Web Analytics
More
    Reklāma

    OnePlus 3T apskats

    Ļoti vērtīgs pirkums!

    Jaunākie raksti

    Ko man īsti nozīmē OnePlus? Tas ir sava veida koncepts, kas parāda, ko tad īsti ražotājs var paveikt par zināmu naudas summu. Un te nav runa tikai par plikiem dzelžiem, bet arī par atbalstu un programmatūras atjaunināšanu. Uzreiz gan jāatzīmē, ka arī ar OnePlus bijuši niķi un stiķi ar apsolītu, bet neizpildītu solījumu atjaunināt programmatūru.

    OnePlus viens no lielākajiem spēkiem ir gana pļāpīga komūna, kas cenšas risināt dažādas problēmas un ieteikt risinājumus. Pāris dienu laikā, kad lietoju OnePlus 3T, sapratu, ka šis ir īstenais OnePlus spēks, tomēr monētai ir arī otra puse – gluži bez problēmām šis viedtālrunis arī nav.

    Reklāma

    Ja komānijas pirmsākumos tās produkti tika vairāk uzskatīti par cipargalvu telefoniem, tagad jau tie ir saprotami un pieejami masām. Mēs jau iepriekš esam gana daudz rakstījuši par OnePlus un esam pat sagatavojuši OnePlus 3 un OnePlus X apskatus. OnePlus 3T šobrīd kļuvis aktuāls, jo beidzot OnePlus var oficiāli nopirkt pie Bites.

    OnePlus 3T, gluži kā visiem citiem viedtālruņiem, ir savas stiprās puses, bet ir arī pāris visai kaitinošas nianses. Šoreiz ar OnePlus 3T kabatā izdevās nedaudz vairāk pastaigāt ikdienā, kas ļāva iedziļināties telefona un Oxygen OS īpatnībās.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 7.1.1 Nougat, Oxygen OS 4.1.5
    • Ekrāns: Optic AMOLED, 5.5 collas, 1080 x 1920, ap 535 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 4 ekrāna pārklājums
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 821, 2x 2.35 GHz Kryo & 2x 1.6 GHz Kryo kodoli, Adreno 530 video apakšsistēma
    • RAM: 6.0 GB
    • Atmiņa: 64 GB vai 128 GB, microSD nav
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 ac/b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), 4G, NFC, USB Type-C
    • Kameras: 16 megapikseļi, 1/2.8″ sensors, optiskā attēla stabilizācija, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, sejas noteikšana, LED zibspuldze, 2160p ar 30 fps un 720p ar 120fps video. 16 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: e-kompass, pirkstu nospiedumu lasītājs, USB Type-C un ātra akumulatora uzlāde, divas SIM kartes
    • Izmēri un svars: 152.7 x 74.7 x 7.4 mm, 158 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3400 mAh
    • Krāsas: Gunmetal, Soft Gold, Midnight Black (pēdējā krāsa ierobežotā apjomā)
    • Cena: ap 499 eiro pie operatoriem, no 439 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Faktiski OnePlus 3T ir neliels atjauninājums tieši gadu vecajam OnePlus 3 modelim. Nekas pārcilvēcīgs klāt nav nācis, tomēr būtiskākie jaunumi ir atrodami specifikācijas sadaļā pie procesora – beidzot atnācis Qualcomm Snapdragon 821 procesors, kas tika gaidīts jau vasarā OnePlus 3 modelim.

    OnePlus 3T tiek piedāvāts ar 64 GB un vismaz teorētiski arī ar 128 GB atmiņu, OnePlus 3T ir uzlabota pašiņu kamera (no 8 iepriekš uz 16 megapikseļiem), kā arī viedtālrunī ir lielākas ietilpības Li-Ion 3400 mAh akumulators (iepriekš 3000 mAh). OnePlus 3T tiek izmantots tas pats Sony IMX298 kameras sensors, tomēr šoreiz objektīvu sargā safīra stikls, kā arī video uzņemšanai beidzot ir elektroniskā attēla stabilizācija.

    Ja salīdzina OnePlus 3T ar OnePlus 3, tas kļuvis par 10% jeb 40 eiro dārgāks. Šī nianse ir nedaudz nepatīkama.

    OnePlus 3T izskats ir identisks vecākajam OnePlus 3 modelim. OnePlus 3T vēl arvien ražots no alumīnija, bet šoreiz ir pieejamas divas krāsas (pelēks vai zelta pret OnePlus 3 tikai zelta krāsu), turklāt īsu mirkli bija nopērkams arī melnas krāsas OnePlus 3T. Viedtālruņa aizmugures formas un arī ekrāna aizsargstikls veidoti ieapaļi, kas nozīmē, ka telefons šķitīs plānāks, nekā tas faktiski ir. Uzskatu, ka OnePlus 3T ir arī gana viegls un neliels, dzīvot tas nekādi netraucēs ar saviem izmēriem.

    Varbūt kādam tas ies pie sirds, bet es neesmu pilnīgi pārliecināts par OnePlus 3T plašā pogu klāsta nepieciešamību. Mums tiek dota no iPhone nokopētā ierīces apklusināšanas (slaideris vai kā tamlīdzīgi dēvējama) poga, tāpat zem ekrāna ir pirkstu nospiedumu nolasītājs un ekrāna vadības skārienpogas. Tās gan ir aizvietojamas ar ekrāna lejasdaļā izvietotām Nexus stila virtuālajām pogām. Ja jau reiz par pogām, tad uzsvēršu, ka pogām ir nepatīkama tieksme drusku grabēt.

    Pie reizes pieminēšu, ka OnePlus 3T pirkstu nospiedumu nolasītājs ir nedaudz neprecīzāks par Huawei, Apple un jaunāko Samsung flagmaņu piedāvājumu. Ne daudz, bet nolasīšanas un atpazīšanas precizitāte tomēr ir zemāka.

    Lētuma sajūtu piedod vibrozvana motoriņš, arī tas ir vai nu pārāk spēcīgs, vai arī nedaudz nekvalitatīvs. Tā darbību arī gribētos dēvēt par grabēšanu. Vibrozvana darbība kādā nodarbībā vai sapulcē būs ļoti uzkrītoša.

    Īsti piedot negribētos arī OnePlus izvēli OnePlus 3T kameru tik ļoti izbīdīt ārā no korpusa. Visi pārējie populārie ražotāji ar šo problēmu ir gandrīz tikuši galā. OnePlus gan apgalvo, ka kamerai nekas nenotiks, jo to sargā safīra aizsargstikls, bet tik plānam viedtālrunim kameras pumpa nepiederas.

    Ja jau sūdzos, tad OnePlus 3T pavisam švaki ir ar skanējumu – viedtālrunim ir tikai viens nabaga mono skaļrunītis un tas pats grab kā tukša konservbundža. Arī šajā parametrā citi populārie viedtālruņu zīmoli jau aizsteigušies garām, piedāvājot visādas viltības, lai skaļruņi ne tikai skanētu patīkamāk, bet arī lai tos nevarētu ar roku pilnībā aizsegt spēlīšu spēlēšanas un filmu skatīšanās laikā.

    Kopumā nu nekādi neceļas roka OnePlus 3T dēvēt par slikti vai nepārdomāti būvētu viedtālruni, tam vienkārši var ik pa laikam just, kur tas tieši ražotājs ir atradis iespēju ietaupīt. Pagaidām šķiet, ka OnePlus lielākā problēma varētu būt īsais ierīces testu un pieslīpēšanas laiks pirms viedtālruņu izlaišanas tirgū.

    Ekrāns

    Pārmantots un neizmainīts kopš OnePlus 3 laikiem ir ekrāns, kas vēl arvien ir visai patīkamas krāsas atainojošs 5.5 collu AMOLED ar 1080p izšķirtspēju. Turklāt Oxygen OS veidota, domājot par AMOLED tehnoloģija izmantošanu, pievienojot arī tumšās nokrāsas viedtālruņa saskarnei.

    Ekrāna iestatījumi ļauj izvēlēties parasto krāsu režīmu, kas ir visai spilgts, bet ne agresīvs. sRGB izvēle krāsas padara dabīgākas, bet vienmēr pastāv iespēja pašrocīgi izvēlēties ekrāna krāsu temperatūru.

    Mani nedaudz pārsteidza OnePlus 3T ekrāna spilgtums tiešā saules gaismā, ko gribētos saistīt ar jūtamiem atspīdumiem. Jārēķinās, ka konkurenti ar AMOLED ekrāniem spējuši iegūt lielākas spilgtuma pakāpes.

    Veiktspēja

    Kopš OnePlus 3 laikiem arī šajā sadaļā nekas diži nav mainījies, jauda ir tikai nedaudz sakārtota ar Qualcomm Snapdragon 821 procesoru, kas gan tika gaidīts jau OnePlus 3 modelim. Arī operatīvās atmiņas apjoms ir palicis pie ļoti iespaidīgiem 6 GB.

    Nevienā mirklī OnePlus 3T neizrāda nespēju, nevienā mirklī nav jādomā par fonā esošo lietotņu aizvēršanu vai jāmeklē kāds sistēmas optimizēšanas rīks. Sintētiskās veiktspējas testi ierindo OnePlus 3T blakus Samsung Galaxy S7, Honor 8 un citiem pagājušā gada flagmaņiem. Interesanti, ka tieši sintētiskajā veiktspējā OnePlus 3T pat ne pārāk piekāpjas Sony Xperia XZ Premium, kas saņēmis jaunāku un jaudīgāku Snapdragon 835 procesoru un 4 GB operatīvo atmiņu.

    Te atļaušos norādīt, ka pa ilgiem laikiem OnePlus 3T ir viens no tiem viedtālruņiem, kam labpatīk ik pa laikam drusku uzsilt.

    Tā kā pēdējos mēnešos klīst runas par dažādiem viedtālruņu atmiņu ātrumiem, tad uzsvēršu, ka OnePlus 3T atmiņas ātrumi nebūt nav tie lielākie. Ar 420 MB/s lasīšanas ātrumu OnePlus 3T ierindojas pamatīgi aiz Samsung Galaxy S8 (ap 800 MB/s), aiz Huawei P10 un Mate 9 (ap 600…650 MB/s) un arī Xperia XZ Premium (ap 700 MB/s). Rakstīšanas ātrums gan tikai pavisam nedaudz atpaliek no dārgajiem flagmaņiem.

    OnePlus 3T ir iegādājams ar 64 GB vai 128 GB iebūvēto atmiņu. Teorētiski. Jo OnePlus 3T tirdzniecība tīmeklī tiek ierobežota, gaidot baumām apvītā OnePlus 5 modeļa izziņošanu pēc nedēļas. Diemžēl OnePlus 3T nepiedāvā ievietot microSD atmiņas karti, kas lētam flagmanim būtu uzskatāms par mīnusu. Visi citi Android ražotāji, kuru skaitā ir Samsung, aptvērušies, ka microSD ievietošanas iespējas ienākumus tieši neapdraud. Tāpat visi pircēji izvēlas sev nepieciešamu atmiņas apjomu, jo cenas starpība nav tik grandioza.

    Akumulators

    Nedaudz palēkusies akumulatora ietilpība no 3000 mAh OnePlus 3 modelī līdz 3400 mAh OnePlus 3T modelī. Vienlaikus OnePlus izdevies jauno viedtālruni saglabāt iepriekšējā izmērā, kas ir necerēti patīkams rādītājs aptuveni 13% akumulatora ietilpības kāpumam.

    OnePlus Dash Charge ātrās uzlādes tehnoloģija nodrošina visai ātru akumulatora uzlādi. Ražotājs sola, ka uzlādes laikā radies siltums paliek Dash Charge ātrās uzlādes sienas adapterā, un OnePlus 3T paliks vēss. Daļēji varbūt tā arī ir, bet tāpat jāsaprot, ka tik plāns metāla viedtālrunis ik pa laikam būs siltāks, nekā varētu vēlēties.

    Patīkami, ka arī ar citu ražotāju ātrajiem lādētājiem OnePlus 3T sadarbojas gluži kā gaidīts. Ar OnePlus Dash Charge ātrās uzlādes sienas adapteri varbūt arī būs kādas 15 minūtes no uzlādes laika nost, bet tas vairs nav būtiski. Vismaz ne man. 60% uzlādi no 10% OnePlus 3T sasniedz aptuveni 30 minūšu laikā. Pilna uzlāde aizņem aptuveni stundu un 15 minūtes.

    Atļaušos norādīt, ka uz akumulatora tēriņiem OnePlus 3T īsti netaupa. Viedtālrunim tiek piedāvāta tikai un vienīgi Android iebūvētā ļoti agresīvā enerģijas taupīšana, kas man nešķiet izmantojama ikdienā. Attiecīgi OnePlus 3T visu laiku iet pilnā jaudā, kas liek diezgan tramīgi lūkoties uz atlikušajiem enerģijas procentiem dienas beigās. Ar vienu uzlādi OnePlus 3T divas dienas nu nekādi nevar sasniegt. Neizvēloties kaut kādus agresīvākus procesu nogalināšanas rīkus, piemēram, Greenify, arī ar pusotru dienu rēķināties nevajadzētu.

    Akumulatora spējas kopumā vērtēju kā nedaudz zem vidējā, varēja vēlēties nedaudz ilgāku darbības laiku.

    Kamera

    Kopš OnePlus 3 laikiem augusi priekšējā pašiņu kamera. Tā tagad ir ar 16 megapikseļiem, un kameras darbība apmierinās vairumu savas sejas publiskošanas fanu. Aizmugures 16 megapikseļu kamera nav mainījusies kopš OnePlus 3 laikiem, bet OnePlus ik pa laikam kameru mēģina uzlabot ar programmatūras palīdzību. OnePlus 3T kamerai vēl arvien ir f/2.0, optiskā attēla stabilizācija un fāzes nobīdes autofokuss.

    Pavisam noteikti uzlabota ar cilvēka sejas atpazīšana, tā ir ļoti ātra un, manuprāt, sejas atpazīšanas funkcija darbojas ne sliktāk par fotoaparātā iebūvētu. Kameras lietotne darbojas ļoti ātri un pārliecinoši, bet, iespējams, ka tā tomēr piekāpjas Galaxy S8, Xperia XZ Premium un citiem šī gada flagmaņiem. Ļoti grūti novērtēt un salīdzināt ātrumus. OnePlus 3T kamerai ir Sony izstrādāts IMX298 sensors, kas gan vairs nav pats spicākais Sony piedāvājums, tomēr tas vēl arvien ir labs un lielisks.

    Man īsti nepatīk OnePlus izvēlētā kameras lietotnes vienkāršošana. Lietotne pamatīgi atgādina Google Camera lietotni, kur funkcijas tiek pārslēgtas nevis ar ekrāna pogu, bet slidinot ekrānus šurpu turpu. Viens ekrāns atbild par fotogrāfiju, nākamais par video uzņemšanu. Lietotnē nedaudz paslēptas Timelapse, Slow motion un Panorama iespējas. HQ režīms atbild par attēla saasināšanu, bet tā ir sintētiska iespēja, neieteiktu to aktivizēt. OnePlus 3T vēl arvien ir viens no retajiem viedtālruņiem, kas piedāvā RAW attēla datņu saglabāšanu.

    OnePlus 3T ļoti bieži grasīsies izmantot HDR, ja vien to neliegsi. Nav liela problēma, bet dažkārt visai kaitinoša, jo ikoniņas ir maziņas, īsti ātrumā nevar saprast, kura ir pārsvītrota, kura ir aktīva.

    No video tiek piedāvāts 4K ieraksts ar 30 kadriem sekundē, 1080p ieraksts ar 30 vai 60 kadriem. Viens no pēdējiem OnePlus 3T atjauninājumiem atnesa arī optiskās attēla stabilizācijas kopdarbību ar elektronisko stabilizāciju filmēšanas laikā, kas padara filmēšanas galaproduktu pat gandrīz baudāmu. Lai arī OnePlus 3T kamera nav pati labākā tirgū, tomēr tā ir gandrīz perfekta viedtālrunim par 440 eiro.

    Programmatūra

    Pie manis OnePlus 3T nonāca ar Android 7.1.1 Nougat un Oxygen OS 4.1.3, bet pēcāk tapa pieejama arī Oxygen OS 4.1.5 versija. Jau pašā viedtālrunī ir iebūvēti vairāki vizuālie pielāgojumi, iebūvēts nakts lasīšanas režīms, vienkārši uzstādāmas ikonu pakas, žestu ievade, piesitienu reģistrēšana ekrāna ieslēgšanai utt.

    Ar programmatūras atjauninājumiem OnePlus ik pa laikam pielabo savienojumu stabilitāti, enerģijas tēriņus, sensoru precizitāti, kameras darbību sliktākā apgaismojumā un kopējo sistēmas stabilitāti. Kas man kā svētdienas gīkam šķiet feini – OnePlus atjauninājumus nav jāgaida, tos var pats ielādēt no OnePlus foruma un veikli uzstādīt.

    Laikam ir pienācis tas laiks, kad man prasās pēc lielākām ikonām saskarnē un augšējā rīkjoslā. Lūk šajā niansē OnePlus 3T saskarne pieklibo. Un pamatīgi pieklibo. Viss it kā veidots maksimālai vienkāršībai, minimāliskam izskatam un brīva ekrāna laukuma atstāšanai, tomēr cieš ikdienas lietošana. Ja Samsung un Huawei darījuši daudz, lai būtu ātri pieejami biežāk izmantotie iestatījumi, tad OnePlus akcentus licis tieši dziļāk iestatījumu sadaļās – daudzas nianses ir pielāgojamas, tomēr jau atkal tiek ziedots ērtums.

    Ak, jā, OnePlus saskarnei no rūpnīcas nav pieejama latviešu valoda.

    Nobeigumā

    OnePlus 3T tirgū nav nekāds dižais jaunums, viedtālrunis ir pieejams jau kopš pagājušā gada novembra pēdējām dienām. Šobrīd OnePlus 3T būtu dēvējams par jau padzīvojušu modeli, faktiski tas ir OnePlus 3 atjauninājums, lai noturētu interesi par zīmolu līdz OnePlus 5 izziņošanai 20. jūnijā.

    Patīkami just, ka OnePlus rūpējas par 3T lietotājiem, piedāvājot regulārus atjauninājumus, tomēr ir pierādījies, ka vecāku OnePlus modeļu lietotājiem gadās arī nesaņemt ražotāja solītos lielos programmatūras atjauninājumus. Man arī nav īsti skaidrs, vai ir milzīga jēga maksāt ekstra 40 eiro par OnePlus 3T, ja OnePlus 3 piedāvā gandrīz to pašu. Bet ar OnePlus 3 pieejamību varētu būt zināmas problēmas. Tāds pats liktenis pavisam drīz sagaida OnePlus 3T, tāpēc skrien un pērc, kamēr vēl ir pieejams. Tiek baumots, ka OnePlus 5 modelis maksās aptuveni 550 eiro.

    Ar 6 GB operatīvās atmiņas un jaudīgu Qualcomm Snapdragon 821 procesoru OnePlus 3T tik drīz vis nenovecos. Arī OnePlus 3T uzbūve norāda uz to, ka sadauzīt to nebūs tik vienkārši. OnePlus 3T izskatās labi, tas rada arī gana lielu interesi par šo zīmolu no cilvēkiem, kuri pa ausu galam dzirdējuši par OnePlus, bet nekad to dzīvē nav redzējuši.

    Mani drusku mulsina grabošais vibrozvans, varēja vēlēties AMOLED ekrānu ar būtiski mazākiem atspīdumiem un labāku skaļrunīšu sistēmu, bet uz kaut ko jau OnePlus nākas ietaupīt.

    Ja tev ir vēlme pēc pieejama flagmaņa ātruma un daļēji arī iespēju klāsta, OnePlus 3T ir pareizā izvēle. Protams, var lūkoties Honor 8 vai Huawei P9 virzienā, bet tie šķiet mazāk izturīgi un P9 oficiālajos kanālos arī ir drusku dārgāks, ar mazāku ekrānu, mazāku operatīvo atmiņu, mazāku akumulatoru.

    OnePlus 3T un daudzām citām tīmeklī izplatītām precēm ir viena ļoti nepatīkama blakusparādība – kamēr kaut vai tas pats Samsung tikai pirmos pāris mēnešus tur ļoti augstu cenu flagmanim, tikmēr tikai tīmeklī pieejamie viedtālruņi savu cenu saglabā gandrīz visu laiku līdz modeļa nāvei. Ja novembrī OnePlus 3T maksāja 439 eiro, tad tas tik pat turpina maksāt arī vairāk nekā pusgadu vēlāk. Šī nianse pavisam noteikti nepadara OnePlus 3T pievilcīgu šībrīža gaismā.

    Patika

    + uzbūves materiāli
    + ekrāns
    + ātrdarbība un operatīvās atmiņas apjoms
    + programmatūras atjauninājumi
    + ļoti ātra akumulatora uzlāde
    + cena

    Nepatika

    – drusku neprecīzs pirkstu nospiedumu nolasītājs
    – ekrāna darbība saulē
    – pogu un vibrozvana grabēšana
    – nav microSD atbalsta
    – nožēlojams skaļrunis

    Ļoti vērtīgs pirkums!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Ekrāns
    8
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    45 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    13.06.2017 13:05

    >Ar 6 GB operatīvās atmiņas un jaudīgu Qualcomm Snapdragon 821 procesoru OnePlus 3T tik drīz vis nenovecos.

    manuprāt, ciparnieciņu novecošana vairāk saistīta ne tik daudz ar dzelžu jaudu, bet noteiktu fīču atbalstu. tiklīdz kāda darbība tiek veikta nevis ar natīvajām instrukcijām, bet aizstāta ar skaitļošanas jaudu, tā izpilde ir lēnāka, baterija izlādējas ātrāk un izstrādātāju interese saplok.
    mūsdienās cilvēki pieraduši ka mob. iekārtas ne tikai darbojas (to tiešām var pavilkt ilgāk uz jaudas rēķina), bet dara to daudzmaz energoefektīvi. tāpat kā vakardienas būmeristi nomaina savus pletīzerus pret hibrīdiem un sacenšas kurš nobrauc vairāk, iztērējot mazāk.

    Gints Po
    13.06.2017 13:41

    Skiet, ka makenit pa kritisku ir novertets sis lieliskais telefons. Telefona software ir viens no labakajiem pasaule (ja ne labakais). akumulatora darbibas laiks salidzinosi ar OnePlus3 ir uzlabojies dramatiski. tas vien jau ir 40 Eur verts. kaut ka ta..

    Kristaps Skutelis
    13.06.2017 14:03
    Reply to  Gints Po

    Par šo “Telefona software ir viens no labakajiem pasaule (ja ne labakais)” var arī plašāk. Kas tieši tur ir labākais? Tīrs, bet ne līdz galam tīrs Android?

    Gints Po
    13.06.2017 14:21

    Ļoti stabils un ļoti ātrs. Piekrītu,ka dažkārt funkcijas ir pārāk dziļi noslēptas, bet tas ir sīkums, ja pretī dabū to stabilitāti un ātrumu. Pie tam pielāgošanas iespējas ir foršas. Piemēram, salīdzinot ar to pašu Moto Z gandrīz pliko Android, Oxygen OS ir stabilāks. Moto Z mēneša laikā jau ir 3x nofrīzojis uz sekundēm 10, OP3T 4 mēnešu laikā nevienu reizi pat nenoraustījās. Tā ir mana reālā pieredze. Šobrīd lietoju Moto Z, un varu teikt, ka OP3T bija kopumā labāks aparāts. Arī kamera bija labāka.

    Briedis
    14.06.2017 15:26
    Reply to  Gints Po

    “Ļoti stabils un ļoti ātrs” ir tikai Apple softs. Ilgtermiņā :)

    Lauris Špats
    15.06.2017 16:08
    Reply to  Briedis

    Kādā “ilgtermiņā”, ja iPhone 4S ir tāāāds bremze..? :D Tas tā, humoram.. :)

    Artis
    16.06.2017 13:59
    Reply to  Lauris Špats

    Konkrētais OnePlus 3T iPhone 4s vecumu nesagaidīs.

    Gints Po
    16.06.2017 22:05
    Reply to  Artis

    sagaidis.

    Artis
    20.06.2017 17:40
    Reply to  Gints Po

    Tu nesaprati lietas būtību. Es gribēju teikt ko citu. Manam dēlam ir mans vecais iPhone 4s ar pēdējo OTA update saņemto iOS 9 (pēdējais pagaidām ir iOS 10). Android telefonu pasaulē tam būtu jābūt Android 6.0 Marshmallow. iPhone 4s iznāca 2011. gadā. Nosauc man 2011. gada Android telefonu ar OTA update ceļā saņemtu Android 6.0 Marshmallow. Es tādu nezinu. Un tā ir visu Android lielākā bēda, ko izjutu kamēr lietoju Nexus telefonus- atbalsts beidzas pārāk ātri… Neviens negrib telefonu ar vecu OS, pat ja pats aparāts labi darbojas un ir lieliskā stāvoklī.

    Gints Po
    20.06.2017 18:04
    Reply to  Artis

    Ja, šajā ziņā Tev jāpiekrīt. Lai gan no otras puses- jaunie updeiti padara Iphone arvien lēnāku, jo IOS paliek arvien smagāks. Android ‘apstājas’ pie krietni vēl dzelzim piemērotākas OS.

    Artis
    20.06.2017 20:35
    Reply to  Gints Po

    Saka, ka Apple to speciāli darot. :) Bet lai nu kā būtu, manam pirmklasniekam pilnīgi pietiek lai zvanītu + sūtītu īziņas + video zvani, whatsapp un dažas spēlītes. Viss darbojas. Lēnāk kā man, bet darbojas, un bez kļūdām un “krešiem”…

    13.06.2017 14:19
    Reply to  Gints Po

    Salīdzinot ar veco OP3, tiešām akumulators ir lielāks un čuč labāks, bet tie paši svaigie Huawei P10 un Samsung S8 kaut kā pamanās ar līdzīgiem un pat mazākiem akumulatoriem novilkt nedaudz ilgāk.

    Es neesmu nekāds baigais akumulatoru ātras izdedzināšanas eksperts ikdienā, bet man ar 3T akumulators sēdās daudz par ātru.

    Par programmatūru – atkal jau minētie Huawei un Samsung strādā pie tādu nieku uzlabošanas, ko redzam ikdienā, kas padara OS glītāku un funkcionālāku. Man OnePlus gājiens ar miljons nieciņiem “under the hood” nešķiet foršs. OK, šur tur var kaut ko pielāgot, kaut ko biku pārkrāsot, paregulēt vai akumulators attēlojas kā riņķis vai klasiski, bet tas man nekā neatvieglo lietošanu ikdienā.

    Un kur pie velna ir akumulatora taupīšana? Tikai Android iebūvētais nenormāli agresīvais rīks, kas nav ikdienā izmantojams.

    Gints Po
    13.06.2017 14:32
    Reply to  Artis Ābols

    Ja aktivizē Developer’s options, tad var aktivizēt mazāk agresīvu batrerijas saudzēšanas režīmu, bet te gan būs jāpiekrīt- šī opcija ir pārāk dziļi noslēpta. ;)

    13.06.2017 14:24
    Reply to  Gints Po

    Jā, vēl par cenu. Vismaz es uzskatu, ka OnePlus nevar ņemt un saglabāt telefona cenu ilgākā periodā, līdzīgi kā to dara Apple. Nav normāli, ka citi Android telefonu smuki zaudē cenu, dodot vietu jaunākiem modeļiem, bet OP turas pie vienas cenas 8 un vairāk mēnešus. Protams, katrs savus kartupeļus var tirgot par 10 eur/kg, bet vai kāds tādus pirks…

    Gints Po
    13.06.2017 14:30
    Reply to  Artis Ābols

    Principā, tam, ka OnePlus nelaiž īpaši cenu nosti, ir arī pluss- cena saglabājas augstāka arī otrreizējā tirgū. Jebšu, ja cilvēks pēc gada telefonu vēlēsies pārdot, tad to varēs izdarīt pa labu cenu. Te jāņem vērā, ka tiek noturēts arī ekskluzivitātes efekts mazliet.

    13.06.2017 14:47
    Reply to  Gints Po

    Atļaušos atzīt, ka par otrreizējo tirgu esmu skeptisks. Sūrā pieredze rāda, ka pat 4 mēnešus vecu augstā gala Android modeli (nevis lietotu, bet tieši modeļa vecums un lietots kādus 3 mēnešus) nevar pārdot pat par 50% no sākotnējās cenas.

    Otrreizējais tirgus nozīmē vai nu sasieties ar LMT, mainot telefonus ik 6 mēnešus, vai arī rēķināties ar vismaz 60…70% zudumu.

    Gints Po
    13.06.2017 14:55
    Reply to  Artis Ābols

    Kopumā, piekrītu, bet tomēr- salīdzinoši OnePlus vērtību turēs labāk kā vairums android, jo ir izveidojies brenda atbalstītāju loks- piejamība maza (vismaz līdz šim Lv tā bija).

    13.06.2017 15:00
    Reply to  Gints Po

    Optimisms nevietā, bet lai jau Tev tiek!

    Kristaps Skutelis
    13.06.2017 16:13
    Reply to  Gints Po

    Mazais zīmola fanu skaits pārdošanas gadījumā būs milzu mīnuss. Ja jebkura A klases zīmola produktu tu vari mēģināt pārdot jebkuram, kas meklē telefonu, tad OnePlus gadījumā piecu potenciālo pircēju (no kuriem 4 jau no Ķīnas ir pasūtījuši 6. modeli) pieprasījums liks skumjās raukt seju.

    x
    13.06.2017 16:23

    var mēģināt pierunāt jaunāko bērnu, lai palieto kamēr vecāku ihponi vēl ir pārāk jauni skolas gaitām)

    Kristaps Skutelis
    13.06.2017 16:46
    Reply to  x

    Esmu dzirdējis nostāstus, ka mūsdienās bērni vairs nav pliku roku ņemami un kuru katru telefonu tiem neiesmērēsi.

    Gints Po
    13.06.2017 16:44

    Man OP3T 4 mēnešus lietots aizgāja uz urrā. OP meklē cilvēki, kuri nekad nepirks Huawei vai Samsung. Tāpēc nav īsti pamatoti likt OP mērķauditoriju kopā ar A brendiem. ;)

    Skābene
    14.06.2017 08:25
    Reply to  Gints Po

    Savuklaik arī čekoju, kas notiek iekš ss.lv un praktiski neatradu nevienu OP3T, bet ja atrastu, tad nebūtu daudz variantu.

    Jurģis
    15.06.2017 09:36
    Reply to  Gints Po

    Neesi pamanījis, ka pēdējā laikā visiem apskatiem, kur nav virsū huawei zīmols viss ir sūds..

    Kristaps Skutelis
    15.06.2017 09:39
    Reply to  Jurģis

    Ūja, ūja.

    Gints Po
    15.06.2017 17:31
    Reply to  Jurģis

    Nu es tā skatos, ka Huawei mums tā kā ‘favorītos’ izvirzās.

    Harijs
    13.06.2017 18:21

    Arī Oneplus 3 bija pieejams 2 krāsās, vienīgi “Graphite” nomainījās “Gun Metal”, zelta versija bija abos.

    Pirkstu nospiedumu lasītājs nebūt nav neprecīzs. Esmu salīdzinājis ar vairākiem iPhone, darbojas ievērojami ātrāk.

    13.06.2017 20:17
    Reply to  Harijs

    Pilnīga taisnība par krāsu! Zelta iznāca kādus mēnešus pēc OP3 iznākšanas.

    Bet par pirkstu nolasītāju gan teikšu, ka nav tik labs kā Huawei, Samsung un Apple. Ne tuvu!

    Gints Po
    15.06.2017 17:36
    Reply to  Artis Ābols

    Samsung S8 nav testēts, bet S7 ir lēnāks lasītājs. Samsung nekad nav izcēlies ar ātriem pirkstu nospieduma lasītājiem. Varbūt S8 ir uzlabots, nezinu.

    Gints Po
    15.06.2017 17:34
    Reply to  Harijs

    Jaa, pirkstu nospieduma lasītājs strādā zibenīgi. Principā, ekrāns pat neslēdzas tik ātri, kā jau ir atbloķēts ( jo pie atbloķēšanās novibrē). Mani ļoti izbrīna Ābola kunga iebildumi pret lasītāju, jo visi pasaules līmeņa Youtuber atzīst to par TOP kvalitātes. ;)

    x
    15.06.2017 17:51
    Reply to  Gints Po

    kopš kura laika jotuberi ir eksperti, kuru viedoklis būtu uzskatāms par vērā ņemamu?

    internetā visko saka/raksta….uz šķūnīša sienas arī uzrakstīja XYI/I, bet iekšā visparastākā malka….

    Gints Po
    15.06.2017 20:12
    Reply to  x

    Es runāju par tādiem YOutuber, kuros klausās pat ražotāji. Tu par tādiem droši vien pat dzirdējis neesi. :D

    x
    15.06.2017 21:06
    Reply to  Gints Po

    jā, kur nu man, ar savu nepareizo internetu….
    ražotāji klausās sales dept, bet ineta gīkus izmanto kā izejvielas reklāmas nolūkos. šou mī ze manī, tas arī viss.

    Kristaps Skutelis
    15.06.2017 21:10
    Reply to  x

    Nav viss arī TIK slikti. Viedokļu līderu teiktajā ir vērts ieklausīties. Arī tad, ja tie ir jūtūberi. Kā nekā pircēji vairāk ticēs jūtūberim nekā telefona ražotājam ;)

    Harijs
    16.06.2017 09:42
    Reply to  Gints Po

    Ja pareizi atminos, no sākuma pirkstu nospiedums bija tāds gauss, bet sākot lietot pēc kāda laika viss notiek zibenīgi. Varbūt Artis par maz palietoja atbloķēšanu. :)

    Gints Po
    16.06.2017 12:13
    Reply to  Harijs

    Palasot OP community forumu, izskatās, ka pašām pirmajām soft versijām lasītājs vēl nebija tik ātrs, jā. Bet OP to ātri izlaboja ar atjauninājumiem.

    oldschool zerolemon fan
    13.06.2017 21:02

    Kārtējais telefons ne man. Dizainiski un funkcionāli izskatās smuks un kopumā viss ir pārdomāts (vienīgais nezinu vai vajag tādu cpu, pietiktu ar mazjaudīgāku, bet energoefektīvāku), ja ne tipiskais klupšanas akmenis – kaitinioši maza baterija. To vēl varētu pieciest, ja bateriju būtu normāli iespējams pašam nomainīt. Bet nevar.

    Raivis Šveicars
    14.06.2017 14:49

    Nesaprotu kādus telefonus lieto tie, kas mūžīgi sūkstās par akumulatora jaudu…
    Visiem jaunajiem flagmaņiem, vidējās klases aprātiem taču bača ilgāk par dienu/pusotru netur, ja lieto gana aktīvi.

    Man jau šķiet, ka ar to ir jāsamierinās un man tas vispār netraucē. Vai tad nu grūti uz nakti uzlikt lādēties?

    Bet kādus tālruņus jūs lietojat, gan mani ļoti interesē! Kuri piepilda vēlmi pēc vismaz 3 dienām aktīvas lietošanas bez uzlādes.

    Gints Po
    15.06.2017 17:38

    Šis ir Prestigio lauciņš. Nacies redzēt minētā brenda ‘klučus’ pus ķieģela izmērā, kas tur 2 nedēļas bez uzlādes! :D

    Reinis
    14.06.2017 00:32

    Tā pogu grabēšana laikam kā kurai partijai. Man nekas negrab. Arī kameras izvirzījumu nejutīsi, ja lietosi vāciņu.

    Pie OP ui sākumā mēģināju pierast, bet widgeti nestrādāja kā nākas, tādēļ nomainīju uz klaisko googles ui. Kamera ir ļoti ok, batereja varētu būt nedaudz labāka, taču ātrā uzlāde to kompensē. Multitāskings ir pa pirmo, telefons pie intensīvākas lietošanas nekaras.

    Ja kāds ņem aizsargstikliņu no oneplus veikala, neiesaku ņemt lēto, jo nenosedz visu ekrānu.

    x
    14.06.2017 06:19
    Reply to  Reinis

    5 iemesli, kas liek domāt ka nav tik ļoti OK.
    bet nav jau nekā ideāla.

    A
    14.06.2017 15:29

    – drusku neprecīzs pirkstu nospiedumu nolasītājs
    – ekrāna darbība saulē
    – pogu un vibrozvana grabēšana
    – nav microSD atbalsta
    – nožēlojams skaļrunis

    Thats funny, lietoju 3T kopš iznāca, par pirkstu nospiedumu drizāk liec mīnusu savam pirkstam jo man ne reizi nebija problēmu!
    Par sauli, vispārs murgs, nekādu diskomfortu nēesmu manījis ne kad saule aiz manis, ne sānā, ne priekšā :D
    Pogas grabēšana?? Točna īsto OP3T dabūji vai fake?
    microSD atbalsts 128 gb telefonam ir rēcīgi manuprāt, vieglāk tad cilvēkiem kam tas ir pa īsut, tupa nēsāt 1TB WD Mypassport un nēsāt līdzi pr0n kollekciju?
    Es Oneplus One 64 gb pa 3 gadiem nepiebāzu pilnu, kvai man tur bildes uz ~30 gb bija un muzons uz 15gb

    P.S. Manuprāt mazliet neobjektīvs apskats!

    Gints Po
    15.06.2017 17:41
    Reply to  A

    Jā, es piekrītu. Arī skaļrunis, salīdzinot ar to pašu Samsung S7 Edge, ir labāks.

    Kursors
    15.06.2017 12:38

    Kad jau būs nākamais modelis un šis ir discontinued statusā, tad vajag taisīt apskatu :D :D :D ātri un operatīvi :)

    Kristaps Skutelis
    15.06.2017 12:41
    Reply to  Kursors

    Atkal un atkal atkārtošu – 3T apskats vispār tapis tikai un vienīgi tāpēc, ka to beidzot var oficiāli nopirkt Latvijā.

    Reklāma
    Ļoti vērtīgs pirkums!OnePlus 3T apskats