Web Analytics
More
    Reklāma

    Honor 5C (Honor 7 Lite) apskats

    Visai interesanta alternatīva līdzīgas cenas konkurentiem, bet no Honor zīmola biju gaidījis nedaudz labāku ekrānu un kameras darbību.

    Jaunākie raksti

    Laikam nekad neesmu bijis liels vidējās klases viedtālruņu fans, jo cenu kategorijā starp 200 un 300 eiro reti kurš ražotājs spēj piedāvāt saprātīgus risinājumus, kas spētu konkurēt ar aptuveni pusotru gadu veciem flagmaņiem. Ja man kāds jautā (tas gan nenotiek pārlieku bieži) – pirkt vecu flagmani vai jaunu vidējo klasi – vienmēr nosliekšos par labu vecam flagmanim.

    Honor 5C ir nedaudz cits stāsts, jo ražotājs ir spējis noturēt grožos vēlmi nopelnīt, piedāvājot pat visai glītu un veiklu viedtālruni. Honor 5C ir ieguvis arī interesantāku vārdu Honor 7 Lite, bet apskatā pieturēšos pie Honor 5C, jo ražotājs tā dēvē viedtālruņa modeli savā mājaslapā.

    Honor ar 5C viedtālruņa modeli grasās pabaidīt kādreizējo budžeta un vidējās klases monstru Motorola Moto G4. Motorola ir pēdējos divos gados drusku palaidusies ar Moto G sērija. Viedtālruņi kļuvuši dārgāki, bet konkurenti arī nesnauž, par līdzvērtīgu cenu piedāvājot nedaudz augstvērtīgāku tehnisko specifikāciju.

    honor-7-lite-5c-014

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0 Marshmallow, Emotion UI 4.1
    • Ekrāns: LTPS LCD, 5.2 collas, 1080 x 1920, ap 423 ppi, skrambu drošs ekrāns
    • Procesors: HiSilicon Kirin 650, četri 2.0 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 1.7 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-T830 MP2 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 256 GB (izmanto SIM2 pieslēgvietu)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: 13 megapikseļu sensors, autofokuss, HDR, LED zibspuldze. 1080p ar 30 fps video. 8.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Radio: ir
    • Papildus: e-kompass, pirkstu nospiedumu nolasītājs
    • Izmēri un svars: 147.1 x 73.8 x 8.3 mm, 156 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms 3000 mAh
    • Krāsas: sudraba, pelēks, zelta
    • Cena: sākot no 220 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    No priekšpuses Honor 5C ne ar ko īsti nespēj izcelties. Honor 5C saņēmis 5.2 collu ekrānu ar 1080p izšķirtspēju, tomēr to nesedz nekāds izsmalcināts aizsargstikls. Honor 5C rūpnīcā ieguvis cieto ekrāna aizsargplēvi, bet to ir ļoti grūti notīrīt no pirkstu nospiedumiem. Diemžēl apakšā esošo stiklu arī nav diez ko vienkāršāk tīrīt.

    Šogad arī vidējā klase sākusi saņemt metāla aizmugures vāka noformējumu, tādējādi vidējā klase dažkārt pat uzbūves ziņā ķer rokā flagmaņus. Honor 5C aizmugure izdevusies nedaudz haotiska, bet ne neglīta. Izmantotie materiāli ir gana biezi, lai netikti ātri samaitāts smukais metāls. Tāpat aizmugurē atradīsim pamatīgi izvirzītu kameras aci un nelielu pirkstu nospiedumu nolasītāju.

    honor-7-lite-5c-018

    Man patīk, ka Honor 5C ir saprātīgs 5.2 collu ekrāns un attiecīgi arī kopējie viedtālruņa izmēri. Tādējādi Honor nav skrējis pakaļ citiem ražotājiem, kas nemaz zem 5.5 collām neko neražo, toties milzu ekrānam uzstāda 720p izšķirtspēju. Pē! Šoreiz Honor 5C trāpījis desmitniekā.

    Honor 5C ir patīkami smags, rodas sajūta, ka rokās turi flagmani. Ražotājs drusku varēja piestrādāt pie ekrāna ieslēgšanas un skaļuma pogām, padarot tās interesantākas un vieglāk atšķiramas, tad tiešām nebūtu, kur piesieties. Honor 5C nedaudz melīgi apakšdaļā ieguvis it kā divus skaļruņus, tomēr tikai vienā pusē atradīsi skaļruni. Otrā ir mikrofons.

    Ne visai ideāli ir veicies ar ekrāna sānu apmaļu platumu, kas nedaudz, bet jūtami palielina Honor 5C izmērus. Pats 5.2 collu IPS LCD ekrāns ir ar 1080p izšķirtspēju, bet krāsas noteikti atpaliek no flagmaņiem. Varētu dažkārt vēlēties arī spilgtāku izgaismojumu. Kā jau minēju, Honor 5C ekrānu ir samērā grūti notīrīt, arī tas nepalīdz saskatīt attēlu.

    honor-7-lite-5c-023

    Honor 5C aizmugurē izvietotais pirkstu nospiedumu nolasītājs darbojas pieņemami, bet tas nekādi nespēj tuvoties Honor 8, iPhone 6s, Samsung Galaxy S7 un citu šī gada flagmaņu ātrdarbībai. Viegls skāriens neatbloķēs Honor 5C ekrānu, nāksies uz nolasītāja kādu mirkli paturēt pirkstu, un arī tad izdošanās nav garantēta.

    Kopumā – diez vai 220 eiro viedtālrunī būtu jāgaida kas vairāk no uzbūves. Honor 5C būs patīkamāks par Samsung un Motorola līdzīgā cenā. Honor 5C līdzināsies Meizu un Xiaomi produkcijai ar metāla aizmuguri, pirkstu nospiedumu nolasītāju un vāji aizsargāto ekrānu.

    Programmatūra un veiktspēja

    Honor 5C slepenais ierocis ir HiSilicon Kirin 650 procesors, kas ļoti aptuveni atbilst Snapdragon 650 procesora spējām, tomēr Kirin 650 ir veidots 14 nm tehnoloģijā, kamēr Qualcomm Snapdragon 650 – 28 nm. Teorētiski Kirin 650 sils mazāk un attiecīgi netērēs lieki enerģiju, tiek solīts, ka Kirin 650 ir aptuveni 70% energoefektīvāks. Kirin 650 darbību papildina vēl arī ļoti mazspējīgs i5 procesors, kas atbild par procesiem gaidstāves laikā, tādējādi vēl papildus taupot enerģiju.

    Sintētiskās veiktspējas ziņā Honor 5C ar HiSilicon Kirin 650 procesoru drīzāk atbilst Qualcomm Snapdragon 615 spējām, nevis Snapdragon 650.

    Honor 5C saņēmis 2 GB RAM un tikai 16 GB atmiņu, kas ne visiem būs pietiekami. Atmiņu varēs papildināt ar micoSD karti, tomēr ar 2 GB RAM nāksies sadzīvot, jo Honor 5C nav pieejams 3 GB RAM izpildījumā. Te jāatzīmē, ka Honor programmatūra ir visai agresīva pret fona procesiem, tāpēc ar 2 GB RAM būs visai vienkārši sadzīvot.

    Honor 5C lietošanas laikā radās sajūta, ka spēlīšu cienītājiem varētu būt nedaudz par “īsu” ar viedtālruņa spējām, bet tas ir visai atkarīgs no izvēlētā spēļu tipa un prasībām.

    Honor 5C darbina Android 6.0 Marshmallow kopā ar Huawei EMUI 4.1 saskarni. To pašu saskarni var redzēt Huawei viedtālruņos un Honor 8. Patīkami, ka viedtālrunis nav piemēslots ar reklāmas lietotnēm, kas 16 GB atmiņas gadījumā ir visai kritisks lēmums. Honor 5C ieguvis visas tās pašas iespējas atmiņas tīrīšanai, sistēmas optimizēšanai, akumulatora taupīšanai, kas redzamas Honor 8. Kārtējo reizi atļaušos norādīt, ka pie agresīvajām saskarnes darbībām ir jāpierod. Piemēram, jāskatās, lai tiktu atļauti saziņas lietotņu fona procesi, kā arī kādas citas laika ziņu lietotnes logrīka (widget) izmantošana var būt apdraudēta, ja neieliksi lietotne “baltajā” sarakstā.

    Pie sistēmas vēlmes visus procesus nogalēt nāksies pierast. Ar identiskas idejas Honor 8 knapi spēju sastrādāties aptuveni mēnesi pēc tam, kad viedtālrunis pie manis nonāca. Uzskatu, ka Honor/Huawei bija daudz vairāk jāinformē klientus par enerģijas taupīšanas niansēm, lai nerastos tik daudz jautājumu. Pēc noklusējuma enerģijas taupīšana ir pārlieku agresīva, to nogalina veselu gūzmu ar lietotņu procesiem, tas nākas manuāli pa vienam ielikt “baltajā” sarakstā.

    Kamera

    Ar kameras darbību Honor 5C neveicas gluži ideāli. Šoreiz 13 megapikseļu kamera nedaudz atpaliek no konkurentiem, pavisam čābīgi veicas ar kameras darbību sliktākos, bet ne kritiskos gaismas apstākļos. Vismaz man Honor 5C kamera bieži neprecīzi stādīja asumu, kas ir kaitinoši, jo tas nav uzreiz konstatējams viedtālruņa ekrānā. Video ieraksts pieejams vien ar 1080p izšķirtspēju un 30 kadriem sekundē. Melnbaltā fotografēšana pieejama tikai ar programmatūras filtru, nav jau arī otras kameras acs…

    Honor 5C kameras programmatūra atbilst Honor 8, tā ļoti līdzinās Huawei P9 sastopamajai. Pieejamas arī Pro foto un Pro video uzņemšanas metodes, kas ļauj nedaudz iejaukties kameras darbībā.

    honor-5c-foto-006 honor-5c-foto-008

    Papētīju pāris Honor 5C apskatus svešvalodās, kur tiek apgalvots, ka ar kameras darbību viss ir labi vai vismaz pieņemami, bet man tā īsti nešķita. Protams, kamera ir lietojama, bet biju gaidījis precīzāku fokusu, smukākas krāsas, plašāku dinamisko diapazonu utt. Līdz Huawei P9 un Honor 8 te ir kā līdz Saulei.

    Kopumā – jau sākotnēji biju gatavojies visai viduvējam kameras sniegumam, bet no Honor zīmola cerēju sagaidīt kaut ko drusku vairāk.

    honor-5c-foto-002 honor-5c-foto-013 honor-5c-foto-011 honor-5c-foto-010

    Noslēgumā

    Huawei ar saviem viedtālruņiem un Honor zīmola viedtālruņiem ir sagatavojies tuvākās piecgades laikā ar pārdošanas apjomiem aizšmaukt garām Samsung un Apple, iegūstot pasaulē lielākā viedtālruņu ražotāja titulu. Huawei ir spējis dažu gadu laikā attīstīties no lētu un draņķīgu viedtālruņu ražotāja par visai cienījamu un lielu ražotāju. Huawei P9 modelis pat saņēmis sadarbībā ar Leica veidotu kameru. Sadarbība ar Leica Camera AG turpināsies vēl vismaz piecus gadus.

    honor-7-lite-5c-011

    Šobrīd Huawei viedtālruņu tirgus daļa tiek lēsta ap 8.3%, kamēr Samsung ieņem 23% un Apple 15% no viedtālruņu pasaules tirgus. Huawei pārdošanas apjomi gada laikā auga par 59%, Samsung nekādu pieaugumu nepiedzīvoja, bet Apple paspēja 2015. gada laikā pārdot par 14% mazāk viedtālruņu, kas ir milzīgs un negaidīts kritums.

    Honor 5C ir bikucīt vājāks par to, ko es no Honor gaidīju. No priekšpuses Honor 5C izskatās visai lēti, nepalīdz arī speķus atgrūst spējīga aizsargstikla neesamība. Aizmugurē atradīsi metālu, palielu, no korpusa izceltu kameras aci un pirkstu nospiedumu nolasītāju. Līdzīgā cenā to pašu piedāvās Meizu m3 note vai Xiaomi Redmi Note 3.

    honor-7-lite-5c-008

    Pie Huawei EMUI 4.1 saskarnes var pierast, tomēr iesācējam tā var radīt pamatīgu diskomfortu ar nesaņemtām ziņām un neatjaunotu laika ziņu logrīku. Visādi citādi EMUI 4.1 saskarne ir glīta un pat samērā ērta.

    No Honor 5C kameras biju gaidījis glītākas fotogrāfijas, te noteikti iepriekš minētie konkurenti Meizu m3 note vai Xiaomi Redmi Note 3 ar savām kamerām un pat fāzes nobīdes autofokusiem aizsteidz garām Honor 5C.

    Kopumā nav slikti, bet noteikti par šo cenu varēja labāk!

    Patika

    + uzbūves materiāli
    + akumulatora darbība
    + programmatūras iespēju klāsts

    Nepatika

    – kameras konkurentiem ir labākas
    – ekrāna speķošanās
    – neizteiksmīgā priekšējā daļa un haoss aizmugures dizainā

    Visai interesanta alternatīva līdzīgas cenas konkurentiem, bet no Honor zīmola biju gaidījis nedaudz labāku ekrānu un kameras darbību.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    5
    Kamera
    4
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    32 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    14.10.2016 13:20

    starp citu – pie LMT var iegādāt cellular (vai kā to brendu sauca) cietinātās plēves, kurām ir tas oleofobiskais pārklājums. Rezultāts ir kā diena pret nakti. Abu bērnu P8Lite šo pašu ekrāna problēmu atrisināja ideāli! Nekas nespeķojas. OK, 2x dārgāk kā ķīniešu stikli no internetveikaliem, bet mana pieredze teic, ka 1. tas stikls var īsti neatbilst (piemēram, nav izgriezts caurums pašiņu kameras acij), 2. var neturēties ideāli klāt; 3. var speķoties vēl vairāk. Un tādu “izlietotu sūdu” i-bode apakaļ neņems – pasūtīs ar visu piečuku un hauzi.

    14.10.2016 13:39
    Reply to  Lapsinieks

    Kā tās plēves klājas? Ar pulverizatoru smidzini?

    Lapsinieks
    14.10.2016 13:51
    Reply to  Artis Abols

    da nē, viņas jau ir lipīgas ar kautkādu silikona želeju

    Lapsinieks
    14.10.2016 13:54
    Reply to  Artis Abols

    kaut kā šitācomment image

    x
    17.10.2016 09:41
    Reply to  Lapsinieks

    Nez, kādu ķīmiju tur izmanto. Agrāk esot bijis teflons (jā, TAS pats teflons), tagad aizstāts ar ko citu. Nezinu, cik daudz uzsūcas caur pirkstu galiem un cik sekmīgi to var nomazgāt no rokām. Un vai tas vismaz neitrāls organiskajām būtnēm.

    Cellularlime
    17.10.2016 15:52
    Reply to  x

    Kādā ķīmija pirkstu galos? Runāts taču tika par to, kā tiek pielīmēti otrie stikli. Līme taču ir no tās puses, kuru liec virsū uz ekrāna, viņai nevajag, pat nedrīkst pieskarties ar pirkstiem, lai varētu normāli uzlīmēt, un nav arī vajadzīgs.

    Nez cik daudz uzsūcās caur pirkstu galiem ķīmijas no visas plašās pasaules mūža laikā :D Dzīvot nozīmē mirt.

    x
    17.10.2016 22:32
    Reply to  Cellularlime

    Kāda? Nu tā, pa kuru pirksts slīd.

    Cik daudz uzsūcas, atkarīgs no tā kur bāž pirkstus un cik ilgi tur.

    Cellularlime
    18.10.2016 09:26
    Reply to  x

    Ja tā pa kuru pirksts slīd, tad tas ir tas pats, ka gaiss piesārņots un elpojot mēs indējamies. Visu mūžu vairāk vai mazāk indējamies.

    x
    18.10.2016 22:20
    Reply to  Cellularlime

    Var jau iedzert sērskābes malku, negaidot šausmīgās beigas. Sak, mirsim tāpat – kāpēc mocīties.

    edgku
    14.10.2016 14:37

    Tagad daudzi telefoni, t.sk. Huawei jau oriģināli aprīkoti ar ekrāna aizsargplēvi, kas speķojas nenormāli. Nevaru saprast – tā plēve domāta noplēšanai vai nē? Nekādu lipiņu viņai nav, kas tiek domāt par pastāvīgas lietošanas nolūkiem. Vai bez plēves mož ekrāns speķojas mazāk?

    Mārtiņš Dmitrijevs
    14.10.2016 17:28

    Vakar iegādāju Galaxy S6. Uz huaweju vairs negribās skatīties. Pērnais flagmanis sadod vienos vārtos kolēģa Mate 8.

    Lapsinieks
    14.10.2016 19:37

    ko muldies. kas ko sados. kur sados :D pārsātināts ekrāns? mazāku laiku tur baterija? asas kantes? vairā papagaiļu uz papīra?
    Samsungs bija tas draņķis, kam sprāgst baterijas?

    KasparsB
    14.10.2016 22:55

    Ja kas, pēc specifikācijas gandrīz dvīņubrālis p9 lite :D

    Vilis
    16.10.2016 00:21

    Būšu bezkaunīgs un uzdošu jautājumu ne pa tēmu. Kopš nopirku telefonu ir pagājuši vismaz divi mēneši, ir bijušas uzinstalētas un izdzēstas dažādas aplikācijas, vai ir vērts, vai tas dos kādu labumu, ja uzinstalēšu CCleaner https://play.google.com/store/apps/details?id=com.piriform.ccleaner lai telefons paliktu “tīrāks, lai iztīrīt palikušās drazas?
    Vēlreiz atvainojos, es vairs tā nedarīšu.

    16.10.2016 07:45
    Reply to  Vilis

    Nedomāju, ka no šādām aplikācijām ir kāda diža jēga.

    x
    16.10.2016 09:07
    Reply to  Vilis

    agrāk bija kampaņa “i am clean”
    doma bija – neinstalēju uz sava verķa visādu šņagu

    telefoniem varbūt drīzāk līdz factory reset

    Lapsinieks
    16.10.2016 10:07
    Reply to  Vilis

    Huawei ir utilīts Krātuves tīrīšana, kas perfekti veic savu darbiņu. Neviena no miljons Play veikalā iegādājamajām lietotnēm – seiveri, optimizētāji, tīrītāji, doktori, bateriju paildzinātāji, krāna staipītāji neuzlabo tava tālruņa darbību. Tie vai nu nedara neko labāk par iebūvētajiem utilītiem, vai taisni otrādi – piedrazo atmiņu un apēd papildus resursus. Pat vīrusu ķērāji ir pilnīgs bulšits. Lai arī visādi Cert un Kašipovski bļaustās par visādiem apdraudējumiem, Kristaps man neļaus samelot, ka viņam šo gadu laikā (pēc izmisīgiem lūgumiem) tā arī ne tuvu nav izdevies sameklēt kādu reāla apdraudējuma piemēru mobilajās ierīcēs (še akal nerunājam par PC).
    CC iekš Win ir cits stāsts, jo tur nenotiek automātiska kešatmiņas un temporāro failu tīrīšana by defolt.

    Matiss
    16.10.2016 19:07
    Reply to  Vilis

    ja nevar izdzēst pamēģini vismaz atslēgt (disable) settingos nevajadzīgās aplikācijas.

    Jānis Lāčaunieks
    17.10.2016 08:20
    Reply to  Vilis

    Varbūt arī ir vērts, nezinu gan konkrēti par CCleaner.
    Aplikācijām atjauninoties tiek saglabāta arī iepriekšējā versija. Tas var diezgan piesārņot atmiņu. Vismaz uz SGS2 man tā bija problēma. Atrisinājums gan bija root pieeja un root cleaner.

    17.10.2016 10:40
    Reply to  Vilis

    Jāpiekrīt vairumam, ka šādi uzinstalējamie klīneri nedod neko, jo tiek tikai automatizē Android iebūvētos tīrītājus. Te piebildīšu, ka Facebook appu neizmantoju, neviena cita lietotne vismaz uz 6.0.1 Marshmallow neatļaujas baigi piekakāt atmiņu.

    Jebkurš pats var ņemt savu telefonu, iestatījumos iet uz lietotnēm, vērt katru vaļā un tīrīt lietotnes uzkrātos failus. Bet parasti šādi tīrītāji ir iebūvēti jau telefonu softā, kas visu izmēž, nerodas vajadzība tīrīt katru lietotni atsevišķi.

    Ja telefons ir sācis bremzēt, tad derētu paskatīties, lai atmiņā (nevis RAM, bet iebūvētajā) ir vismaz pāris brīvi gigabaiti. Ja baigi aizpildās RAM, bet visas lietotnes ir nepieciešamas, var izmantot Greenify, kas nokauj neizmantotās lietotnes. Būtu ieteicams atļaut fonā strādāt Messenger, Whatsapp, e-pasta un līdzīgām lietotnēm. Visādus Instagram, Facebook, 9gag un citus var killot nost. Bet šī darbība drusku var tērēt akumulatoru, jo katru reizi nākas lietotni startēt no nulles.

    Greenify-veidīgas iespējas ir jau iebūvētas Huawei un Honor telefonos.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify&hl=lv

    Skābene
    17.10.2016 11:05
    Reply to  Artis Abols

    Man bija pasācijs telefons kārties un uzkarst! Nodomāju jau ka vecs un tāpēc atmiņa par mazu un procis vairs nevelk. Domāju ka palīdzēs visādi atmiņas tīrītāji un optimizētāji! Patiesībā sāka kārties vēl vairāk, jo visi nokillotie procesi automātiski tiek palaisti no jauna!
    Kad nomainīju mātes plati, viss sāka lidot un izmēzu ārā visus tos klīnerus! :)

    Kristiāna
    18.10.2016 21:03

    Jau vairāk, kā mēnesi lietoju Honor 7 lite un varu teikt visu to labāko par šo tālruni. Jā, ekrāns diez gan speķojas, bet tā, manuprāt, jau nav nekāda lielā problēma. Telefons jālādē reizi divās dienās pat pie lielas slodzes (reizē darbojas simtu viena programma: pastāvīgs pieslēgums WiFi, dokumentu lasīšana, mūzikas klausīšanās utt.). Salīdzinoši, kamera nemaz nav tik švaka, pro un intervālā foto uzņemšana ir īpaši laba lieta. Par programmatūru neko nevaru teikt, jo vienmēr ir paticis WP, tāpēc pie Android man ir šādi tādi trūkumiņi saskatāmi (Here Maps navigācijas trūkums, Microsoft īpaši bonusiņi…), bet ar Huawei īpašajiem uzlabojumiem ir ok. Kopumā skatoties, manuprāt, Honor 7 lite ir sakarīgs telefons ikdienas lietošanai, sociālo tīklu pilnvērtīgai lietošanai un sakarīgu bilžu uzņemšanai, kad negribas apkārt staipīt spoguļkameru. ;)

    Lapsinieks
    18.10.2016 22:00
    Reply to  Kristiāna

    kas ir here maps navigācijas trūkumi uz tā fona, ka WP vispār vairs nav here maps????

