Web Analytics
More
    Reklāma

    EY ievieš savu mākslīgā intelekta platformu EY.ai

    Jaunākie raksti

    Profesionālo pakalpojumu uzņēmums EY ir ieviesis savu mākslīgā intelekta jeb AI daudzfunkcionālu platformu, kas ietver arī ģeneratīvo valodas modeli EYQ un dažādus datu risinājums, kas palīdzēs EY darbiniekiem un klientiem arvien plašāk savā darbībā ieviest mākslīgā intelekta iespējas. EY mākslīgā intelekta modeļa izveidē ir investēti 1.4 miljardi ASV dolāru un tas tika veidots pusotru gadu. EY mākslīgā intelekta risinājumu iespējas uzņēmuma partneriem un darbiniekiem būs pieejamas visā pasaulē, proti, arī Latvijā un Baltijā.

    “Mākslīgais intelekts ir viens no nozīmīgākajiem tehnoloģiju attīstības pavērsieniem, kas kardināli mainīs uzņēmumu un institūciju darbu un faktiski visas sabiedrības dzīvi. Tādēļ ir kritiski svarīgi laicīgi saprast mākslīgā intelekta izmantošanas iespējas un likt tās lietā, lai radītu vērtību mūsu ekonomikai un cilvēkiem. EY mākslīgā intelekta risinājumi fokusēsies uz diviem virzieniem – mūsu profesionāļu komandu kompetenču celšanu un mūsu klientu darbības uzlabošanu un piemērošanu jaunajām iespējām,” saka Diāna Krišjāne, EY partnere Baltijas valstīs.

    Reklāma

    Sākotnēji EYQ ģeneratīvais valodas modelis pilotēšanas testa versijā būs pieejams aptuveni 4 200 EY darbiniekiem, bet vēlāk tas papildinās katras EY organizācijas darbu visā pasaulē. Papildus EY ieviesīs mākslīgā intelekta apgūšanas apmācību risinājumus darbiniekiem.

    EY.ai risinājumi ietvers arī, piemēram, EY.ai Confidence Index tehnoloģiju, kas nodrošinās mākslīgā intelekta iespēju monitoringu un izvērtēšanu riska, pārvaldības uzlabošanas un datu apstrādes jomās. Tāpat būs pieejams EY.ai Maturity Model, kas sistemātiski novērtēs uzņēmumu un organizāciju attīstību mākslīgā intelekta jautājumos salīdzinājumā ar konkurentiem vai līdzīgām organizācijām. Tāpat EY.ai ietvers arī Value Accelerator modeli, kas palīdzēs labāk noteikt prioritāras iniciatīvas, lai palielinātu uzņēmumu vērtību un veicinātu organizāciju izaugsmi.

    Līdztekus EY mākslīgā intelekta iniciatīvas ietvaros ir ieviesis 20 audita virzienam noderīgus tehnoloģiju risinājumus, kas palīdz apstrādāt datus un novērtēt risku.

    EY.ai jaunais risinājumu kopums ir izstrādāts sadarbībā ar virkni vadošo tehnoloģiju uzņēmumu ar mērķi pilnībā nosegt esošo mākslīgā intelekta tehnoloģiju ekosistēmu. EY mākslīgā intelekta modelis ir veidots aliansēs ar, piemēram, Microsoft, IBM, Dell Technologies, SAP, ServiceNow un Thomson Reuters.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    azad
    05.10.2023 09:02

    Beigās visi apdirsīsies ar visiem mākslīgajiem intelektiem. Tas var darīt kaut kādas noteiktas lietas, kas atvieglo cilvēkam darbu, bet naivais cilvēks ir iedomājies, ka uzprogrammēs un tad tur maģija viņa vietā pilnīgi visu izdarīs un viņam tik naudiņa kontā ietipos. Beigu beigās pie kaut kā nopietnāka vai lai kaut ko atrisinātu vajag cilvēka līdzdalību.

    Reklāma