Web Analytics
More
    Reklāma

    BlackBerry grasās licencēt BB 10 operētājsistēmas izmantošanu citiem ražotājiem

    Jaunākie raksti

    BlackBerry šobrīd ir pilnībā atdevies Google izstrādātajai Android operētājsistēmai, kamēr paša ražotāja kādreizējais spozmes nodrošinātājs – BlackBerry OS – palicis novārtā un bez skaidra nākotnes redzējuma. Esošajiem BlackBerry klientiem tika apgalvots, ka BlackBerry 10 OS servisi tiks uzturēti vēl pāris gadus, bet jau šobrīd var cerēt, ka BlackBerry operētājsistēmas dzīve turpinās.

    Intervijā The Register BlackBerry viceprezidents Alekss Turbers (Alex Thurber) izstāstījis, ka BlackBerry 10 operētājsistēma tiks licencēta citiem ierīču ražotājiem. Protams, šobrīd nevar neko zināt par BlackBerry 10 OS nākotni, jo neviens ražotājs neesot uzņēmies izstrādāt viedtālruni ar BlackBerry 10 OS.

    Reklāma

    BlackBerry jau iepriekš paziņoja, ka grasās attālināties no viedtālruņu veidošanas, tās vietā pievēršot uzmanību programmatūras izstrādei. Šobrīd tiek piedāvātas vairākas BlackBerry lietotnes Android izmantotājiem, kas ļauj uzņēmumam pelnīt. BlackBerry viedtālruņu ražošana un pat paša ražoti Android viedtālruņi vairākus gadus nekādi nespēja atgriezties pie peļņas. Paziņots, ka visi BlackBerry viedtālruņi turpmāk taps sadarbībā ar ražotāju TCL.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    10.10.2016 17:29

    vajadzīgs tas kādam… :D klaunāde

    Krotow
    10.10.2016 20:37

    Labāk lai pievēršas aizsargātu biznesa servisu veidošanai tam pašam Android un skatās, kā ir ar īstās klaviatūras ieviešanu Android viedtelefonos. Tas savulaik bija īstais iemesls, kāpēc BB tika pieprasīts.

    Vladimirs
    11.10.2016 22:14

    Kungi, Jūs paši kaut reizi mužā mēģinājāt BB10?
    Esmu pārliecināts, ja Jums būtu kaut nedēļa ar BB10 rokā, Jūs krasi mainītu savu viedokli.

    digitalk
    12.10.2016 00:28
    Reply to  Vladimirs

    jā, mēģināju. sūdasūds, kas klaviatūrā neprot unicode, tātad latviski neko neuzrakstīsi.
    [skatās kalendārā]
    jau 25 gadi, kā unicode tapusi… bet ko var gribēt – they are canadians!

    https://youtu.be/pFCd4ZOTVg4?t=41s

    Reklāma