    Kristiāna
    19.10.2016 17:11
    Reply to  Lapsinieks

    Here Maps, Here drive, kurš darbojas bez datu savienojuma un kurā ir ļoti detalizēta karte, bieži pārvietojoties pa lauku celiņiem ir liels pluss, ka tie ir atrodami arī kartē.
    Hmmm, kā saprast, ka WP vispār vairs tāda nav, ja vēl šonedēļ pārvietojos ar tā palīdzību? ?

    Lapsinieks
    19.10.2016 17:33
    Reply to  Kristiāna

    Tev ir vecs wp. Visiem, kas atjaunojās uz wp10 here vairs nav. Toties Androīdam ir, visas kartes un balss navigācija latviski strādā bez interneta pieslēguma.

    Kristiāna
    19.10.2016 18:42
    Reply to  Lapsinieks

    Tomēr reizēm ir neizdevīgi atjaunot sistēmu uz ko jaunāku…. Kādu līdzvērtīgu aplikāciju piedāvājat tad Androīdam? Google maps un Here WeGo vai Waze, es uzskatu, nespēj stāvēt līdzās Here Drive, varbūt arī kļūdos, jo pie sirds vairāk iet WP, bet nesaku, ka nevaru ar laiku mainīt savu viedokli, ja ir labi argumenti. :)

    Lapsinieks
    19.10.2016 20:20
    Reply to  Kristiāna

    kļūdies. tā ir tā pati here aplikācija

    Kristiāna
    19.10.2016 22:04
    Reply to  Lapsinieks

    Atļaušos nepiekrist, jo jau vairāk kā trīs gadus lietoju Here Drive, bet tagad cenšoties laiku pa laikam lietot Here WeGo es izjūtu vairākas būtiskas atšķirības, jā, ceļi ir, bet daļa apdzīvoto vietu nosaukumi pēkšņi izmainījušies un bez datu savienojuma daudzas adreses nevaru atrast. Vienīgais risinājums šobrīd – paralēli lietoju savu veco WP, kā alternatīvu navigācijai. Bet tiešām, kādu aplikāciju ieteiktu Jūs?

    Lapsinieks
    20.10.2016 09:51
    Reply to  Kristiāna

    Nu atļaujies, atļaujies… Visas tās tukšas runas… ieliec kādu skrīnšotu no abiem telefoniem, kur tev atš”kiras kādas apdzīvotas vietas nosaukums :D

    Kristiāna
    21.10.2016 17:01
    Reply to  Lapsinieks

    Kā redzams augšējās bildēs, tad WP ir pat divas apdzīvotas vietas Puncuļi, bet Android piedāvā tikai Pinkuļus pavisam citā debess malā…
    Apakšējos attēlos ir parasts krustojums, kur saduras ielas ar nosaukumiem un ir redzams kā sauc upi, bet savā Androīdā varu pievilkt līdz maksimumam, bet ielām nosaukumu kā nav, tā nav :(
    It kā jau tie ir mazi ceļi un ciemati, bet tie visi sīkumiņi man, kā laukos esošam cilvēkam, ir diez gan svarīgi pārvietojoties. Tagad noticējāt maniem vārdiem, ka kartes atšķiras? comment image

    Lapsinieks
    21.10.2016 18:12
    Reply to  Kristiāna

    njā… gūgle maps piedāvā veselus septiņus Puncuļus… Jū meid jour point… Bet ok, es LV navgāciju neizmantoju vispār. Man ir BalticMaps telefonā – precīza topogrāfiskā Jāņa sētas karte aš ar māju nummerāciju. Navigācijas pa velti nav, bet var apskatīt karti detalizēti.

    19.10.2016 19:27
    Reply to  Lapsinieks

    Klau, a kas šīm ierīcēm nāca HERE karšu vietā? Bing Maps?

    Reklāma
    Visai interesanta alternatīva līdzīgas cenas konkurentiem, bet no Honor zīmola biju gaidījis nedaudz labāku ekrānu un kameras darbību.Honor 5C (Honor 7 Lite) apskats