Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” prezentē “Copilot” MI palīgu, kas būs integrēts “Windows 11”

    Jaunākie raksti

    Ar saviem rudens labumiem 21. septembrī pasākuma “Surface and AI event” ietvaros nāca klajā “Microsoft”, kas izziņoja vairākas jaunas “Surface” ierīces: portatīvos datorus “Surface Laptop Studio 2” un “Surface Laptop Go 3”, planšetdatoru “Surface Go 4”, skārienjūtīgo displeju “Surface Hub 3”. Tāpat uzņēmums dalījās ar vairākiem operētājsistēmas “Windows 11” uzlabojumiem. Bez pārsteigumiem daudz jaunumu bija mākslīgā intelekta (MI) jomā. Viens no tiem – “Copilot” – MI palīgs, kas pie lietotājiem nonāks 26. septembrī. 

    “Copilot” būs daļa no gaidāmā “Windows 11” atjauninājuma un izlaišanas brīdī būs pieejams “Microsoft Office” programmās – sākot no “PowerPoint” un “Word” līdz “Teams”, kā arī pārlūkprogrammā “Edge”.

    Reklāma

    Tā kā “Copilot” ir iebūvēts “Windows 11”, tas varēs skatīt lietojumprogrammas, tīmekli un pievienotās ierīces, lai iegūtu vajadzīgo informāciju un sniegtu atbildes uz vaicājumiem un vēl daudz vairāk. Piemēram, lietotājs “Copilot” MI palīgam varēs palūgt atrast plānotā lidojuma informāciju, balstoties uz tālrunī esošajām ziņām vai “Bing Chat” vēsturi, ieplānot maltītes divu nedēļu garumā, izveidot kopsavilkumu, balstoties uz “Word” dokumentiem un daudz ko citu.

    Savā demonstrācijas video “Microsoft” arī parādīja, kā ar “Copilot” palīdzību ātrāk sakārtot darbvirsmas ikonas, izveidot “Spotify” atskaņošanas sarakstus, rediģēt fotoattēlus, izmantojot “Google Magic Eraser”, iegādāties apģērbu ar “Microsoft Shopping” funkciju u.c. iespējas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Greex
    23.09.2023 18:46

    Ak, ar nepacietību gaidu, kad tiks salabots sens Windows11 gļuks – File Explorer loga pēkšņa izlekšana, kamēr darbojies kādā citā programmā. Tā esot kaut kāda problēma ar kursora atrašanās vietas noteikšanu, bet mazmīkstie to vai nu nespēj sakārtot, vai arī neuzskata par pietiekami svarīgu.
    Bet te, zinies saproties, mākslīgais intelekts…

    Skauts
    23.09.2023 21:19
    Reply to  Greex

    Nekad neesmu ar šo saskāries.
    Ieteiktu problēmas sakni pameklēt kur citur. (ārpus gaidīšanas uz Microsoft)

    geksis
    24.09.2023 09:07
    Reply to  Greex

    man ar šāds gļuks nav bijis.
    šobrīd win11 ir gļuks ar desktopa ikonām, kad tās nomainās uz baltām (tādas, kā sistēm failiem), ko jau pāris atjauninājumus (canary insaider) nevar izlabot.

    Reklāma