Web Analytics
More
    Reklāma

    Nemieriem Irānā turpinoties, iedzīvotājiem sakarus tagad nodrošina “Starlink” internets

    Jaunākie raksti

    Ar “SpaceX” ātrgaitas satelītu interneta pakalpojuma “Starlink” palīdzību tiek nodrošināti ne tikai ikdienas sakari nu jau visos septiņos kontinentos, bet arī kontrolēti militārie līdzekļi Ukrainā, kā arī risinātas krīzes situācijas, kad valsts vara ierobežojusi piekļuvi mobilajam tīklam. Šāda situācija pirms pāris dienām izveidojās Irānā, kad tās valdība lielākajā daļā valsts ierobežoja piekļuvi internetam. Arī šajā gadījumā palīdzīgu roku sniedzis “SpaceX”, nodrošinot Irānā “Starlink” servisu.

    “SpaceX” vadītājs Īlons Masks vietnē “Twitter” pirms pāris dienām paziņoja, ka aktivizēs “Starlink” arī Irānā, reaģējot uz ASV valsts sekretāra Entonija Blinkena tvītu. Blinkens paziņoja par vispārējās licences izsniegšanu, lai nodrošinātu Irānas iedzīvotājiem piekļuvi digitālajiem sakariem un cīnītos pret valsts valdības cenzūru.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka Irānā pagājušajā nedēļā norisinājās ievērojami protesti sakarā ar 22 gadus vecās Mahsas Amini nāvi, kuru tikumības policija aizturēja par to, ka viņa nepareizi nēsāja savu galvas lakatu. Ziņots, ka pret sievieti izturējās vardarbīgi un aizturēšanas dienā viņa nomira no sirds mazspējas. Reaģējot uz jaunās sievietes nāvi, Irānā sākās plaši protesti, kas saņēma starptautisku atbalstu arī no pasaules līderiem. Irānas valdība gan nostājās tikumības policijas pusē un apspieda protestētājus gan ar ieroču, gan interneta ierobežošanu un saziņas lietotņu aizliegumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma