Web Analytics
More
    Reklāma

    IKEA piedāvā visai dumja mākslīgā intelekta dizainera pakalpojumus

    Jaunākie raksti

    IKEA uzsākusi nodarbināt mākslīgā intelekta arhitektu, kam būtu jāatvieglo mēbeļu izvēli, bet šoreiz izrādās, ka vismaz pagaidām IKEA digitālais arhitekts ir nespējnieka lomā.

    IKEA AI Assistant rīks paredzēts, lai sniegtu idejas un ierosinājumus, precīzu istabas plānu diez vai šis mākslīgā intelekta rīks tik ātri spēs saplānot. IKEA AI Assistant vizualizācijām izmanto DALL-E 3 attēlu veidotāju kopā ar GPT-4.

    Reklāma

    Šobrīd tiek minēts, ka vairumā gadījumu IKEA AI Assistant rīks mēģina novirzīt lietotāju uz IKEA tīmekļa vietni un pāris jau tapušiem rakstiem par līdzīgu tematu. Tā vietā mēs droši vien vairāk sagaidītu IKEA AI Assistant rīka vizuālos risinājumus. Arī šajā komā IKEA AI Assistant rīks kaut ko spēj, bet nav skaidras pārliecības, vai attēli tiešām tiek ģenerēti, vai arī tos IKEA AI Assistant rīks pagrābj kaut kur no IKEA kataloga.

    Uz atsevišķiem jautājumiem, piemēram, par atkritumu urnu izvēli, IKEA AI Assistant rīks tiešām spēj jēdzīgi atbildēt, parādot piedāvājumā esošo. Par ļoti populāro KALLAX plauktu sēriju IKEA AI Assistant rīks tiešām esot spējis izveidot GPT ģenerētu attēlu ar visu birku, kas norāda uz mākslīgā intelekta iesaisti attēla izveidē.

    Iespējams, kaut kad nākotnē IKEA AI Assistant rīks tiešām kļūs jēdzīgs un tas spēs atvieglot mēbeļu izvēli, bet šobrīd tas labākajā gadījumā ir uzskatāms par digitālu spēļmantiņu dažām minūtēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma