Web Analytics
More
    Reklāma

    Lai saglabātu labu veselību, nemaz nav nepieciešams noiet 10 tūkstošus soļu dienā

    Jaunākie raksti

    Zinātnieki nākuši klajā ar jaunu pētījumu, kas daļēji apgāž nosacījumu, ka cilvēkam dienā jānoiet 10 tūkstoši soļu, lai saglabātu labu veselību.

    Kā izrādās, tad šie 10 tūkstoši soļi ir 60. gados radīts reklāmas materiāls podometram, kas ir visai loģisks piegājiens, lai pārdotu savu preci. Līdzīgu analoģiju var meklēt par saderināšanās gredzena vērtību, kurai it kā jābūt divu vīrieša mēnešalgu apmērā. Sadarbojoties zinātnieku komandām no Eiropas un ASV izpētīts, ka jau krietni mazāks soļu skaits uzlabo veselību.

    Reklāma

    Šeit gan jāņem vērā, ka runa ir par iespējamo saslimšanu ar kardiovaskulārajām slimībām un nomiršanas risku. Proti, pētījums atklājis, ka, lai samazinātu kopējo risku pāragri nomirt , dienā pietiek veikt 3867 soļus, bet lai samazinātu kardiovaskulāro slimību riskus, pietiek jau ar 2337 soļiem. Tas ir nedaudz vairāk par 1.6 nostaigātiem kilometriem dienā.

    Pētījumā piedalījušies 200 tūkstoši dažādu cilvēku 17 dažādās izpētēs. Dalībnieku profils ir bijis ļoti plašs, jo tikuši analizēti gan veseli cilvēki, gan tie, kuriem jau ir kardiovaskulārās saslimšanas. Tajā skaitā tika fiksētas cilvēku nāves, un dati iegūti septiņu gadu periodā, lai varētu veikt salīdzinājumu.

    Protams, jo vairāk soļu dienā, jo labāk, bet pētījuma mērķis bija pārbaudīt teoriju par tautā ierastajiem 10 tūkstošiem soļu. Katrā ziņā mazāk aktīviem gājējiem tagad būs zinātniskais pamats aizstāvēt savu soļu daudzumu un veselības kvalitāti.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma