Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS Zenfone 3 Zoom apskats

    Var izvēlēties, ja ir bail ņemt OnePlus 5 no tiešsaistes veikala.

    Jaunākie raksti

    Sākumā ASUS Zenfone 3 Zoom lika nedaudz saraukt pieri, jo pamatīgi atšķīrās ierīces sākotnējais nosaukums ar aktuālo – ASUS bija plānojis Zenfone 3 Zoom dēvēt par Zenfone Zoom S. Šobrīd dažādos tirgos šī ierīce ir ar dažādiem nosaukumiem. Baltijā tas ir Zenfone 3 Zoom, citviet pasaulē – Zenfone Zoom S. Bet ierīce tā ir viena un tā pati.

    ASUS ir viens no tiem ražotājiem, kas pie mums pārāk daudz nereklamējas. Un ko tur reklamēt, ja tikai pēdējā gada laikā ražotājs uzsācis veidot gana interesantus viedtālruņus. Pirms tam tikai retais ražotāja viedtālrunis bija interesants un vēl retāk kāds modelis nonāca līdz mums. Nesen apskatījām ASUS ZenFone AR un tagad ir laiks nākamajam šī zīmola telefona apskatam.

    Reklāma


    Ar ko viedtālrunis izceļas uz citu konkurentu fona? Zenfone 3 Zoom piedāvā ne tikai ietilpīgu akumulatoru un divas galvenās kameras, bet vienlaikus tas piedāvā visai ērti lietojamu 2.3x attēla optisko palielinājumu. Tādējādi ASUS ir iekļāvies kopējā Huawei, Apple, OnePlus un pāris citu ražotāju divu kameru trakumā.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0.1, drīzumā gaidāms Android 7.0 Nougat, ASUS ZenUI 3.0
    • Ekrāns: AMOLED, 5.5 collas, 1080 x 1920, ap 401 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 5 ekrāna pārklājums
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 625, astoņi 2.0 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 506 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 64/128 GB, microSD līdz 256 GB (SIM 2 slotā)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 ac/a/b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), 4G, USB Type-C
    • Kameras: 12 megapikseļi, divi objektīvi (25 mm f/1.7, 4-asu optiskā attēla stabilizācija un 59 mm f/2.8) 2.3x optiskai palielinājums, optiskā attēla stabilizācija, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, sejas noteikšana. 2160p ar 24 fps video. 13 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs, ātra akumulatora uzlāde, divas SIM kartes, DTS HD skaņas uzlabošana, 24-bit/192 kHz audio
    • Izmēri un svars: 154.3 x 77 x 8 mm, 170 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 5000 mAh
    • Krāsa: Navy Black, Glacier Silver, Rose Gold
    • Cena: ap 450 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Zenfone 3 Zoom ir visai veiksmīgs dizains, kas vismaz man atgādina noapaļotu Hauwei P9. Viedtālruņa uzbūvē izmantots alumīnijs, Zenfone 3 Zoom šķiet ļoti stingrs un pamatīgs. Nedaudz par platu izskatās ekrāna apmales, kas šādā cenu kategorijā jau ir grūti piedodams misēklis. Platās ekrāna apmales lieki palielina Zenfone 3 Zoom kopējos izmērus, piekāpjoties pat divas reizes lētākiem 5.5 collu viedtālruņiem (piemēram, Motorola Moto G4, kam jau ir visai platas apmales ap ekrānu). Viedtālruņa galos redzama plastmasa, kas ir ierasts risinājums vidējās klases modeļiem.

    Viedtālrunis saņēmis gandrīz visu, kas piederas modernam, gana dārgam šī gada modelim – tam ir USB Type-C pieslēgvieta, kas tik ļoti trūka Nokia 6 un varbūt pat arī lētajā Nokia 5 modelī. Aizmugurē izvietots pirkstu nospiedumu nolasītājs, kas darbojas eleganti. Ne tik veikli kā citiem ražotājiem, bet, manuprāt, gana pieņemami.

    Zenfone 3 Zoom aizmuguri lieki saraibinājusi kamera un atsevišķi izdalītā LED zibspuldze, bet šī nianse nav kritiska. Daudz vairāk mani satrauc fizisku pogu izvietošana zem ekrāna, kas nav nedz moderni, nedz arī ērti.

    Kopumā par savu cenu Zenfone 3 Zoom dizains, materiāli un pāris minētās nianses ir uz robežas, lai Zenfone 3 Zoom sauktu par nelielu haltūru. Nedaudz dārgākais OnePlus 5 ir uzstādījis daudz augstāku dizaina latiņu divu kameru viedtālruņiem.

    Izmēģināšanai saņemtais Zenfone 3 Zoom ir ar 64 GB atmiņu un 4 GB RAM.

    Ekrāns

    Lai arī AMOLED tehnoloģijas esam pieraduši redzēt gandrīz tikai ražotāju flagmaņos, tomēr Zenfone 3 Zoom arī ir saņēmis ievērības cienīgu 5.5 collu AMOLED ekrānu ar 1080p izšķirtspēju. Zenfone 3 Zoom ekrāns spēj parādīt vairāk krāsas nekā OnePlus 3T, turklāt ASUS spējis noturēt AMOLED krāsas ciešamos, eiropietim saprotamos apmēros. Te gan jāatzīmē, ka visai krāšņā ASUS saskarne kādam varētu neiet pie sirds kopā ar AMOLED spilgtumu.

    Tīmeklī atrodama informācija, ka Zenfone 3 Zoom ekrāns nav diez ko spilgts, kaut “uz aci” izskatās pietiekami spilgts. Jaunais Moto G5 Plus saņēmis būtiski augtākus spilgtuma rādītājus par jūtami zemāku cenu. Zenfone 3 Zoom ekrāns esot līdzvērtīgs ar LCD tehnoloģiju aprīkotā Honor 8 spilgtumam. Vasarā tiešā Saules gaismā Zenfone 3 Zoom ekrānu aplūkot var gana komfortabli.

    Saskarne un lietotnes

    ASUS ir gājis Āzijas tirgum pievilcīgu ceļu, pārkrāsojot vairākas saskarnes daļas agresīvos un spilgtos toņos. Zenfone 3 Zoom atgādina modernu Huawei saskarni, kas apvienota ar vairākus gadus senas Samsung saskarnes krāsu akcentiem. ASUS no Huawei ir aizņēmies iespēju ar pirkstu slidināt uz leju ekrāna vidū, izsaucot biežāk izmantotās lietotnes, kontaktus un pēdējos meklējumus.

    Augšējā rīkjosla papildināta ar dažādiem ērtiem niekiem – no tās var ne tikai aktivizēt nakts režīmu ekrānam un iztīrīt viedtālruņa atmiņu, bet pat izsaukt kalkulatoru. Atzīšos, ka sākotnēji biju visai skeptisks pret ASUS izvēlētajām krāsām un ikonu izmēriem, tomēr tie ir salīdzinoši ērti un nav tik pelēcīgi nomācoši kā standarta Android izmantotie.

    ASUS pievienojis arī pāris paliela izmēra lietotnes, kas būtu dēvējamas par lieku programmatūru – Facebook, Facebook Messenger, Instagram u.tml.

    ASUS piedāvā plašu vizuālo tēmu un ekrāntapešu klāstu vienotā lietotnē, kas varētu patikt tiem, kuri meklē kaut ko atšķirīgu bez trešo pušu Android palaidēja uzstādīšanas. Arī šeit daļēji valda rūpes par Āzijas tirgu, bet šis tas mums saprotams arī atradīsies.

    Veiktspēja

    Zenfone 3 Zoom saņēmis gana spējīgu Qualcomm Snapdragon 625 procesoru kopā ar 4 GB RAM un 64 GB atmiņu, kas ir pietiekami ikdienas nepieciešamību apmierināšanai. Qualcomm Snapdragon 625 procesors veidots 14 nm tehnoloģijā, kas nozīmē būtiski mazāku silšanu, kaut arī tiek izmantoti Cortex-A53 kodoli  it kā no 2015. gada. Snapdragon 625 procesors tiek pārots ar Adreno 506 video apstrādes apakšsistēmu, kopā tie spēj visai pieklājīgi apkalpot 1080p izšķirtspēju ikdienā un spēlēs. Pieļauju, ka Zenfone 3 Zoom pēc Android 7.0 Nougat saņemšanas kļūs tikai veiklāks.

    Te gan jāatzīmē, ka līdzīgā cenā atrodami arī Snapdragon 820, 821 un pat 835 procesoru modeļi, padarot viedtālruņus daudz atsaucīgākus. Zenfone 3 Zoom ir veikls, bet tas nav ne tuvu flagmaņu ātrumam. Viedtālrunis drīzāk iet roku rokā ar Motorola Moto G4 un G5 ātrumu, kas īsti nav uzskatāms par labu rezultātu tik dārgam viedtālrunim.

    Sintētiskās veiktspējas testi uzrāda, ka Zenfone 3 Zoom viena kodola veiktspējā, protams, nevar sacensties ar flagmaņiem. Snapdragon 625 procesors jūtami piekāpjas Snapdragon 650, kas saņēmis divus ātrus 1.8 GHz Cortex-A72. Tāpat Snapdragon 625 procesors nespēj tuvoties Snapdragon 820, kas arī veidots 14 nm tehnoloģijā.

    Kopumā – ikdienas veiktspēja (saskarnes darbība, lietotņu atvēršanas ātrums) Zenfone 3 Zoom varēja būt kādu nieku labāka par savu cenu. Dažādās spēlēs Zenfone 3 Zoom uzrāda cienījamu sniegumu, nekas uzkrītoši neraustās.

    Akumulators

    Zenfone 3 Zoom ir viens no retajiem viedtālruņiem, kas saņēmis 5000 mAh akumulatoru, turklāt akumulators ietilpst 8 mm biezā korpusā. Pamatīgās ietilpības akumulators ļauj izmantot Zenfone 3 Zoom, lai uzlādētu citu ierīci ar tā dēvēto reverso uzlādi, kas jau bija atrodama Zenfone AR modelī. Diemžēl arī šoreiz neizdevās šo iespēju izmēģināt, jo nemaz nav tik vienkārši atrodami atbilstoši vadi. Reversā uzlāde tiek ierobežota pie 1A, kas nozīmē, ka ne visas modernās viedierīces ātri saņems tik nepieciešamo uzlādi viena zvana veikšanai.

    Ar tik ietilpīgu akumulatoru Zenfone 3 Zoom spēj nodzīvot vismaz divas dienas ar vienu uzlādi. Protams, aktīvākam lietotājam varētu pietikt tikai vienai darba dienai, toties tā būs ļoti pārliecinoša darba diena bez bailēm par pāragru viedtālruņa izslēgšanos.

    Kameras

    Zenfone 3 Zoom izmanto divu kameru sistēmu, kas darbojas gluži kā iPhone kamera, piedāvājot 2.3x optisko attēla palielinājumu. Abas Zenfone 3 Zoom kameras ir ar 12 megapikseļiem. Lai izvairītos no nekorekta krāsu attēlojuma, viedtālrunis saņēmis atsevišķu sensoru, kas atbild par baltās krāsas balansu.

    Interesanti, ka Zenfone 3 Zoom ir pamatīgi pārspējis ar Sony sensoru aprīkoto, un vismaz divas reizes dārgāko Zenfone AR modeli, kas uzrādīja ļoti vāju attēla kvalitāti. Tāpat Zenfone 3 Zoom visai veiksmīgi darbojas arī sliktākos apkārtējās vides izgaismojuma apstākļos.

    Patīkami, ka optisko 2.3x palielinājumu Zenfone 3 Zoom piedāvā uzreiz lietotnē ar nelielu ikoniņu. Ikoniņa pēcāk piedāvā arī 5x palielinājumu, bet tas jau ir digitāls palielinājums. Ja izmanto optisko palielinājumu, ir redzams kā darbojas iebūvētā optiskā attēla stabilizācija. Pieļauju, ka bez optiskās attēla stabilizācijas palielinājums būtu drīzāk neizmantojams. Atzīmēšu, ka Zenfone 3 Zoom palielinājuma iespēja ir nostrādāta labāk, nekā tā ir atrodama Huawei divu kameru viedtālruņu modeļos, kur palielināšana jāveic ar diviem pirkstiem vienlaikus.

    Kopumā Zenfone 3 Zoom kamera ir drīzāk laba, bet ne izcila, ja ņem vērā viedtālruņa salīdzinoši augsto cenu. Pieļauju, ka OnePlus 5 kamera parādīs redzami labākus rezultātus. Arī nedaudz vecāko Huawei P9 un Mate 9 kameras līdzīgā cenu kategorijā vidēji aritmētiski būs labākas par Zenfone 3 Zoom.

    Nobeigumā

    ASUS Zenfone 3 Zoom ir ļoti interesants ražotāja viedtālrunis, kas parāda, ka gandrīz saprātīgā cenu kategorijā iespējams izveidot pieklājīgu viedtālruni. Tiesa, konkurenti nesnauž, un par līdzīgu cenu iegādājami nedaudz padzīvojuši Huawei vai svaigi OnePlus modeļi.

    Zenfone 3 Zoom izceļas ar pieņemamu kameras darbību, bet, lasot tehniskajā specifikācijā norādīto optisko attēla stabilizāciju, divas kameras un 2.3x optisko palielinājumu, biju gaidījis ko vairāk. Līdzīgas cenas konkurenti arī šeit ir pāris soļus priekšā.

    Diemžēl Zenfone 3 Zoom neizceļas ar milzīgu ātrdarbību. Jā, tas ir normāls ikdienas viedtālrunis, tomēr 450 eiro cena jau prasās pēc Snapdragon 821 procesora.

    Pamatīgs pluss ir Zenfone 3 Zoom spilgtais AMOLED ekrāns un 5000 mAh akumulators.

    Manuprāt, Zenfone 3 Zoom cenai būtu jābūt vismaz 100 eiro zem OnePlus 5 cenas, lai ražotājs spētu iekustināt pircēju. Ne visiem vajag OnePlus 5 Snapdragon 835 jaudu, bet labāk, lai tā ir.

    Patika

    + akumulatora darbības laiks

    + kameras 2.3x optiskais attēla palielinājums

    + AMOLED ekrāns

    + pieklājīga uzbūve un materiāli

    Nepatika

    – jauda (par šo cenu)

    – platas ekrāna apmales

    Var izvēlēties, ja ir bail ņemt OnePlus 5 no tiešsaistes veikala.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    6
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma
    Var izvēlēties, ja ir bail ņemt OnePlus 5 no tiešsaistes veikala.ASUS Zenfone 3 Zoom apskats