latiņai būtu jāparedz pamatīgāk noslīpētu tehnisko specifikāciju un ierīces darbību.

    Mani pamatīgi mulsina daudzlogu pogas darbība kā iestatījumus izsaucošai pogai. Kad tas tika izskausts? Līdz ar Android 4.0 Ice Cream Sandwich? Protams, pogu var paturēt ilgāk, tad tā izsauc daudzlogu režīmu, bet ērti tas nav. Arī pievienotās saskarnes iespējas ar pirksta slidināšanu gar ekrāna sānu malu nav gluži tik ērtas, cik varētu vēlēties.

    Nubia M2 sintētiskā ātrdarbība ir viduvēja, bet ikdienā viedtālrunis ir dēvējams par gana ātru. Ja nav būtiski spēcīgāka viedtālruņa, ko novietot blakus Nubia M2, nemaz nevar tik acīmredzami pateikt, ka Nubia M2 būtu ar vidējās klases procesoru un ne tik ātru atmiņu.

    Nubia M2 akumulators noteikti pārspēj daudzu lielo zīmolu viedtālruņu darbības laiku ar vienu uzlādi, kas ir patīkams pārsteigums. Arī Nubia M2 kamera ir visai pieņemama, bet ir jārēķinās, ka līdz šī gada flagmaņu noķeršanai būs patālu… Divu kameru sistēma Nubia M2 ir apdalīta – ne tā spēj darbināt vienu pašu melnbalto sensoru, ne tai ir optiskā palielinājuma iespēja, ne uzlabota fokusēšanās.

    Ar veselo saprātu kaut kā nojaušu, ka Nubia M2 reklāmā redzamā meitene nenāk komplektā ar viedtālruni, bet reklāmas sadaļa, kur minēts “HEADPHONE”, ir kā minimums maldinoša.

    Ir visai pamatotas aizdomas, ka pircēji nemaz neiedomāsies par ZTE kā ražotāju, kad uzsāks meklēt viedtālruni. 359 eiro pavisam noteikti neradīs vēlmi izmēģināt Nubia M2. Vismaz man neceltos roka tērēt šādu naudas apmēru par maz zināmu ražotāju, kas iepriekš sevi nav diez ko spēcīgi parādījis.

    Konkurenti līdzīgā cenu kategorijā piedāvā visai spējīgus un iecienītus viedtālruņu modeļus – mazo Apple iPhone SE 32 GB vai lielāko Apple iPhone 6 32 GB, Samsung Galaxy A5 (2017) 32 GB, Huawei P9 Dual 32 GB, Honor 8 un citus.

    Patika

    + atšķirīgs dizains

    + akumulators

    + pirkstu nospiedumu nolasītājs

    + ekrāns (ja neskaita želejas efektu)

    Nepatika

    – novecojusi Android versija

    – apdalīta divu kameru sistēma

    – sabojāta daudzlogu izsaukšanas poga (izsauc iestatījumus)

    Manuprāt, iekarot tirgus jāsāk ar zemāku cenu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    7
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    23.08.2017 10:05

    es, laikam, nevarētu izturēt to “kontaktperso-nas” dalījumu joslā, kur nosaukumus neviens cits ražotājs jau sen vairs neliek vispār. Jo ko gan citu varētu nozīmēt zaļa klausule, ja ne “tālrunis” :D

    Kaspars
    23.08.2017 10:27

    Autoram lūgums pēc konkurentu alternatīvām ar atbilstošu displeju (5.5 un +)
    Savādāk norādīti maziņie telefoni, lai gan tālruņa izmērs ir diezgan noteicošs faktors izvēlē

    23.08.2017 14:34
    Reply to  Kaspars

    Es kā pamatu ņēmu cenu. Bet, ja man būtu jāizvēlas Nubia M2 vs. kaut kas, ņemot vērā collas, tad liktu uz lētākiem modeļiem – ap 250 eur Huawei Honor 6X (3 GB + 32 GB), MEIZU MX6 (3 GB + 32 GB). Ap 200 eiro ir Xiaomi Redmi Note 4 (3 GB + 32 GB). Tieši šajā 370…400 eur kategorijā īsti gan nekā cita ar 5.5 collām nav.

    Jānis Dimants
    23.08.2017 10:27

    Tajā pašā laikā pie Ķīnas lieldrauga šo tālruni pērkam par 230EUR + PVN (ja nepaveicas). Un tad jau tas ir cits tirgus segments ar ko kunkurēt. Tur neatradīsim ne OP3T, ne Iphone.

    Lapsinieks
    23.08.2017 10:56
    Reply to  Jānis Dimants

    vai Tu atbalsti PVN nemaksāšanu?

    Jānis Dimants
    23.08.2017 13:17
    Reply to  Lapsinieks

    Esmu Latvietis un maksāju to, ko man prasa. Ja mana paciņa ir izlaista cauri un no manis neko neprasa, pats ar naudu nevienam neuzbāzīšos. Tāpat kā ar alkoholu- ja tecini savām vajadzībām, tad viss bumbās, ja vēlies ar to nopelnīt- maksā, kas jāmaksā.

    x
    23.08.2017 10:56

    >viedtālrunī uzstādīta visai svaiga AMOLED tehnoloģijas versija

    no šāda teksta var rasties iespaids, ka tehnoloģija ir tāds kā softs, ko uzstāda iekārtā.
    kursors taču vēlas tikt saprasts arī ārpus gīku un frīku aprindām?

    Maris Laudams
    23.08.2017 11:23

    Pēc leģendārā ZTE Blade viņi vairs nespēj tuvoties tādiem panākumiem, lai gan ražo pietiekami jaudīgus aparātus.

    Reklāma
    Manuprāt, iekarot tirgus jāsāk ar zemāku cenu.ZTE Nubia M2 apskats