Web Analytics
More
    Reklāma

    Pieejama matemātikas aplikācijas Gudrinieks atjauninātā versija

    Jaunākie raksti

    Mobilo aplikāciju vietnēs Google Play un App Store bez maksas pieejama izglītojošās matemātikas aplikācijas Gudrinieks atjauninātā versija, kurā iekļauta papildu uzdevumu grupa, sniedzot iespēju bērniem attīstīt izpratni par objektu novietojumu telpā. Interaktīvajā mācību palīglīdzeklī uzdevumi ir tematiski sagrupēti, piedāvājot iespēju bērniem mācīties iepazīt ģeometriskās figūras un krāsas, attīstīt loģisko domāšanu, saskaitīt un atņemt, reizināt un dalīt, risināt teksta uzdevumus, orientēties telpā, kā arī pazīt un zīmēt ciparus.

    Aplikācija Gudrinieks matemātikas apguvei pirmsskolas vecuma bērniem un pirmo divu klašu skolēniem tika izveidota pēc Baltijā vadošā informācijas tehnoloģiju uzņēmuma Tieto Latvia iniciatīvas. Tajā ietvertie uzdevumi ir izstrādāti balstoties uz Valsts izglītības satura centra ieteikumiem un atbilst Latvijas izglītības programmas vadlīnijām. Mācīšanās procesu interesantāku un dinamiskāku padara aplikācijas tēli – lapsa, zaķis, lācis, āpsis, kaķis un suņi, kuri latviešu valodā uzrunā mācīties gribētājus un kontrolē uzdevumu izpildi, uzslavējot, ja uzdevums ir izpildīts pareizi, kā arī iedrošina mēģināt vēlreiz, ja piedāvātais risinājums nav pareizs.

    “Aplikācijas izstrādes procesā piedalījās vairāki sadarbības partneri, kuru ieguldījuma rezultātā izveidots mācību palīglīdzeklis, kas tiek atzinīgi novērtēts gan no vecāku, gan bērnu puses. Pāris mēnešu laikā aplikācija ir lejupielādēta jau vairāk kā 6000 reižu, apliecinot, ka mācību procesa pilnveidošanai un zināšanu nostiprināšanai arvien vairāk tiek izmantotas moderno tehnoloģiju sniegtās iespējas, kas palīdz bērniem interaktīvā veidā apgūt mācību vielu,” uzsver Tieto Latvia valdes priekšsēdētājs Elmārs Gengers.

    “Šāda bezmaksas loģiskās un matemātiskās domāšanas attīstīšanas aplikācija rosina bērnus izzināt vairāk un lietderīgāk izmantot mobilās ierīces. Pozitīvi vērtējams, ka  izziņas process tiek paplašināts ar interaktīvām pieejām, kas bērnus motivē līdzdarboties. Mūsu gudrinieki ir priecīgi, ja redz savus panākumus −  tā ir šīs aplikācijas papildu vērtība. Bērni ir aktīvi un tādam jābūt arī zināšanu gūšanas un papildināšanas procesam,” atzīst privātās pirmsskolas CreaKids vadītāja Daina Kājiņa.

    Aplikācija bez maksas ir pieejama iOS un Android operētājsistēmu lietotājiem mobilo aplikāciju vietnēs App Store, un Google Play. Tā ir pielāgota gan viedtālruņiem, gan planšetdatoriem un šobrīd lielāko popularitāti iemantojusi Android operētājsistēmu lietotāju vidū – aptuveni 70% no aplikācijas lietotājiem to lejupielādējuši tieši Android ierīcēs. Informatīvo atbalstu sniedz Māmiņu klubs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Monta Dunaiska
    17.03.2020 22:34

    Google play store šī aplikācija nav atrodama.

    18.03.2020 00:58
    Reply to  Monta Dunaiska

    pagājuši gandrīz 6 gadi, ja appu nepiemēro jaunajām sistēmām, tad tas no veikala tiek izmests.

    Inese Sorokina
    01.11.2020 11:00
    Reply to  Monta Dunaiska

    Mēs arī neparam atrast! Atceros, ka esam lietojuši. Aplikācija tiešām vērtīga. Kā pie tās būtu iespējams tikt?🙏

    22.03.2020 17:36

    Sveiki! Jā uz google play store nav iespējas lejuplādēt gudrinieks tur izmet mazu bērnu ciparu mācīšanos bet ir iespējams lejuplādēt Miksike aplikāciju kura tiešām ir laba es to esmu izmantojis arī matemātikas olipiādēs tiešām iesaku lejuplādēt šo aplikāciju!!! un ja nesanāk uz telefona šo lietotni var atrast datorā tur kad jūs uzrakstīsiet miksike jums pirmais būs MIKSIKE ar lielajiem burtiem jums kad jūs ieiesiet jums būs aukšā tāda vieta rēķini galvā kad jūs uzspiedīsiet jums kreisajā maliņā jums būs treniņu vieta uzspiežot jums būs varianti būs saskaitīšana atņemšana u.t.t

    Reklāma