Web Analytics
More
    Reklāma

    YouTube autori tagad varēs atzīmēt ar mākslīgo intelektu radītu saturu

    Jaunākie raksti

    Populārā video un audio satura platforma YouTube ir paziņojusi par jaunu funkciju, kas ļaus satura radītājiem atzīmēt, ka to radītajos video ir izmantots mākslīgi, tostarp ar mākslīgo intelektu, radīts saturs. Šī atzīmēšana pagaidām ir brīvprātīga un video skatītāji informāciju par šo faktu varēs redzēt video apraksta sadaļā. YouTube patur iespēju arī paši pievienot šādas birkas, ja uzskatīs to par nepieciešamu tādiem video, kas var apmuļķot skatītājus.

    Jaunā satura atzīmēšanas sistēma ir paredzēta tam, lai uzlabotu skatītāju uzticību satura veidotājiem. Autoriem būtu jāatzīmē savi video tad, ja tajos ir digitāli attēlos kādas personas tēls vai balss, piemēram, lai automātiski ierunātu tekstu. Tāpat būtu jāatzīmē saturs, kurā mākslīgi mainīti vides objekti, piemēram, ēkai mākslīgi ģenerēts ugunsgrēks. Tāpat būtu jāatzīmē mākslīgi ģenerētas dabas parādības, piemēram, tornado, kas tuvojas īstai pilsētai.

    Reklāma

    Jau novembrī YouTube publiskoja savus mākslīgā intelekta radītā satura noteikumus un tie paredz ļoti striktus noteikumus gadījumos, kad tiek rediģēts mūzikas leiblu paspārnē esošs saturs un krietni vienkāršotus noteikumus visam pārējam saturam.

    Platforma gan ir norādījusi, ka strādā arī pie mākslīgi radīta satura atpazīšanas tehnoloģijām un ar laiku šādas birkas pie video varētu parādīties automātiski.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma