Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple plānos ir ieviest FaceID tehnoloģiju Mac datoros

    Jaunākie raksti

    Šīs varbūt nav arī pašas svaigākas ziņas, jo par to tiek runāts jau kādu laiku, taču parādās arvien drošāka informācija, ka Apple plāno izmantot sejas atpazīšanas tehnoloģiju FaceID Mac datoros.

    Šis gan ir ilgtermiņa mērķis, un tas paredz, ka visi Mac līnijas datori būs aprīkoti ar šo biometriskās atpazīšanas un drošības tehnoloģiju, ar kuru pasaule tika iepazīstināta 2017. gadā, kad iznāca iPhone X modelis. Līdz šim brīdim arī visi nākamie iPhone modeļi ir saņēmuši tieši sejas atpazīšanu kā drošības un identifikācijas iespēju, un pagaidām uzņēmums saredz tās nākotni tieši savos datoros. Šobrīd jaunākie Mac datori, kā MacBook Air un MacBook Pro ir aprīkoti ar TouchID sensoru, kāds savulaik bija vecā dizaina iPhone viedtālruņos. Šobrīd tas ir pieejams arī jaunajā iMac datorā, tiesa, ir nepieciešama īpašā klaviatūra, kurā tas ir iebūvēts.

    Reklāma

    Tieši šī iemesla dēļ sejas atpazīšanas tehnoloģija ierīcēs, kurām ir ekrāni, būtu ērtāk un labāk izmantojama. Tomēr šeit ir vēl viens tehniskais aspekts, ka sejas atpazīšanas sensors ir biezāks nekā Apple displeji, kas vismaz šobrīd ir liels izaicinājums, lai tos izmantotu. Taču, attīstoties tehnoloģijām un veltot finansiālos resursus tām, ilgākā laika periodā mēs varam sagaidīt šādu biometriskās autentifikācijas iespēju uzņēmuma datoros. Iespējams, ka arī nākamais Apple monitors, varētu būt aprīkots ar šādu drošības iespēju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma