Web Analytics
More
    Reklāma

    Kolorādo vēlas kļūt par pirmo ASV štatu, kas ļauj iedzīvotājiem maksāt nodokļus ar kriptovalūtu

    Jaunākie raksti

    Neskatoties uz atsevišķu valstu protestu un nepatiku pret kriptovalūtām, ASV ir vienas no tām, kurās šāds norēķinu līdzeklis tiek visnotaļ atbalstīts. Šoreiz runa nav par iedzīvotājiem vai uzņēmumiem, bet gan vadības grožu turētājiem. Tapis zināms, ka Kolorādo vēlas kļūt par pirmo ASV štatu, kas ļautu samaksāt nodokļus ar kriptovalūtām.

    Štata gubernators Džareds Poliss (Jared Polis) nav slēpis savu atbalstu kriptovalūtām. Jau tad, kad viņš darbojās Kongresā, guva ievērību kā pirmais ASV politiķis, kurš atbalsta bitkoinu novirzīšanu ziedojumiem. “Coindesk Consensus 2021” virtuālajā konferencē Poliss pauda diezgan lielu pārliecību par savu mērķi un neslēpa prieku, ka Kolorādo būs pirmais ASV štats, kas ļaus nomaksāt nodokļus ar dažādām kriptovalūtām. Viņš arī uzsvēra, ka Kolorādo ir un būs blokķēdes inovāciju centrs ASV, ko veicinās investīciju piesaiste, pievilcīgu darba vietu radīšana, inovatoru pieplūdums infrastruktūras izveides, digitālās identitātes un personas datu drošības jomā.

    Reklāma

    Jāteic, ka, ja šis solis tik tiešām tiks sperts, Kolorādo nebūs pirmais ASV štats, kas maksājumu jomā mēģinās integrēt kriptovalūtas. 2018. gadā Ohaio štats uzņēmumiem sāka piedāvāt apmaksāt nodokļus digitālajās valūtās. Toreiz gan lielu interesi šī iespēja neraisīja – tikai kādi desmit uzņēmumi to reāli izmantoja. Tāpēc gadu vēlāk Ohaio no tās atteicās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    budzis
    03.06.2021 08:16

    Kapec atlaut maksat ar kaut ko nevertigu? Varbut tad jau labak atlaut ar tuksam pudelem vai metalluzniem? Ja kadam ir ta suu kripto valuta, lai maina un maksa normala nauda.
    Jeb Kolorado izomajusi, ka jamaksa pec kursa 1 bitkoins = 1 usd? Tad gan vinu ideju var atbalstīt :)

    Krotow
    07.06.2021 23:29

    Tā ka kriptokautkas vērtība ir un paliek iedomāts lielums, varu vien iedomāties, kā viņiem šūposies ikgadējā nodokļu summa. Taču kopoties stāvus un šūpuļtīklā negaisa laikā jau nevar aizliegt.

    Reklāma