Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony viedtālruņu bizness ir gana mazs, lai nestu peļņu

    Jaunākie raksti

    Pēc vairāku gadu zaudējumiem un milzīgām pūlēm, Sony ir izdevies aizvest viedtālruņu divīziju līdz peļņas gūšanai. Diemžēl šajā ceļā ir apcirpts pilnīgi viss, turklāt Sony par labu runā jēnas kurss pret dolāru un eiro. Sony paziņojis, ka Sony Mobile ir ceturksnī guvis 4 miljonu dolāru peļņu, visas Sony grupas peļņa ir ap 205 miljoniem dolāru.

    Sony norāda, ka valūtas kursu svārstības ienesušas vismaz 10% no peļņas, tomēr pamatīgs ieguvums ir darbinieku skaita krasa samazināšana.

    Reklāma

    Pēdējo trīs mēnešu laikā Sony Mobile pārdeva 3.1 miljonu Xperia viedtālruņus, bet pirms gada šis rādītājs bija 7.2 miljoni. Sony šī gada sasniegums ir pamatīgi pārcenotais Xperia X modelis, kamēr Xperia X Performance pieejamība ir visai nosacīta daudzos lielos tirgos.

    Sony ir vienmēr uzsvēris, ka no viedtālruņu biznesa negrasās aiziet, bet var uzskatīt, ka daļēji šis solījums netiek pildīts. Xperia X sērijas viedtālruņi ir negaidīti dārgi, tos ne visās valstīs var iegādāties, līdz minimumam samazināt modeļu klāsts. Viedtālruņu tirgus līderi gadā plāno pārdot ne mazāk par 100 miljoniem viedtālruņus, iPhone pārdošanas apjomi ir ap 40 miljoniem ceturksnī. Sony visa 2016. gada laikā plāno pārdot 19 miljonus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma