Web Analytics
More
    Reklāma

    Reaģējot uz plašiem protestiem, Irānas valdība bloķē piekļuvi “WhatsApp” un “Instagram”

    Jaunākie raksti

    Iespējams, kaut vai pa ausu galam būsiet dzirdējuši par nesenajiem notikumiem Irānā. Valsts tikumības policija 16. septembrī arestēja kādu 22 gadus vecu sievieti Mahsu Amini, jo viņa nepareizi nēsāja hidžābu jeb lakatu un tāpēc esot pārkāpusi Irānas sieviešu ģērbšanās likumus. Policija pret viņu izturējās brutāli, kā rezultātā sieviete nonāca komā un tajā pašā dienā nomira. Šis notikums izraisījis plašus protestus Irānas iedzīvotāju vidū. Tāpēc policija, mēģinot tos apslāpēt, ierobežojusi pieeju internetam un bloķējusi piekļuvi “WhatsApp” un “Instagram”.

    Demonstrācijas sākās aizvadītās nedēļas nogalē un turpinās vēl tagad. Lai šos protestus mazinātu, Irānas valdība pēdējo dienu laikā pakāpeniski ierobežojusi piekļuvi mobilajam tīklam lielākajā valsts daļā, sākot ar galvaspilsētu Teherānu. No trešdienas valstī arī nav piekļuves “WhatsApp” un “Instagram”. Ziņots, ka šie ierobežojumi ir bargākie kopš 2019. gada, kad Irāna, reaģējot uz degvielas protestiem, pilnībā slēdza piekļuvi internetam.

    Reklāma

    Šo lietotņu ierobežojumi, visticamāk, ievērojami mazinās Irānas iedzīvotāju spēju brīvi sazināties un tālāk pastāstīt par šiem notikumiem. Tāpat valdība droši vien cer, ka interneta piekļuves ierobežošana samazinās protestētāju aktivitāti un ļaus pēc saviem ieskatiem sagrozīt stāstu par šo 22 gadus jauno sievieti, kura nomira faktiski tāpēc, ka bija nepareizi apsējusi lakatu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vetis
    23.09.2022 12:45

    Kosmosa laikmetā viduslaiku likumi. Mērķis- kontrolēt un trekni dzīvot šizofrēniķu paklausībā.

    Jēkabs
    23.09.2022 12:48
    Krotow
    23.09.2022 16:28

    Ieteikums šo zemju sievietēm – lai sūta savus patriarhālos gaiļus pupās. Lai taisa bērnus ar kazām un aitām.

    Čiekurs
    23.09.2022 18:13
    Reply to  Krotow

    Iepriekš atvainojos

    4D6F7E57-76CB-4665-B7AB-52B4C7543824.jpeg
    Reklāma