Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna finanšu iestādēm aizliedz izmantot kriptovalūtas

    Jaunākie raksti

    Klajā nākusi ziņa, ka Ķīnas valdība aizliegusi finanšu iestādēm un finanšu uzņēmumiem veikt jebkādus darījumus ar kriptovalūtām, kā arī brīdinājusi par tirdzniecību ar šiem norēķinu līdzekļiem. Vienlaikus izskatās, ka uzliktie ierobežojumi neattieksies uz privātpersonām, kuras kriptovalūtas joprojām varēs turēt savos digitālajos maciņos.

    Aizliegums nozīmē, ka bankas un tiešsaistes maksājumu kompānijas vairs nevar piedāvāt nekādus pakalpojumus, kas saistīti ar kriptovalūtām, tajā skaitā reģistrāciju, tirdzniecību, klīringu, apmaiņu un norēķinus.

    Reklāma

    Norādīts, ka ar šo paziņojumu kopīgi nāca klajā trīs finanšu nozares struktūras: Ķīnas Nacionālā interneta finanšu asociācija, Ķīnas banku asociācija, kā arī Ķīnas maksājumu un klīringa asociācija. Kā pamatojumu pieņemtajam lēmumam puses norādīja uz riskiem, ko rada kriptovalūtu tirdzniecība. Pēdējā laikā kriptovalūtu vērtība ir gan strauji augusi, gan nokritusies. Tas īpaši attiecas uz “Bitcoin”, kas ir ļoti jūtīga un kuras vērtību lielā mērā ietekmē Īlona Maska tvīti.

    Protams, ka šis Ķīnas solis atstājis būtisku ietekmi uz visu kriptovalūtu tirgu. Piemēram, “Bitcoin” cena šī raksta tapšanas brīdī pēdējo 24h laikā pazeminājusies par 21% un pašreiz nokritusies līdz 34 000 dolāru. Arī citas kriptovalūtas piedzīvo sāpīgu kritumu, tajā skaitā “Ethereum” un “Dogecoin” – katrai -30% pēdējo 24h laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diso
    20.05.2021 13:54

    Internetā lasīju, kā daudz samērā nabadzīgu cilvēku ielikuši praktiski visus iekrājumus plus aizņēmumus, lai spekulētu ar kriptovalūtam. Dažās vietās pat kripto turētāji smējās par cilvēkiem, kuri strādā, aizbildinoties ar to, ka viņu ienākumi ar kripto ir daudz lielāki un strādāt ir nožēlojami.
    Tagad gan situācija savādāka. Skumji un nedaudz smieklīgi reizē.

    Sirdsapziņa
    20.05.2021 15:09
    Reply to  Diso

    2018. gadā daudz pašnāvību bija šā dēļ, jo neviens klikbait saits, tai skaitā šis, jau nebrīdina par to, ka kripto ir tik vien spekulatīvs tirgus.

    Skābene
    20.05.2021 16:17
    Reply to  Sirdsapziņa

    Par Auseklīti un Banku baltija jau ar nebrīdināja! Bet, tie kas pirmie iesaistījās, tīri labu piķi nopelnīja. Tie kas atnāca pēdējie, tie raudāja!
    Es jau teiktu, ka tad kad mājsaimnieces sāk runāt par kriptovalūtu pirkšanu, peļņas laiks jau ir beidzies, nāks tikai zaudējumi.

    Krotow
    20.05.2021 21:37
    Reply to  Skābene

    Tas ir kā visās finansu shēmās. Lielo kaudzi paņem shēmas turētāji un tad uz leju. Kādā brīdī shēma tiek izsmelta un aizveras. Tie, kas pienāk vēlāk un atrodas lejā, paliek bešā un/vai parādos.

    Last edited 2 years ago by Krotow
    Krotow
    20.05.2021 21:44
    Reply to  Diso

    Daļēji kripto sāk pievērt arī dēļ cilvēkiem, kuri ieķīlā savas mājas un citus īpašumus, lai tiktu pie līdzekļiem privātās kripto “raktuves” uztaisīšanai ar domu tur vēlāk uzvārīties. Tas viss pēc būtības ir tas pats kas azartspēlēs. Pēc shēmas nobrukšanas viņi nonāk parādos un valstīm tas rada nopietnas sociālas sekas. Plus pārējie mīnusi – enerģijas pārtēriņš, tirgus čakarēšanas, noziedznieku “pabalstīšana” utt. Ar Ķīnu tas nebeigsies – pievērs arī citur.

    Skābene
    21.05.2021 13:49
    Reply to  Krotow

    Kriptovalūtas izmanto noziedzīgie grupējumi, lai veiktu maksājumus un apietu banku kontroli. Tie paši ASV naftas vada hakeri saņēma izpirkumu kripto valūtā, lai nevarētu izsekot maks;ājumu. Ja skaitītu uz bankas kontu, ātri vien konta saimnieku savāktu ciet.

    Reklāma