Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia Z5 Compact apskats

    Patiks nelielu, bet jaudīgu viedtālruņu cienītājiem, taču cena ir nepiedodami augsta.

    Jaunākie raksti

    Sony Xperia Compact sērija ir uzskatāma par unikālu, jo tiek piedāvāts izmēros visai neliels viedtālrunis, kas savam sērijas flagmanim zaudē tikai ar ekrāna izmēru un izšķirtspēju, nedaudz arī ar akumulatora ietilpību. Pagaidām neviens cits ražotājs nav sasparojies savā produkcijā ielaist mazāku un kādu nieku lētāku flagmaņa kopiju, kas joprojām saglabā flagmaņa cienīgus jaudas rādītājus.

    Šogad Sony Xperia flagmaņi ir trīs – vidējā izmēra ierastais flagmanis ar vienkāršāko nosaukumu Sony Xperia Z5, kas ticis pie 5.2 collu 1920 x 1080 IPS LCD ekrāna (428 ppi), 3 GB RAM un ne pārāk ietilpīga 2900 mAh akumulatora. Lielāka ievērība gan šogad tiek pievērsta Sony Xperia Z5 Premium modelim ar 5.5 collu UHD (3840 x 2160) IPS LCD ekrānu un vājprātīgu 806 ppi ekrāna punktu blīvumu. Xperia Z5 Premium arī ir 3 GB RAM un cerīgāks 3430 mAh akumulators.

    Trešais flagmanis ir izmēros pieticīgais Sony Xperia Z5 Compact, tomēr ne visas dimensijas ir pieticīgas, jo viedtālrunis ir 8.9 mm biezs, kas [lai arī nelielam, tomēr] flagmanim nav pārāk glaimojoši. Un tad vēl cena…

    Xperia Z5 Compact 020

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 4.6 collas, 720 x 1280, ap 323 ppi, skrambudrošs Triluminos ekrāns, X-Reality dzinis
    • Procesors: Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 2.0 GHz Cortex-A57 kodoli, Adreno 430 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 200 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE, apt-X), 4G, NFC
    • Kameras: 23 megapikseļi, 5520 х 4140, 24 mm f/2.0 objeltīvs, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, sejas noteikšana. 2160p ar 30 fps, 1080p ar 60 fps, 720p ar 120 fps video. 5.1 megapikseļu priekšējā kamera ar HDR
    • FM radio: ir, ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, IP68 ūdens un putekļu noturība, pirkstu nospiedumu lasītājs, Quick Charge 2.0 (60% 30 minūšu laikā), ANT+
    • Izmēri un svars: 127 x 65 x 8.9 mm, 138 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2700 mAh
    • Krāsas: balta, melna, dzeltena, zilgana
    • Cena: sākot no 599 eiro

    Xperia Z5 Compact 017

    Izskats un uzbūve

    Nedaudz noskumu, jo Xperia Z5 Compact ir pazaudējis ierasto un tik ērto Xperia Z sēriju raksturojošo labi sataustāmo sudraba ekrāna bloķēšanas pogu. Tās vietu ieņēmusi korpusā iedziļināta nespodri sudrabota poga, kas nu nemaz neizceļas uz pārējā korpusa. Protams, tagad izmēros lielākā ekrāna bloķēšanas poga saņēmusi arī no Sony tik ilgi gaidīto pirkstu nospiedumu lasītāju, bet vai tas bija spīdīgās pogas zaudēšanas vērts?

    Xperia Z3 un Z3 Compact tika pārmests plastmasīgums viedtālruņu uzbūvē, kad tos salīdzina ar vecākiem Xperia Z sērijas viedtālruņiem. Šogad nekas nav mainījies, vienīgi sadrumstalotās plastmasas apmales ir aizstājusi apmale bez salaiduma vietām. Jauno dizainu Sony nodēvējis par Sense of Unity, kas aizstājis gadiem izmantoto OmniBalance dizaina filozofiju. Vai ir labāk? Droši vien labāk par Xperia Z3 ir, bet man patīk labāk metāla apmalē tērptā Xperia Z2 izskats. Redzēsim, kā Sense of Unity izskatīsies lielajiem Xperia Z5 sērijas viedtālruņiem, jo konkrēti dzeltenais Xperia Z5 Compact man no divu metru attāluma atgādina kādu Lumia modeli.

    Xperia Z5 Compact 023

    Kopumā par Xperia Z5 Compact uzbūvi sūdzēties nevarētu. Viedtālruņa sānā ir viens paliels un pamatīgs vāks, kas nosedz microSD un microSIM karšu atveres, turklāt microUSB vairs vāks nesedz, tāpēc nav jāsatraucas, ka tas varētu palikt vaļā pēc uzlādes. Nenosegta microUSB pieslēgvieta nozīmēs arī to, ka savu Xperia Z5 Compact nevienam neiesaku pat tuvumā sālsūdenim rādīt. Starp citu, Sony nesen pielaboja nosacījumus Xperia Z sērijas viedtālruņu attiecībām ar ūdeni un tur ir skaidri rakstīts, ka jūras ūdenī telefonu nemērkt. Iepriekš, ar nosegtām visām (atskaitot 3.5 mm austiņu) pieslēgvietām, es teiktu „piekāšam”. Šobrīd – labāk paklausām instrukcijai.

    Xperia Z5 Compact ir atsevišķi izdalīta divpakāpju nospiediena fotoaparāta slēdža poga, kas man šķita ar pārāk lielu gājienu un galā arī pārāk stingra. Interesanti, ka pēc attiecību precizēšanas ar viedtālruņu mērkšanu ūdenī, kameras lietotne vēl arvien piedāvā Touch Block, kas atslēdz ekrāna darbību, aktīva paliek vien fiziskā kameras poga.

    Xperia Z5 Compact 013

    Kopumā uzskatu, ka jaunās dizaina idejas ir pietiekami veiksmīgas, pērkot Xperia Z5 Compact, laikam būtu jāizvairās no dzeltenās krāsas, jo tā [var teikt, ka] pieder Lumia viedtālruņiem. Sony varēja nekautrēties un visus logotipus krāsot lielākus un spilgtākus, arī kameras acs izmērs un vizuālais noformējums nekliedz, ka kaut kur aiz aizsargstikla mīt viena no labākajām viedtālruņu kamerām pasaulē. Nobirdināju asaru pērli par zudušo ekrāna bloķēšanas pogu.

    Ekrāns

    Xperia Z5 Compact saņēmis nedaudz necilu IPS LCD tehnoloģijas 4.6 collu ekrānu ar 720 x 1280 izšķirtspēju, kas dod ap 323 ppi ekrāna punktu blīvumu. Ekrānam ir skrambu drošs pārklājums, Triluminos parādītā attēla uzlabošanas tehnoloģija un X-Reality dzinis – kā jau tas Sony produktiem pieklājas.

    Manuprāt, Xperia Z5 Compact ekrāns ir nedaudz par zilganu, kā arī tam ir visai zems kontrasts. 600 eiro viedtālrunim būtu jārāda tādas krāsas un kontrasta līmeņi, kas liek acīm tecēt ārā. Varbūt nedaudz pārspīlēju, tomēr uzskatu, ka ekrāna radītais attēls nav prasītās cenas cienīgs. Te jānorāda, ka pastāv iespēja aktivizēt X-Reality dzini vai īpaši spilgtu krāsu attēlojumu, bet nespēju saskatīt būtiskus uzlabojumus. X-Reality dzinis tērē papildus enerģiju, tāpēc tā lietošanas nepieciešamību katram pašam būtu jāizvērtē.

    Xperia Z5 Compact 007

    Xperia Z5 Compact ekrāna zilganumu var koriģēt ar manuālu baltā balansa iestatīšanu. Papildus pieejams arī cimdu režīms (papildu tērē enerģiju), kā arī viedais režīms, kas nosaka, vai lietotājs skatās ekrānā.

    Kopumā nav tik ļoti traki, jo „ķūnēt” attēlu var pēc sirds patikas, bet, izņemts no kastes, Xperia Z5 Compact rāda blāvu un neizteiksmīgu attēlu.

    Saskarne un lietotnes

    Vienmēr esmu augstu vērtējis Sony filozofiju, piedāvājot salīdzinoši tīru Android saskarni un nodrošinot veiklus programmatūras jauninājumus. Starp citu, vairums Xperia Z sērijas viedtālruņu saņēmuši 5.1.1 Lollipop un to īpašnieki jau, visticamāk, var gatavoties Android 6.0 Marshmallow atnākšanai. Viens no veiksmīgākajiem piemēriem būs Xperia Z Ultra, kas dzīvi sāka ar Android 4.2 Jelly Bean, bet šobrīd to darbina 5.1.1 Lollipop. Tikpat garš oficiālo atjauninājumu dzīves cikls bijis vien LG Nexus 4 viedtālrunim.

    Sākotnēji Sony uzbāžas ar logrīku un iespēju reklamēšanu. Neesmu milzīgā sajūsmā par šādu ražotāja pieeju savu logrīku reklamēšanā. Patiesību sakot – man šāda pieeja derdzas un jo vairāk redzu šos mirguļojošos un rotējošos logrīkus, jo neciešamāki tie kļūst. Pieļauju, ka visu laiku ņirbošos logrīkus neaizvāc prom tikai tie, kas nezina kā to darīt.

    Ar aplikāciju izvēli Sony ir sevi gandrīz spējis turēt rokās. Pievienota Dropbox lietotne, gandrīz pilns Google aplikāciju klāsts, bet tas arī ir viss. Protams, neiztikt bez ražotāja aplikācijām un Xperia Z5 Compact mūs jau gaida Lifelog, Walkman, PlayStation un citas aplikācijas, kuras varēja nebūt uzspiestas, bet gan pēc katra izvēles ielādējamas no Play veikala.

    Xperia Z5 Compact saskarne netiek papildināta ar liekām iespējām, kas pēcāk apgrūtinātu jauninājumu saņemšanu. Daļēji par vairāklogu režīmu rūpējas tā saucamās Mazās lietotnes, kuru esībai, iespējams, kāds radīs pielietojumu.

    Piebildīšu, ka Xperia Z5 Compact pirkstu nospiedumu lasītāja darbība ir ne līdz galam pārdomāta. OnePlus 2, piemēram, ļauj tam tikai pieskarties un uzreiz tiek ieslēgts ekrāns un atbloķēts viedtālrunis. Xperia Z5 Compact (pieļauju, ka visai Xperia Z5 sērijai) no sākuma ekrāna bloķēšanas poga ir jānospiež, tikai tad tā arī atslēdz viedtālruni. Pirkstu nospiedumu lasītājs nedarbosies, ja pie tā ķersies ar mitrām rokām, bet līdzīga “problēma” ir novērojama arī citiem telefoniem ar pirkstu nospiedumu lasītājiem.

    Xperia Z5 Compact 019

    Veiktspēja un akumulators

    Labas ziņas! Bēdubrālis Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 procesors ir kļuvis ciešams. Pāris mēnešus atpakaļ apskatītais HTC One M9 bija situācijas ķīlnieks, jo uzstādītais Snapdragon 810 procesors karsa ne pa jokam, turklāt karšanas dēļ kritās tā veiktspēja. Bieži tika atzīmēts, ka labāk izvēlēties Snapdragon 800 vai 801, jo tie ir stabilāki. Tika melsts, ka Xperia Z5 Compact saņems pārstrādātu Snapdragon 810 procesoru un izskatās, ka tā tiešām ir noticis.

    Xperia Z5 Compact Antutu papagaiļos uzrāda ap 53 000 punktus , kamēr HTC One M9 ziedu laikos bija karsti 58 000 punkti, kas pēc jauninājuma tika samazināti līdz knapiem 50 000 punktiem. Patīkami, ka ikdienas veiktspēju neietekmē procesora silšana kā tas bija un vēl arvien ir Xperia Z3+ modelim.

