Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” izmantojis “YouTube” videoklipus miljoniem stundu garumā, lai apmācītu “GPT-4”

    Jaunākie raksti

    Saskaņā ar mediju “The New York Times”, kompānijas “OpenAI” un “Google” apmācījušas savus mākslīgā intelekta (MI) modeļus, izmantojot transkriptus, kas iegūti no “YouTube” video, šādā veidā, iespējams, pārkāpjot satura veidotāju autortiesības. Paši uzņēmumi gan vēl nav komentējuši šo situāciju.

    Šis “The New York Times” ziņojums publicēts vien dažas dienas pēc tam, kad “YouTube” izpilddirektors Nīls Mohans intervijā uzsvēris, ka “OpenAI” iespējamā “YouTube” videoklipu izmantošana sava MI rīka “Sora” apmācībai būtu pretrunā platformas politikām.

    Reklāma

    Saskaņā ar “The New York Times” informāciju “OpenAI” izmantojis savu runas atpazīšanas rīku “Whisper”, lai uzģenerētu transkriptus “YouTube” videoklipiem kopumā vairāk nekā vienu miljonu stundu garumā. Šie transkripti pēc tam tika izmantoti “OpenAI” MI modeļa “GPT-4” apmācībai. Saskaņā ar iepriekš izskanējušo informāciju “OpenAI” ir izmantojis “YouTube” videoklipus un raidierakstus, lai apmācītu divas savas MI sistēmas. Savukārt  “YouTube” politika skaidri vēsta, ka videoklipu izmantošana šādā veidā ir aizliegta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Riko
    10.04.2024 10:20

    Kuru tas interesē…. Cilvēks arī mācās no youtubes. Kāda atšķirība va to dara mākslīgais intelekts vai dabīgais?

    Kursors.lv
    10.04.2024 11:52
    Reply to  Riko

    Es domāju, ka Google pusi šis jautājums ļoti interesē. Parādi man cilvēku, kas no YouTube mācās īsā laika sprīdī noskatoties VISUS video? :) Katram servisam ir savi godīgas lietošanas noteikumi un gan jua uz to pamata šeit būs darbs Google juristiem.

    Rambo5
    12.04.2024 00:26
    Reply to  Riko

    Biznesā ar labdarību nenodarbojas.

    Reklāma