Web Analytics
More
    Reklāma

    10 gadu laikā kopš “Apple” vada Tims Kuks, kompānijas akciju vērtība augusi par 1022%

    Jaunākie raksti

    “Apple” izpilddirektors Tims Kuks 24. augustā nosvinēja apaļo desmit gadu jubileju kopš atrodas savā pašreizējā amatā. Pa šo laiku “Apple” produkti piedzīvojuši strauju evolūciju un visādi citādi kompānijai veicies pat ļoti labi, kas atspoguļojas pārdošanas rādītājos un akciju vērtībā. “Apple” ir publiska kompānija, un noskaidrots, ka kopš Tims Kuks atrodas pie vadības grožiem uzņēmuma akciju vērtība augusi par 1022%.

    Reklāma

    Kopš 2011, gada augusta, kad Tims Kuks kļuva par “Apple” izpilddirektoru, ierīču – “iPhone“, “iPad” un “Apple Watch” pārdošanas apjomi ir strauji auguši, kas arī lielākoties veicinājis straujo akciju vērtības kāpumu. Sākotnēji gan investori Tima Kuka iesēšanos CEO krēslā vērtēja visai kritiski. Taču tas samērā ātri mainījās, un cena no toreizējiem 13,34 USD par vienu “Apple” akciju 2021. gada 24. augusta vakarā pakāpusies līdz 149,62 USD.

    Paša uzņēmuma tirgus vērtība pa šo laiku ir krietni pieaugusi. Pirms desmit gadiem “Apple” vērtība bija 349 miljardi USD un nu pārsniedz 2,45 triljonus ASV dolāru.

    Šobrīd 60 gadus vecā Kuka vadībā “Apple” ieviesusi jaunas produktu kategorijas un pakalpojumus, piemēram, “Apple Watch“, “AirTag“, skaļruni “HomePod“, “MagSafe” lādētāju, veselības servisus, TV, fitnesa, podkāstu abonementus. Tāpat būtiskas pārvērtības piedzīvo līdzšinējās ierīces – “iPhone“, “iPad” un “Mac“.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    azad
    26.08.2021 21:33

    Inflācija, cenu kāpums, tehnoloģiju attīstība par ko prasīt lielāku naudu – viss tikai loģiski. Varam tikai spekulēt kā būtu ja būtu, ja Jobs vēl būtu.

    27.08.2021 15:29
    Reply to  azad

    neskatoties uz manu nemīlestību pret to “biznesa haizivi”, nevar noliegt, ka Džobsam bija laba perspektīvā domāšana, kas grimstošo ābolu atkal izcēla saules gaismā (par dolāru mēnesī). vai Kuks reāli ir kaut ko personīgi pielicis?.. hvz.

    Reklāma