Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone 14 varētu aizkavēties Ķīnas un Taivānas saspīlējuma dēļ

    Jaunākie raksti

    Apple varētu būt iekūlies problēmās strap Taivānā esošajiem detaļu piegādātājiem un rūpnīcām, kur tiek saliktas ierīces. Laikam lieki piebilst, ka rūpnīcas atrodas Ķīnā.

    Ķīnas un Taivānas saspīlējums ne tikai Apple var radīt problēmas ar ierīču piegādēm, bet Apple iPhone 14 iznākšana ir vistuvākais lielais notikums tehnoloģiju pasaulē, ko var aizkavēt Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp. (TSMC) atrašanās Taivānā.

    Reklāma

    Protams, pagaidām šīs ir tikai baumas, bet ir jārēķinās, ka arī citi ražotāji ar līdzīgu ierīču izveides pieeju (mikroprocesori no Taivānas un ierīču salikšana kopā Ķīnā) var ciest.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    07.08.2022 13:26

    ja CCP impēriskās ambīcijas skars TSMC, tad rašistu gāzes spēlītes Eiropā saliksies, kā zīdaiņa šļupsti. tā vien liekas, ka 3. pasaules karš nebūs atomkarš, bumbas būs tikai mazs ķirsītis uz lielas pakaļas tortes.

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Biteme
    07.08.2022 13:59

    Man kā nespeciālistam liekas, ka TSMC uzbūvējot rūpnīcu ASV un paziņojot, ka iebrukuma gadījumā CCP dabūs tikai drupas Taivānā, tiktu radīti labvēlīgi apstākļi muskuļu nelietošanai.

    digitalk
    07.08.2022 16:01
    Reply to  Biteme

    man, kā nespeciālistam ģeopolitiskajās spēlītēs, tomēr gribētos, lai tāda rūpnīca tiktu uzbūvēta kādā neitrālākā teritorijā. usa tēlo pasaules policistu, uzbrūkot, kur tiem vajag, maz atšķirības no krievsiem.

    Eiropa neizklausās ticami, jo šobrīd pārāk atkarīga no Krievijas impērijas energoresursiem.

    Austrālijai varētu būt kapacitāte pacelt kārtīgu FAB? Kanāda pārāk tuvu usai, lai netiktu ietekmēta ar politisko bullšitu… Dienvidkorejā dominē Samsung. Intel FABi neražos visiem vajadzīgos ARMus un sīkčipus. īsumā es tik gudri pamuldēt varu, jo rūpnīcas izbūvei vajag valsts atbalstu.

    fun fact ™ — krievija tak nopirka TSMC 14nm līniju, laikam savam Skolkovo industriālajam centram. un tā arī nebija spējīgi to palaist :D maģiskais ingredients ir jomas speciālisti, heh.

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Biteme
    07.08.2022 16:52
    Reply to  digitalk

    ASV teritorija ir tikai 1 priekšrocība – ĶTR griezu zobus, bet nedraudētu ar tās atgriešanu vēsturiskajā klēpī (ostu šajā konteksā jau rezervējusi Krievija). Jā, varētu būt jebkura cita valsts, kurai Ķīna negribētu uzbrukt militāri un kurā tai varētu ar likumdošanu ierobežot iespējas kontrolēt ražotni (t.i. valsts, kurā ĶTR nav lielas politiskās ietekmes dēļ jau veiktām investīcijām).
    Zemes pleķa noma uz 99 gadiem plus īpašā ekonomiskā zona vai kas tamlīdzīgs.

    digitalk
    07.08.2022 17:58
    Reply to  Biteme

    šajā kontekstā rullē abi amerikas kontinenti (tie skaitās viens vesels vai divi? hz, slinkums atsvaidzināt atmiņu pie gūgles tantes), Austrālija, britu salas. jebkas tuvāks āzijai būs pārāk pieejams militārai dominantei. Singapūrā jau ir struktūra (UMC), bet pārāk tuvu. Indija slavena tikai ar saviem bullšita programmeriem, outsources helpdeskiem un skameriem… dīvaini, ka nezinu vai Japānā ir kādi nopietni mikroshēmu ražotāji. japāņi ĶTR parādītu ne tikai vidējo pirkstu, atceroties vēsturi ;D

    Usinss
    07.08.2022 18:28
    Reply to  digitalk

    Austrālija jau pakļaujas Ķīnas tautas republikai. Pārāk daudz nauidiņas aizņēmās, tas pats ar Āfrikas kontinentu. reālākais, Kanāda, Meksika. Eiropa atkrīt, kamēr netiks vaļā no vienas mazas atkarības. Turcija atkrīt, nav prognozējams partneris.

    Elektriķis
    07.08.2022 20:00
    Reply to  digitalk

    Kaut kas Japānā ir. Kad tur nodega AKM fabrika, noskanēja pa visu pasauli.
    Balsojam par Japānu! Tur tikai viena problēma: zemestrīces…

    Reklāma