Web Analytics
More
    Reklāma

    “YouTube” testē automātiskos tulkojumus lietotāja dzimtajā valodā

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums “Google” savā piederošajā pakalpojumā “Youtube” vēlas ieviest korekcijas, kuras daļa lietotāju gaidīja ļoti ilgi. Ar mērķi padarīt saturu pieejamāku un saprotamāku “Google” sākusi eksperimentēt ar jaunu rīku, kas tekstu angļu valodā automātiski pārvērtīs lietotāja dzimtajā valodā.

    Tapis zināms, ka atsevišķi “YouTube” lietotāji var izmēģināt jaunās iespējas, iztulkojot, piemēram, videoklipu nosaukumus un to aprakstus. Līdz šim tikuši pamanīti tulkojumi no angļu uz portugāļu un no angļu uz turku valodu. Šobrīd vēl īsti nav skaidrs, cik apjomīgs ir šis eksperiments un cik lietotāju tajā iesaistīti. Vienlaikus zināms tas, ka pagaidām izmaiņas var novērtēt tikai testētāji un ar jauno atjauninājumu viss vēl būs pa vecam.

    Reklāma

    Avots: Android Police

    Visticamāk, “YouTube” tulkojumu izveidē “Google” palīgos ņem mākslīgo intelektu, gluži kā tas ir pakalpojumā “Translate”. Pašreiz “Google Translate” atbalsta 108 valodas. Tā kā “YouTube” ir pasaules mēroga pakalpojums ar lokalizētām versijām vairāk nekā 100 valstīs, šķiet, šeit īsti vietā ir izmantot tos pašus, mākslīgajā intelektā balstītos runas un teksta rīkus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    06.05.2021 11:23

    Takā facebook – lasi un brīnies kas par sviestu līdz atrodi opciju “see original”.

    tosteris
    06.05.2021 11:26

    Man šī iespēja jau no pagājušā gada vidus ir parādījusies periodiski.Tulkoja virsrakstus no krievu uz angļu valodu. Personiski nepatika, jo nevarēja saprast kurš ir angļu video un kurš ir krievu. Otra lieta, ko sanāk no Googles kompānijas patestēt kopš gada sākuma ir arī Google search dark theme priekš web browser. Šī lieta man labāk patīk no viņiem.

    digitalk
    06.05.2021 11:53

    saistībā ar latviešu valodu, googles tulkotājs ir nopietns ļaunums, kas pēc savas negatīvās ietekmes līdzinās mazgadīgajam idiotam, kurš izveidojis 27 000 jeb 49% no visiem Vikipēdijas ierakstiem skotu valodā.

    google search rezultātos ar latviešu valodas filtru tagad pirmajās lapās ir redzami autotulkoti raksti, kuros uzrakstītais nav normāli saprotams un tāpat neiespējami atrast raksta oriģinālu.

    Crack
    06.05.2021 12:05

    Lai pērk no tildes Baltijas valstīm, tak vairākkārtēji čempioni.

    Krotow
    06.05.2021 12:22

    Cerams ka būs arī iespēja automātisko tulkošanu atslēgt.

    Reklāma