Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ZenFone AR apskats

    Padārgs, bet lietojams Tango eksperiments.

    Jaunākie raksti

    Atzīšos, ka nevaru sevi uzskatīt par milzīgu jauno iespēju klāsta fanu viedtālruņos, ja tās aizēno ikdienas pielietojumu – lieki tērē akumulatora enerģiju, aizņem daudz vietas vai padara viedtālruni neglītu.

    Ja iepriekš apskatītais papildinātās realitātes telefons Lenovo Phab 2 Pro bija milzīgs, smags klucis, tad ASUS ir pamatīgi pacenties, lai ZenFone AR būtu arī ikdienā lietojams viedtālrunis, ne tikai eksperiments. Tango un Daydream darbināšanai nākas izmantot salīdzinoši jaudīgu procesoru, kas bija viens no Lenovo Phab 2 Pro vājajiem punktiem, bet ASUS ZenFone AR saņēmis flagmaņa cienīgu tehnisko specifikāciju.

    ASUS ZenFone AR ir uzskatāms par pasaulē pirmo viedtālruni, kas apvieno gan Google Tango, gan arī Daydream tehnoloģijas. ASUS apgalvo, ka ZenFone AR tapis ciešā sadarbībā ar Google, lai klientiem piedāvātu augstvērtīgas papildinātās un virtuālās realitātes iespējas vienuviet. Google Tango tehnoloģija paļaujas uz vairākiem papildus sensoriem, kas nav pieejami parastiem viedtālruņiem, ar tiem ZenFone AR spēj sajust telpu – dziļumu, attālumu dabā u.tml.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 7.0 Nougat, ASUS ZenUI 3.0
    • Ekrāns: Super AMOLED, 5.7 collas, 1440 x 2560, ap 515 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 4 ekrāna pārklājums
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 821, 2x 2.35 GHz Kryo & 2x 1.6 GHz Kryo kodoli, Adreno 530 video apakšsistēma
    • RAM: 6.0 vai 8.0 GB
    • Atmiņa: 64/128/256 GB, microSD līdz 256 GB (SIM 2 slotā)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 ac/b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), 4G, NFC, USB Type-C
    • Kameras: 23 megapikseļi, f/2.0, 1/2.6″ sensora izmērs, optiskā attēla stabilizācija, HDR, fāzes nobīdes un dziļuma noteikšanas autofokuss, sejas noteikšana. 2160p ar 24 fps video. 8 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs, ātra akumulatora uzlāde, divas SIM kartes, DTS HD skaņas uzlabošana, 24-bit/192 kHz audio, Project Tango, Google Drive (100 GB 2 gadu garumā), reversā lādēšana 1.5A
    • Izmēri un svars: 158.7 x 77.7 x 9 mm, 170 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3300 mAh
    • Krāsa: pelēki melna
    • Cena: ap 890 eiro

    Izskats un uzbūve

    ASUS ZenFone AR veidots visai vienkāršs, pat diezgan garlaicīgs. Aizmuguri sedz gumijots, zilganpelēks materiāls (ko ASUS nodēvējis par premium ādu), sānos ir metāla apmale, bet priekšējo daļu pilnībā nosedz ekrāna aizsargstikls. Ar dižu daili ZenFone AR neizceļas, tomēr tas ir gana plāns un stingrs, lai rokā justos pieklājīgi. Manuprāt, citos līdzvērtīgas cenas viedtālruņos būs izmantoti kādu nieku labāki materiāli.

    Pirkstu nospiedumu nolasītājs izvietots priekšpusē zem ekrāna, bet aizmugurē pamatīgs laukums atstāts Tango sensoriem un kamerai. ZenFone AR ir tikai viens mono skaļrunītis, toties ASUS nav nozadzis 3.5 mm standarta austiņu pieslēgvietu.

    Visai interesanta ir ZenFone AR spēja uzlādēt citu ierīci, ja vien atradīsi piemērotu vadu. ZenFone AR USB Type-C izeja nodrošina 1.5A strāvas stiprumu, kas ļaus ja ne uzlādēt, tad kaut dažas minūtes padarbināt kādu citu viedtālruni vai citu ierīci. Man šāda vada krājumos nav, ražotājs arī tādu līdzi nedod, tāpēc nepateikšu, kā un vai šī reversā uzlādes iespēja strādā.

    ZenFone AR komplektā ir iekļauts pamatīgs sienas ātrās uzlādes adapters (5V 2A vai 9V 2A), USB Type-C vads, austiņas glaunā iepakojumā un pati ZenFone AR iepakojuma kaste ir pārvēršama par Cardboard tipa virtuālās realitātes brillēm.

    Viedtālrunim ir 5.7 collu Super AMOLED ekrāns ar 1440 x 2560 izšķirtspēju, kas ir kritiski nepieciešama virtuālās realitātes darbināšanai. Zemāka izšķirtspēja virtuālās realitātes satura apskatei īsi neder, jo ekrāna laukums un attiecīgi arī izšķirtspēja tiek sadalīti uz pusēm – katrai acij savs. ZenFone AR ekrānam ir 2ms reakcijas laiks, kas lieti noder virtuālās realitātes iespēju parādīšanai. Google norāda, ka nevajadzētu virtuālās realitātes iespējām izmantot ekrānus, kuru reakcijas laiks pārsniedz 5ms, jo tādā gadījumā attēls pārlieku izsmērējas un viedtālrunis nespēj attiecīgi reaģēt uz cilvēka galvas kustībām. Attiecīgi visi vai gandrīz visi IPS LCD ekrāni nav vēlami virtuālās realitātes apskatei.

    Izmēģināšanai saņemtais ZenFone AR ir aprīkots ar 6 GB RAM un 128 GB atmiņu.

    Saskarne un lietotnes

    ASUS ir gājis Āzijas tirgum pievilcīgu ceļu, pārkrāsojot vairākas saskarnes daļas agresīvos un spilgtos toņos. ZenFone AR atgādina modernu Huawei saskarni, kas apvienota ar vairākus gadus senus Samsung saskarnes krāsu akcentus. ASUS no Huawei ir aizņēmies iespēju ar pirkstu slidināt uz leju ekrāna vidū, izsaucot biežāk izmantotās lietotnes, kontaktus un pēdējos meklējumus.

    Augšējā rīkjosla papildināta ar dažādiem ērtiem niekiem – no tās var ne tikai aktivizēt nakts režīmu ekrānam un iztīrīt viedtālruņa atmiņu, bet pat izsaukt kalkulatoru. Atzīšos, ka sākotnēji biju visai skeptisks pret ASUS izvēlētajām krāsām un ikonu izmēriem, tomēr tie ir salīdzinoši ērti un nav tik pelēcīgi nomācoši kā standarta Android izmantotie.

    ZenFone AR atnācis kopā ar visai plašu pievienoto lietotņu klāstu – daļa no tām, protams, ir paredzēta Tango un Daydream iespēju parādīšanai un reklamēšanai, bet ASUS pievienojis arī pāris paliela izmēra spēles (Asphalt 8, N.O.V.A Legacy, MARVEL Future Fight), kas uzskatāmas par lieku programmatūru. Tāpat uzstādīts Facebook, Facebook Messenger. Nesaprotama ir ASUS vēlme uzstādīt pāris Tango lietotnes, kuras ir par maksu, tās nevar atjaunināt bez iegādes.

    ASUS piedāvā plašu vizuālo tēmu un ekrāntapešu klāstu vienotā lietotnē, kas varētu patikt tiem, kuri meklē kaut ko atšķirīgu bez trešo pušu Android palaidēja uzstādīšanas. Arī šeit daļēji valda rūpes par Āzijas tirgu, bet šis tas mums saprotams arī atradīsies.

    No Google Tango lietotnēm ZenFone AR atradīsim visai vienkāršu iespēju apskatīt divu BMW automašīnu modeļu salonu digitālus atveidojumus, pieejama lietotne, kas ļauj savā istabā izvietot papildinātās realitātes dīvānus, skapjus un miskastes grozus. Pievienota lietotne, kas daļēji atgādina Angry Birds – šauj ar liela izmēra kaķeni, lai sagāztu mājas.

    Vienīgā kaut cik interesantā Google Tango lietotne ir spējīga izmērīt attālumus telpā, bet ar šo arī lietotnes iespējas izbeidzas. Lenovo Phab 2 Pro sākotnēji bija uzstādītas jēdzīgākas lietotnes, bet tās visas var ērti iegūt Play veikalā.

    Google Tango kopumā pieejamas aptuveni 35 lietotnes, skaits tiešām nav liels. Turklāt lietotnes nav pārlieku spējīgas, tās drīzāk ir kā demo versijas, parādot teorētiskās Tango iespējas. Diemžēl neviena no lietotnēm nav gana interesanta, lai to izmantotu ilgāk par 10 minūtēm.

    Kopumā – sākotnēji ASUS saskarne šķiet pārāk krāsaina un ne gluži piemērota Eiropas tirgum, bet pēc pāris dienām tā pat sāk šķist pievilcīga. Vairumu no lielajām lietotnēm iespējams atinstalēt, ietaupot aptuveni 500 MB vietu atmiņā.

    Veiktspēja

    ZenFone AR aprīkots ar pagājušā gada labāko Qualcomm veikumu – Snapdragon 821 procesoru. Tas vēl arvien uzskatāms par gana jaudīgu procesoru, kaut šī gada augstvērtīgākie viedtālruņi jau iznāk ar Snapdragon 835 procesoriem. 6 GB RAM un 128 GB atmiņa viegli konkurē pat ar Samsung un Apple piedāvājumu, kaut gan jāsaprot, ka ZenFone AR cena arī ir līdzvērtīga konkurentu dārgākajiem modeļiem.

    Nedaudz ietaupīts uz ZenFone AR iebūvētās atmiņas ātrumu, tas ir aptuveni par trešo daļu mazāks, nekā Samsung Galaxy S8 un Huawei P10 sērijā atrodamās atmiņas sniegtās iespējas. Tiesa, ikdienā nekādu lēnīgumu no ZenFone AR nevar just.

    Sintētiskās veiktspējas testi parāda, ka ZenFone AR ir vienādos spēkos ar OnePlus 3T, un nav arī nekāds pārsteigums, jo visas komponentes ir teorētiski ļoti līdzīgas. OnePlus 3T nedaudz uzvar ar to, ka viedtālrunim nenākas kustināt lielāku ekrāna pikseļu skaitu.

    Kopumā jāsaka, ka ZenFone AR darbojas ļoti veikli un patīkami. Pilnīgi nekādu iebildumu pret viedtālruņa ikdienas veiktspēju.

    Akumulators

    Viedtālrunim ir visai pieņemama izmēra lietotāja nenomaināms Li-Ion 3300 mAh akumulators. Tango tehnoloģijām ir nepieciešama paliela jauda, tiek darbināti vairāki sensori, kas jūtami patērē ZenFone AR akumulatoru, bet ikdienā par viedtālruņa ilgdzīvošanas spējām sūdzēties nevar.

    ZenFone AR ātrā uzlāde Qualcomm Quick Charge 3.0 nodrošina akumulatora uzlādi līdz 60% aptuveni 40 minūšu laikā. Uzlādes laikā un arī Tango izmantošanas laikā ZenFone AR mēdz uzsilt.

    Lietotājs var rēķināties ar vienu pilnu darba dienu, bet divas dienas ZenFone AR ar vienu uzlādi nekādi neizvilks.

