Web Analytics
More
    Reklāma

    Sākot no 2022. gada visi iPhone modeļi būs aprīkoti ar 5G savienojumu

    Jaunākie raksti

    Apple, kā ierasts, bija principā kā pēdējais lielais viedtālruņu ražotājs, kas savās ierīcēs sāka piedāvāt 5G savienojumu. Kā ziņo neoficāli avoti, tad sagaidāms, ka visi nākamie viedtālruņi, kas tiks izlaisti pēc 2022. gada, būs aprīkoti ar 5G modemu.

    Visdrīzāk, ka šis apgalvojums un plāns īstenosies jau ar iPhone 14 modeļiem, tomēr jau šobrīd it kā jaunāko iPhone 12 modeļu sērija ir aprīkota ar 5G modemiem, bet sākot no 2022. gada tie būs visi Apple piedāvātie viedtālruņi. Tas liecina par to, ka arī SE sērijas modelis būs aprīkots ar šo savienojumu, un tā atjaunotu versiju mēs varētu ieraudzīt 2022. gadā. Protams, nekas neliecina, ka šajā rudenī gaidāmie iPhone modeļi nebūs aprīkoti ar 5G. Galvenais ziņojums un doma ir tajā, ka tagad gan premium modeļi, gan lētākas iPhone versijas jau bāzes versijā saņems iespēju izmantot 5G ātrumus. Taču kā jau zinām, ka iPhone principā piedāvā tikai premium klases viedtālruņus.

    Reklāma

    Apple gan piekopj stratēģiju, ka ASV tirgū pārdotie iPhone 12 modeļi ir aprīkoti arī ar 5G milimetru viļņu antenām, kas nozīmē, ka tur ir pieejams vēl ātrāks 5G savienojuma ātrums nekā Eiropā. Tiesa, paredzams, ka šāda tehniskā izmaiņa saglabāsies arī turpmākajos gados. Iespējams, līdz tam brīdim, kad Eiropā būs plašāks un stabilāks 5G pārklājums. Es tiešām ceru, ka vismaz nākamajā gadā man kā ikdienas lietotājam šis jau būs krietni aktuālāk un sagādās reālu nepieciešamību, lai mana ierīce var to izmantot. Uzņēmums jau iepriekš ziņojis, ka strādā pie sava 5G modema, lai samazinātu atkarību no piedādātājiem un nodrošinātu Apple standartiem atbilstošu kvalitāti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    26.07.2021 11:58

    Bet kāpēc piemēram Samsung tālruņiem ir 5G zona Rīgas centrā, bet ar ar to pašu operatoru tikai ar iPhone tur nav 5G, pat iPhone iestatījumos nav izvēle 5G, kurā pusē meklējama problēma?

    Skābene
    26.07.2021 12:14
    Reply to  Oskars

    Jāmaina telefons! :)

    Oskars
    27.07.2021 01:13
    Reply to  Skābene

    Dēļ 5G nedomāju mainīt telefonu :D

    Ugis
    26.07.2021 19:24
    Reply to  Oskars

    Jo katram operatoram ir jāiegūst sertifikāciju uz katru telefona modeli, kas prasa testus un laiku sadarbībai. To noteikti dara šobrīd katrs operators arī Latvijā.

    Oskars
    27.07.2021 01:12
    Reply to  Ugis

    Cerams!

    Lauris
    28.07.2021 13:45
    Reply to  Oskars

    Gan jau tā paša iemesla pēc, kāpēc Samsungam ir VolTE, bet iPhonam nekā. Vienkārši Samsungs ir agresīvāks attiecībā uz mazajiem tirgiem, bet Apple kā vienmēr ievieš tikai tos risinājumus, ko citi jau kārtīgi iztestējuši.

    Last edited 2 years ago by Lauris Volfs
    Reklāma