Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa uzsākusi izmeklēt Google klientu datu vākšanu un tālāku izmantošanu

    Jaunākie raksti

    Reuters ziņo, ka Eiropas Komisija uzsākusi izmeklēšanu pret Google par uzņēmuma datu vākšanas paradumiem. Google pasaulē vēl arvien ir vispopulārākais meklēšanas dzinis, bet Google bieži ignorē personas datu privātumu un neziņo par datu vākšanu, kaut arī Google jau vairākkārt saņēmusi aizrādījumus un pat pamatīgus naudas sodus no Eiropas.

    Pēdējos pāris gados Google nācies Eiropai maksāt vairāk nekā 8 miljardus eiro soda naudās.

    Reklāma

    Šobrīd pret Google tiek veikta izmeklēšana tieši par datu vākšanu, datu vākšanas iemesliem un kur visi dati tiek tālāk izmantoti. Eiropas Komisija izsūtījusi jautājumus Google par datu vākšanu, pēc atbilžu saņemšanas tiks lemts par tālākām darbībām izmeklēšanā.

    Eiropa pētīs, ko tieši Google pasāk ar datiem, kas tiek iegūti no meklēšanas dziņa, no tiešsaistes reklāmām, no mērķētiem reklāmu servisiem, kā arī no satura, ko Google iegūst pēc lietotāja pieteikšanās Google servisos ar lietotājvārdu un paroli.

    Google vienmēr norādījusi, ka lietotāju dati ir anonīmi, tie tiek izmantoti, lai uzlabotu Google servisu darbību, kā arī lietotājiem pastāv iespējas pielāgot vākto datu apmērus, lejupielādēt visu lietotāja informāciju un to dzēst.

    Avotsreuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma