Web Analytics
More
    Reklāma

    Lenovo ThinkPad P53 portatīvās darbstacijas apskats

    Jaunākie raksti

    Lenovo ThinkPad P sērijas portatīvie datori iet pret straumi un necenšas būt super viegli un plāni. Tā vietā Lenovo šajos datoros ir ielicis maksimāli jaudīgas komponentes, lai šīs portatīvās darbstacijas varētu izmantot gana nopietnu darbu veikšanai, piemēram, audio/video/attēlu apstrādē, virtuālās realitātes pielietojumos un citās inženieru profesijās. Tu noteikti gribēsi zināt, ko es domāju ar jēdzienu “jaudīgas komponentes”? Uz apskatu saņemto ThinkPad P53 var aprīkot ar devītās paaudzes Intel Core i909880H vai Intel Xeon E-2276M procesoru, NVIDIA Quadro videokarti, 128GB operatīvo atmiņu, trīs atmiņas ierīcēm un 4K izšķirtspējas OLED displeju. Tāpat šis dators ir ticis pie ietilpīgas 99Wh baterijas. Lenovo ThinkPad P53 sērijas datoru cenas sākas no aptuveni 2400 eiro un jaudīgākajās komplektācijās var pārsniegt pat 5000 eiro. Dārgi un jaudīgi!

    ThinkPad P sērijas datori ir pieejami vairākos izmēros. Mazākais ThinkPad P43s ir aprīkots ar 14 collu displeju, kamēr ThinkPad P1 Gen 2, ThinkPad P53s un ThinkPad P53 tikuši pie 15.6 collu displejiem, bet pats lielākais ThinkPad P73 modelis saņēmis 17.3 collu displeju. Jaudīgākie no visiem ir tieši lielākie modeļi – ThinkPad P53 un ThinkPad P73.

    Reklāma

    Uz testu saņemtais dators ir aprīkots ar Intel Core i9-9880H procesoru, 32GB operatīvo atmiņu, NVIDIA Quadro RTX 4000 videokarti, 1TB NVMe iebūvēto atmiņu un 15.6 collu IPS tipa displeju ar FHD (1920×1080) izšķirtspēju un 500 nitu spilgtumu. Šāda datora cena Latvijā šobrīd ir nepilni 4700 eiro.

    Atturīgs dizains un izturīgs korpuss

    ThinkPad P53 vislabākajās ThinkPad produktu sērijas tradīcijās ir veidots kā neuzkrītoša ierīce. Dizaina ziņā šis jaunais modelis būtiski neatšķiras no iepriekšējā ThinkPad P52 modeļa. Dators ir paliels (377.4mm x 252.3mm x 24.5-29.4mm), pasmags (2.5kg) un nopērkams tikai melnā krāsā, kas darbā atgādina ļoti tumšu pelēku krāsu. Dators varbūt neizskatās pēc glaunas un glancētas premium klases ierīces, bet par tā izturību šaubu nav.

    Datora apakšējais vāks veidots no alumīnija un magnija sakausējuma, bet augšējais no ar stiklašķiedru spēcinātas plastmasas. Kopumā ierīce šķiet pamatīgi uzbūvēta, nekas nekur nevērpjas, nelokās un arī displeja eņģes liekas izturīgas. Vienīgi datora augšējā daļa ir viegli matēta un uz tās labi redzami speķainu pirksteļu nospiedumi.

    Datora apakšpusē redzam viegli atskrūvējamu vāku, kas ļauj piekļūt datora iekšpusei un nomainīt dažādas komponentes (par to lasi tālāk). Apakšdaļa veidota no alumīnija un to redz, jo iepriekšējais testētājs laikam to ir pamēģinājis pagrauzt. Tā dažkārt ar testu ierīcēm gadās. Tāpat redzam četras biezas gumijas kājas stabilitātei un ventilācijas atveres.

    Vesels lērums pieslēgvietu

    Tā kā šis ir nopietns biznesa dators reālu darbu veikšanai nevis glancēta smukumlietiņa ar ko padižoties draugu lokā, ThinkPad P53 ir aprīkots ar veselu lērumu noderīgu pieslēgvietu. Jā, Apple, es runāju par jums, kas pat saviem dārgākajiem datoriem nejēdz piedāvāt plašu pieslēgvietu klāstu!

    Datora kreisajā pusē no kreisās malas atkal redzam ventilācijas atveres – šis dators tiešām tiek dzesēts, cik vien jaudas. Tālāk seko HDMI 2.0, divi USB-A 3.1 Gen 1 porti (viens no tiem var darboties arī tad, ja dators aizvērts), 4-in-1 atmiņas karšu lasītājs, kas spēj apstrādāt MMC, SD, SDHC un SDXC atmiņas kartes un viedkaršu lasītājs.

    Otrā pusē ir vēl viena dzesēšanas atveru josla, Kensington drošības slēdzenes pieslēgvieta, nano SIM kartes atvilknīte, USB-C 3.1 Gen 1 ports ar Power Delivery un DisplayPort atbalstu un 3.5mm kombinētā audio pieslēgvieta.

    Datora aizmugurē abās pusēs ir pamatīgas atveres ventilācijai, kā arī RJ-45 tīkla ports, divi Thunderbolt 3 (USB-C 3.1 Gen 2 ar Power Delivery un Display Port atbalstu), kā arī Lenovo barošanas ports. USB-C portu novietojums datora aizmugurē man patīk, jo tas ļauj aizvākt aiz datora USB-C dokstaciju, tad mums datora sānos nekarāsies nekādi lieki vadi.

    Vēlos arī piezīmēt, ka šis dators ir izturējis divpadsmit MIL-STD-810G standarta testus, kas sevī ietver dažādas izturības pārbaudes ekstrēmos apkārtējās vides apstākļos. Šis dators ir būvēts tā, ka spēs ilgstoši darboties temperatūrās no -21 līdz +43 Celsija grādiem un nebīstas pat 91-98% relatīvā mitruma gaisā.

    Ja jau es šajā apskatā vairākas reizes esmu pieskāries datora ventilācijas apspriešanai, tad vēlos arī piezīmēt, ka pat paaugstinātas slodzes apstākļos es šo datoru nevaru nosaukt par pārlieku skaļu. Jā, ventilatorus dzird, taču gan metāla apakša, gan datora pamatīgais biezums ļauj tam diezgan labi dzesēties un tāpēc ventilatoriem nav visu laiku jārūc pilnā jaudā. Pie skaņas daļas gan gribu piezīmēt, ka dažos videokartes testos novēroju ļooooti skaļu coil whine skaņu, kad videokarte darbojās ļoti lielā slodzē (pie ļoti lieliem fps). Ikdienā šī problēma nebija jūtama. Atsevišķos citos šī datora apskatos gan varam lasīt, ka Lenovo izvēlējies par labu klusai darbībai nevis veiktspējai, jo pēc ilgākas slodzes perioda datora procesors samazina savu veiktspēju. Rekomendācija samazināt tā voltāžu (kaut vai -100 mV), būs labāki rezultāti ilgstošākā darbībā.

    Temperatūras ziņā biezā korpusa dēļ situācija arī ir laba. Viskarstākais dators ir apakšā un tastatūras pašā augšpusē. Tiesa arī pie lielākas slodzes temperatūra netraucē rakstīšanai un plaukstu atbalsta vietas ap skārienpaliktni ir vēsas. Tā kā datora apakšpusē ir daudz ventilācijas atveres, rekomendēju datoru izmantot uz cietām virsmām, piemēram, uz galda. Tad samazināsim iespējamību to nejauši izcept.

