Web Analytics
More
    Reklāma

    RTU aicina skolēnus un viņu vecākus uz Starptautiskās zinātņu un tehnoloģiju skolas Atvērto durvju dienu

    Jaunākie raksti

    Skolēni, kuri mācās pamatskolā, un viņu vecāki ir aicināti iepazīties ar jaunizveidoto Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Starptautisko zinātņu un tehnoloģiju skolu jeb RTU International School of Science and Technology (ISST), apmeklējot skolas Atvērto durvju dienu, kas notiks 13. maijā 16.30–19.00 ISST jaunajā mītnes vietā – RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā, RTU Zinātniskajā bibliotēkā, Paula Valdena ielā 5. Potenciālajiem ISST audzēkņiem būs iespēja iepazīties gan ar skolas direktoru Dmitriju Vinogradovu un mācībspēkiem, gan uzzināt par uzņemšanas noteikumiem, iestājpārbaudījumiem, plānotajām mācībām un ārpusskolas aktivitātēm, kā arī iepazīties ar skolas mītnes vietu – RTU studentu pilsētiņu.

    Jaunā skola, kurā mācības notiks angļu valodā atbilstoši Kembridžas A un AS līmeņa programmai, durvis vērs šā gada rudenī. Skolas misija – pulcināt talantīgus jauniešus ne tikai no Latvijas, bet arī citām valstīm, piedāvājot viņiem kvalitatīvu izglītību un unikālu sadarbības platformu, lai viņi kļūtu par nākotnes līderiem.

    Reklāma

    Atvērto durvju dienā apmeklētāji varēs uzzināt par Kembridžas līmeņa programmu, ko piedāvās ISST un kas atbilst Kembridžas līmeņa izglītības vērtējumam (Cambridge Assessment International Education). Tā ir 160 pasaules valstīs sertificēta programma, kas nodrošina skolēniem vispusīgu un konkurētspējīgu izglītību, kā arī stabilu pamatu akadēmiskajiem un profesionālajiem panākumiem. Skolas absolventiem, ņemot vērā viņu izcilo un starptautiskajiem standartiem atbilstošo zināšanu līmeni, būs iespējas studēt prestižākajās pasaules universitātēs.

    Pasākuma laikā interesenti varēs iepazīties ar RTU studentu pilsētiņu – fakultātēm un laboratorijām, kur norisināsies ISST skolēnu mācības, paverot plašākas iespējas izmantot universitātes resursus mācību procesā. Pēc Kembridžas sistēmas skolēni apgūs angļu valodu, matemātiku, fiziku, ķīmiju un pārējos mācību priekšmetus. Tiek veidota īpaša programma, kas palīdzēs pilnveidot skolēnu personības un līderības prasmes. Iecerēts arī skolēniem sniegt individuālu atbalstu, lai viņi varētu turpināt savu akadēmisko karjeru katram vispiemērotākajā augstākās izglītības iestādē.

    Skolēnu uzņemšana ISST notiks, potenciālajiem audzēkņiem kārtojot iestājpārbaudījumu angļu valodā, matemātikā un loģikā, kā arī piedaloties intervijā. Eksāmens gaidāms 1. jūnijā. ISST gaida Latvijas un citu valstu skolēnus, kuriem ir augsti akadēmiskie sasniegumi un kuri savu karjeru vēlas veidot STEM jomās. Interesenti informāciju par skolu var iegūt mājaslapā isst.rtu.lv.

    Pieteikšanās Atvērto durvju dienai – aizpildot reģistrācijas anketu – ej.uz/ISST_ADD

    RTU jau 2015. gadā dibināja līdzīgu vidējās izglītības mācību iestādi – RTU Inženierzinātņu vidusskolu (IZV), dodot iespēju talantīgiem Latvijas jauniešiem apgūt eksaktās un dabaszinātnes īpaši augstā līmenī. IZV skolēni ir attaisnojuši dibinātāju cerības, izcili parādot savas zināšanas vietējā un starptautiskajā līmenī. Interese par mācībām IZV ir liela – uz vienu mācību vietu ir aptuveni 10 pretendenti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Emīls
    10.05.2024 18:59

    Mācību maksa 40 000 eur par 3 gadiem jeb 1121 eur/mēn, uzņem 20 skolniekus, Latvijas pilsoņi nedabū vidējās izglītības atestātu bez papildus kursiem.

    Skaks
    12.05.2024 01:43
    Reply to  Emīls

    Pievērš uzmanību tieši uz talantīgākajiem skolēniem. Kas tad notiek ar skolēniem “bez talantiem”?

    Kursors.lv
    12.05.2024 09:01
    Reply to  Skaks

    Tie studē “parastajās” skolās un programmās.

    Reklāma