Web Analytics
More
    Reklāma

    “Ignitis Renewables” sadarbībā ar RTU īstenos stipendiju programmu 30 000 eiro apmērā

    Jaunākie raksti

    Starp zaļās enerģijas sabiedrību “Ignitis Renewables” un nodibinājumu „Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds“ noslēgts sadarbības līgums par enerģētikas nozares studentu atbalsta stipendijām #EnergySmartSTART programmas ietvaros. Kopējais šī gada stipendiju programmas apmērs ir 30 000 eiro, kas paredzēts enerģētikas nozares maģistra un doktorantūras studentu stipendijām.

    Stipendiju programmas #EnergySmartSTART mērķis ir popularizēt izglītību enerģētikas nozarē, veicinot jaunas profesionāļu paaudzes izveidi, kā arī atbalstīt daudzsološākos jomas studentus. Programmas ietvaros 2024. gada pavasara semestrī seši centīgākie enerģētikas nozares studenti piecus mēnešus saņems 1000 eiro stipendiju savu studiju un pētniecības darbu atbalstam.

    Reklāma

    “Pētniecība un inovācijas enerģētikā un atjaunojamajos resursos ir mūsu ceļš pretī energoneatkarībai un klimata pārmaiņu risināšanai. Tuvāko gadu laikā „Ignitis Renewables“ plāno vērienīgas investīcijas zaļās enerģijas ražošanas un pieejamības veicināšanā Latvijā, Baltijas reģionā un ne tikai. Līdz ar to vienlīdz svarīgi ir ieguldīt ne vien tehnoloģisko risinājumu radīšanā, bet arī nākotnes ekspertu paaudzes veidošanā. Svarīgi motivēt jauniešus izvēlēties studijas enerģētikas nozarē, kurā iespējams sevi ne vien profesionāli apliecināt, bet arī ar savām zināšanām un darbu dot atpakaļ videi un sabiedrībai. Ar šo stipendiju programmu vēlamies mudināt izvēlēties un apgūt enerģētikas nozares specializāciju, kā arī parādīt, ka augstu novērtējam  esošo studentu  degsmi un idejas,” norāda “Ignitis Renewables” Baiba Lāce, “Ignitis Renewables” vadītāja Latvijā.

    „RTU Attīstības fonds ārkārtīgi augstu vērtē šādu industrijas sadarbību ar akadēmisko vidi! „Ignitis Renewables“ iniciatīva veicinās studentu interesi par enerģētiku un īpaši par atjaunojamajiem resursiem, kā arī sniegs iespēju studentiem vairāk laika veltīt studijām. Studenti varēs iepazīt izaicinājumus, ar kuriem saskaras industrija un nodibinās kontaktus, kas noderēs tālākajā karjerā,“ norāda RTU Attīstības fonda izpilddirektore Anita Straujuma.

    #EnergySmartSTART programmas stipendijas varēs saņemt Latvijas augstskolu maģistrantūras un doktorantūras studenti, kuri apgūst ar enerģētikas jomu saistītas programmas, kā vides zinātni, ģeogrāfiju, vides inženieriju un viedo enerģētiku.

    “Ignitis Renewables” jau otro gadu Lietuvā veiksmīgi īsteno izglītojošo programmu #EnergySmartSTART. Tā paredz gan nozares studentu stipendiju atbalstu, gan izglītojošu saturu ikvienam, kas interesējas par enerģētikas nozari un ar to saistītām tēmām. Lietuvā programmai jau pievienojušies vairāki enerģētikas nozares uzņēmumi, kopā īstenojot dažādas iniciatīvas – attīsta stipendiju projektus studentiem, organizē pieredzes apmaiņas tikšanās ar nozares speciālistiem un  iepazīstina ar karjeras iespējām enerģētikas jomā.

    Projekta #EnergySmartSTART ietvaros 2024. gadā Latvijā ir izveidota stipendiju atbalsta programma enerģētikas nozares studentiem sadarbībā ar RTU Attīstības fondu.

    Plašāku informāciju par programmu skatīt: #EnergySmartSTART, par iespēju pieteikties stipendijām skatīt: RTU Attīstības fonds.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma