Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētnieki uzskata, ka ir tikai 5% varbūtība, ka mākslīgais intelekts izraisīs cilvēces izmiršanu

    Jaunākie raksti

    Pēdējā gada laikā, kopš strauji attīstās mākslīgais intelekts (MI), dzirdēts ļoti daudz arī par šīs tehnoloģijas potenciāli radītajiem riskiem. Nozares guru un tehnoloģiju pasaules līderi jau iepriekš pauduši bažas par to, ka MI pārāk straujā attīstība var radīt katastrofālas sekas, pat veicināt cilvēces iznīcību. Lai arī lielākā daļa jomas pētnieku atzīst, ka MI var radīt eksistenciālus draudus, tomēr norāda uz ļoti mazu varbūtību, ka tā patiešām varētu notikt.

    Vadošo MI pētnieku aptaujā tika iztaujāti 2778 nozares speciālisti, kuri bija publicējuši pētījumus par savām nākotnēs prognozēm attiecībā uz mākslīgo intelektu. Pētījuma ietvaros viņiem tika uzdoti jautājumi par MI attīstības sociālajām sekām un tehnoloģijas attīstību dažādos laika nogriežņos. Lielākā daļa jeb 58% aptaujāto atzina, ka pastāv tikai 5% varbūtība, ka MI kļūs nekontrolējams un izraisīs cilvēces iznīcību vai kādus citus eksistenciālus draudus.

    Reklāma

    Vienlaikus aptaujātie nozares speciālisti lēš, ka īstermiņā MI kļūs ievērojami progresīvāks. Piemēram, līdz 2030. gadam tas spēs ģenerēt vienas no populārākajām dziesmām un uzrakstīt bestsellerus. 80% MI pētnieku pauduši lielas bažas par tehnoloģijas spēju izplatīt dezinformāciju. Pie šī arī jānorāda, ka daļa nozares speciālistu bažījas par to, ka valstu līderi varētu izmantot MI savu mērķu sasniegšanai, piemēram, kontrolēt iedzīvotāju skaitu, radīt vīrusus utt. Kopumā MI pētnieku vidū valda nevienprātība par to, kā tehnoloģijai vajadzētu progresēt – straujāk vai lēnāk.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars
    07.01.2024 19:42

    Tikai? :D

    Taksofons
    08.01.2024 10:24
    Reply to  Edgars

    Nuja, tikai katrs 20 gājējs tiks nobraukts uz pārejas.

    nedarata
    08.01.2024 10:39

    Matriksā arī neizmira, bet vai to var saukt par dzīvi.

    Krotow
    08.01.2024 11:57

    Par to tiešām var neuztraukties. Jo divkājainie pērtiķi viens otru apsitīs ātrāk. Starp citu ieroči nenogalina, nogalina tie, kuri ieročus lieto. Tas pats attiecas uz MI.

    bobis
    09.01.2024 03:21

    Tie laikam bus autovaditaji.

    Reklāma