    Xperia Z5 Compact pieejami divi enerģijas taupības režīmi. Parastais STAMINA taupības režīms ierobežo procesoru un bezvadu savienojumu darbību, tomēr tas ir ikdienā lietojams un gandrīz netraucē. Ultra STAMINA taupības režīms pārslēdz Xperia Z5 Compact vienkāršotā saskarnē, tiek atslēgts tīmeklis, sinhronizācijas un visi citi pasaulīgie labumi, dodot vietu zvaniem, īsziņām, kamerai un pārspīlēti optimistiskām 20 darbības dienām ar vienu uzlādes reizi. Neticu, bet arī nepārbaudīju.

    Xperia Z5 Compact lietotāja nenomaināmais Li-Ion 2700 mAh akumulators varbūt arī nav tik ietilpīgs, tomēr viedtālrunim ir Quick Charge 2.0 ātrā uzlāde, kas 60% akumulatora piepildījumu sasniedz 30 minūšu laikā. Dzīvē 60% īsti netiek sasniegti, bet pietiekami tuvu tam var tikt ar 2A sienas lādētāju. Kāds lādētājs ir Xperia Z5 Compact nepateikšu, jo tas nebija iekļauts testa telefona iepakojumā.

    Uzskatu, ka Xperia Z5 Compact ātrdarbība un akumulatora tēriņi ir sabalansēti. Noteikti talkā nāk mazāka izmēra ekrāns un mazāks ekrāna pikseļu skaits, tomēr ilgdzīvošanas čempions nesanāks. Sony Xperia Z5 sērijas viedtālruņiem sola divu diennakšu darbību ar vienu uzlādi, bet to spēs sasniegt tikai taupīgi lietotāji.

    Kamera

    Iepriekšējās Xperia Z sērijas paaudzes iztika ar 20.7 megapikseļu sensoru, bet Xperia Z5 Compact saņēmis uzlabotu 23 megapikseļu sensoru ar 1/2.3” Exmor RS matricu, ko papildina 24 mm objektīvs ar gaismspēju f/2.0.

    Ražotājs piedāvā pieckāršu Clear Image digitālo palielinājumu, kur fotogrāfijas rezultāts ir 8 megapikseļus liels. 23 megapikseļus izdalot ar 5 nekādi nesanāk 8 megapikseļi, tomēr Sony uzskata, ka klāt „piedomātās” vietas ir pieklājīgi „izrēķinātas”. Pret šo paziņojumu ieteiktu izturēties ar piesardzību.

    Tālāk tiekam apbērti ar nesalīdzināmiem salīdzinājumiem. Autofokusa sistēma spējot fokusēties 0.03 sekunžu laikā. Acs mirkšķināšana esot kaut kur starp 0.1 un 0.4 sekundēm. Te runa ir par ideāliem apstākļiem, bet mēs jau zinām, ka tos var iegūt tikai laboratorijā plus rezultātu „pievelkot aiz matiem”.

    Xperia Z5 Compact foto 012

    Sony pārstrādājis arī kameras lietotni, kas ir kļuvusi nedaudz ērtāka, bet tās kopējās aprises nav mainītas (mēļo gan, ka novembrī ar atjauninājumu uz telefonu atceļos savādāka paskata kameras lietotne). Superior Auto izmantošana vairs neierobežo attēla izšķirtspēju pie 8 megapikseļiem, kā tas bija vecajos Xperia Z modeļos. Nevienu nespēs pārsteigt 2160p/30 video uzņemšana.

    Xperia Z5 Compact foto 002

    Manuprāt, Xperia Z5 Compact jaunā kamera darbojas pieņemami. Tā nav ideāla, turklāt esmu lielāks Samsung Galaxy S6 sērijas kameras fans, jo šķiet, ka tā izveido vidējai acij un uztverei baudāmākas fotogrāfijas, bet tāpat te spriedelēju par savām izjūtām. Ir, jau ir tā jaunā 23 megapikseļu Sony kamera feina.

    Xperia Z5 Compact foto 004

    Pieklājīgus rezultātus varam iegūt pat briesmīgos izgaismojuma apstākļos. Izgaismotais tiltiņš ļoti vēlā saulrietā ir absolūts šedevrs, ja ņem vērā, ka tāda fotogrāfija top „no rokas” divas sekundes pēc Xperia Z5 Compact izvilkšanas no bikšu kabatas. Protams, konkrētā gadījumā nebūtu ieteicams palielināt fotogrāfiju 1:1, jo izmantots ISO1000, kas fotogrāfijai ar tik nelielu matricu ir gandrīz nāves spriedums. Maksimālā Xperia Z5 Compact ISO vērtība ir ISO1600, bet tad fotogrāfijas cieš pamatīgi.

    Kopumā – ir ļoti labi vai pat izcili, bet biju gaidījis kaut ko nedaudz vairāk. Neesmu precīzi definējis ko… Ja būtu luste pamatīgi piekasīties, tad teiktu, ka Sony kārtējo reizi liek pārāk agresīvus JPG kompresijas līmeņus, jo 23 megapikseļu fotogrāfijā ir redzams, ka pat pie ISO40 detalizācija nav perfekta, zūd detaļas, piemēram, koku lapotnēs, ķieģeļu sienās utt.

    Konkurenti

    Xperia Z5 Compact konkurents būs vai nu izmēra konkurents, vai cenas konkurents. Izmēra konkurentu skaits ir milzīgs, bet tie visi piekāpsies Xperia Z5 Compact veiktspējai, kamerai un uzbūvei. Toties par līdzvērtīgu cenu ir iegādājami vairāki šī gada flagmaņi, kuru ekrāna diagonāle ir ap 5.2 līdz 5.5 collām.

    Ap 600 eiro tīmeklī maksā Samsung Galaxy S6 edge ar 32 GB vai Samsung Galaxy S6 ar 64 GB, kas varētu pamatīgi iezāģēt Xperia Z5 Compact pārdošanas apjomiem. Tomēr mazāka izmēra Xperia Z5 Compact būtu jābūt arī nedaudz lētākam, jo tam ir švakāks ekrāns un mazākas ietilpības akumulators.

    Xperia Z5 Compact 022

    Apple iPhone 6 16 GB ir visai skarbs Xperia Z5 Compact konkurents, jo par līdzīgu cenu tiek piedāvāts līdzīga izmēra ekrāns, turklāt uzskatu, ka iPhone 6 ekrāns rāda daudz patīkamākas krāsas. Manuprāt, ja esam nonākuši pie maza Android viedtālruņa salīdzināšanu ar gadu vecu iPhone 6, tad tas norāda uz neveiksmīgu Android ierīces cenu politiku.

    Kopumā paši redzam, ka Xperia Z5 Compact starta cena ir [maigi izsakoties] nekonkurētspējīga. Ražotājs jau vienu reizi samazināja Xperia Z5 sērijas viedtālruņu cenas tikai trīs dienas pēc to izziņošana, tomēr tā nebūs pēdējā cenu samazināšana, ja vien Sony nevēlas palikt ar neizpārdotu noliktavu saturu.

    Noslēgumā

    Ja tā kārtīgi aizžmiedz acis un ignorē cenu, Xperia Z5 Compact ir uzskatāms par perfektu un loģisku ražotāja Compact sērijas turpinājumu. Uzskatu, ka Xperia Z5 Compact ir perfekts viedtālrunis tiem, kas nespēj pieņemt mūsdienu 5.2 līdz 5.5 collu flagmaņu izmērus. Tiek zaudēts ekrāna izmērs un izšķirtspēja, un, manuprāt, Xperia Z5 Compact varēja būt arī kādu nieku plānāks.

    Patīkami apzināties, ka nedaudz Xperia Z5 Compact sakārtota Snapdragon 810 procesora karšana. Nevarētu teikt, ka tā pilnībā izskausta, tomēr sperts pamatīgs solis pareizā virzienā un viedtālrunis no pārkaršanas ārā neslēdzas un plaukstu nededzina.

    Xperia Z5 Compact 011

    Jaunatnācējs pirkstu nospiedumu nolasītājs dara savu darbu pieņemami, tomēr vairāki citi ražotāji ir priekšā Sony. Cik lasīts tīmeklī, OnePlus 2 pirkstu nospiedumu lasītājs darbojas nedaudz prātīgāk un lietotājam nāksies mazāk spaidīt pogas. Diemžēl OnePlus 2 darbībā vēl redzējis neesmu un tuvāk komentēt nevarēšu.