    ASUS pievienojis vairākas iespējas taupīt enerģiju – kopumā ir četri dažādi taupības režīmi. Kā ierasts, ir trīs (faktiski jau četri, bet divi režīmi ir ļoti līdzīgi) pamata režīmi – netaupa, daļēji taupa enerģiju vai arī izslēdz visu lieko, atstājot vien zvanus, SMS un modinātāju. Tomēr ASUS pievienojis vēl vienu lietotāja definējamu režīmu, kas ļauj daļēji izvēlēties, uz kā rēķina tiks enerģija taupīta. ZenFone AR iespējams arī automātiski aktivizēt nakts laikā kādu no agresīvajiem enerģijas taupības režīmiem.

    Kamera

    ZenFone AR saņēmis 23 megapikseļu Sony IMX318 kameru. Kameru papildina 4-asu optiskā attēla stabilizācija (video uzņemšanas laikā 3-asu elektroniskā stabilizācija) kopā ar infrasarkano sensoru, kas mēra attālumus līdz objektam. Kamerai ir arī kustību sekošanas sensors.

    Kameras lietotne piedāvā pāris visai interesantas iespējas. Viena no tām ļauj automātiski salīmēt kopā četras pēc kārtas uzņemtas 23 megapikseļu fotogrāfijas, gala rezultātā iegūstot 92 megapikseļu bildi. Tiesa, detalizācija nav neko jūtami dižāka par parastu 23 megapikseļu bildi. Pieejama manuālā uzņemtas iespēja, ZenFone AR atļauj nedaudz plašāk paspēlēties ar HDR režīmiem, pieejama iebūvēta time-lapse iespēja utt.

    Manuprāt, ZenFone AR kamera bieži kļūdās ar krāsām, tā pārāk daudz izmanto automātisku HDR, kas nav diez ko dabisks. Sliktākā apgaismojumā sākas pamatīgas problēmas ar attēla graudainību, šķiet, ka arī autofokuss kļūst ļoti neuzticams.

    Jāatzīst, ka nu nemaz neesmu sajūsmā par ZenFone AR fotogrāfijām. Interesanti, ka pats Sony savos viedtālruņos izvairās no Sony IMX318 sensora izmantošanas, kaut tika baumots, ka Sony IMX318 sensors nonāks Sony Xperia flagmaņos jau 2016. gada vidū. Sony IMX318 sensors tiek uzstādīts ASUS, Xiaomi, Nubia un līdzvērtīgu zīmolu modeļos.

    Nobeigumā

    Kā jau minēju iepriekš, neesmu milzīgā sajūsmā par viedtālruņiem, kur kaut kāda papildiespēja nomāc ikdienas viedtālruņa pielietojumu. ZenFone AR visai veiksmīgi sadzīvo ar Google Tango. Tango iespēju klāsts ir nedaudz audzis, tomēr vēl arvien Tango ir spēļmanta divdesmit minūtēm, nekādu dižo kvalitāti un elpu aizraujošus papildinātās realitātes piedzīvojumus gaidīt no Tango nevajadzētu.

    Google Tango sensori un to pieprasītā jauda pamatīgi sadārdzina ASUS ZenFone AR, padarot to par vienu no dārgākajiem Android viedtālruņiem tirgū. ar gandrīz identisku tehnisko specifikāciju un veiktspēju maksā tieši divas reizes lētāk. Vai būtu gatavs atdot vēl viena OnePlus 3T cenu par 20 minūtēm kopā ar Google Tango?

    ZenFone AR uzbūve ir laba, bet ne izcila, tomēr šis modelis vismaz ir ikdienā lietojams, atšķirībā no izmēros gigantiskā un nedaudz lēnīgā Lenovo Phab 2 Pro. Patīkami, ka ZenFone AR komplektā iekļautie aksesuāri ir augstvērtīgi.

