Web Analytics
More
    Reklāma

    Garmin Forerunner 920XT apskats

    Profesionāļi un zinoši entuziasti spēs novērtēt. Iesācēji var iztikt ar ko vienkāršāku un lētāku.

    Jaunākie raksti

    Sporta pasaule man ir tikai nedaudz pazīstama, pats jau pāris gadus ņemos ar skriešanu, tiesa – ar dažiem slinkuma un slimību pārtraukumiem, tomēr pilnīgi balta lapa šajā ziņā neesmu. Vecās kara traumas liek skriet tikai tā saucamajā minimālistu stilā, nevis caur papēdi, kas vēl nedaudz mani palēnina, un, jāatzīst, ka ar minimālistu skriešanas stilu tā arī neesmu spējis pilnībā sadraudzēties. Toties pēc tam nesāp skolas dulluma laikos traumētā locītava.

    Skrējienos mani parasti pavada otrs lētākais Suunto sporta pulkstenis ar krūšu siksnu. Tas parāda sirds sitienu skaitu, laiku un nebūtisku vēsturisku informāciju. Pulkstenim nav ekrāna izgaismojuma, kas lieti noderētu gada tumšajā periodā. Bet man patīk arī ik pa laikam uz rokas uzlikt kādu piecas… desmit reizes dārgāku gadžetu, izskriet un padalīties iespaidos ar fantastiskajiem Kursors.lv lasītājiem.

    ReklāmaAdvertisement

    Jau iepriekš esam apskatījuši vairākus sporta gadžetus, bet Garmin Forerunner 920XT noteikti ir nopietnākais no tiem visiem. Tas spēs līknēs un parametros aprakstīt pašu velnu. Jāatzīst, ka tādiem svētdienas skrējējiem kā man Garmin Forerunner 920XT ir nedaudz par traku, nedaudz par sarežģītu, daudz par dārgu, tomēr, kā skrējiena sabiedrotais, šis pulkstenis ir feins.

    Forerunner 920XT 024

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāns: krāsains, izgaismots, 2.9 x 2.1 cm
    • Izmēri: 48 x 55 x 12.7 mm
    • Svars: 61 g (tikai pulkstenis)
    • Akumulators: Li-Ion, pietiek 40 stundām UltraTrac režīmā, 24 stundām treniņu režīmā, 4 mēneši pulksteņa režīmā
    • Savienojumi: Wi-Fi, Bluetooth, ANT+
    • GPS: jā, ar GLONASS
    • Treniņu iespējas: skriešana, velobraukšana, peldēšana, Multi-sport (triatlons), soļu skaitītājs
    • Atmiņa: 100 treniņa stundas ar GPS, sirds ritmu u.c. datiem, 100 interešu punkti kartē
    • Papildus: barometrs, paziņojumi no viedtālruņa (e-pasti, īsziņas u.tml.), Connect IQ (pulksteņu dizaini, vidžeti, lietotnes), UltraTrac (retāka datu pārsūtīšana, tiek taupīta enerģija)
    • Ūdens noturība: 5 ATM, jeb 50 metri
    • Cena: ap 450 eiro, pulsa jostiņa vēl 99 eiro, pērkot uzreiz komplektu – 499 eiro

    Forerunner 920XT 016

    Izskats, uzbūve, komplektācija

    Sākšu ar skumīgo ziņu, ka par 450 eiro tiek iegūts tikai pats Garmin Forerunner 920XT pulkstenis, bet pulsa jostiņa maksā vēl papildus 99 eiro. Pamatīgi dārgi. Pieļauju, ka Forerunner 920XT paredzēts vīriešiem, jo tā izmēri un rokas siksnas garums ir pamatīgs. Iepriekš sporta gadžetu apskatos esmu sūdzējies, ka pulksteņu siksnas ir par īsām, bet ar Forerunner 920XT nespēju iedomāties, ka kādam varētu pietrūkt siksnas garums. Nomērīju, ka maksimālais aptveramās plaukstas locītavas apkārtmērs ir 24.5 cm.

    Pulkstenis pilnībā veidots no plastmasas un gumijas, tikai tā apakšdaļu sedz alumīnijs. Šāda materiālu izvēle nodrošina mazu svaru, bet alumīnijs piedod stingrību. Aizmugures vāks nav paredzēts atvēršanai, jo Forerunner 920XT ir litija akumulators, bet pazīstams pulksteņu entuziasts norādīja, ka aizmugures vāks pieskrūvēts ar četrām skrūvēm. Tiekot uzskatīts, ka tas ir par maz pamatīgai ūdens drošības panākšanai. Minimums augstvērtīgam pulkstenim skaitās sešas skrūves.

    Forerunner 920XT 001

    Forerunner 920XT pulksteņa siksna ir salīdzinoši plata, ērti aizverama un atverama arī ar cimdiem rokās. Siksnas brīvais gals tiek pamatīgi nostiprināts, lai tas nekur neaizķertos. Šajā ziņā padomāts par visu.

    Forerunner 920XT ir saņēmis milzīgu pogu daudzumu. Kopējais pogu skaits ir seši. Neesmu nekāds dižais pulksteņu funkcionalitātes un ērtību eksperts, bet pieņemu, ka pietiktu arī ar trīs, maksimums četrām pogām. Viena no pogām ir tikai ieslēgšanai/izslēgšanai un ekrāna izgaismojuma aktivizēšanai. Viena ir iestatījumu piekļuvei. Divas ir uz augšu, uz leju, viena poga ir Back un viena – Enter.

    Forerunner 920XT 008

    Pulkstenim ir daļēji krāsains ekrāns. 16 miljonus krāsu tur, protams, neatrast. Novērtējot Forerunner 920XT saskarni var teikt, ka tiek izmantota melnā, baltā, sarkana, oranža, dzeltena, zaļa, violeta un varbūt vēl kāda krāsa. Ekrāna krāsu iespējas nedaudz atgādina 1998. gada Siemens S10 ekrānu. Toties šāda pieeja ekrāna izvēlei nodrošina vairāku mēnešu pulksteņa darbību ar vienu uzlādi.

    Forerunner 920XT komplektā ir iekļauts datu kabelis. Ar to var veikt Forerunner 920XT uzlādi, datu sinhronizāciju un programmatūras atjaunināšanu. Tiesa, jaunināšana iespējama teorētiski arī Wi-Fi tīklā.

    Forerunner 920XT 046

    Papildus noteikti nāksies iegādāties arī sirds sitienu jostu. Neesmu pārliecināts, ka eBay iegādātā $25 Bluetooth josta būs saderīga ar Forerunner 920XT. Garmin piedāvā arī aksesuārus soļu skaitīšanai un velosipēdam. Interesanti, ka 99 eiro vērtā Garmin josta atbalsta ANT+ savienojumu, tātad to var sapārot ar saderīgu viedtālruni un izmantot arī bez Forerunner 920XT vai kāda cita pulksteņa.

    Garmin piedāvātā josta atbilstu citu ražotāju komforta jostu parametriem. Krūšu siksnai ir nomaināma CR2032 baterija, bet tā ir aiz četrām sīkām skrūvītēm. Diez ko ērti tādu nomainīt nebūs. Jostas darbība tiek aktivizēta, tai piespraužot (piepogājot) raidierīci. Diemžēl no jostas slapināšanas pirms skrējiena vai sasvīšanas gaidīšanas neiztikt.

    Jāatzīst, ka no dizaina un materiālu izvēles viedokļa par šo cenu varēja gaidīt ko vairāk. Protams, Forerunner 920XT ir sporta aksesuārs, nevis dizaina priekšmets, tāpēc mazāks svars ir labāk. Norādīšu, ka par tādu pašu cenu tas pats Suunto jau piedāvā safīra ekrāna aizsargstiklu un līdzīgu funkcionalitāti.

    Forerunner 920XT 031

    Iestatīšana, datora un viedtālruņu lietotnes

    Garmin sporta pulksteņi izmanto to pašu datora lietotni Express, kas sadarbojas ar ražotāja automašīnas GPS un citiem produktiem. Express lietotne atbild par daļēju iestatījumu ievadīšanu sporta pulkstenī, kā arī pastāv iespēja ievadīt Wi-Fi tīklu nosaukumus un paroles, lai tas nav jādara pulkstenī. Express arī sinhronizē datus šurpu-turpu, apgādā pulksteni ar svaigāko GPS satelītu atrašanās vietu informāciju. Tas nodrošina precīzu vietas atrašanu dažu sekunžu laikā. GPS satelītu atrašanās vietu „derīguma termiņš” ir viena nedēļa, bet Forerunner 920XT šo informāciju var paņemt no Wi-Fi, Express datora lietotnes vai viedtālrunī uzstādītās lietotnes.

    Garmin Express lietotnes ir saderīgas ar Windows un Mac, Garmin Connect Mobile – ar iOS un Android. Interesanti, ka Forerunner 920XT pulksteņa laiku neņem no datora vai viedtālruņa, bet tikai no satelītiem. Pulkstenī nākas iestatīt tikai savu laika zonu, bet GPS tiek aktivizēts sportošanas laikā. Tātad var gadīties, ka precīzu pulksteņa laiku nāksies “ķert”, stāvot pie mājas stūra.

    Forerunner-920XT-scr-010 Forerunner 920XT scr 008 Forerunner 920XT scr 007 Forerunner 920XT scr 006 Forerunner 920XT scr 005 Forerunner 920XT scr 004

    Garmin datoru un mobilās lietotnes kopē viena otru. No viedtālruņa nebūs iespējams atjaunināt Forerunner 920XT programmatūru, bet viss cits ir izdarāms.

    Forerunner 920XT ir daļēji dēvējams par viedpulksteni. To ir iespējams savienot caur Bluetooth ar viedtālruni, lai pulkstenī saņemtu ziņojumus par zvaniem, SMS un e-pastiem. Forerunner 920XT nodrošina arī dažādu pulksteņa ciparnīcu dizainu ielādi no tiešsaistes veikala, bet nevarētu teikt, ka iegūstamās ciparnīcas būtu funkcionālākas vai glītākas par sākotnēji uzstādīto. Garmin piedāvā arī dažu lietotņu ielādi pulkstenī, bet arī to pielietojums ir visai diskutabls. Vērtīgākais saturs pieejams par maksu, kas nebūt nav zema. Šajā ziņā Garmin vēl ir, kur augt.

    Forerunner 920XT scr 011 Forerunner 920XT scr 012 Forerunner 920XT scr 013 Forerunner 920XT scr 014 Forerunner 920XT scr 001 Forerunner 920XT scr 009

    Pulkstenī ir iespēja iestatīt apbrīnojamu daudzumu dažādu būtisku un mazāk būtisku parametru. Katram sporta veidam var izveidot pielāgotus četrus informatīvos ekrānus. Katrā ekrānā ir pieejami divi līdz trīs dažādi rādītāji – ātrums, sirds sitieni, VO2 Max, temps u.tml. Forerunner 920XT ir gandrīz bezgalīgs pielāgojumu apjoms.

    Iespējams, ka neesmu Forerunner 920XT mērķa klients, pat nākas atzīt, ka Forerunner 920XT piedāvā neredzēti plašu iespēju un iestatījumu klāstu. Iestatījumos un pielāgojumos ir viegli nomaldīties, tāpēc ar visu ir jātiek pilnīgā skaidrībā pirms kedu vilkšanas kājās.

    Forerunner 920XT 023

    Skriešana

    Skriešanas aktivizēšana uzreiz iespējo GPS un pulsa jostas automātisku meklēšanu. Pulsa jostu nāksies pirms tam pievienot Forerunner 920XT atpazīto ierīču un papildinājumu klāstam.

    Līdzīgi kā, piemēram, Endomondo viedtālruņu lietotnē, arī Forerunner 920XT piedāvā automātisku datu nolasīšanas pauzēšanu. Šāda automātiskā pauze ir ideāla skrienot pilsētā (stāvot pie sarkanās gaismas), bet parkā vai ārpus pilsētas centra tai nav lielas jēgas. Dažos avotos norāda, ka pulkstenis strauju pagriezienu var noturēt par apstāšanos, pabojājot skrējēja statistiku.

    Auto Scroll funkcija ik pa laikam pamainīs minētos četrus statistikas ekrānus. Tas pievērš pārāk lielu uzmanību pulksteņa ekrānam. Vismaz es nespēju no ciparu un krāsu spēles atraut acis. Protams, Forerunner 920XT piedāvā skaņas un vibrāciju paziņojumus par apļu laikiem, sirdsdarbību zonām utt.

    Forerunner 920XT 3 Forerunner 920XT 1

    Tādiem kā man interesants varētu būt Run/Walk režīms, kas pieļauj nomocīt līdz galam maratonu, ik pa laikam pārejot soļos.

    Gudrāki sportisti varētu atrast pielietojumu metronomam. Forerunner 920XT piedāvā iespēju pie noteiktas kadences par to ziņot ar skaņu vai vibrāciju. Tādējādi sportists var noturēt sev piemērotāko soļu skaitu minūtē.

    Pēc skrējiena Forerunner 920XT parādīs statistikas informāciju, kā arī dažus sasniegumus. Tajos ietilpst dažādi parametri, piemēram, ātrākais 5 kilometru vai vienas jūdzes pieveiktais laiks. Laika gaitā dati tiek uzkrāti un tiek piedāvāts pašam ar sevi sacensties.

    Forerunner 920XT 2 Forerunner 920XT 4

    Citi sporta veidi un iespējas

    Forerunner 920XT paredzēts arī peldētājiem un riteņbraucējiem. Velosipēdisti var iegādāties arī kadences mērierīci, kas stiprināma pie pedāļa, kā arī paša pulksteņa stiprinājumu pie stūres.

    Peldētāji var norādīt baseina garumu, tādējādi pulkstenis arī iekštelpās spēs izrēķināt nopeldēto attālumu. Protams, perfektus attāluma rezultātus šādi nav iespējams iegūt, bet pašam nebūs jāskaita „baseini”.

    Forerunner 920XT 028

    Diemžēl neesmu ne velobraucējs, ne peldētājs, tāpēc sīkāk par šīm funkcijām nemācēšu izstāstīt.

    ANT+ standarts paredz dažādu trenažieru ērtu un ātru savienošanu ar Forerunner 920XT. Stieņu un hanteļu cilātājiem pieejams Strength režīms, kas mērīs sirdsdarbību, nosakot patērētās kalorijas, bet nekādas kustības vai izmantotās ierīces netiks reģistrētas. Attiecīgi arī rādījumi būs ļoti aptuveni.

    Garmin jau vismaz pāris gadus ir pieejams Live Tracking serviss. Live Tracking atļauj izmantot savienojumu ar viedtālruni, lai parādītu savus rezultātus tiešsaistē vēl sportošanas laikā. Live Tracking rezultātus vari izdalīt Twitter un Facebook sekotājiem. Sekotāji varēs reālā laikā redzēt karti, ātrumu un citus tavus sniegumus.

    Forerunner 920XT pēc treniņa parādīs aptuvenu vēlamo atpūtas laiku. Pēc stundas skrējiena tās ir apmēram divas diennaktis. Pēc noteiktā laika pulkstenis paziņos par to, ka atkal derētu paskriet.

    Protams, Forerunner 920XT piedāvā vēl ļoti plašu neaprakstīto iespēju klāstu. Būtu nepieciešams vismaz mēnesis kopā ar Forerunner 920XT, lai izprastu kaut pusi no iespējām. Kā jau minēju, Forerunner 920XT ir vairāk piemērots zinošiem entuziastiem un profesionāļiem, bet iesācējiem pietiktu ar vienkāršu informāciju par pulsu, pulsa zonām.

    Forerunner 920XT 026

    Konkurenti

    Būs grūti noliegt, ka Forerunner 920XT ir dārgs sporta pulkstenis. Jā, tam ir ļoti plašs iespēju un pievienojamo gadžetu klāsts, tomēr 500 eiro par pulksteni un pulsa jostiņu „nolikt” ir gatavs ne katrs.

    Vairāki konkurenti, piemēram, Suunto Ambit3 par līdzīgu vai nedaudz zemāku cenu spēj piedāvāt arī safīra aizsargstiklu. Tas gan nozīmēs arī to, ka Suunto būs par trešo daļu smagāks, nekā Forerunner 920XT. Suunto arī nepiedāvā dažādu lietotņu pievienošanu un pulksteņa izskata (ciparnīcas) pielāgojumus.

    Iesācēji vairāk spēs novērtēt pulksteņus, kas sirdsdarbību mēra turpat uz plaukstas locītavas ar zaļajām gaismiņām un optisko mērierīci, piemēram, nesen apskatītais TomTom Multi-Sport Cardio. TomTom arī ir visai dārga ierīce, bet nenāksies laizīt vai kā citādi slapināt jostiņas. Neesmu milzīgā sajūsmā par TomTom materiālu izvēli, tomēr šis pulkstenis spēj draudzēties ar lietotāja iemīļotāko sporta tiešsaistes servisu. Ja ne sinhronizēt datus, tad vismaz tos importēt iekš servisa.

    Tiesa, ļoti līdzvērtīgu informāciju spēs sniegt Bluetooth vai ANT+ pulsa jostiņa, kas sapārota ar viedtālruni un izmanto kādu no sporta lietotnēm. Daudziem stiept līdzi viedtālruni vienkārši nepatīk, kā arī retais modelis ir ūdensdrošs.

    Jāatzīst, ka kādu laiku neesmu sekojis līdz sporta pulksteņu attīstībai, jo pats ikdienā neizjūtu absolūtu nepieciešamību pēc GPS un padziļinātas statistikas uz vairākām A4 lapām. Jā, nopietni pieejot sportam, būs nepieciešams zināt ar kādu pulsu tu uzskrien kalnā un ar kādu joz lejā no kalna, tomēr vairums nav apmeklējuši sporta ārstus, vairums nevadās pēc zinātniskiem pulsa zonu mērījumiem, priekšroku dodot aptuvenām zonām, ko nosaka pats pulkstenis vai arī tās ir izrēķināmas no internetā pieejamām tabulām.

    Forerunner 920XT 038

    Gala vārds

    Garmin Forerunner 920XT noteikti ir viens no labākajiem, ērtākajiem un funkcionālākajiem sporta pulksteņiem šobrīd. Tas nedaudz kopē viedpulksteņus, piedāvājot ekrānā demonstrēt paziņojumus par saņemtām ziņām, kā arī pielāgot ekrāna izskatu (ciparnīcu).

    Garmin ir parūpējies, lai pulksteņa vadība, sinhronizēšana un jaunināšana no datora būtu iespējama ar ierasto GPS navigācijas iekārtu atbalstošo lietotni. TomTom šajā ziņā grēko un nāksies datorā uzstādīt atsevišķu pulksteni pārzinošu lietotni. Forerunner 920XT ieguvis Bluetooth un Wi-Fi datu savienojumus. Arī pa tiem varēsi sinhronizēt saturu, kā arī Wi-Fi teorētiski atļauj veikt pulksteņa jaunināšanu no tīmekļa.

    Patīkami, ka Forerunner 920XT spēj ar vienu uzlādi darboties vairāk nekā 20 stundas treniņu režīmā vai četrus mēnešus pulksteņa režīmā. Protams, ar ieslēgtu GPS, Wi-Fi un Bluetooth akumulatora darbība tiks krasi samazināta.

    Pie Forerunner 920XT mīnusiem varētu minēt tā izmēru, kas gluži neatbilst sievietes rokai. Tāpat man par šādu cenu gribētos redzēt augstvērtīgākus izmantotos materiālus. Tiesa, tie varētu Forerunner 920XT padarīt smagāku un attiecīgi mazāk pievilcīgu prasīgu sportistu acīs.

    Iestatījumu sadaļa ir plaša, bet pirms skrējiena jau Forerunner 920XT jābūt pilnībā sagatavotam. Maldīties pa dažādām sadaļām ir visai laikietilpīgi, man pat šķiet, ka būtu iespējams nedaudz samazināt iestatījumu apjomu vai plašākus pielāgojumus veikt ar datora vai viedtālruņa lietotnes palīdzību.

    Forerunner 920XT 024

    Pulkstenis piedāvā neticami plašas statistikas iespējas, kā arī sportošanas laikā tas parādīs un atgādinās par sasniegto. Datorā vai viedtālruņa lietotnē iespējams plānot treniņus vai sīkāk apskatīt vēsturiskos sasniegumus. Moderni sportisti novērtēs iespēju reālā laikā demonstrēt savu sniegumu tiešsaistē.

    Kopumā Forerunner 920XT gribētos dēvēt par prasīga un zinoša sportista labo roku. Man kā svētdienas skrējējam tas notikti ir par dārgu un par sarežģītu. Protams, pastāv iespēja tikai ieslēgt Forerunner 920XT, ievadīt savu svaru, vecumu un garumu, un uzsākt treniņu, bet Forerunner 920XT tam ir par glaunu. Forerunner 920XT spēks ir informācijas ekrānu pielāgošanā, datu uzkrāšanā un iespējā tos pēcāk apskatīt un analizēt.

    Profesionāļi un zinoši entuziasti spēs novērtēt. Iesācēji var iztikt ar ko vienkāršāku un lētāku.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Displejs
    7
    Programmatūra
    8
    Baterija
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    60 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    aigi
    26.02.2015 10:58

    O, šis ir labs, bet 500€ tiešām ir smagi :(
    Pats meklēju savam Timex aizstājēju, 920XT otreizējais tirgus ir minimāls, liekas būs jālūkojas Polar V800 virzienā.
    Prieks, ka kursors paplašina savus apskatus ar šādiem gadžetiem.

    26.02.2015 11:01
    Reply to  aigi

    Neesmu gan nekāds speciālists, bet vai velosipēdistiem nepietiktu ar pulsa jostu un viedtālruņa app?

    LOOK
    26.02.2015 11:32
    Reply to  Artis Abols

    Protams ka pietiktu. Savukārt PRO braucējiem vajag jaudas mērītāju un tur šādam pulkstenim nav pielietojuma.

    Didzis
    26.02.2015 13:10
    Reply to  LOOK

    Pielietojums būs šādam plkstenim, tik vai ērtība lietojot būs. Un jaudas mērītājus var arī šim pulkstenim pievientot!

    Dmitrijs
    26.02.2015 13:39
    Reply to  LOOK

    920XT atbalsta arī jaudas meritājus, gan savējo Garmin Vector, gan visus citus ar ANT +

    aigi
    26.02.2015 15:52
    Reply to  Artis Abols

    Teorētiski pietiek. Jauda, protams, ir liels +, bet tas maksā xxxx naudiņas. Vēl ir labi, ka var kadenci mērīt – pedāļu apgriezienus. Manā gadījumā, ritenis nav vienīgais sporta veids, es vēl skienu un kalnos slēpoju un doma ir virzīties triatlona virzienā… tapēc meklēju tādu, kas der visam, lai nav pārāk daudz gadžetu.

    Inga
    26.02.2015 16:32
    Reply to  aigi

    920 XT ir iebūvētais akselerometrs, kas mēra gan kadenci, gan vertikālo palēcinu skrienot, gan pēdas kontakta laiku ar zemi, gan vēl arī nosaka vidējo soļa garumu kilometrā (vai kāds nu attiecīgā apļa uzstādījums). Dimžēl lai noteiktu riteņbrauksanas kadenci, jāliek ANT+ kadences mērītājs, jo iebūvētais mērīs tikai skriešanai.

    LOOK
    26.02.2015 11:26

    Mēnesis ar vienu uzlādi, vot tā ir štelle (tas tak daļēji ir arī viedais pulkstenis). Cena pārāk stindzinoša.

    26.02.2015 11:34
    Reply to  LOOK

    Ja saslēdz iekšā visus Bluetooth, Wi-fi, tad mēnesis tur nekā nesanāks. Knapa nedēļa, i tad jāvadās pēc katra paša lietojuma īpatnībām. Mēnesis ir plikā pulksteņa režīmā, neaiztiekot GPS un savienojumus.

    cx
    26.02.2015 12:06

    Par cenu pamatīgi pārspīlēts 439 eur viss bundle! http://pulsometrs.lv/garmin/forerunner-920xt-hrm-bundle

    26.02.2015 12:40
    Reply to  cx

    Cenšamies atsaukties uz oficiālo izplatītāju informāciju.

    cx
    26.02.2015 13:25
    Reply to  Artis Abols

    Ā, atradu to info, bet nu neņems tak vesels cilvēks 449 + 99 eur, ja komplekts(viņu blogā minēts) iet par 499. Respektīvi, iesaku pieminēt arī komplekta cenu no oficiālās izplatītāju info http://garmin.lv/lv/blog/post/jaunais-forerunner-920xt/

    P.S. Vērtīgs apraksts, žēl, ka 1 dienu pēc konkrētā aparāta iegādes

    26.02.2015 15:27
    Reply to  cx

    Ziņo kā pašam veiksies ar ierīci.

    Tālis
    26.02.2015 12:20

    Kā jau teici, stipri velk uz viedā pulksteņa pusi un skrējējam amatierim galīgi nepiemērots. Vienīgais, kas uzrunātu būtu baterijas darbības laiks. Pagaidām nav izdevies atrast vienkāršu pulsometru ar gps un baterijas darbības laiku ap 15 h.

    P.S. Skatos, ka jums arī Garmin Forerunner 620 galerija. Tas nozīmē, ka gaidāms arī šī pulksteņa apskats?

    26.02.2015 12:24
    Reply to  Tālis

    Forerunner 620 apskats ir plānā, jā!

    Kaspars
    26.02.2015 12:29
    Reply to  Tālis

    Arī es labprāt iegādātu kādu pulsometru ar GPS..neteikšu, ka būtu ļoti pētījis dažādos piedāvājumus, bet gar plauktiem staigājot un internetā palasot, nekas acīs nelec

    26.02.2015 12:46
    Reply to  Kaspars

    Man kā praktiskam cilvēkam šķiet, ka tieši GPS izmantošana būtu ērtāka telefonā. Attiecīgi iesācējiem pietiktu ar ANT+ pulsa jostu kopā ar, piemēram, Xperia Z1 Compact, jo tas ir maz, ūdensnoturīgs, ar ANT+. Pietiktu ar jebkuru viedtālruni + Bluetooth josta. Es gan nezinu vai kāda telefona lietotne ziņo par pulsa zonām…

    Tā kā esmu ultra praktisks, tad atzīmēšu, ka iesācējam neinteresē GPS dati (karte, ātrums, attālums). Iesācēji skrien savās pulsa zonās attiecīgu laika sprīdi. Nenotiek sacensība uz sekundēm, metriem utt., bet gan ar sevi, spēju noturēt tempu, lai sirds un plaušas nekāpj pa muti ārā.

    Inga
    26.02.2015 16:47
    Reply to  Artis Abols

    Ja telefosn atbalsta ANT+, tad pulsa josta ar ANT+ ir daudz jēdzīgāka, jo mazāk tērēs telefona bateriju, ja kas. GPS esamība/neesamība, gan ir ļoti individuāla lieta. Kādam varbūt tieši tā karte un attālums ir svarīgāks par sirdsdarbību ;) Un telefoni parasti neko neziņo par pulsa zonām. Labākajā gadījumā parāda. Ja grib bubinātāju, tad jau jāsāk maksāt par PRO aplikāciju, vismaz tā ir Endomondo, citus neesmu padziļināti pētījusi.
    Un vēl – ja pats ievērotu pareizi savas atbilstošās pulsa zonas, tad 920 XT nebūtu rādījis vēlamo atpūtas laiku pēc stunda skrējiena divas diennaktis ;) Man tik daudz rāda pēc diezgan grūta intervālu treniņa, kurā vismaz puse no laika ir strādāts anaerobajā zonā.

    Elva Vaivare
    27.02.2015 11:24
    Reply to  Inga

    Inga, var izmēģināt MiCoach. Tur visas tās lietas, ko Endomondo pārdod, ir par velti. Tikai iespējams, ka sapārot var tikai un vienīgi ar Adidas ražotām jostām, podometriem utt. Varēsi izvēlēties sev tīkamāko vīrieša balsi (vai sievietes), kas padzen uz priekšu un pasaka “Good job!” :)

    Inga
    27.02.2015 11:49
    Reply to  Elva Vaivare

    Paldies par ieteikumu :) Man ir FR 620, attiecīgi neinteresē maksāt par nevajadzīgām fīčām. Bet būtu inčīgi, ja pulkstenis nevis vienkārši pēkstētu par pārsniegtām/nesasniegtām zonām, bet balsī ar mani runātos – go faster! vai cool down! :D

    26.02.2015 12:48
    Reply to  Tālis

    Ar Garmin Forerunner 620 ir tā, ka tas ir vairāk sieviešu modelis, jo siksnas max garums ir 20 vai 20.5 cm. Man knapi iet ap roku. Iespējams, ir kāda cita, garāka siksna.

    Tālis
    26.02.2015 13:29
    Reply to  Artis Abols

    Iepriekšējiem modeļiem, konkrēti manam 410 un zinu, ka arī citiem bija, komplektā nāca līdz 2 dažāda garuma mīkstās rokassiksniņas.

    Par sony xperia tālruņiem arī ir zināms. Kad garākos pasākumos izbeidzas garmins, tad tiek lietots xperia active + garmin pulsa josta. Aplikācija jau telefonā ir gaumes jautājumus. Ja vispirms būtu pircis telefonu, tad iespējams nemaz pie pulsometra nebūtu ticis, bet Telefons nav ērts. Tās manas domas. Ērtāk tomēr vajadzīgo ātri paskatīties uz rokas, nevis pa kabatu meklēt telefonu.

    Un par ” ka iesācējam neinteresē GPS dati (karte, ātrums, attālums).” varētu diskutēt… Ātrums, attālums, manuprāt, iesācēju svarīgākie parametri…

    Inga
    26.02.2015 15:26
    Reply to  Tālis

    Tāli, no ilgspēlējošajiem ir Garmin 310XT, kas tur ~20 stundas, un ko skrienot var lādēt no portatīvās baterijas. Ir lietots 24h, perfekti. Tikai tāda ilgāka augšupielāde sanāca.
    Un šim, arī ir ilgā baterija, atliek vien piekoriģēt satelītu saķeršanas bižumu, un var darbību izvilkt līdz 50h.

    reiny
    26.02.2015 12:42

    Varbūt Jūs varētu uztaisīt tādu kā apskatu par lētā gala pulsometriem/pulksteni ar pulsometru/vai kā nu to sauc?
    Ir doma gan sporta zālē pamīties gan vasarā ar velo pabraukt. Un gribētos kaut kā pulsu pakontrolēt. Cik sapratu lētajā galā ir tikai viens variants – pulkstenis + siksna ap krūtīm.
    Varbūt kāds kaut ko var ieteikt kaut ko cenās līdz 50 EUR? Wi-fi un GPS nevajag. Sporta zālē iztiks un ārā ar riteni braucot var arī telefonu ar gps paņemt līdzi.

    26.02.2015 13:03
    Reply to  reiny

    Pašam ikdienā ir lētais Suunto. Tam ir viss nepieciešamais, tikai nav ekrāna izgaismojuma, kas ziemā noderētu.

    Ieteiktu skatīties uz siksnu nomainīšana iespējām, izgaismojumu, ērtu bateriju maiņu (gan pulkstenim, gan jostai lai ir CR2032). Pēti Polar, Sigma, Suunto, Timex.

    Lētākais gadžets ar optisko pulsa mērīšanu būs Mio Link.

    Elva Vaivare
    26.02.2015 22:19
    Reply to  reiny

    Šādam variantam, kad interesē tikai pulss, mierīgi var iztikt ar Sigma pulksteņiem. Par 50 EUR sanāks arī tāds, kas ir ūdens izturīgs un tumsiņā spīd. Pati lietoju, pirms pirku neiedomājos, ka gribēsies skriet arī tumsā un lietū. Pulsu rāda tiktpat precīzi cik Garmin vai kāds cits.

    reiny
    27.02.2015 13:13
    Reply to  Elva Vaivare

    Es te vienu lietu nesapratu.
    Kad skatos uz tiem pulksteņiem i-veikalos tad tur nekas nav minēts par to siksnu ka mēra pulsu. Tā ir jāpērk atsevišķi? Kā tā josta/siksna sazinās ar to pulkstni? Un vai tā siksna spēs sazināties arī ar Nexus4 un velo trnažiru sporta zālē? Vai tur ir kaut kāds universāls standarts?

    Elva Vaivare
    27.02.2015 14:09
    Reply to  reiny

    Nezinu, kuros internetveikalos Tu skaties, bet es savu iegādājos veloatlaides.lv. Nevēlos Tev uzspiest savu viedokli, bet, ja es pirktu ierīci tagad, tad izvēlētos šo: http://veloatlaides.lv/pulsometri/4259021-sigma-pc-2213-sieviesu-pulsometrs-melns.html. Komplektā ietilpst arī digitāli kodēta pulsa josta. Tikai pirms pērc, piezvani viņiem un pārliecinies, ka ir uz vietas. Es gaidīju vairāk nekā mēnesi. Tāpat vari uzzvanīt uz tiem veikaliem, kur skaties, un pajautāt, ja kaut nav skaidrs. Gan tikko paskatījos dažus veikalus un, ja ir komplektā, tad tā arī ir rakstīts.

    Kaspars
    27.02.2015 15:27
    Reply to  Elva Vaivare

    Hmm..kā ar baterijas darbības laiku konkrētam modelim?

    Elva Vaivare
    27.02.2015 16:30
    Reply to  Kaspars

    Šie jau nav ar litiju jonu baterijām, bet ar parastajām “kapeiciņām” vai ko līdzīgu. Tās iet nu… Pulkstenī nav bijusi vajadzība mainīt, bet pulsa jostai vienreiz pa gadu vai pat vēl retāk.

    Didzis
    26.02.2015 13:07

    Noprecizēšu:

    1) datorā tiek izmantota Garmin Express programma nevis Connect. Garmin Connect Mobile tiek izmantota telefonos!

    2) par laikrādi. Nav nācies gaidīt pie mājas uz precīzu pulksteņa laiku. Tas ir sporta pulkstenis un GPS tiek izmantot regulāri, kā arī ja kādu laiku GPS nav ticis izmantots, pilksteņa laiks tika rādīts precīzi!

    3) Bluetooth domāts tikai, lai pulksteni savienotu ar telefonu! Tā kā bluetooth pulsometra siksniņas ar 920XT nedarbosies!

    4) Live Tracking serviss attēlo tikai karti, noskrieto distanci, laiku, tempu! Sirds darbību neattēlos!

    5) 499,- garmin.lv lapā ir cena komplektam ar pulsometra siksniņu, tā kā nav jātērē pieminētie 550,- eiro!

    26.02.2015 13:40
    Reply to  Didzis

    Pateicos par precizēšanu.

    Dmitrijs
    27.02.2015 14:09
    Reply to  Didzis

    Didzi, par 4 punktu – sirds darbību Live Tracking radīs! )) Un arī kadenci. Citiem pulksteņiem ari citus sensorus, piemēram temperatūru.

    Oppa
    26.02.2015 13:17

    Nav tik traki ar cenu, iekš navigacija.lv var dabūt ap 400eur ar visu jostu! Vēl pie plusiem var pieminēt automātisko ielādi endomondo, atnāku no treniņa, nometu pulksteni uz galda un skatos kompī iekš endo ko šodien esmu darījis :) Nevar nepieminēt VO2max noteikšanu, jau sen ko tādu gaidīju! Fantastisks aparāts, vēl ērtāku un sev piemērotāku grūti iedomāties. Teikšu godīgi, joprojām esmu sajūsmā, Garmin 920 ir pati pilnība, nenožēloju ne centa! :) Ļoti patīk dizains un tas ka viņš viegls, zibenīgi atrod satelītus un ļoti precīzi parāda augstumu vjl. Zinu ko runāju, pirms tam bija Garmin 310xt, arī ļoti labs aparāts savam laikam, bet 920 ir liels solis attīstības ziņā. Protams tā visa herņa ar telefona sapārošanu un ziņojumu rādīšanu pulkstenī nafig nav vajadzīga, tādēļ to var atslēgt. Vienvārdsakot ideāls treniņu palīgs!

    Rainers Meiers
    26.02.2015 14:06
    Reply to  Oppa
    Oppa
    26.02.2015 14:18
    Reply to  Rainers Meiers

    Tas pats tikai citā ietērpā. Man labāk patīk 920 kvadrāta forma ar 4 pielāgojamiem info laukiem. Fenix 3 protams izturīgāks korpuss un gan jau paredzēts kādiem piedzīvojumu meklētājiem, ceļotājiem. Es vairāk orientējos uz sportu :)

    Inga
    26.02.2015 15:23

    Tiešām bija jāizdzēš komentārs par diletantisku apskatu? Nu fui, ku prasti.

    26.02.2015 15:26
    Reply to  Inga

    Kā, lūdzu?

    Inga
    26.02.2015 15:30

    Ierakstīju kometāru, ka ir diletantisks apskats par ļoti labu sporta pulksteni, un ka, ja pašam komentētājam nav sajēgas par visām funkcijām, var paskatīties DC Rainmakera apskatu, vismaz, lai zina ko testēt. Un komentārs pazuda. Nospriedu, ka izdzēsts.

    26.02.2015 15:42
    Reply to  Inga

    Nē, šāds komentārs šodien te nav dzēsts. Neredzu to arī spama listēs, tāpēc diemžēl nevaru pateikt kur tas ir pazudis. Jebkurā gadījumā atvaino par gļuka sagādātajām neērtībām.

    Kas attiecas uz apskatu, tad mēs esam informēti par DC Rainmaker – šādu produktu nišā viņš ir TOP vecis. No viņa apskatiem mācīties un mācīties. Bet jāņem vērā, ka viņš šādu ierīču apskatus profesionālā veidā raksta jau gadiem ilgi un ir guvis padziļinātas zināšanas. Mums sporta aksesuāri ir relatīvs jaunums. Tomēr turpināsim ar šiem produktiem strādāt, lai arī latviski lasošajai auditorijai būtu pieejami kvalitatīvi un objektīvi šīs kategorijas ierīču apskati.

    Inga
    26.02.2015 15:52

    Tad varbūt ir vērts iesaistīt tādus gadžetu apskatniekus, kas skrien un šādus gadžetus tiešām lieto, jo apskats ir ļoti trūcīgs, pats minimums par skriešanu uzrakstīts, un arī par skriešanu ir tik maz, ka var teikt, nav pateikts nekas. Ja nav pieredzes tik sarežģītu pulksteņu lietošanā, varbūt vajag sākt ar bāzes modeļiem, kur ir tikai sirds ritms un GPS, un pakāpeniski virzoties uz smalkākiem instrumentiem, arī izpratne veidosies. Jo, lai kā man gribējās izlasīt reālu pieredzi, šeit diemžēl tādu neredzu. Būtu priecīga redzēt, kāds izskatās GPS kartes zīmējums, ja ir ieslēgts GPS baterijas taupīgais režīms, cik ilgi realitātē iztur baterija dažādos režīmos, un vēl, un vēl.
    Iesācēji droši vien arī novērtētu sīkāku apskatu par tām pašām skriešanas funkcijām un tamlīdzīgi. Par ikdienas fitnesu un soļu skaitīšanu arī nav neviena vārda :) Un pat max iespējamo ekrānu skaits ir kļūdaini norādīts kā 3. Ehhh….

    26.02.2015 15:54
    Reply to  Inga

    Paldies par ieteikumiem. Būs raksti arī par vienkāršākiem produktiem un katrā ziņā šo produktu apskatu jomu mēs turpināsim attīstīt.

    27.02.2015 09:14
    Reply to  Inga

    Kritika ir laba lieta, bet mēs tomēr esam drīzāk garpirkstaini datorfrīki, nekā ultramaratonisti. Attiecīgi arī skatījums uz šādām lietām ir drīzāk tehniski-urķisks, nekā sportisks.

    aigi
    27.02.2015 09:28
    Reply to  Artis Abols

    Es varu pietekties uz sporta gadžetu testēšanu ;)

    Inga
    27.02.2015 09:37
    Reply to  Artis Abols

    Nu bet tomēr – lai kvalitatīvi apskatītu sarežģītu triatlonistu verķi, vismaz manuāli un TOP zinātāju pieredzi noder izlasīt ;) Savādāk tā stulbi sanāk rakstīt apskatā – līdzi sekojis neesmu, man nav svarīga statistika, par sporta pulksteni kura pamatmērķis ir sniegt sportistam detalizētu statististisko informāciju un treniņu kontroli. Tad sākumā jānorāda – x un y netiek apskatīts, jo nav pieredzes, skatāmies tikai tehniskos parametrus – krāsainu ekrānu un alumīnija vāciņu.
    Ai, nu labi – tā ir jūsu pašu darīšna, cik kvalitatīvi spējat apskatīt un aprakstīt gadžetus, paši lieli zēni, tas jau tikai tāds mans viedoklis, no lietotāja, kas gribētu redzēt iedziļināšanos sportistiem svarīgajās detaļās :)

    Dmitrijs
    27.02.2015 14:20
    Reply to  Artis Abols

    Ar katru dienu sporta gadžeti būs tuvāk un tuvāk viedām ierīcēm )) Jāsāk aktīvo sportošanu, marts priekšā. )) Es vēl ieteiktu pieminēt kā amatieriem ir super ērti un efektīvie treniņu plāni no Garmin, kas tiešām darbojas. Es pec 10 nepeļam pēc “21k level II” programmas noskrēju 10km par 4 minūtēm ātrāk neka iepriekš – 44 minūtes. Un 920XT, tāpāt kā 220 un 620 atbalsta treniņu plānus: https://connect.garmin.com/modern/explore/training-plan (vajag profilu)

    Rainers Meiers
    28.02.2015 20:37
    Reply to  Artis Abols

    Bet lIetotāji taču ir skrējēji…

    Ksspars Lccis
    26.02.2015 16:25

    man gan liekas, ka vienkāršam amatierim kas pāris reizes nedēļā padeso pa parku pietiek ar kaut ko šādu: http://capital.lv/Produkti/Katalogs/Gadzeti/Viedpulkstenis-Withings-Activite-White. Turklāt neko tiešām glītāku es neesmu redzējis šajā lauciņā.

    Inga
    26.02.2015 16:36
    Reply to  Ksspars Lccis

    Pavisam amatierim pietiek arī ar Endomondo telefonā, un HRM jostu, ko telefons spēj atpazīt un datus nolasīt.

    Ksspars Lccis
    26.02.2015 16:40
    Reply to  Inga

    tas nav stilīgi :D

    Inga
    26.02.2015 16:48
    Reply to  Ksspars Lccis

    Tad vajag stilīgu telefonu, tad būs stilīgi :D
    Btw, gana stilīgs un funkcionāls ir arī Garmina viedpulkstenis – http://garmin.lv/lv/blog/post/ces-2015-jaunumi/

    Ilvis
    26.02.2015 19:25

    Nu lietoju Garmin Fēnix 2.. Neskrienu bet eju mežā medības pastaigas urr.. Ir fona kartes utt..
    Bet Garmin Fēnix 3 ja Jūs apskatītu smalkāk domāju ka būtu pārsteigti..
    Tas ir jau gadžets ar kuru var arī uz pieņemšanu smalkā sabiedrībā iet…
    Savienojas ar telefonu ziņu lasīšanai utt

    KKTK
    27.02.2015 11:30

    Kā pulkstenī ir GPS tā klucis ir milzīgs (ja nav kluča, tad neprecīzs :) ). Un tad tu sāc domāt – ko tik lielu kluci staipīt līdzi? Un ja reiz staipi, tad labāk telefonu, kur jau ir GPS un kas var noderēt vēl 10 citos gadījumos. Un braucot ar MTB pulksteņa inerces vibrācijas uz rokas konkrēti sāk besīt.

    Dmitrijs
    27.02.2015 14:26
    Reply to  KKTK
    Kaspars
    02.03.2015 09:07

    Baigā “zupa” te ar padomiem ir sanākusi, bet faktiski jau ir tā..
    ap 50eur var dabūt (diezgan bezgaumīgu) pulksteni + pulsa jostiņa
    ap 100eur var iegādāties aproci, kas mēra pulsu (cik saprotu jostiņa nav nepieciešama..?), piemēram vivofit
    ap 130 eur diezgan bezgaumīgs sporta pulkstenis ar digitālo pulsa lasītāju (nu to, kuram jostiņa vairs nav nepieciešama..), kā arī tam ir iebūvēts GPS
    ap 180eur ir dabūjams jau krietni vien gaumīgāka paskata sporta pulkstenis ar digitālo pulsa lasītāju un GPS
    ap 400eur profesionālais sporta pulkstenis (kāds rakstā ir aprakstīts), kas skrējējam amatierim jau būs pārāk sarežģīts/vai arī viedpulksteni..

    principā, ja es vēlos ierīci, kas bez iespējas dažas reizes nedēļā pamērīt pulsu, man arī nodrošina tik vienkāršu funkciju, kā pulkstenis, un kas uz rokas izskatās kaut cik pieņemami sākas no 180eur..

    gribētos kaut ko lētāku, bez GPS bet ar digitālo pulsa lasītāju un kaut cik gaumīgu paskatu..nav

    Viesis
    03.03.2015 13:45

    Es gan neizlasīju visus komentārus, bet tomēr…

    Šis apskats ir tikpat ļoti objektīvs cik 9 minūtes uz kilometru var saukt par skriešanu. Kāpēc ir jātestē tas, ka par ko nav gandrīz teju vai nekādas sajēgas?

    Kur peldēšanas funkciju tests? Kā atpazīt apgriezienus, kā skaita vēzienus? Kā ar peldēšanas stila atpazīšanu?

    Vai nu atrodat kādu, kas var šādus gadžetus objektīvi testēt vai nelienat ne savā lauciņā.

    03.03.2015 16:28
    Reply to  Viesis

    Paldies par komentāru. Tas ir ļoti vērtīgs un tajā paustās idejas izmantosim satura kvalitātes uzlabošanas nolūkos. Jauku dienu!

    raicha
    03.03.2015 21:12

    ja kādu interesē, tad labākie sporta pulksteņu apskati. Šis tieši par 920: http://www.dcrainmaker.com/2014/11/garmin-forerunner-920xt-depth-review.html

    05.03.2015 17:16

    Pēc saņemtajiem komentāriem vadoties, turpmāk specializēsimies tikai selfiju stiku un neoriģinālo “koverīšu” no dīlextrīma apskatos, lai visi būtu apmierināti – gan frizieri, gan mājsaimnieces, gan Janka no Tvaika ielas pašdarbības pūtēju orķestra.

    Šomēnes gaidāms Galaxy S2 dzeltenmelna bumpera apskats un selfiju stiks viedtālruņiem līdz 3.2 collām.

    feja
    06.04.2015 20:48

    Pārcenots (overpriced) draņķis

    Reklāma
    Profesionāļi un zinoši entuziasti spēs novērtēt. Iesācēji var iztikt ar ko vienkāršāku un lētāku.Garmin Forerunner 920XT apskats