    Viedtālruņu kameru karalis ar 23 megapikseļu sensoru tikko no DxOMark saņēmis labāko novērtējumu pasaulē, bet Xperia Z5 sērijas kameras tāpat nav vēl dēvējamas par perfektām. Man ļoti patika kameras autofokusa darbība ļoti vājā izgaismojumā, un fotogrāfijas izdodas necerēti skatāmas.

    Kopumā Xperia Z5 Compact ir uzskatāms par gandrīz perfektu telefonu, bet ne labu pirkumu atbaidošās cenas dēļ.

    Sony Xperia Z5 Compact cenas Latvijas Interneta veikalos

    Patiks nelielu, bet jaudīgu viedtālruņu cienītājiem, taču cena ir nepiedodami augsta.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Ekrāns
    6
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    9
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    32 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    06.10.2015 10:30

    Arti – telefona biezumu nosaka kameras moduļa biezums. Ja grib plakanu telefonu bez izbīdījuma, tad jāsamierinās. Daudziem ir alerģija pret tiem izbīdījumiem.

    06.10.2015 10:57
    Reply to  Purvavelns

    Viss jau ir labi līdz mirklim, kad paskatāmies cik biezi ir tās pašas kameras izmantotāji Z5 (7.3 mm) un Z5 Premium (7.8 mm). Z5 Compact ir 8.9 mm.

    Purvavelns
    06.10.2015 11:08
    Reply to  Artis Abols

    mēs tātad runājam par 1,5 milimetriem. iespējams, ka mazā izmēra dēļ kāda komponente kaut kur ne tur izvietojas kur lielajiem…

    06.10.2015 11:11
    Reply to  Purvavelns

    Tā nav patērētāja problēma, lai par to domā ražotājs. Šis telefons “dabā” šķiet pārlieku biezs.

    Janis
    06.10.2015 17:52

    Ne tikai biezs, bet šausmīgi neglīts, nē nu nopietni 600eur???
    Par to briesmoni pat 150 būtu grēks dot!! Nu labi droši vien ščībacainajiem tādi telefoni arī patīk.
    Un kas ir ar to kameru?? Tiešām pie rokas nebija kāds normāls telefons lai 1 pret vienu salīdzinātu? Tā bilde piemēram pie izgaismotā tilta nav nekas īpašs, var būt autofokuss ātrs to gan nezinu, lai nu kā, bet pēc foto paraugiem izskatās, ka dxomarks vnk iešņaucis piķi nāsī…..

    06.10.2015 11:40
    Reply to  Purvavelns

    Mēs runājam par jūtamiem 1.5 mm. Viedtālrunim par prasīto cenu tas nav piedodami.

    Aigars Vilcāns
    07.10.2015 11:06
    Reply to  Artis Abols

    Kaut kā jau procesors ir jādzesē… ;)

    KKTK
    06.10.2015 11:32

    Cik slidena bija tā sānu un aizmugures plastmasa “dabā”?

    06.10.2015 11:39
    Reply to  KKTK

    Diezgan ne-OK. Viens no slidenākajiem telefoniem pēdējā pusgada laikā. Neko slidenāku ātrumā atsaukt atmiņā nevaru.

    Problēma laikam tajā, ka plastmasa ir viegli matēta, bet ne pietiekami daudz, lai dotu labumu. Nedaudz sajūta, ka rokas ietalkotas ar kartupeļu cieti kā svarcēlājam.

    Sony centrā Brīvības 40 Z5 Compact vajadzētu būt apčamdāmam.

    Jokman
    06.10.2015 13:56

    Esmu nedaudz pārsteigts par kameras vērtējumi tiešām tā ir sliktāka kā Galaxy s6, jo citos avotos lasīju, ka tā esot nodēvēta par šī gada labāko viedtālruņa kameru…

    Briedis
    06.10.2015 15:12
    Reply to  Jokman

    Par labāko kameru saukā Z5, nevis šo Compact modeli.