    Viedtālruņa veiktspēja ir drīzāk uzskatāma par izcilu, bet par šo cenu būtu gribējies redzēt daudz jaunāko Snapdragon 835 procesoru.

    Viedtālruņa kameras darbība drīzāk dēvējama par nepārliecinošu. Labā apgaismojumā jāslēdz ārā HDR, jo tas ir agresīvs, sintētisks un bojā attēlu. Sliktākā apgaismojumā strauji krīt attēla kvalitāte un detalizācija. Bieži pieviļ autofokuss. Izmantotais kameras sensors atrodams tikai būtiski lētākos viedtālruņos.

    Patika

    + ātrdarbība

    + komplektācija

    + uzbūve

    Nepatika

    – cena

    – Tango nespējas

    Padārgs, bet lietojams Tango eksperiments.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    8
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    26.07.2017 12:54

    >iztīrīt viedtālruņa atmiņu kas tas ir, close all apps? >Nesaprotama ir ASUS vēlme uzstādīt pāris Tango lietotnes, kuras ir par maksu kas tur ko nesaprast – dīleris uzsauc pirmo devu ar cerību, ka klients atgriezīsies >ASUS no Huawei ir aizņēmies iespēju ar pirkstu slidināt uz leju ekrāna vidū, izsaucot…. lūk šis reāli riebjas androidos, ka katrs ražotājs uztaisa savus pielāgojumus. nu vai tad arī nevajadzētu lietot vienu nosaukumu android, kas dod aplamu cerību uz vienotu interfeisu. >visai pieņemama izmēra lietotāja nenomaināms Li-Ion 3300 mAh akumulators ietilpības)) izmērs nevienam nerūp… >Tiesa, detalizācija nav neko jūtami dižāka par parastu 23 megapikseļu bildi. tas šķiet loģiski, jo palielinot pikseļu skaitu, palielinās arī malu garums. ja no 4 identiskām vai ļoti līdzīgām bildēm uztaisītu 1 nepalielinot malu garumu, bet palielinot rādītu papildus pikseļus kas iegūti no visām bildēm – lūk, arī detalizācijas uzlabojumi. >Labā apgaismojumā jāslēdz ārā HDR labā gaismā nekāds HDR arī nav vajadzīgs)) to taču izmanto kadriem, kuros ir pārāk liels kontrasts – tipiski, puse tumša, puse ļoti gaiša. pāris automātiski eksponēti kadri katram no apgabaliem un softs saliek no tām vienu nedabisku bildi, kur gan ēnas, gan gaismas ar detaļām. > tomēr vēl arvien Tango ir spēļmanta divdesmit minūtēm ražotājs uz… Read more »

    Janis
    26.07.2017 17:00

    Interesants apskats, lai gan liekas tāds visai “sauss”. Es lietoju Zenfone telefonu, lētāku un vecāku. Pagaidām nav nekādi iebildumi vai slavas dziesmas ko dziedāt. Iespējams tāpēc, ka esmu “parastais lietotājs”, kam nepieciešams, lai telefons nerada problēmas lietošanā, lai nav mega dārgs, lai nav pārāk lēns, lai labi tur baterija un lai kamera ir +/- labā kvalitātē. Patreiz mans Zenfone mani apmierina. Nu un šis modelis noteikti nebūtu manu interešu lokā, ja izvēlētos telefonu, jo līdz galam nesaprotu to AR/VR lietderību un pielietojumu.
    Apskatā nedaudz liek smaidīt, piemēram, ” Aizmuguri sedz gumijots, zilganpelēks materiāls (ko ASUS nodēvējis par premium ādu),” – izklausās neviennozīmīgi, gandrīz vai tā, ka ražotājs melo.

    27.07.2017 08:43
    Reply to  Janis

    Man tas šķita kā āda, bet Asus lapa ziņoja, ka tā ir premium āda. Mūsdienās neko nevar saprast – apstrādes ir dažādas.

    anonymous
    26.07.2017 17:24

    Tā cena… Normālu viedtālruni ar Android var nopirkt par dažiem simtiem, šeit sanāk pārmaksāt 700 par nevienam nevajadzīgām VR iespējām un teorētiski jaudīgākiem dzelžiem, kurus ikdienas lietošanā tāpat nevienam nevajag.

    Sist tās mārketinga žurkas, kuras visās malās grab- pērciet, pērciet, jaunāks=labāks, dārgāks=krutāks, tikai pērciet..

    Ja es iegādātos Android tālruni, es tam netērētu vairāk par 100-200 EUR, manā skatījumā, tā ir max summa, kuru ir vērts iztērēt par viedtelefonu šobrīd.

    Janis
    26.07.2017 17:32
    Reply to  anonymous

    Es Tev nepiekrītu ne par cenu ne par dzelžiem. Katram savs – tehnika ir instruments, līdz ar to, tehniskā specifikācija jāizvēlas atbilstoša lietošanas vajadzībām. Vai tas ir telefons, vai tas ir dators, vai tā būs automašīna vai putekļusūcējs.
    Vēl, protams, gaumes lieta – kāds brauc ar trešo golfu 1.9 dīzeli un pārvietoties no punkta A uz punktu B viņam pietiek. Citam ar to nepietiek, un viņš iegādājas S-klases Mercedes. Un spriest par katra gaumi, manuprāt, tā jau ir slikta gaume!

    anonymous
    26.07.2017 17:57
    Reply to  Janis

    Nu un ko tad tik ļoti vairāk un ātrāk var izdarīt ar dārgo viedtālruni nekā ar to lēto? Ar datoriem skaidrs- tur tiešām ir milzīgas atšķirības starp tiem sākuma līmeņa, vai vidus, pret pašiem niknākajiem, renderēšanā tik tiešām ar parastu ofisa beku būs pašvaki, putekļusūcēji arī dārgie nāk ar filtriem slotām un ko tik vēl ne- ir reāli taustāms ieguvums iztērētajai naudai… nu par S klasi- par to vispār nerunāsim, tā ir tehnoloģiju etalons un katra paaudze atnes to, ko ķīnieši vēl ilgus gadus mēģinās nokopēt, BET vot pasaki man, kas ir telefonā tāds, par ko ir vērts maksāt to 3-4 lielāko naudas summu? Ekrāns saki? Nu ko uz tā super duper ekrāna var izdarīt tādu, ko nevar uz tā lētā? Tāpat pamatā lieto uz samazināta gaišuma līmeņa, baterija ta jātaupa, vot i visi prieki beidzas ar to uber ekrānu. Tas pats par dzelžiem- ja nespēlē spēles un VR, tad no tā dzelža nav absolūti nekādas vajadzības, jo pamatfunkcijas un elementāras saziņas un soc tīklu aplikācijas tie telefoni paveiks daudz maz vienlīdz ātri. Kur tad ir tas ieguvums?

    Janis
    26.07.2017 22:22
    Reply to  anonymous

    Par VR/AR es Tev noteikti šeit nebūšu oponents, tur vairāk izteikties var tie, kas dziļi seko līdzi tehnoloģiju attīstības tendencēm. Viens, ko varu novērtēt dotajam telefonam – veiktspēja. Pat ja nelietosi to VR/AR, resurss aparātam ir pamatīgs. Kas attiecas uz telefonu, nu, tur gan ir daudz nianses. Es pats esmu parasts lietotājs, kam telefons patiešām pilda minimumu funkciju. Pat kameru es tā īsti daudz neizmantoju, jo parasti, kad braucu vai eju kaut kur brīvajā laikā, līdzi ir spogulene. Bet ir arī savādāki varianti. Man bračkam liela daļa komunikācijas notiek tieši iekš telefona: e-mails, dokumenti, i-nets, zvani ne tikai iekš GSM, kalendārs, piezīmes, utt, utt., jo darbs nav visu dienu ofisā uz vietas. Domāju, ka brīžos, kad viņam ir vaļā n programmas un mails un vēl kaut kas, Tevis minētais 100-200 euro telefons ātri vien lidos pret sienu un bračkam būs nervi čupā. Ir cilvēki, kas aktīvi izmanto telefonā iebūvēto kameru. 100-200 EUR aparātam kamera būs nekāda. Un bildes un video arī būs nekādas. Tāpēc nopērk dārgāku iPhone vai Huawei, kur ir kruta kamera iekšā. Es esmu lietojis Prestigio, esmu lietojis GSMART un es tiešām varu salīdzināt atšķirību un zinu, cik, manā skatījumā, lieli “mēsli” ir tie divi lētie varianti, salīdzinājumā… Read more »

    Janis
    26.07.2017 17:38
    Reply to  anonymous

    ā, vēl atļaušos piebilst. Ekrāns. Manam telefonam ir HD IPS ekrāns. Palietojot AMOLED ekrānu, es redzēju to starpību, kāpēc ir vērts maksāt vairāk. OK, pagaidām savu veco telefonu nemainu, bet man, piemēram, ir skaidrs, kāpēc daži “dzelži” ir vērti, lai par tiem samaksātu lielāku naudu.

    x
    26.07.2017 23:25
    Reply to  Janis

    amoled kā tāds jau nav dārgs.
    protams, 700 eiro trubas amoled ekrāns ir labāks kā 200 eiru amoled un ar vairāk punktiem, bet nav tā, ka pa pāris simtiem ir tikai ips.

    27.07.2017 11:47
    Reply to  anonymous

    Nu, ja tiem 200 vēl kādu simtiņu pa virsu piemestu, var atrast ar pat diezgan labu akumulatoru un piedevām vietu telefonā. Aplikācijām un citām labām lietām, tā teikt.

    27.07.2017 13:26
    Reply to  kr://2ps

    Tīri teorētiski jau ap 160 eur mūsdienās var atrast visai lietojamus viedtālruņus. Protams, šāda cenā ja ir 3 GB RAM, tad ir ietaupīts uz ekrānu, ja ir 32 GB atmiņa, tad nav 4G utt. Bet bērniem pietiek atliektiem galiem. Piemēram, Meizu M5s. Es pat tādu būtu gatavs ikdienā palietot.

    LOOK
    31.07.2017 11:44
    Reply to  Artis Ābols

    Cenā ap 160€ var atrast tiešām mazlietotus flagmaņus no lielajiem ražotājiem ar visiem tehniskajiem ūber parametriem. Tāds jebkuram lietotājam būs daudz labāks nekā jauns ķīnas pusfabrikāts.

    Kristaps Skutelis
    04.08.2017 07:07
    Reply to  LOOK

    Flagmaņus ap 160 eiro? Cik gadus vecus flagmaņus?

    Garaisezis
    04.08.2017 05:13

    Man nezinatajam kads var paskaidrot. Baterejas paliek lielakas in ietipligakas, bet smart telefons at kaut kadu veco CPU in 1000mah tureja divas dienas, tagad kaut kadu jaunakas paaudzes cipa electro efektivie un mazakrijigie knapi vienu dienu novelk at 3000mah.

    Kristaps Skutelis
    04.08.2017 07:08
    Reply to  Garaisezis

    Varam izskaidrot. Ar katru gadu mainās praktiski visas komponentes, ko vari atrast telefonā. Displeji kļūst lielāki un augstāku izšķirtspēju dēļ arī rijīgāki. Datu pārraide kļūst ātrāka, bet arī būtiski rijīgāka. Tāpat arī par atmiņām. Paši procesori no vienas puses kļūst energoefektīvāki, bet no otras – tiem jābūt arvien veiktspējīgākiem.

    Reklāma
    Padārgs, bet lietojams Tango eksperiments.ASUS ZenFone AR apskats