    Pierasti kvalitatīva tastatūra un skārienpaliktnis

    Ja esam iepriekš lietojuši Lenovo portatīvos datorus, tad nebūs jāmācās no jauna lietot arī ThinkPad P53 tastatūru. Taustiņiem ir jūtami dziļš gājiens un tie spiežas vairāk mīksti nekā cieti. Pozitīvi, ka Lenovo šim datoram ir iestrādājis arī ciparu taustiņu bloku. Tastatūra šļakatu droša (spill resistant) un taustiņus var izgaismot.

    Skārienpaliktnis varbūt nav pats lielākais, kāds redzēts portatīvajos datoros, taču to pavada pogas augšpusē un lejā, kā arī Lenovo datoros ierastā TrackPoint kursorpoga. Skārienpaliktnis ir nobīdīts pa kreisi, lai būtu centrā galvenajai tastatūras pogu daļai un tas izmanto Synaptics tehnisko risinājumu. Darbībā tas ir saprotams un testa laikā neradīja nekādus nepatīkamus pārsteigumus.

    Displeji no FHD IPS līdz UHD OLED

    Lenovo ThinkPad P53, salīdzinot ar pagājušā gada modeli, ir ticis pie trīs jauniem displeju variantiem un kopā tagad tie ir četri. UHD izšķirtspējas displeja gadījumā tiekam arī pie skārienjūtīgā displeja iespējas.

    • Full HD, IPS, anti-glare, 300 nitu spilgtums, 700:1 kontrasts, 72% NTSC krāsu attēlojums
    • Full HD, IPS, anti-glare, 500 nitu spilgtums, 1200:1 kontrasts, 72% NTSC krāsu attēlojums
    • UHD, IPS, anti-glare, 500 nitu spilgtums, 1200:1 kontrasts, 100% NTSC krāsu attēlojums
    • UHD, OLED, anti reflection/anti smudge, 500 nitu pīķa spilgtums, 100000:1 kontrasts, 100% DCI-P3 krāsu attēlojums

    Uz testu saņemtais dators bija aprīkots ar glaunāko Full HD displeju, kas spēj nodrošināt 500 nitu spilgtumu. Displeja pārklājums ir matēts, taču tas pārāk netraucē krāsu attēlojumam – tās ir pietiekami košas. Pamēģināju datoru palietot gan tipiskā biroja apgaismojumā, gan arī ārpus telpām un secināju, ka atspīdumi netraucē un dators tiešām lietojams dažādos apgaismojuma apstākļos. Ikdienā nenodarbojos ar grafiskajiem darbiem, tāpēc nevaru spriest par displeja piemērotību, taču krietni detalizētāku informāciju par displeja darbību var iegūt, piemēram, lieliskajā Notebookcheck apskatā.

    Datoram displejs ir pilnībā atlokāms, kas ļauj to pastumt, piemēram, zem ārējā monitora un no portatīvā datora izmantot tikai tastatūru.

    Ap displeju ir pamatīgi biezas apmales, var redzēt, ka Lenovo inženieri nav apmeklējuši dizaina kursus ar nosaukumu “Labas apmales ir praktiski neeksistējošas apmales”. Šī produkta gadījumā gan es to nevērtēju kā pārāk lielu trūkumu, jo platākas apmales ap displeju to vairāk pasargā.

    Testējot šo datoru, man šķita, ka tā displeja spējas ir pilnīgi adekvātas tipiskiem biroja darbiem (tīmekļa pārlūkošana, ofisa programmatūra, citas lietojumprogrammas).

    Dators atbalsta līdz pieciem displejiem ar maksimālo izšķirtspēju 5K @ 60Hz vai arī 4K @ 60Hz, ja slēgsim klāt displeju pie USB-C vai HDMI porta. Tāpat šis dators būs izmantojams virtuālās realitātes lietotņu darbināšanai.

    Pirkstu nospiedumu sensors un citi drošības risinājumi

    Zem virziena taustiņiem novietots mazs pirkstu nospiedumu sensors, kas izskatās un darbojas tāpat, kā uz citiem Lenovo ThinkPad datoriem. Es šādā veidā sistēmā piesakos ikdienā ar manu Lenovo ThinkPad T490 un tas darbojas godam.

    No citiem drošības risinājumiem jāpiemin dTPM 2.0 čips, kas nodrošina drošu šifrēšanu dzelžu līmenī. Tāpat drošības nolūkos lieti noder Intel vPro tehnoloģija, kas pieejama savietojamos Intel procesoros. Par fizisko drošību rūpējas Kensington pieslēgvieta – šo datoru varēsim droši pieķēdēt pie galda. Tīmekļa kamerai ir fizisks ThinkShutter aizbīdnis, tātad būsim droši, ka neviens uz mums neskatās, kad pavisam noteikti to nevēlamies. Kameru var aprīkot ar infrasarkano staru sensoru un tad sistēmā pieteikties ar Windows Hello noskenējot mūsu seju.

    Maksimāla veiktspēja

    Parunāsim par šī datora jaudas parametriem. Lenovo ThinkPad P53 var aprīkot ar devītās paaudzes Intel Core vai mobilo Intel Xeon procesoru.

    • Intel Core i5-9400H (4 kodoli)
    • Intel Core i7-9750H (6 kodoli)
    • Intel Core i7-9850H (6 kodoli)
    • Intel Core i9-9880H (8 kodoli)
    • Intel Xeon E-2276M (6 kodoli)

    Uz testu saņemtais dators bija aprīkots ar jaudīgāko Intel Core procesora versiju i9-9880H. Tas ir jaudīgā gala pagājušā gada atjaunotās Coffee Lake arhitektūras procesors, kas darbojas ar 8 kodoliem un takts frekvenci no 2.3 – 4.8GHz. Pateicoties Hyper Threading šis procesors var vienlaicīgi apstrādāt 16 plūsmas. Šim procesoram ir 45W TDP, kas nozīmē, ka to var izmantot tikai labi dzesētos datoros.

    Konkrētais testa dators ir aprīkots ar 32GB DDR4 2666MHz operatīvo atmiņu, taču principā šo datoru var aprīkot arī ar 128GB operatīvo atmiņu. Ja izmantosim Xeon procesoru, tad var lietot ECC operatīvo atmiņu.

    Testa dators bija aprīkots ar 1TB lielu M.2 PCIe 3.0 x4 NVMe SSD atmiņas moduli, ko ražojis Samsung.

    Izskatās, ka dators izmanto Samsung PM981a atmiņas moduli, kam specifikācijā norādīti līdz 3500 MB/s secīgās lasīšanas un līdz 3000 MB/s secīgās rakstīšanas ātrumi. Praksē testējot ar CrystalDiskMark rīku varam redzēt, ka šos ātrumus izdodas sasniegt. Šī ir pieklājīgi ātra NVMe atmiņa un darbībām ar failiem, kā arī programmām jābūt zibenīgām.

    Dators aprīkots ar 100/1000M vadu tīkla karti, Intel AX200 11ax, 2×2 + BT5.0 bezvadu tīkla karti un Fibocom L850-GL WWAN tīkla karti, kas nodrošina 4G mobilā interneta pieslēgumu. Testa laikā aktīvi datoru izmantoju bezvadu interneta tīklā un nenovēroju nekādas problēmas ar signāla stabilitāti, visas lejuplādes bija stabilas un ātras. Tiesa, Wi-Fi 6 vēl ir gana attāls standarts un testa veikšanas laikā man pie rokas nebija rūtera, kas nodrošina šādu Wi-Fi signālu.

    Uz testu saņemtais ThinkPad P53 dators bija aprīkots ar Intel UHD Graphics 630 integrēto videokarti (Intel Core procesora gadījumā) un NVIDIA Quadro RTX 4000 videokarti. Mūsu rīcībā ir 8GB GDDR6 videoatmiņas un video procesors, kas tiek izmantots arī GeForce RTX 2080 mobilajā versijā. Jāpiezīmē, ka datorā tiek izmantota RTX 4000 Max-Q (80W) versija.

    Jaudīgāka par šo videokarti šim datoram ir tikai Quadro RTX 5000. Svarīgi piezīmēt, ka Quadro videokartes izmanto sertificētus draiverus, kas ir īpaši optimizēti, lai stabili darbotos ar nopietnām biznesa lietojumprogrammām. Tāpat šī videokarte nodrošina modernas tehnoloģijas kā DLSS (Deep Learning Super Sampling) un RTRT (Real-Time Ray Tracing). Bieži vien šī videokarte ir atrodama 17 collu portatīvajos datoros, jo tai ir nepieciešama pamatīga dzesēšana.

    Tā kā tas tomēr ir dators darbam, tad veiktspējas testus sāksim ar SPECviewperf 13. Zemāk vari aplūkot šajā testā iegūtos rezultātus un salīdzināt ar savu mašīnu.

    Lenovo šim datoram piedāvā Performance Tuner programmu (iegūstama no Microsoft Store lietotņu veikala), kas atpazīst daudzas profesionālā darba vidē izmantotās programmas un ļauj pielāgot dažādus parametrus, lai tās darbotos stabilāk un ātrāk.

    Citos veiktspējas testos iegūti šādi rezultāti:

    • Cinebench R20: 2795
    • 3DMark Time Spy: 6468
    • 3DMark Sky Diver: 9315
    • 3DMark Port Royal: 569
    • 3DMark Fire Strike Ultra: 4085
    • Passmark PerformanceTest 9.0: 5351.3
    • PCMark 10: 5015

    Tests ar LatencyMon parāda, ka visas komponentes datorā darbojas kā pienākas un nerada nevajadzīgas aiztures. Tādējādi šo datoru var droši izmantot audio un video apstrādei reāllaika režīmā.

    Atmiņas paplašināšanas iespējas

    No šādas klases datora mēs sagaidām pietiekami plašas komponenšu nomaiņas iespējas un ThinkPad P53 šajā ziņā neliek vilties. Datora aizmugurējais vāks noņemams vienā gabalā, ja atskrūvēsim septiņas parastas krustiņa (Phillips) tipa skrūves. Lenovo arī piedāvā saprotamu pamācību, lai varam droši nomainīt nepieciešamās komponentes.

    Lietotājam ir pieejami divi (no četriem) operatīvās atmiņas slotiem, kuros varam ievietot DDR4 2666MHz SODIMM atmiņas moduļus. Pa kreisi no RAM atmiņas moduļiem varam redzēt bezvadu savienojumu kartes. Tās var vienkārši nomainīt.

    Pa labi no RAM moduļiem atrodam trīs M.2 2280 PCIe NVMe atmiņas slotus no kuriem viens jau aizņemts, bet vēl divi pieejami lietotājam. Šis dators ļauj atmiņas moduļus saslēgt RAID 0/1/5 slēgumos, lai parūpētos par datu drošību.

    Lai arī ThinkPad P53 nav nekāds geiminga dators, pamēģināju palaist arī dažas spēles (The Witcher 3, Shadow of the Tomb Raider un Far Cry New Dawn) un novēroju, ka visas spēles var palaist ar maksimālajiem grafikas iestatījumiem un sasniegt >60 fps, kas ir absolūti pietiekami debešķīgai spēlēšanai.

    Pamatīgs 90Wh akumulators nodrošina >11h darbību

    Lenovo ThinkPad P53 ir aprīkots ar pamatīga 90Wh izmēra akumulatoru, kas atbalsta ātrās uzlādes iespēju. Proti, stundas laikā to var uzlādēt no tukša līdz 80%. Pilnībā datoru varam uzlādēt nepilnu divu stundu laikā. Ražotājs sola arī gana labu darbības laiku ar vienu uzlādi – līdz 16.5 stundām.

    Dators ir apveltīts ar iespaidīgas jaudas 230W lādētāju un tas arī izmēros ir iespaidīgs. Datora pusē tam ir Lenovo izstrādātais savienojums, tāpēc nevarēsim paķert kuru katru USB-C kabeli, lai uzlādētu datoru. Ja aizmirsīsim mājās lādētāju, liela iespējamība, ka todien darbus veikt vairs nevarēsim.

    Pirms kāda laiciņa esam pasākuši visiem datoriem, ko testējam, izmantot vienotu PCMark 10 (Battery: Modern office) testu, kas simulē biroja vidē tipiskas darbības. Tas mums ļauj salīdzināt datoru baterijas spējas savā starpā. Šajā gadījumā ThinkPad P53 šādā darbības režīmā uzrādīja cienījamu rezultātu. Tas gan ir mazāks nekā solīts, taču nav slikts. Protams, sarežģītākos apstākļos dators izlādēsies krietni, krietni ātrāk un būs pavisam normāli, ja darbības ilgums būs pat nepilnas divas stundas.

    Tātad, ar baterijas spējām šim datoram viss ir vislabākajā kārtībā. Resursprasīgus darbus tāpat veiksim tad, kad dators pieslēgts pie lādētāja, jo baterijas režīmā tam ir jūtami mazāka veiktspēja. Taču tajās reizēs, kad būs nepieciešamība datoru izmantot ārpus biroja (piemēram, tikšanās reizēs), varēsim atrādīt prezentācijas un atskaites nebaidoties, ka dators izlādēsies stundas laikā.

    Programmatūra

    Kā jau Lenovo pasaulē ierasts, datorā ir iekļauta visnotaļ noderīgā Lenovo Vantage programma. Ar to varam aplūkot datora tehnisko aprīkojumu, pielāgot dažādus iestatījumus, iegūt programmatūras atjauninājumus un saņemt atbalstu.

    Ak, jel! 720p tīmekļa kamera

    Kamēr mobilo telefonu kamerās mēs jau esam pārspļāvuši 100 megapikseļus un varam filmēt 8K izšķirtspējā, tikmēr portatīvajos datoros izmanto kaut kādas arhaiskas kameras. Tu vari samaksāt drūmus tūkstošus par datoru, bet saņemsi tikai 720p izšķirtspējas tīmekļa kameru, kas spēj radīt ļooooti viduvējas kvalitātes diezgan izsmērētus attēlus. Man nevajag daudz, ielieciet mazliet labāku kameru, lai sazvanos izskatos pēc cilvēka. Paldies!

    Šis dators ir aprīkots ar 2 x 2W Dolby Audio Premium skaļruņiem un tie skan normāli. Respektīvi, es no šāda datora negaidu nekādu diži niansētu skanējumu un pamatvajadzību pēc video vai sazvana apskaņošanas tas pietiekami labi izpilda.

    Secinājumi: Jaudīgs dators pamatīgiem darbiem!

    Ja meklē portatīvo datoru, kam galvenais izvēles priekšnosacījums ir jauda nevis dizains/izmērs/svars, tad Lenovo ThinkPad P53 pavisam noteikti ir rekomendējama izvēle. Tas ir patiešām pamatīgi uzbūvēts metāla un spēcinātas plastmasas klucis ar pietiekami plašām uzlabošanas iespējām. Tam ir lieliska tastatūra, kvalitatīvs displejs un daudz noderīgu portu. Jā, dārgs, bet tā maksā šīs kategorijas ierīces un arī Dell Precision vai HP ZBook portatīvās darbstacijas arī maksā lielu naudu.

    Ja tu ikdienā nodarbojies ar “smagiem” multimediju apstrādes, datormodelēšanas, mākslīgā intelekta (mašīnmācīšanās) vai virtuālās realitātes darbiem, tad šis dators ir paredzēts tieši tev! Svarīgi atcerēties, ka Lenovo kopā ar partneriem rūpējas par to, lai uz šī datora visas lielākās un nozīmīgākās lietojumprogrammas darbotos stabili un spētu izmantot visu datora piedāvāto jaudu.

    Atliek šim datoram pieslēgt ārējo monitoru un perifērijas ierīces un tas spēs lieliski pildīt jaudīga stacionārā datora funkciju. Protams, ar to patīkamo blakusefektu, ka to varēsim ērti paņemt līdzi uz darbu vai kādu tikšanos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    18.02.2020 09:25

    To mikro tačpadu 90tie sveicina :D

    Oskars
    18.02.2020 12:47

    Kas Latvija nodroshina on-site garantiju un vispar Thinkpad modeliem servisu?

    digitalk
    18.02.2020 17:23
    Reply to  Oskars

    servicenet.lv ?

    digitalk
    18.02.2020 19:12

    heh, servicenets labo tikai serverus un IBM Latvija meties apkalpot parastos lietotājus… savdabīgas izmaiņas :)

    Madara Saule
    18.02.2020 12:55

    Atturīgs dizains = 90to dizains?

    digitalk
    18.02.2020 17:22
    Reply to  Madara Saule

    nē, klasiskais ThinkPad dizains.

    Lenovo
    18.02.2020 13:12

    Feini, ka lenovo saprot, kas ir ekrāns un liek matēto pārklājumu. Glancētie ekrāni labi izskatās veikalā, bet lietošanā der tikai speciāli apēnotā darbavietā – bet laptopa jēga ir tāda, ka iebūvēto ekrānu izmanto tur, kur sanāk un tad ir svarīgi, lai atspīdumi netraucē. Mājās vai birojā, protams, piesprauž ārējos un neķer kreņķi par iebūvēto paprāvas planšetes izmēra ekrāneli.

    Izskats, pleķi – kamon, lenovo laptops ir darbarīks, neviens to nevērtē kā greznumlietu (tam ir domāti citu ražotāju izstrādājumi bez portiem). Dara kas jādara un nelūst, neprasa sevi lādēt īpaši sertificētā veidā – paldies, jūs atbilstat prasībām. Modes blogeri ir atnākuši pie nepareizā stenda)

    Madara Saule
    18.02.2020 15:14

    “Ja aizmirsīsim mājās datoru, liela iespējamība, ka todien darbus veikt vairs nevarēsim.”
    Diezgan lōģisks secinājums.

    Oskars
    18.02.2020 18:19

    Viens no retajiem un klasiskajiem dizainiem, kas tiek ieturets joprojam un patiik neuzkritoshais. Kvalitate Thinkpad serijai ir limeni un tu ari atbilstoshi maksaa. Protams es labprat gribetu tikt pie Thinkpad X1 Carbon Extreme, bet nu maksa apmeram tikpat cik P serijas dators. Lietoju pats T480s un to kas man nepiecieshams pilda ljoti labi. Es personigi priekshroku dodu matetajam ekranam,l. Jaa ari MacBook Pro jebkuram modelim, kas man bija lietoshana limeju mateto plevi, lai simuletu to efektu. Par servisu Latvija jautaju, gribu nomainit logic board/motherboard pret tadu pashu, vai nedaudz jaunaku ar MX150 video karti. Protams izmaksas diezgan, bet velme shada ir. Varbut kads izprot ka lenovo lapa meklet parts, jo tur cik meginaju atrast tadu mates plati, bija godigi sakot kjiselis.

    Oskars
    18.02.2020 20:46

    Nee, neesu noverojis shaadu paradibu savam datoram. Izklausas peec windows kljuudas, jo citadi nedomaju, ka ekrans pats shadi parslegsies. Varbut ar power manedzheri problemas. Paskaties, kas notiek Vantage iestatijumos. Protams testam paraleli uzliec windows 10 pa jaunam, izmanto windows standarta driverus caur atjauninajumiem.

    digitalk
    18.02.2020 19:16
    Reply to  Oskars

    ja serviss nepalīdzēs (kas mazticami), tad vari pajautāt Kursora forumā, domājams, ka atradīšu tev vajadzīgo…

    Reklāma