    06.10.2015 16:45
    Reply to  Briedis

    Noprotams, ka Z5 un Z5 Premium ir tā pati kamera, kas Z5 Compact. Vismaz tā tas tiek pasniegts publiski.

    “No matter which Sony Xperia Z5 you choose, it will have the same 1/2.3in 23Mp Sony Exmor RS rear- and 5Mp 25mm wide-angle lens front camera setup. This is upgraded over the 21Mp camera previously found in the Sony Xperia Z-series.”

    http://www.pcadvisor.co.uk/review/smartphones/sony-xperia-z5-vs-xperia-z5-premium-vs-xperia-z5-compact-3624709/

    Briedis
    06.10.2015 17:59
    Reply to  Artis Abols

    Tas gan ir savādi, jo visos rakstos ko atradu, kur notiek mērīšanās ar kameru krāniņiem, pieminēts tiek Z5, bez vārda Compact. Gan jau ka kameras tiešām ir vienādas.

    Aigars Vilcāns
    07.10.2015 11:09
    Reply to  Briedis

    Kameras būs vienādas, bet tiešām gaidām Novembri ar jauno lietotāja saskarsmi – tā būs daudz ērtāka, kā arī būs šādi tādi uzlabojumi kameras darbibas stabilitātē…
    Manuāli lietotjot kameru – tā ir izcila!

    mareks31
    06.10.2015 14:30

    Domāju ,ka kamera būs labāka. Lg un samsung paveikuši labāko darbu kameru jomā.Tāpat procesoru ziņā ir labākas alternatīvas kā 805 vai 808 modelis.un specifikācijā ieviesusies kļūda -telefonam ir 2gb ram nevis 3.Visā visumā nav lielas jēgas ņemt šo z3 compact vietā.Tas nebūs tik tukls kā arī beterija darbosies ilgāk.

    06.10.2015 16:46
    Reply to  mareks31

    Paldies par norādi, kopējot kaut kas laikam palicis.

    gatis
    06.10.2015 17:56

    z1compact un z3compact pec izskata daudz labak izskatas

    gatis
    06.10.2015 18:00

    lv bus ari z5 premium vai ne

    06.10.2015 21:30
    Reply to  gatis

    Decembrī būtu jābūt oficiālā pārdošanā Latvijā. Cena virs 800 eiro.

    Gatis Preiss
    06.10.2015 20:09

    Jā, man ir z1 compakt un izlasot specifikāciju šam neredzu jēgu plusā ir tikai ātŗa uzlāde un pirkstu nospiedumu lasītājs. Pārējais nu vēl atskaitot ekrānu un kameru viss tas pats sliecos domāt ka z1 C uzbūve varētu būt pat labāka un ja viņi tam būtu aizmuguri nomainījuši uz ko labāku tad būtu ideāli. Vienīgais ko nesaprotu kapēc Sony neizmanto gorila stikla aizsardzību, ir kaut kāda bet tikuntā gada laikā stiklam esmu dabujis pamtīgas švīkas. Akumulātors man piemēram diezgan aktīvi lietojot tur divas dienaktis, ja slēgtu visu ārā uz to trešo taupības režīmu domāju vilktu vēl ilgāk.

    gatis
    07.10.2015 08:01

    kuru labak izveleties sony z1compact vai samsung s5mini

    07.10.2015 08:38
    Reply to  gatis

    Protams, Sony. S5 mini ir izsmiekls no telefona.

    Janka
    07.10.2015 10:10

    Nu ja , tā visi šie soņas ar katru nākamo ražojumu tik skrūvē augšā cenu un saprātīgs pircējs sāk raudzīties pēc mazo un darbīgo ķīniešu produkcijas.:)

    voicixs
    07.10.2015 10:36

    Pārdodu šādu, jaunu, baltu par akcijas cenu. 499EUR.
    Ja kādam ir interese zvani 29764897

    Mareks Matisons
    07.10.2015 16:51

    Esmu dzīvojis savas ikdienas stundas ar Z1 Compact un (pašlaik) Z3 Compact. Tie, formas faktoru vērtējot, ir lieliski tālruņi, kas ērti iedzīvojas kā džinsu kabatā tā nedaudz horizontāli izaicinoša uzvalka kabatiņā.. (; Nav tā, ka 5,5 collas ir flīzīte pie auss, bet mazajiem Compact ir savs formas šarms..
    Nav vēl personīgi paveicies nolikt šos vienu otram līdzās, bet – izskata ziņā, nešķiet ka tos milimetrus vajadzētu just (foto līdzās Z3 C un jaunais Z5 C). Kas man personīgi (kā arī te autoram) pietrūks – perfektā sānu on/off poga. Sauciet mani par vecmodīgu, bet pirkstu nospiedumu lasītājs ir vēl vieni mani un sargājami biometrijas dati, kuri hipotētiski aizceļo sazinkautkādā mākonī (nedod Dievs) un varbūt man to vēl nevajag (;
    Kopš Z iegādes uzlādēju savas viedierīces ar dock, tādēļ ātrā uzlāde ir pluss, bet ne milzīgs – kas ir – tas ir procesors, kam vajadzētu parūpēties, lai “online” ar šo Z5 mazuli mēs varētu būt iiiiilgi. Un tad tas jau ir nopietns arguments, jo enerģijas taupīšana android nav noslīpēta (lai arī sony tur daudz ar saviem stamina režīmiem ir panācis)..

    07.10.2015 17:01

    Neesmu iespējis izpētīt ko Google dara ar Android ierīču pirkstu nospiedumiem, bet vismaz Apple tas paliek ierīces līmenī, šifrēts un atsevišķā čipā:

    Touch ID doesn’t store any images of your fingerprint. It stores only a mathematical representation of your fingerprint. It isn’t possible for someone to reverse engineer your actual fingerprint image from this mathematical representation. The chip in your device also includes an advanced security architecture called the Secure Enclave which was developed to protect passcode and fingerprint data. Fingerprint data is encrypted and protected with a key available only to the Secure Enclave. Fingerprint data is used only by the Secure Enclave to verify that your fingerprint matches the enrolled fingerprint data. The Secure Enclave is walled off from the rest of the chip and the rest of iOS. Therefore, iOS and other apps never access your fingerprint data, it’s never stored on Apple servers, and it’s never backed up to iCloud or anywhere else. Only Touch ID uses it, and it can’t be used to match against other fingerprint databases. Avots: https://support.apple.com/en-us/HT204587

    Jānis
    08.10.2015 07:26

    Jā, jāā…..
    Tas kā tur patiesībā ir, Tu neuzzināsi NEKAD….. :D:D:D

    08.10.2015 07:50
    Reply to  Jānis

    Protams, bet kamēr nav pierādīts pretējais, par patiesību der pieņemt sistēmas radītāja teikto.

    Gatis
    07.10.2015 21:34

    Kada zinaa samsung s5mini ir izsmiekls

    Mārcis Buhholcs
    15.10.2015 16:58

    Manās acīs galvenais Z5 Compact trūkums ir 2GB RAM. Tikpat bija jau Z3 Compact. Z5 sērijai prasītos 4GB “lielajam” Z5 un 3GB Compact’am.

    PeterisB
    29.10.2015 22:11

    Apskatījos telefonu dabā un man ļoti patika. Bildēs izskatās resns un neveikls, taču turot rokā nav ne malas par biezu un labi guļ rokā. Izskatās ka drīz būšu atpakaļ uz android..

    Haily
    24.05.2016 12:06

    Padalīšos ar savu pieredzi. Telefons man ir kopš ceturdienas. Spēles nespēlēju, netu izmantoju priekš google, viber, whatsapp, instagram, baterija iztur 48h easy. Par to jau es ļoti priecājos, ka telefons nav jālādē katru dienu. Kamera ir laba, pat ļoti. Gana ērts rokā, jo ilgu laiku domāju par S6, bet Sony tomēr likās ērtāks (mazāks) manai rokai, lietotne gana ērta un cena jau tagad viņam ir krietni draudzīgāka kā bija.

    Reklāma
    Patiks nelielu, bet jaudīgu viedtālruņu cienītājiem, taču cena ir nepiedodami augsta.Sony Xperia Z5 Compact apskats