Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia Z5 Premium apskats

    Labs un pat fantastisks viedtālrunis, tikai nu nekā nespēju 4K ekrāna pārākumu ieraudzīt.

    Jaunākie raksti

    Kursora gādīgajās rokās beidzot ir nonācis šī gada viens no unikālākajiem viedtālruņiem Sony Xperia Z5 Premium ar visu baumām apvīto 4K izšķirtspējsa ekrānu. Faktiski mums tika iedoti pat visu trīs krāsu Xperia Z5 Premium viedtālruņi, lai varam tos salikt blakus un papriecēt aci.

    Sony izdevies 5.5 collās iespiest 4K izšķirtspējas displeju, tādējādi iegūstot neaptveramu 806 ppi ekrāna punktu blīvumu. Ierasts, ka budžeta klases viedtālruņu ekrāna punktu blīvums ir ap 300 ppi, augstāku plauktu modeļiem ap 400 – 540 ppi. Uzreiz atklāšu – pēti kā gribi, cilvēka acs vairs nespēj izšķirt nekādus atsevišķus pikseļus virs >300 ppi. Protams, vienmēr paliek jautājums kā un vai šo mežonīgo punktu blīvumu varam izmantot.

    Reklāma

    Pirms Xperia Z5 Premium saņemšanas mans lielākais bieds bija jautājums, vai 4K ekrāna dēļ netiek ziedotas labās īpašības, kas piemīt Xperia Z5 modelim, piemēram, baterijas spējas.

    Xperia Z5 Premium 046

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.5 collas, 2160 x 3840, ap 806 ppi, skrambudrošs Triluminos ekrāns, X-Reality dzinis
    • Procesors: Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 2.0 GHz Cortex-A57 kodoli, Adreno 430 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 200 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE, apt-X), 4G, NFC
    • Kameras: 23 megapikseļi, 5520 х 4140, 24 mm f/2.0 objektīvs, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, sejas noteikšana. 2160p ar 30 fps, 1080p ar 60 fps, 720p ar 120 fps video (H.265, H.264). 5.1 megapikseļu priekšējā kamera ar HDR
    • FM radio: ir, ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, IP68 ūdens un putekļu noturība, pirkstu nospiedumu lasītājs, Quick Charge 2.0 (60% 30 minūšu laikā), ANT+, High-Res audio
    • Izmēri un svars: 154.4 x 75.8 x 7.8 mm, 180 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3430 mAh
    • Krāsas: sudrabots spogulis, viegli matēts zelta, melns
    • Cena: ap 1000 eiro

    Xperia Z5 Premium 016

    Izskats un uzbūve

    Xperia Z5 sērija ir atnesusi pāris nianses tik ierastajā Sony viedtālruņu izskatā. Pamanāmākais ieguvums (dažiem – zaudējums) ir ekrāna bloķēšanas pogas izskata maiņa, dodot priekšroku pirkstu nospiedumu sensora iekļaušanai pogā. Diemžēl ekrāna bloķēšanas poga ir zaudējusi savu kādreizējo smeķi un tā vairs nav tik uzkrītoša un Sony raksturīga. Apaļās ekrāna bloķēšanas pogas Sony flagmaņos bija kopš, ja nemaldos, Sony Ericsson Xperia Neo laikiem. Apaļā, spīdīgā bloķēšanas poga parādījās 2011. gada sākumā, bet nu tā ir pārdzimusi pavisam citā formā un iespējās.

    Xperia Z5 Premium apmale ir veidota no alumīnija, mazie knibuļi viedtālruņa stūros gan laikam ir veidoti no plastmasas. Tieši Xperia Z3 saņēma nopēlumu par plastmasas izmantošanu, kas īsti nepiestāv Xperia Z sērijai. Man patīk, ka Xperia Z5 Premium nav izraibināts ar dažādiem nosegvāciņiem – tagad tāds ir tikai viens, maziņš un neuzkrītošs. Zem tā slēpjas microSIM un microSD kartes.

    Xperia Z5 Premium 010

    Viedtālruņa aizmugures vāka materiāls ir pavisam nenosakāms, tas, visticamāk, ir stikls. Saņemtie Xperia Z5 Premium modeļi ir sudrabotā krāsā un izskatās pēc ideāla spoguļa. Faktiski tas ir spogulis, neko līdzīgu iepriekš nebiju redzējis. Krāsa ir izcili skaista, gaismas interesanti rotaļājas Xperia Z5 Premium aizmugures stiklā. Vienīgi varētu vēlēties, lai viedtālruņa priekšpuse arī būtu sudrabota, nevis melna, bet kurš gan gribētu spoguli ap ekrānu.

    Zeltītais Sony Xperia Z5 Premium ir saņēmis matējumu, ko ražotājs sauc par „frosted glass” (apsarmojis stikls). Tā pati materiāla apstrāde bija izmantota Xperia Z5 Compact modelī, bet nekādi nespēja izcelties. Xperia Z5 zelta krāsa varētu būt perfekta izvēle nedaudz ārišķīgi domājošiem cilvēkiem, nelielu bezgaumību tai piešķir spīdīgās zelta apmales.

    Xperia Z5 Premium 035

    Piezemētākais no trijotnes ir melnais Xperia Z5 Premium. Tas ir vienkārši melns. Mana izvēle laikam būtu par labu tieši melnajam, otrajā vietā atstājot sudraboto spoguļa Xperia Z5 Premium. Zelta krāsas Xperia Z5 Premium ir pārāk uzkrītoši zeltains.

    Xperia Z5 Premium saņēmis arī ūdensnoturību, par kuras iespējām tika diskutēts daudz un dikti. Pieļauju, ka mani kāds spēs labot vai precizēt, bet Sony īsti nevēlas, lai Xperia viedierīces bāztu un lietotu zem ūdens. Sālsūdens Xperia ir bīstams, jo microUSB nenosedz vāciņš. Saldūdenī it kā drīkstot līst iekšā ar visu viedtālruni. No viedtālruņa sāna pazudusi magnētiskās dokstacijas pieslēgvieta, kas kalpoja Xperia Z sērijai kopš tās pirmsākumiem. Ilggadēji Xperia Z sērijas fani šo soli varētu vērtēt negatīvi, tiesa jau Z3+ modelī magnētiskais doks bija pazudis.

    Pirkstu nospiedumu lasītājs ir paslēpts ekrāna bloķēšanas pogā ierīces labajā sānā. Pirkstu nospiedumu lasītājs nedarbosies, ja pie tā ķersies ar mitrām rokām, bet līdzīga nespēja ir novērojama arī citiem telefoniem ar pirkstu nospiedumu lasītājiem. Beidzot Sony izdevies uzlabot ūdensnoturīgo Xperia Z sērijas viedtālruņu lielāko slimību – dzirdamība. Tu un tevi dzirdēs gan zvana laikā, nebūs viedtālrunis līdz milimetram precīzi jāliek pie auss. Arī iebūvētie skaļrunīši skan braši.

    Xperia Z5 Premium 043

    4K ekrāns

    Sony Xperia Z5 Premium atnāca ar skaļu ziņu par pirmā 4K ekrāna uzstādīšanu viedtālrunī. Iepriekš tika baumots un tagad baumas ir oficiāli apstiprinātas – Sony Xperia Z5 Premium 4K ekrāns nebūt ne visu laiku rādīs attēlu 4K izšķirtspējā. Tas pamatā attieksies tieši uz Xperia Z5 Premium saskarnes attēlošanu – to viedtālrunis rādīs tikai 1080p izšķirtspējā, attēls, protams, tiks rādīts visā ekrāna laukumā (tā saucamais upscale).

    Sony nācis klajā ar oficiālu paziņojumu: Xperia Z5 Premium saņēmis pirmo 4K jeb 3840 x 2160 izšķirtspējas ekrānu viedtālrunī, tomēr pilna 4K izšķirtspēja tiks aktivizēta tikai gadījumā, ja viedtālrunis atpazīs atbilstoša satura atskaņošanu. Īsts 4K video un fotogrāfijas tik tiešām būs redzamas 4K izšķirtspējā, bet viss pārējais viedtālruņa vizuālais saturs būs 1080p izšķirtspējā.

    Xperia Z5 Premium 056

    Xperia Z5 Premium tiek reklamēts, kā viedtālrunis ar divu dienu akumulatora darbības ilgumu, tāpēc 4K izšķirtspēja ikdienā pat ir nevēlama. Tiek uzsvērts, ka Android saskarne tiek darbināta 1080p izšķirtspējā, tādējādi ietaupot enerģiju. Par šādu pieeju tehnoloģiju eksperti brīdināja uzreiz pēc IFA izstādes, kad dažiem izredzētajiem Xperia Z5 Premium tika iedots rokās – uzņemtās ekrānkopijas bija tikai 1080p izšķirtspējā. Daudzviet izskan viedoklis, ka Snapdragon 810 procesors un Adreno 430 video apakšsistēma neesot piemērota 4K apstrādei tādām ikdienišķām darbībām kā saskarnes “kustināšanai”.

    Ar skumju grimasi nākas atzīt, ka vismaz pagaidām 4K eksperiments ir vājš. Kur mēs parasti meklējam 4K saturu? YouTube! Ha! YouTube Android lietotne piedāvā izvēlēties maksimāli 1080p izšķirtspēju. Tātad te 4K mums vismaz pagaidām iet gar degunu. Dodamies tīmekļa plašumos, meklējam “4K video sample download” vai ko līdzīgu. Iegūstam pāris sekundes garus klipiņus ar zemu video bitu pārraides ātrumu (bitrate) – tie atskaņojas godam, bet zems bitreits nepiederas 4K. Meklējumi pēc augstākas kvalitātes video satura mūs noved pie atklāsmes, ka procesors tos nespēj atskaņot.

    Xperia Z5 Premium 020

    Slēdziens ir neglaimojošs – skatāmais 4K saturs ir vēl šaurāks par galddatoros pieejamo 4K. Tīmeklī 4K saturu var iedalīt trīs daļās – televizoru ražotāju demo video ar zivtiņām, dažu datorspēļu “gameplay” un pieaugušo nakts seansu saturs. Protams, beidzot var atbilstoši baudīt 4K video, kas uzņemts ar pašu viedtālruni. Vairums 4K video aizņem sākot no 5 GB, kas arī nav īsti pareizais izmērs viedtālrunim ar 20 brīviem gigabaitiem atmiņā. Augstas raudzes 4K paraugi mērāmi gigabaitos minūtē, bet Snapdragon 810 tos nespēj pavilkt.

    Atzīšos, ka izdevās palaist pāris skatāmas 4K filmas (time lapse dabasskati), tomēr viedtālrunis vēl arvien neuzņēma 4K izšķirtspējas ekrānšāviņus, tāpēc pat neesmu 100% pārliecināts, ka filmu skatījos tieši 4K izšķirtspējā.

    Saskarne un lietotnes

    Vienmēr paticis, ka Sony piedāvā salīdzinoši tīru Android saskarni un nodrošinot veiklus programmatūras jauninājumus. Starp citu, vairums Xperia Z sērijas viedtālruņu saņēmuši 5.1.1 Lollipop un to īpašnieki jau, visticamāk, var gatavoties Android 6.0 Marshmallow atnākšanai. Marshmallow labumus jau šobrīd var pagaršot Xperia Z3 un Xperia Z3 Compact īpašnieki.

    Xperia Z5 Premium saskarne netiek papildināta ar liekām iespējām, kas pēcāk apgrūtinātu jauninājumu saņemšanu. Daļēji par vairāklogu režīmu rūpējas tā saucamās Mazās lietotnes, kuru esībai, iespējams, kāds radīs pielietojumu. Ar lietotņu izvēli Sony ir sevi gandrīz spējis turēt rokās. Pievienota Dropbox lietotne, nevajadzīgs antivīruss, pilns Google aplikāciju klāsts, bet tas arī ir viss. Protams, neiztikt bez ražotāja aplikācijām un Xperia Z5 Premium mūs jau gaida Lifelog, Walkman, PlayStation un citas aplikācijas, kuras varēja nebūt uzspiestas, bet gan pēc katra izvēles ielādējamas no Play veikala. Pievienota pilnīgi nejēdzīga Privilege Plus lietotne, kas Latvijā nedarbojas – izmet atrašanās vietas kļūdu un aizveras.

    Sākumekrāns nedaudz piemēslots ar logrīkiem. Tie ir visai raibi, daži, iespējams, pat noderīgi. Par laimi izskausts milzīgais Xperia iespējas reklamējošais logrīks, tā vietā zem pulksteņa redzams logrīks, kas rūpējas par satura pārsūtīšanu no vecā viedtālruņa.

    Iespējams, ka kāds atradīs pielietojumu saskarnes izskata pielāgojumiem. Tie ir ielādējami no Google Play veikala, tomēr vismaz man izskatās, ka pielāgojumu pakas gadu gaitā ir pārgājušas uz maksas prasīšanu. Šķiet, ka agrāk bija pieejams daudz plašāks bezmaksas tēmu paku klāsts.

    Xperia Z5 Premium 061

    Akumulators un ātrdarbība

    Sony Xperia Z5 Premium aprīkots ar 3430 mAh akumulatoru un tā ir neliela vilšanās. Atgādināšu, ka Xperia Z2 bija normāls 3200 mAh akumulators, pēcāk visi sūkstījās par Xperia Z3 3100 mAh, tagad akumulatora akumulatora ietilpība it kā būtu atpakaļ ierindā, tomēr ekrāns ir kļuvis lielāks un nepiemirsīsim par 4K izšķirtspēju.

    Ražotājs sola divu dienu darbības nodrošināšanu ar vienu uzlādi. Speciāli šīm divām dienām arī pievērsu uzmanību, jo tās šķita gandrīz neaizsniedzams sapnis ar Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 procesoru. Interesantākais ir tas, ka tik tiešām divas diennaktis ir izspiežamas no Xperia Z5 Premium ar aktivizētu STAMINA taupības režīmu. Protams, spēlīšu dzenātājiem nebūs nekādu iespēju pat tuvoties divām diennaktīm ar vienu uzlādi. Akumulatoru pamatīgi spēj paplucināt arī 4K video apskate.

    Visveiklākais Xperia Z5 sērijas viedtālrunis vēl arvien ir parastā Xperia Z5 versija ar aptuveni 60 000 AnTuTu punktiem, kamēr Xperia Z5 Premium iepaliek ar 56 000 punktiem. Nav īsti skaidrs, kā tas nākas, jo Xperia Z5 Premium arī izmanto 1080p izšķirtspēju sintētisko veiktspējas testu laikā.

    Pavisam labi klājas Qualcomm Snapdragon 810 procesoram. Tas gan vēl arvien silst (bezkontakta infrasarkano staru termometrs rādīja maksimums 41.8’C lielas slodzes laikā), tomēr Sony ir atradis iespēju karstumu izkliedēt. Karstums vairs nav punktveida, tāpēc nerada nepatīkamas sajūtas, kā tas bijis iepriekš ar konkurentiem. Risinājums nav ideāls, tomēr karšana ir samazināta vai vismaz mazāk jūtama.

    Xperia Z5 Premium 051

    Šoreiz STAMINA taupības režīmi nav tik agresīvi un pat lietojami ikdienā, ja vien vēlies sataupīt kādu nieku no akumulatora. Iepriekš Xperia Z5 apskatā minēju, ka STAMINA taupības režīms liek saskarnei ik pa laikam raustīties, bet Xperia Z5 Premium modelī viss ir labākajā kārtībā. Pirms 4K video atskaņošanas Xperia Z5 Premium brīdina, ka STAMINA taupības režīms var ietekmēt video atskaņošanas kvalitāti. Sīkums, bet patīkami.

    Ļoti vēlētos redzēt, kā Xperia Z5 Premium spēs sadzīvot ar Marshmallow operētājsistēmas versiju un saņemtajiem uzlabojumiem.

    Fotogrāfijas

    Droši vien tas ir placebo efekts, bet man Xperia Z5 Premium uzņemtās fotogrāfijas šķita kādu nieku labākas par pārējo Xperia Z5 sērijas viedtālruņu sniegumu. Pieļauju, ka esmu zināmā mērā adaptējies kameras lietotnes saskarnes iespējām.

    Patīkami, ka HDR aktivizēšana ir iznesta nedaudz ārā no kameras lietotnes pamata iestatījumiem. Xperia Z5 sērijā HDR aktivizēšana ir gandrīz tik pat viegli aktivizējama kā konkurentu viedtālruņos, bet sākotnēji to ir grūti atrast.

    Xperia Z5 Premium foto 034 Xperia Z5 Premium foto 009 Xperia Z5 Premium foto 016 Xperia Z5 Premium foto 013

    No vienas puses man patīk, ka Sony ļauj kamera lietotni papildināt ar dažādām lejupielādējamā funkcijām – time lapse, straumēšana uz YouTube utt. Bet vienlaikus kameras lietotne ir pamatīgi sadrumstalota. Pat 4K video uzņemšana ir jāpameklē un tā neatrodas iestatījumos, bet gan 4K nākas aktivizēt kā atsevišķu minilietotni.

    23 megapikseļi, 5520 х 4140 izšķirtspēja, 24 mm f/2.0 objektīvs, HDR, fāzes nobīdes autofokuss un sejas noteikšana ir visai vilinoši viedtālruņa kameras parametri. Xperia Z5 Premium spēs filmēt 2160p ar 30 kadriem sekundē, 1080p ar 60 kadriem sekundē, 720p ar 120 kadriem sekundē. Priekšējā 5.1 megapikseļu kamera arī ir saņēmusi HDR iespējas. Piebildīšu, ka galvenā kamera taisa visai reālistiskas HDR fotogrāfijas, tomēr tām ir ļoti zems kontrasts un bieži HDR labāk turēt izslēgtu.

    Sony piedāvā pieckāršu Clear Image digitālo palielinājumu, kur fotogrāfijas rezultāts ir 8 megapikseļus liels. 23 megapikseļus izdalot ar 5 nekādi 8 megapikseļi nesanāk, tomēr Sony uzskata, ka klāt „piedomātās” vietas ir pieklājīgi „izrēķinātas”. Pret šo paziņojumu ieteiktu izturēties ar piesardzību. Autofokusa sistēma spējot fokusēties 0.03 sekunžu laikā. Acs mirkšķināšana esot kaut kur starp 0.1 un 0.4 sekundēm. Te esot runa par ideāliem laboratorijas apstākļiem…

    Konkurenti

    Skarbai cenas noteikšanas politikai būs arī skarbi konkurenti. 1000 eiro ir jaunā Apple iPhone 6s 64 GB kaujas lauciņš. iPhone 6s Plus ar 64 GB maksās ap 1100 eiro.

    Kopā ar koku lapām cena nobirusi arī Samsung Galaxy S6 edge+ 64 GB un sasniegusi salīdzinoši mērenus 850 eiro. Galaxy S6 edge+ ir divi lieli plusi – divas reizes lielāka atmiņa un procesoram nav jānodrošina 4K ekrāna pikseļu slēgāšana. Pēc tam varam meklēt mazāko Galaxy S6 edge 64 GB versiju par aptuveni 800 eiro, 32 GB versija maksā ap 700 eiro.

    Ja nu galīgi ar naudām švaki, var meklēt tādus nabadzības apliecinājumus kā parasto Galaxy S6 vai Xperia Z3+, kas abi maksā ap 550 eiro.

    Xperia Z5 Premium 053

    Noslēgumā

    Pievīlu sevi, pievīlu visus ar 4K ekrānu un mēģinājumiem to piespiest strādāt pilnā 4K izšķirtspējā. Varētu piekrist, ka Samsung un LG iedibinātā kārtība ar 1440 x 2560 izšķirtspējas ekrāniem ir ne šis, ne tas. Teorētiski 1440 x 2560 ekrāns vienlīdz bezjēdzīgs ir 1080p un arī 4K video attēlošanā, toties tas necenšas pārtērēt jau tā mazspējīgos akumulatorus. Teikšu bez aplinkiem – nespēju ieraudzīt Xperia Z5 Premium 4K ekrāna WOW!!! efektu. Pirmkārt 4K darbošanos viedtālrunī ir grūti iegūt un otrkārt – to ir neiespējami ieraudzīt 5.5 collu ekrānā.

    Šoreiz ir ideāli izdevies samērot Xperia Z5 Premium ātrdarbību ar nekaršanu un akumulatora tēriņiem. Kā jau solīts, no Xperia Z5 var gaidīt divu dienu darbību ar vienu uzlādi.

    Xperia Z5 Premium 041

    Lielisks darbs paveikts pie pirkstu nospiedumu lasītāja. Xperia Z5 sērijas viedtālruņi beidzot panākuši konkurentus, kas ar dažādiem panākumiem pirkstu nospiedumu lasītājus izvieto viedtālruņos un planšetdatoros jau divus gadus. Xperia Z5 sērijā pirkstu nospiedumu lasītāji atrodas loģiskā un ļoti ērtā vietā.

    Xperia Z5 Premium kameras darbība ir veiksmīga. Fokuss ir ātrs, baltās krāsas balanss precīzs, sliktos gaismas apstākļos var iegūt skatāmas bildes. Nez kāpēc šķita, ka Xperia Z5 Premium kamera rada labākas fotogrāfijas par teorētiski identiskajām Xperia Z5 un Xperia Z5 Compact kamerām.

    Visticamāk, Xperia Z5 Premium ir viens no pēdējiem viedtālruņu flagmaņiem, kas tiek izlaists ar Snapdragon 810 procesoru. Šogad lielie ražotāji vairs neko būtisku nav plānojuši izlaist. 2016. gads sāksies ar Samsung Galaxy S7, kura Exynos 8890 procesori jau sākti masveidā ražot. Tāpat pavisam nesen Qualcomm oficiāli izziņoja Snapdragon 820 procesoru. Tiek pieļauts, ka 2016. gada pirmajā ceturksnī jau gaidāmi pāris flagmaņi ar Snapdragon 820 procesoru. Baumas norāda, ka Snapdragon 820 darbinātais Xiaomi Mi 5 tikšot izziņots decembra sākumā, pie pircējiem tas nonākšot janvāra beigās.

    Labs un pat fantastisks viedtālrunis, tikai nu nekā nespēju 4K ekrāna pārākumu ieraudzīt.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    8
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Briedis
    20.11.2015 11:42

    “iPhone 6s Plus ar 64 GB maksās ap 1100 eiro.” ne gluži tik, bet pat 150 eiro mazāk. Cenas amplitūda ir no 950 – 959 eiro pie oficiālajiem izplatītājiem. Tādēļ varam uzskatīt, ka Z5 Premium ir pārsitis āboļtelefonus dārdzībā.

    20.11.2015 12:01
    Reply to  Briedis

    Jā, tiešām pie operatoriem 6s Plus 64 GB maksā kādu strēķi zem 1000!

    Matiss
    20.11.2015 12:20

    Youtube aplikācija atbalsta 1440p. Iespējams tādēļ, ka sony visur attēlo 1080p, tādēļ arī nav opcijas attēlot augstākā kvalitātē.
    Un tas 4k gan jau ir domāts priekš VR headsetiem un mārketingam.

    20.11.2015 12:44
    Reply to  Matiss

    Jā, izskatās, ka 4K palaišana/darbināšana ir kāda iekšēja telefona instrukcija, kas nekur uz āru netiek padota. Tāpēc YouTube nolemj, ja atskaņošana iespējama tikai ar 1080p.

    renars
    24.10.2017 21:50
    Reply to  Matiss

    Diemžēl tā nav man pašam ir šis telefons,es esmu apmierināts ar Sony z5,iesaku pirkt jo labāks par iPhone ira un ja kas 4K video ira un ful HD.

    20.11.2015 17:42

    Apaļās power podziņas pazušana padara Xperia Z5 par totāli garlaicīgu. Apaļai podziņai ir specifiskas pakāpienveudīgas maliņas, kuras ar pirkstiem ir ļoti labi sataustāmas, kā rezultātā tā ir ļoti funkcionāla jo ļauj telefonu pareizi paņemt plaukstā pirms tas ir ieslēgts. Ispējams ja Z5 pogas galus izveidotu līdzīgi, tad varētu panākt tādu pašu efektu. Tie kas lieto Xperia ar apaļo pogu sapratīs ka tā ir mega fīča.

    20.11.2015 18:18

    Jautājums – Arti, kur Tu ieguvi tos 4K video (nopratu, ka salīdzinoši shady izcelsmes klucīši no torrent krājuma)? Nav Xperia kāds “godīgas lietošanas politikas” punkts, kas neļauj (un ne procis nevelk) to atskaņojot?
    *feeling confused *

    20.11.2015 18:33

    Ieguvu tieši tur, kur deva. Kā jau izklāstīju, YouTube nedod neko, dažādi legāli resursi dod ap 10 sek. garus paraugus. Vienīgais kas kaut cik gāja bija shady saturs. Sony pat nebija pacelties uzpildīt Z5 Premium ar 4K video.

    Diemžēl pat 4K video atskaņošanas laikā telefons neuzņem attiecīgas izšķirtspējas ekrāna kopijas,tāpēc izteicu aizdomas ka 4K nemaz neesmu ieraudzījis.

    Lai arī kā nebūtu, man kā lietotājam nebūtu jācenšas pārliecināt telefonu darboties max jaudā vai izšķirtspējā. Tas no lietotāja viedokļa nav foršo.

    renars
    24.10.2017 21:52

    Var video filmēt ar 4K

    Ainārs
    20.11.2015 20:29

    Hā-Hā Asus Zenfone 2 Rullē un kārtīgi izberž šito dārgo hlamu… Asus Zenfone 2de ir Ram 4Gb un spēlē spēles, sēdi internetā skties filmas un ne reizi nav uzkāries, kā arī nekarst ? Salīdzinot ar Sony: Asus Zenfone 2 ir tikai nieka 3* lētāks kā arī kvalitatīvāks?

    Kaspars
    20.11.2015 22:36

    Principā jau vienalga, bet kā PREMIUM var būt lēnāks (antutu testā) par “parasto” Z5, un kur nu vēl aizvēsturisko, cik sen izlaisto, iepriekšējo gadu modeļu klonu – aka nabadzības apliecinājumu- Z3+…

    Un tā cena- viņi ar galvu sienā atsitušies – 1000 EUR?! sūds par visiem testiem, 1000 EUR par telefonu jau vien ir slimi, lai kas tur arī nebūtu iekšā, vēl jo vairāk, ka pēc 3 mēnešiem vai kaut ko tamlīdzīgi, šis arī kļūs par nabadzības apliecinājumu par 550-600 EUR. 100EUR mēnesī tāds mazāka dzīvokļa apkures rēķins… izvelkam ziemu un pērkam Z5 un uzskatām, ka esam visu ziemu sildījušies bez maksas :D

    21.11.2015 06:49
    Reply to  Kaspars

    Z5 Premium nav telefons, tā ir drīzāk spēka parādīšana vai atgādinājums, ka Sony vēl ir dzīvs. Kāds to varētu saukt par izmisuma soli. Skatīties uz cenu Z5 Premium gadījumā nebūtu pareizi.

    Jānis
    22.11.2015 17:21

    Ja Tu sūdzies par energijas taupīšanas režīmu, tad palieto Samsung. Tas ir vienkārši murgs. Kaut cik jēdzīgi strādā tikai ar standarta taupīšanas režīmu. Bez taupīšanas un super taupīgais ir mēsli. Sony uz tā fona ir vienkārši ideāls. (Lietoju Xperia Z3 un Galaxy Tab S 8.4 LTE)

    neJANIS
    22.11.2015 17:31
    Reply to  Jānis

    Nu, vispār jau Samsungiem ir praktiski labākās baterijas šobrīd. Jā, Z3 ir ļoti baterija, bet kopš tā laika viss ir gājis tikai uz leju.

    neJANIS
    22.11.2015 17:30

    Hah, 1000 eiro par nepielietojamu ekrānu, nebūs!

    Niks
    29.11.2015 01:18

    Tavuprāt, LG G3 kamera ir labāka par Sony modeļu kamerām, ja reiz G3 saņēmis 10 balles, taču pat jaunie Sony modeļi tikai 8?

    Aivars
    05.05.2016 00:06
    Reply to  Niks

    Nezinu ,kā LgG3 bet G4 fantastiski superīga ātra kamera .

    renars
    24.10.2017 21:54
    Reply to  Aivars

    G6 iesaku labs monstrs.

    29.11.2015 12:59

    No viedtālruņa sāna pazudusi magnētiskās dokstacijas pieslēgvieta, kas kalpoja Xperia Z sērijai kopš tās pirmsākumiem un to ir grūti aizstāt ar kādu citu risinājumu (

    Reklāma
    Labs un pat fantastisks viedtālrunis, tikai nu nekā nespēju 4K ekrāna pārākumu ieraudzīt.Sony Xperia Z5 Premium apskats