Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Watch GT 2 Pro apskats – safīrs + titāns tomēr ir feini

    Jaunākie raksti

    Huawei ar viedtālruņiem pēdējā laikā veicas ne pārāk ideāli, bet savus viedos pulksteņus Huawei jau sen pārnesa uz pašu izstrādātu pulksteņu operētājsistēmu, kas ļauj Huawei pulksteņiem darboties ilgāk ar vienu uzlādi. Protams, pašu ražota operētājsistēma ir milzu darbs, tāpēc nav nekāds brīnums, ka iepriekš Huawei viedajos pulksteņos redzējām salīdzinoši maz dažādu papildu iespēju.

    Līdz ar jauno Watch GT 2 Pro situācija ir nedaudz mainījusies uz labo pusi – Huawei sācis piedāvāt uzstādīt lietotnes savos pulksteņos. Šobrīd gan lietotņu skaits ir nožēlojams, faktiski tiek piedāvātas divas pilnīgi bezjēdzīgas lietotnes, bet šo vismaz var sākt uzskatīt par soli virzienā, kur Apple, Google un Garmin pulksteņi dzīvojas jau gadiem.

    Reklāma

    Huawei ar Watch GT 2 Pro ir gājis arī platu soli pretī kvalitātei, jo izmantotie materiāli ir gandrīz perfekti. Par dizainu, kā jau ierasts, var diskutēt, bet nevajadzētu piemirst, ka šis viedais pulkstenis ir viens no retajiem, kas ticis pie safīra aizsargstikla. Garmin pulksteņi ar safīra stiklu ir jāmeklē cenā, kas ir divas reizes virs Watch GT 2 Pro cenas.

    Man gan ir sajūta, ka Watch GT 2 Pro ir tāds kā pārejas posms, tāds kā ievads kādam svarīgākam Huawei pulksteņa modelim, tāpēc arī šis ir Watch GT 2 Pro, nevis Watch GT 3.

    Tehniskā specifikācija

    • Procesors: Huawei Kirin A1 1 x 0.2 GHz, ARM Cortex-M7
    • Atmiņas: 32 MB RAM, 4 GB iebūvētā atmiņa
    • Ekrāns: OLED 1.39 collas, 454 x 454 punkti, ap 326 PPI
    • Sensori: akselerometrs, žiroskops, barometrs, ģeomagnetometrs, optiskās sirdsdarbības sensors
    • Savienojumi: Bluetooth 5.1, GPS
    • Izmēri un svars: 11.4 x 46.7 x 46.7 mm, 52g
    • Akumulators: 455 mAh, ar Qi bezvadu uzlādi
    • Savienojams ar: Android 5.0+, IOS 9.0+
    • Papildu: ūdens izturīgs līdz 5 ATM; SpO2 mērījumi; iespēja atbildēt uz balss zvanu (skaļrunis + mikrofons), stresa noteikšana, elpošanas vingrinājumi
    • Cena: 299 eiro

    Izskats un uzbūve

    Watch GT 2 Pro droši vien būtu dēvējams par visai atturīga izskata viedpulksteni, izmēģināšanai saņemtais ir Watch GT 2 Pro Classic modelis ar pelēku ādas siksniņu, bet pieejams ir arī Watch GT 2 Pro Sport modelis ar melnu gumijas rokas siksnu. Izslēgtam pulkstenim redzam tikai stundu atzīmes ap ciparnīcu, nekas vairāk netiek uz korpusa ikdienā redzamās daļas drukāts.

    Virs metāla korpusa daļas izceļas ārā safīra aizsargstikls, tādējādi parādot, ka Huawei nav bail no ekrāna sasišanas. Pirmās paaudzes Watch GT ekrāns bija speciāli iedziļināts korpusā, lai to pasargātu. Jaunajam pulkstenim ap ekrānu ir titāna ietvars un pret cilvēka ādu atspiežas keramikas daļa, kuras vidū ir optiskais sirdsdarbības sensors. Kā jau Huawei pulksteņiem ierasts, arī Watch GT 2 Pro vadāms ar skārienjutīgo ekrānu un divām pogām. Apakšējās pogas funkciju var nodefinēt pats pēc saviem ieskatiem.

    No uzbūves viedokļa laikam lielākais iebildums man būtu pret siksniņu. Tā ir visādi laba, visai kvalitatīva, bet tā ir laikam tik ļoti apstrādāta, ka nevar ādas klātbūtni sajust un saost. Siksniņa nekļūst slapja, kas būtu laikam laba ziņa, bet arī visādi citādi tā uzvedas kā silikona vai gumijas rokas siksna. Ar laiku tā gan nedaudz ievalkājas, parādot ādas izstrādājuma pazīmes. Šis nav ne labi, nedz arī slikti. Ja nepatīk, siksniņu var vienkārši nomainīt, jo tai ir tā dēvētā quick release un standarta 22 mm platums.

    Watch GT 2 Pro izmanto GPS un Bluetooth 5.1 savienojumus, bet Watch GT 2 Pro netiek piedāvāts ar NFC vai LTE savienojumiem, kas varētu mūsdienu straujajā ritmā ne īsti ideāli iederēties.

    Watch GT 2 Pro iebūvēta 4 GB atmiņa, kurā iespējams uzglabāt mūziku līdz 500 dziesmām, ja vēlies doties sportot, neņemot līdzi viedtālruni. Nevarētu sacīt, ka mūzikas ielāde ir ātra un super ērta, bet tā tur ir. Manuprāt, konkurentiem ar mūzikas ielādi iet vēl sliktāk (šis ir mājiens Garmin datora lietotnes virzienā).

    Bezvadu uzlāde un akumulators

    Visai liels Watch GT 2 Pro jaunums ir bezvadu uzlāde ar Qi atbalstu. Watch GT 2 Pro līdzi nāk speciāls bezvadu uzlādes doks, tam nav nekādu kontaktu savienojumam ar pulksteni. Ar šo doku gan neko citu uzlādēt nevarēsi (izmēģināju kopā ar Huawei austiņām un diviem viedtālruņiem). Toties Watch GT 2 Pro prot lādēties no jebkura Qi bezvadu lādētāja.

    Mana pieredze gan rāda, ka Watch GT 2 Pro uzlāde ar 15W Qi lādētāju nav ideāla, jo rodas sajūta, ka pulkstenis pārkarst un pārtrauc uzlādi. Uzlādes pārtraukšana var būt gan pie plus pāris pielādētiem procentiem, gan arī pie jau plus 30% un vairāk. Šo problēmu līdz galam neizdevās saprast, nebija arī pie rokas nevienas citas Qi uzlādes ierīces ar mazāku jaudu.

    Kā jau Huawei pulksteņiem ierasts, arī Watch GT 2 Pro ar pilnu akumulatoru nodzīvos tuvus pie divām nedēļā, noteikti vari rēķināties ar 10 dienām. Turklāt šīs gandrīz divas nedēļas nebūs jāpavada tumsonībā un neziņā, jo būs aktīvi gan paziņojumi no lietotnēm, gan sirdsdarbības sensors, gan viss cits, kas pieklājas viedam pulkstenim.

    Aptuveni piecu stundu garā pārgājienā Watch GT 2 Pro ar ieslēgtu pārgājiena reģistrēšanu, sirdsdarbības sensoru un GPS notērēja aptuveni 15… 17% no akumulatora enerģijas, kas ir izcils rādītājs. Stundu garu sportošanu ar aktīvu sirdsdarbības sensoru un GPS vispār pat varētu nepamanīt akumulatora tēriņu ziņā.

    Programmatūra

    Viens ir pilnīgi skaidrs – no Huawei App Gallery izbēgt nevarēsi. Tev viedtālrunī jāuzstāda Huawei Health, Huawei App Gallery un arī Huawei Mobile Services (HMS Core) lietotnes. Huawei Health iegūstama no Google lietotņu veikala, bet Huawei App Gallery nāksies ielādēt no tīmekļa, kā arī Huawei Mobile Services (HMS Core) aktuālā versija ir pieejama tikai Huawei App Gallery. Nevajag uzķerties uz Google Play Store esošo Huawei Mobile Services, jo tā ir atjaunināta tikai 2019. gada decembrī. Nevienu Huawei pulksteni ar šo Google pieejamo Huawei Mobile Services versiju padarbināt vairs nevar.

    Kad visas lietotnes uzstādītas, Watch GT 2 Pro piesaistīšana viedtālrunim ir ļoti vienkārša. Huawei Health uzreiz atrod Watch GT 2 Pro, atliek vien savienojumu apstiprināt pulksteņa ekrānā, un viss ir paveikts. Visai dīvaini, ka Huawei Health neļauj vienlaikus piesaistīt vairākus viedos pulksteņus vai Huawei fitnesa aproces.

    Huawei Health uzkrāj datus par ikdienas soļu skaitu, sirdsdarbību, stresu, kā arī datu par sportošanu. Huawei Health gudrībā nekas nav mainījies, jo te mēs nevaram ne ielikt iekšā GPX datus, nedz arī izgūt datus no lietotnes. Huawei Health sinhronizē sportošanas datus ar Google Fit un MyFitnessPal. Man gan vēl arvien Huawei Health nepadod nekādus datus ārā uz Google Fit.

    Ja tev ir Huawei viedtālrunis ar Huawei EMUI 11 vai svaigāku saskarnes versiju, tad varēsi Watch GT 2 Pro izmantot par kameras slēdža pogu. Nezinu kā tas darbojas, jo kopā ar Watch GT 2 Pro nesaņēmu Huawei viedtālruni, bet ar citiem viedtālruņiem šī iespēja pat neparādās pulksteņa saskarnē.

    Watch GT 2 Pro it kā piedāvā uzstādīt papildu lietotnes, bet apskata tapšanas laikā to skaits ir tieši 2. Es teiktu, ka pagaidām iespēja novērtējama tieši ar šādu pašu atzīmi – sēdies, divi.

    Neliels, bet patīkams jaunums ir Watch GT 2 Pro spēja atbildēt uz balss zvaniem, jo pulkstenī iebūvēts skaļrunis un mikrofons. Man jāsaka, ka šī funkcija ir nostrādāta godam, viss strādā ideāli arī ar citu ražotāju viedtālruņiem.

    Drusku vilšanās bija par Watch GT 2 Pro parādītajiem paziņojumiem no savienotā viedtālruņa – pulkstenis nez kāpēc visas ziņas dublēja. Palasīju citu iespaidus par Watch GT 2 Pro, arī daudzviet norādīts, ka ziņas ne tikai dublējas, bet parādās vēl vairākas reizes. Tāpat Watch GT 2 Pro nemāk apieties ar emodži ikoniņām, kas mūsdienām ir negaidīti vāji.

    Sportošana

    Ar Watch GT 2 Pro uzrokas izgāju rudenīgā pastaigā ap 20 km un arī izbraucu 35 km ar velosipēdu. Pastaigā nekādus neticamus datus neredzēju, lai arī man nebija pret ko salīdzināt Watch GT 2 Pro uzrādīto. Ar velosipēdu nobrauktos Watch GT 2 Pro datus salīdzināju pret Endomondo + Bluetooth Smart krūšu jostiņas sniegtajiem datiem. Skrējējs neesmu, bet pieļauju, ka šādi kratoties pulksteņa dati būtu mazāk kvalitatīvi par krūšu siksniņas sniegto informāciju.

    Ja papēta 35 km velo braucienu, tad maksimālais pulss atšķīrās par 1 sitienu minūtē, vidējais pulsa rādījums Watch GT 2 Pro novērtējumā bija par 5 sitieniem minūtē zemāks, bet nomītais attālums atšķīrās par 150 metriem, kas manās acīs ir ļoti minimāla starpība. Lielākā atšķirība bija maksimālā ātruma datiem – 49.7 km/h Endomondo pret 38.2 km/h Watch GT 2 Pro. Ļoti vienkāršs velodators bez GPS uz stūres rādīja 51.1 km/h max ātrumu, tāpēc šoreiz laikam ticēšu Endomondo datiem.

    Watch GT 2 Pro piedāvā arī moderno SpO2 mērījumu, kā arī stresa mērījumus. Elektrokardiogrammu gan šajā pulkstenī nesagaidīsim. SpO2 mērījumi netiek veikti automātiski, tos jāveic manuāli.

    Kopumā man jāsaka, ka Watch GT 2 Pro sniedz visai precīzus un uzticamus datus, kas ir patīkams pārsteigums.

    Viedpulkstenim ir arī viena pēc paskata nepabeigta iespēja, kas saistīt ar navigāciju. Kā jau minēju, GPX maršrutu datus Watch GT 2 Pro nesaprot, arī karšu ielāde nekāda te nav. Viedpulkstenis prot tikai norādīt ceļu uz starta punktu, kas noder tikai tad, ja esi pa meža takām skrējis 50 km.

    Sporta rezultātus Watch GT 2 Pro izkliedz visai skaļi un pavisam greizā angļu valodā. Visi kilometri, minūtes, stundas un citi parametri pulkstenim ir pazīstami tikai vienskaitlī, piemēram, “10 kilometer in 25 minute”. Cerams, ka ar atjauninājumiem šis tiks sakopts, bet jāņem ir vērā, ka pulkstenis jau ir iegādājams veikalos, kā arī pēdējo pāris nedēļu laikā Watch GT 2 Pro saņēma jau divus atjauninājumus, kas šo nesalaboja.

    Nobeigumā

    Šoreiz jāsaka, ka Watch GT 2 Pro ir tikai pāris ne līdz galam noslīpētas iespējas. Viena no tām ir bezjēdzīgais lietotņu veikals ar divām skumjām lietotnēm. Otra problēma ir no viedtālruņa saņemto paziņojumu dublēšanās. Par nestabilo Qi bezvadu uzlādi nevaru tieši vainot pulksteni, jo nebija iespējas to pārbaudīt kopā ar citu Qi lādētāju.

    Pārējais viss Watch GT 2 Pro ir pamatīgs. Uzbūves ziņā Watch GT 2 Pro noteikti ir kvalitatīvākais redzētais viedpulkstenis, te vispār nevarētu rasties diskusijas. Arī sportošanā Watch GT 2 Pro parādīja sevi tikai no labākās puses. Un jāpiemin lieliskā akumulatora darbība, te Apple watchOS un Google Wear OS pulksteņi pat tuvumā nestāv.

    Pieļauju, ka biju vismaz otrais konkrētā Watch GT 2 Pro lietotājs un izmēģinātājs. Safīra stiklā nebija nevienas skrambas, lai arī ar Watch GT 2 Pro uz rokas darīju visu, arī skaldīju malku, gāju pārgājienos, nedaudz pielaboju velosipēdu, mainīju spuldzi automašīnai visai grūti pieejamā vietā un noteikti vēl veicu citas mazas cūcības, kuru laikā pats savu pulksteni noteikti būtu licis kabatā.

    Tieši uzbūves ziņā Watch GT 2 Pro visvairāk atšķirtas no Watch GT 2 modeļa, kam nav safīra, nav titāna, nav arī bezvadu uzlādes. Turklāt Watch GT 2 Pro cenas starpība pret Watch GT 2 noteikti runā par labu nedaudz dārgākajam Watch GT 2 Pro tieši perfektās uzbūves un precīzo sporta datu dēļ. Watch GT 2 Pro noteikti būtu mana pirmā izvēle, ja skatītos tieši uz viedajiem pulksteņiem, bet šis noteikti nebūtu dēvējams par pilntiesīgu sporta pulksteni.

    Patika

    • atturīga un kvalitatīva uzbūve
    • zema cena safīram + titānam
    • ilgs akumulatora darbības laiks
    • visai precīzi ikdienas un sporta mērījumi
    • iespēja atbildēt uz balss zvanu

    Ne tik ļoti patika

    • nākas uzstādīt lietotņu kaudzi viedtālrunī
    • nerāda emoji un dublē paziņojumus no viedtālruņa
    • 10 kilometer in 25 minute
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    putnzzz
    21.10.2020 13:38

    Divus gadus nostaigāju ar Samsung Galaxy watch 46mm un nu jau gandrīz 2 nedēļas lietoju GT2 Pro. Plusi: *Subjektīvi, bet krietni labāks/modernāks izskats salīdzinot ar Samsung *Lietojot ar Huawei P30 Pro tālruni vispār nav nekādu problēmu ar savienojumu, ja samsungs reizēm mēdza pazust un bija manuāli jāmeklē gan caur bluetooth iestatījumiem, gan lietotni *Noteikti akumulatora darbības laiks, ir 12. diena kopš lietoju un atlikuši vēl 16% akumulatora, kam vajadzētu pietikt reklamētajām atlikušajām dienām. Ieslēgts 24/7 ar miega monitorēšanu un 3x nedēļā sporta treniņi pa 2h *Jau instalēto lietoņu/funkciju klāsts ir pietiekoši plašs (atkal subjektīvi) Mīnusi: *Lielākais mīnus, laikā kad ir ieslēgts treniņš/sporta aktivitāte pulkstenis nesaņem paziņojumus, tikai zvanus. Respektīvi, kad ir ieslēgts treniņš, tad pulkstenī iespējams tikai apskatīt tiešos treniņa datus un mūzikas vadības saskarne. Cerams ka tas tiks labots ar nākamajiem update. *Kā jau rakstā minēts, tad atspoguļojot paziņojumus neatpazīst emoji utt. Salīdzinoši Samsung paziņojumi bija daudz patīkamāki – IG paziņojumiem fons iekrāsojās attiecīgi rozīgs, Watsapp zaļagans un attēloja arī attēlus sūtītos utt. Šajā ziņā Huawei ir ļoti skops un nenostrādāts. *Ārzemju apskatos pelēkajam modelim komplektā nāk arī melnā silikona siksniņa, pie mums ir tikai viena siksniņa. Paņēmu pelēko ādas siksniņu kas izskatās varbūt šikāk par parasto silikona, ir… Read more »

    Raimonds Freimanis
    21.10.2020 13:38

    Aptuveni 3 gadus ikdienā lietoju Samsung Gear S3. Jālādē gandrīz katru otro dienu, tāda ziņā Samsung pulksteņi ir murgs. Nozvērējos šos mēslus vairs nepirkt, bet aptaustot GT2Pro sapratu, ka šo laikam ņemšu, jo vizuāli, materiālu un baterijas darbības ziņā izskatās pēc lieliska verķa par jēdzīgu cenu.

    Tutu
    21.10.2020 13:43

    Mans watch gt2 darbojas tikai ar uzstādītu huawei health aplikāciju telefonā. Pārējās neesmu licis iekšā.
    Bet pārējais izskatās tāds pats, izņemot titānu un safīru

    Mahmuds
    21.10.2020 20:55

    Es arī 3 gadus nostaigāju ar Samsung Gear S3 un pavasarī izlēmu to mainīt. Bija apnikusi gan biežā lādēšana, gan tukšais displejs. AOD neizmantoju, jo tad vispār ar vienu uzlādi varēja izvilkt tikai 1 dienu. Pavasarī, pēc ilgas pētīšanas, nopirku Garmin Fenix 5Plus. Jā, nav super AMOLED displejs, nav skārienekrāns un nevar caur pulksteni sarunāties. Pārējās jomās Fenix 5Plus ir krietni pārāks par Gear S3. Displejs visu laiku aktīvs, ar vienu uzlādi (automātiskais pulss, ap 30 paziņojumu dienā, bez sporta aktivitātēm) izvelk 12-14 dienas. Ja sporto ap 1h dienā, tad viena uzlāde pietiek 7-8 dienām. Patīk, ka var savienot vienlaicīgi ar vairākām ANT+ ierīcēm (pulsometra jostiņa, kadences sensors). Dati automātiski sinhronizējas ar Endomondo un Strava. Nav ne titāna korpuss, ne safīra stikls, pusgadu lietojot, neko neesmu saskrāpējis (strādāju par elektromontieri, strādājot pulksteni nost neņemu).

    Čiekurs
    22.10.2020 08:38
    Reply to  Mahmuds

    Es nez, skārienjūtīgs ekrāns, manuprāt, rokaspulkstenī nav piemērots. Garmin gadījumā ar mehāniskajām pogām var ļoti ērti visu izdarīt, taču modelis ar skārienekrānu ir pain in the ass aktīva dzīvesveida piekritējiem. Nezinu, kā tas ir ar Samsumg, vai Huawei ražotajos viedpulksteņos.
    Es gan būtu izvēlējies kādu no 6. sērijas Fēnix modeļiem.

    Einis
    22.10.2020 09:14

    Kas tas pa pulksteni, ka tik bieži jālādē? Es savu “uzlādēju” ik pa 2-3 gadiem. Swatchā ir spēks!!!

    Reklāma