Web Analytics
More
    Reklāma

    “Starlink” serviss beidzot sasniedzis arī Antarktīdu

    Jaunākie raksti

    “SpaceX” turpina aktīvu “Starlink” interneta satelītu izvietošanu orbītā, cenšoties vismaz reizi nedēļā palaist 40 līdz 50 no tiem. Līdz ar to pakalpojums šobrīd pieejams 40 pasaules valstīs, ieskaitot Latvijā un pamazām sasniedz arī visattālākos planētas nostūrus. Tapis zināms, ka “Starlink” ātrgaitas satelītu internets nu sasniedzis arī Antarktīdas plašumus, līdz ar to teorētiski serviss tagad pieejams visos septiņos kontinentos.

    Jau pērn rakstījām, ka “Starlink” internets pārskatāmā nākotnē varētu būt pieejams arī Antarktīdā, konkrētāk, Makmerdo stacijā, ko vada ASV Nacionālais zinātnes fonds. Tad nu šis svinīgais brīdis ir pienācis, un “Starlink” terminālis izvietots Makmerdo stacijā, lai palīdzētu zinātniekiem izpētes procesos.

    Reklāma

    Pakalpojumu tik attālā Zemes nostūrī kā Antarktīda nodrošina “Starlink” kosmosa lāzeru tīkls. Kosmosa lāzeri sniedz ātru savienojumu starp attāliem satelītiem. Šādā veidā starp “Starlink” satelītiem tiek izveidots sava veida tīkls, kas ātrgaitas internetu padara pieejamu arī tālās vietās, kā Antarktīda vai okeāna vidiene.

    Ar “Starlink” interneta palīdzību pētnieki varēs tiešsaistē straumēt un iepazīstināt plašāku sabiedrību ar ikdienas darbiem, analizēt satelītattēlus reāllaikā, kā arī ievākt jauna veida informāciju, piemēram, seismiskos datus. Ne mazāk svarīga ir komunikācija ar ārpasauli. Ātrgaitas internets pētniekiem sniegs kvalitatīvākas saziņas iespējas ar ģimeni, kolēģiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    hmmm :)
    17.09.2022 10:10

    Beidzot!!! viņiem nabagiem tur grūti gāja bez interneta !

    Biteme
    17.09.2022 12:37
    Reply to  hmmm :)

    Pingvīnu Tinderis aka Pinder bez ineta nav lietojams. Skaidrs, ka nebija viegli!

    bobis
    22.09.2022 10:51

    Ekskimosu meicas dalisies ar saviem plikumiem.

    Reklāma