Web Analytics
More
    Reklāma

    Tims Kuks ne tuvu nav apmaksātākais tehnoloģiju jomas vadītājs

    Jaunākie raksti

    Medijs Wall Street Journal publiskojis ikgadējo CEO algu sarakstu no Top 500 ASV uzņēmumiem, kuri atrodas Standard and Poor’s (S&P 500) reitingā, balstoties uz tirgus vērtību. Kaut arī Tims Kuks vada vērtīgāko ASV uzņēmumu, viņa atalgojums ir tikai 171. lielākais.

    Apple vadītājs 2020. gadā ir saņēmis “nieka” 14,77 miljonus dolāru, kas ir tikai nedaudz lielāka alga par vidējo šajā sarakstā – 13,4 miljoni dolāru. Salīdzinot ar 2019. gadu, Tima Kuka ieņēmumi no Apple auguši par 28%. Vislabāk apmaksātais CEO šajā sarakstā bijis Paycom Software dibinātājs Čads Ričisons (Chad Richison) ar 200 miljoniem dolāru. Kā norāda Wall Street Journal, tad iepriekšējā gadā savus ieņēmumus audzējuši tieši tie uzņēmumi un vadītāji, kuriem pandēmija ir palīdzējusi augt un attīstīties. Tāpat audzis to vadītāju skaits, kas saņēmuši vairāk nekā 50 miljonus, sasniedzot septiņus CEO.

    Reklāma


    Katram uzņēmumam šī vadītāju apmaksas sistēma atšķiras, jo daļai CEO kompensācijas vērtība ir tieši piesaistīta akciju vērtībai, tāpēc pie veiksmīgiem nosacījumiem atalgojums var būt ļoti dāsns. Taču vēsturiski jau ir zināms, ka citi uzņēmumu vadītāji ne vienmēr arī pieprasa vai izvēlas saņemt šīs kompensācijas, ticot tam, ka uzņēmuma vērtība vēl tikai augs, nesot lielākus ienākumus nākotnē. Par piemēriem var minēt jau mūžībā devušos Stīvu Džobsu, kura alga simboliski bija 1 dolārs gadā, bet no aktuālajiem S&P 500 dalībniekiem Īlons Masks, kas algā nesaņēm neko. Twitter CEO Džeks Dorsijs zīmīgi saņēmis 1,40 dolārus – vienu centu par katru atļauto rakstzīmi “tvītā”.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    03.06.2021 09:18

    Dot

    Screenshot_20210603-091714_Firefox.jpg
    Reklāma