Web Analytics
More
    Reklāma

    Vecākas Sony viedierīces sāk saņemt Android 4.4 KitKat un citus labumus

    Jaunākie raksti

    Labas ziņas Sony viedierīču lietotājiem!

    Ja esi Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR vai Xperia Tablet Z īpašnieks, sāc pārbaudīt jauninājumus. Tava viedierīce ne tikai saņems Android 4.4 KitKat, bet arī vairākas jaunas iespējas, kas pirms tam bija pieejamas tikai pašiem svaigākajiem Sony flagmaņu modeļiem.

    Reklāma

    Sony minētajās viedierīcēs ieraudzīsim pārstrādātus Status Bar un Quick Settings, gluži kā Xperia Z2 vai Xperia Z2 Tablet. Arī Sony pašveidotās aplikācijas (Messaging, Email, Smart Social Camera un Battery STAMINA Mode) saņems vissvaigākās versijas ar jaunām iespējām un kļūdu labojumiem.

    Sony multimediju aplikācijas Walkman, Album un Movies apvienos vienā Sony Entertainment Network aplikācijā ar mākoņservisa iespējām.

    Visi lietotāji varēs uzstādīt lejupielādējamas Xperia Themes. Viena no interesantākajām pēdējā laika tēmām ir oficiālā FIFA World Cup 2014 tēma.

    Pievienota iespēja pilnvērtīgi izmantot SmartBand SWR10 un Lifelog aplikāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nnnn
    22.05.2014 16:06

    Par Xperia SP gan laikam tā arī nedzird runājam kā par potenciālu 4.4 saņēmēju? 4.3 ar pēdējo apdeitu ir progress, bet bezcerīgā iesalšana aizvien liek sevi manīt..

    Jānis
    27.05.2014 20:20

    Nope, joprojām nekā nav, vismaz xperia z…
    Arī pēc xda info update ne visiem visur jau ir pieejams…
    http://forum.xda-developers.com/xperia-z/general/xperia-z-4-4-kitkat-update-t2639378/page104

    PS
    Mazliet bažas dara izmaiņas ar sd kartes lietojamību pēc upgrade.
    Cik sapratu katram app tagad būs pieeja tikai savai direktorijai, ne visai sd kartei kā līdz šim. It kā tas savā ziņā paaugstina drošību, tomēr ir appi kas šitās fīčas dēļ vars nevar normāli funkcionēt. Cik sapratu reāli lai šito fīču atslēgtu vajag root, bbet ne visi grib to darīt….
    Kādas atsauksmes, vai ir kāds saskāries ar sd kartes problēmām pēc upgrade?

    Krotow
    16.06.2014 16:00
    Reply to  Jānis

    Google KitKat sākuši ieviest lietotāju tiesības programmu direktorijām SD kartē, lai programmas bez tiesībam rakstīt SD kartē nevaretu rakstīt kur pagadās. Kas viņiem principā bija jāizdara jau sen. Īstais problēmas iemesls bija Microsoft, konkrēti tas, ka Windows neuztur Ext2/3/4 failu sistēmas (kas ir atsevišķs stāst par korporatīvo debilismu un mantkārību – ne šoreiz). Android pirms 4.0 telefona SD karti, piesledzot telefonu datoram, ļāva izmantot USB storage modē (tiešā pieeja SD kartei). Lai tur varētu rakstīt un lasīt no Windows, SD kartes bija noformatētas FAT32 failu sistēmā, kas neuztur lietotāju failu tiesības… no turienes arī aug kājas visam šim sviestam. Būtu uzreiz SD kartēm lietojuši Ext3/4, būtu sev aiztaupījusi lielas galvassāpes. Cik sapratu no apraksta, iespeja rakstīt SD kartē programmam paliek, ja izstrādātājs pievienojis atļauju rakstīt SD kartē, kas instalējot programmu, iekārtas lietotājam jāapstiprina. Protams, var arī ar root…

    Lai nu kā, taču SD karte KitKat ir pupu muzas pret iesalstošu video uzņemšanu vai vispār nestrādājošu fotokameru, jo jaunākām sistēmām draiveru vairs nav un nebūs, jo ražotājs tās vairs neuztur. Veciem aparātiem pareizais kameras draiveris ir standarta sāpe daudziem custom ROM-iem.

    Trakais
    02.06.2014 22:28

    Šīs ierīces skaitās “vecas”? Kā tad ar nu jau vecajiem Sony viedtālruņiem – Xperia U, Xperia P? Tiešām vēl labas, funkcionējošas ierīces, kuras bez problēmām varētu “pavilkt” 4.4. Uz sava XP biju uzlicis “custom romu” ar Android 4.4, strādā bez problēmām.

    Reklāma