Web Analytics
More
    Reklāma

    Tiesa liek Google izdzēst Chrome Incognito režīmā ievāktos datus

    Jaunākie raksti

    Turpinoties jau 2020. gadā aizsāktajai tiesvedībai pret Google rīcību ar Chrome pārlūka lietotāju datiem, tehnoloģiju milzis ir piekritis izdzēst milzu apjomā uzkrāto informāciju par lietotāju veiktajām darbībām šī populārā pārlūka Incognito režīmā. Tiesas prāvas pamatā ir pārmetumi Google, ka tā pienācīgi neinformēja savus lietotājus, ka Incognito režīms nav nemaz tik inkognito un tehnoloģiju milzis uzkrāja informāciju par lietotāju darbībām, tostarp mājaslapu apmeklēšanas vēsturi.

    Google dzēsīs miljardiem datu vienību un apsolījusies labāk informēt savus lietotājus par to, kādus datus ievāc šajā privātās tīmekļa pārlūkošanas režīmā. Tāpat turpmākos piecus gadus Google ir jānodrošina iespēja lietotājiem Incognito režīmā atslēgt trešo pušu kukiju (cookies) darbību.

    Reklāma

    Uzņēmums gan dievojas, ka šī “vecā tehniskā informācija” nav izmantojama, lai identificētu individuāla lietotāja darbības internetā.

    Lai arī bija naivi uzskatīt, ka Incognito režīmā pārlūkojot tīmekli, neviens netiek klāt informācijai par mūsu darbībām internetā, tomēr Google rīcība ir nosodāma. Jau sen zināms, ka Chrome pārlūks par katru mazāko darbību informē Google un ja privātums ir svarīgs, jau sen bija jāizvēlas kāds cits uzticams tīmekļa pārlūks, piemēram, Mozilla Firefox.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma