Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia HERE Maps labprāt pārdotu Apple

    Jaunākie raksti

    Bloomberg ziņo, ka Nokia labprāt redzētu savas izlolotās HERE kartes nonākam Apple rokās. Nesen ziņojām, ka Nokia grasās pārdot HERE Maps divīziju. Tiek norādīts, ka vēlamā HERE divīzijas cena ir ap 3.2 miljardiem ASV dolāru. Nokia ar piedāvājumu iegādāties savu karšu biznesu ir uzrunājusi populāro “takšu” uzņēmumu Uber Technologies, vairākus citus investorus un par šo biznesu interesi ir izrādījuši vairāki vācu auto ražotāji. Drīzumā sagaidāma attīstība šajā darījumā un visdrīzāk uzzināsim par šo biznesu solītajām naudas summām. Tomēr, ja neviens nepiedāvās Nokia pievilcīgu summu par šo biznesu, uzņēmums var izvēlēties to nepārdot.

    Avots norāda, ka Nokia nenoraidītu arī kāda cita milža piedāvājumu. Tiek minēts, ka to starpā varētu būt Facebook, Baidu, Sirius XM, Amazon vai Alibaba. Nokia apsver HERE karšu biznesa pārdošanu, lai uzlabotu savu kredītreitingu un vairāk spētu fokusēties uz tīkla biznesu, iegādājoties konkurentu Alcatel-Lucent.

    Reklāma

    HERE karšu bizness tika novērtēts 2.1 miljardu ASV dolāru vērtībā un tādējādi tam ir samazinājusies vērtība, jo 2008. gadā Nokia par 8.1 miljardu dolāru iegādājās karšu pakalpojumu sniedzēju Navteq Corp., uz kura bāzes tad arī tika izveidotas HERE kartes. Pagājušajā gadā HERE pārdeva 970 miljonus eiro vērtus pakalpojumus, tomēr kopumā šis bizness cieta 1.24 miljardu eiro zaudējumus. HERE kartes nodrošina pakalpojumus Amazon, Microsoft, Yahoo servisiem un četrām galvenajām auto navigācijas sistēmām.

    Nokia HERE Maps lietotnes ir pieejamas visām trim lielākajām mobilajām operētājsistēmām. Kādu laiku HERE Maps nebija pieejama iOS lietotājiem, bet nu jau atkal viņus priecē jēdzīgs bezmaksas navigācijas rīks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    23.04.2015 14:23

    Nu no malas šķiet pilnīgi neloģisks solis – Here maps bija viens no Nokia trumpjiem! Lai gan, ja sāks ražot modeļus ar Androīdu – tur jau būs Google maps… Un Apple jau arī nepirks kaut kādas here kartes – galu galā savulaik izbrāķēja Google kartes un pārgāja uz savām… kam viņiem Here kartes? Tad jau labāk tiešām lai kāds Vācu autoražotājs nopērk – būs vismaz kādam autiņam lietojama navigācija…

    Aleksejs Mjaliks
    23.04.2015 15:23
    Reply to  Uldis M.

    Lai uzlabotu savas kartes. Apple, piemēram, Latvijas karti tagad ņem no TomTom, un tās ir pašvakas. Arī daudzviet citur Apple karšu datus pērk no ārējiem piegādātājiem. Tā kā, iespējams, Apple gadījumā HERE nebūtu nemaz tik slikts pirkums,

    Uldis M.
    23.04.2015 16:03

    Nu es nezinu vai Navteq (here Maps) Latvijas karte ir labāka par Teleatlas (TomTom) karti… Jā, Teleatlas kartei nav tik daudz smalko celiņu kā Navteq, un kādreiz es domāju ka tas ir slikti, bet ja tā labi padomā – daudz sliktāk ir ja karte ir pilna ar veciem Kolhoza laiku ceļiem pa Latvijas mežiem un pļavām – pa kuriem labākajā gadījumā vairs var izbraukt tikai ar traktoru. Esmu piedzīvojis vairākus gadījumus kad Nokia Here navigācija cenšas mani izvest pa šortkatu kura vietā aug kviešu lauks, vai slejas latvāņu audze… Man kā vieglā auto vadītājam – sevišķi ceļojot uz svešu valsti neinteresē mazie piebraucamie celiņi uz viensētām… Tie tikai sarežģī navigācijas maršruta izvēli. man daudz svarīgāk ir tas lai laicīgi kartē parādās ceļu izmaiņas (jauni ceļi, tilti un pievadi) nevis lai ir pilna karte ar neeksistējošiem ceļiem, bet redz otrā gadījumā navigācijas ražotājs var lepni uzsvērt – 99% ceļu pārklājums! Here maps gadījumā es teiktu 105%…

    Aleksejs Mjaliks
    23.04.2015 16:23
    Reply to  Uldis M.

    Pēdējā laikā TT/TA arī pamanījās sazīmēt visādas muļķības ārpus Rīgas. Kādreiz ārpus lielajām pilsētām bija tikai ceļu tīkls. Tagad šie sazīmējuši arī mazākas apdzīvotās vietas. Un laikam to baigā steigā darījuši, jo ir uzzīmēti neeksitējoši ceļi. Laikam zīmēts no kādām satelītbildēm vai aerofoto, kur tie “ceļi” arī varētu izskatīties izbraucami.

    davfreim
    23.04.2015 19:07

    Meh, Apple kartes pa pilsētām LV strādā tīri OK, pat labāk kā Waze, kurš aizved dažreiz ne tur, ja ieraksti konkrētu adresi, ielu atrod pareizi bet aizved 2nr vietā uz 42nr.

    Frants
    24.04.2015 17:38

    Pirms pusgada rakstīja,ka jau ir vienojušies,ka Nokia Here un Maps būs arī visos Android telefonos ,kārtējais bullšits,ko ???

    24.04.2015 19:17
    Reply to  Frants

    Nokia HERE kartes jau ir brīvi pieejamas uz Android ierīcēm.

    Reklāma