Web Analytics
More
    Reklāma

    Bloomberg: Nokia plāno pārdot HERE karšu biznesu

    Jaunākie raksti

    Kad pirms gada Microsoft par 7.5 miljardiem ASV dolāru iegādājās Nokia pakalpojumu un ierīču biznesu, jaunais Nokia vadītājs Rajeev Suri paziņoja, ka Nokia turpinās darbu pie HERE navigācijas, tīkla risinājumu izstrādes, kā arī nodarbosies ar izpētes un licencēšanas darbiem. Un tik tiešām tas visa gada garumā ticis darīts. HERE kartes nu ir brīvi pieejamas uz Android ierīcēm un Nokia plānoja ieguldīt 100 miljonus ASV dolāru viedo automobiļu tehnoloģiju izveidē.

    Tomēr Bloomberg ziņo, ka Nokia apsver sava karšu biznesa pārdošanu, lai uzlabotu savu kredītreitingu un vairāk spētu fokusēties uz tīkla biznesu (beidzot iegādāties konkurentu Alcatel-Lucent). Medijs vēsta, ka Nokia ar piedāvājumu iegādāties savu karšu biznesu ir uzrunājusi populāro “takšu” uzņēmumu Uber Technologies, vairākus citus investorus un par šo biznesu interesi ir izrādījuši vairāki vācu auto ražotāji. Jau šomēnes sagaidāma attīstība šajā darījumā un visdrīzāk uzzināsim par šo biznesu solītajām naudas summām. Tomēr, ja neviens nepiedāvās Nokia pievilcīgu summu par šo biznesu, uzņēmums var izvēlēties to nepārdot.

    Reklāma

    HERE karšu bizness tiek novērtēts 2.1 miljardu ASV dolāru vērtībā un tādējādi tam ir samazinājusies vērtība, jo 2008. gadā Nokia par 8.1 miljardu dolāru iegādājās karšu pakalpojumu sniedzēju Navteq Corp. uz kura bāzes tad arī tika izveidotas HERE kartes. Pagājušajā gadā HERE pārdeva 970 miljonus eiro vērtus pakalpojumus, tomēr kopumā šis bizness cieta 1.24 miljardu eiro zaudējumus. HERE kartes nodrošina pakalpojumus Amazon, Microsoft, Yahoo servisiem un četrām galvenajām auto navigācijas sistēmām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma