Web Analytics
More
    Reklāma

    Polar Vantage M sporta pulksteņa apskats

    Jaunākie raksti

    Tā kā paspēju pēc aptuveni trīs gadu visai aktīvas lietošanas atvadīties no sava Polar M400 sporta pulksteņa, atļāvos izmantot dienesta stāvokli, paņemot izmēģināšanai jauno Polar Vantage M. Visticamāk, šis 280 eiro pulkstenis aizstās manu M400 modeli, toties turpināšu izmantot jau esošos Polar H7 pulsa jostiņu.

    Polar Vantage M būtu dēvējams par visai nopietnu sporta pulksteni, kas paredzēts arī triatlonam un līdzvērtīgām, ļoti smagām sporta disciplīnām. Faktiski Polar Vantage M ir pavisam citas kategorijas sporta pulkstenis, kad to salīdzina ar Polar M400 (arī M430, M200) – M400 un tā līdzinieki ar vienu uzlādi sporta režīmā izturēja aptuveni četras stundas, bet Polar Vantage M sola sporta režīmā ar ieslēgtu GPS darboties 30 stundas.

    Reklāma

    Ja būs pieprasījums, mēģināsim apskatīt arī būtiski dārgāko Polar Vantage V sporta pulksteni, bet tas mani mazāk interesē tieši cenas dēļ. Arī ieguvumi no Polar Vantage V nav pārlieku vilinoši – jā, pulkstenis ir kvalitatīvāks, bet klāt nāk tikai divas papildu iespējas (ielādējamas kartes un barometrs), kā arī pāris programmatūras nianses, kas noderēs ļoti nopietniem sportistiem.

    Polar Vantage M manā skatījumā ir ideāli sabalansēts sporta pulkstenis – tas nepiedāvā visādas dumības (piemēram, mūzikas atskaņošanu), bet par saprātīgu cenu pircējs iegūst visai kvalitatīvu uzbūvi, precīzus sensorus un ideālu Polar lietotni un tīmekļa saskarni.

    Izskats un uzbūve

    Polar Vantage M droši vien būtu dēvējams par glītu sporta pulksteni, vismaz savā cenu kategorijā Vantage M ir glītākais. Vantage M ekrānu ieskauj metāla apmale, ekrāna aizsargstikls gan ir veidots no plastmasas. Droši vien ieteiktu Vantage M iegādāties kopā ar kādu aizsargplēvi, lai pēcāk nenāktos lūkoties saskrambātā ekrānā. Izmēģināšanas laikā Vantage M gan netika ne pie vienas skrambas, kas ir vērā ņemams rādītājs.

    Vantage M paļaujas tikai uz piecu fizisku pogu darbību, skārienekrāns pieejams tikai Vantage V pulksteņa modelī. Man gan radies visai konservatīvs iespaids par skārienekrāniem sporta aksesuāros – tiem tur nav vietas. Neesmu pilnīgi pārliecināt, ka piecas pogas ir ideāls risinājums, pietiktu, visticamāk, ar trim pogām. Pašam vienkāršākajam Polar M200 ir vien divas pogas.

    Vantage M izmēros ir visai liels ar saviem 46 mm, bet pieļauju, ka izmērs izvēlēts, ņemot vērā nepieciešamību pēc lielāka akumulatora un vietas, kur izvietot optisko sirdsdarbības sensoru. Iespējams, Vantage M ir nedaudz par vieglu, 45 grami to padara pēc sajūtām nedaudz lētu.

    Pulksteņa ekrāns ir pieņemams, bet no ideāla tas ir visai tālu. Laikam jau jāsaka, kā ir – Vantage M ekrāns ir blāvs gandrīz visos apstākļos. Jāņem vērā, ka ekrāna pamata uzdevums ir netērēt enerģiju, bet reklāmās Vantage M izskatās daudz iespaidīgāk nekā dzīvē. Ekrāns ir blāvs dienas gaismā, tas ir blāvs mākslīgā apgaismojumā un pavisam čābīgs, kad aktivizējas ekrāna izgaismojums. Starp citu, Vantage M ekrāna izgaismojums iedegas pats, kad ar rokas kustību pagriez pulksteni pret sevi. Atļaušos arī norādīt, ka aptuveni trīs reizes dārgāki Garmin pulksteņi uzrāda līdzvērtīgus ekrānus. Ar Samsung AMOLED viedajiem pulksteņiem nekonkurē ne Vantage M, ne Garmin, ne citi sporta pulksteņu ražotāji.

    Vantage M pulksteņi pieejami melnā, baltā vai sarkanā krāsā. Pulkstenim varēsi ātri nomainīt siksniņu, bet izmantot varēsi, visticamāk, tikai Vantage M paredzētās siksniņas.

    Optiskais sirdsdarbības sensors nekādus pārsteigumus nerāda – ja vienmērīgi skriesi vai brauksi ar velosipēdu, sirdsdarbības sensors būs ļoti precīzs. Sliktāk tam veicas dažādos intensīvos treniņos, kur vairāk tiek kustinātas rokas, bet te talkā var nākt Bluetooth LE krūšu jostiņas pievienošana.

    Saskarne

    Sākšu ar to, ka Polar vēl nav pabeidzis Vantage M programmatūras izstrādi, ik pa laikam tiek piedāvāti atjauninājumi. Arī martā tiek solīts gana liels atjauninājums, kas atnesīs vairākas papildu iespējas. Jaunās iespējas it kā padarīšot Vantage M viedāku (tuvāku viedpulksteņiem), bet pagaidām par atjauninājumu nekas daudz plašāk netiek stāstīts.

    Šobrīd Vantage M pulkstenī pieejamā informācija nodrošina pieklājīgu sporta informāciju, informāciju par miegu, dienas aktivitātēm u.tml. Man ļoti patīk, ka Vantage M vari apskatīt vēsturiskās sporta nodarbības. Pastāv iespēja ātri veikt pulsa mērījumu, pulkstenī ir modinātājs, hronometrs un iespēja pārslēgt ciparnīcu no analogiem radītājiem uz digitāliem cipariem. Tas arī viss. Ekstras gaidāmas tikai ar atjauninājumu.

    Sporta režīmā vēl tiek piedāvāta atgriešanās iespēja sākuma punktā (tikai nodarbībām āra apstākļos, kad tiek izmantots GPS). Te gan jāpaļaujas uz virziena bultiņu, īstenas kartes ar navigāciju pieejamas tikai Vantage V modelī.

    Sportošanas laikā (iestatījumi gan būtu jāpielāgo pirms skriešanas apavu uzvilkšanas) pieejami vairāki pielāgojami ekrāni, tajos var attēlot ātrumu, attālumu, tempu, sirdsdarbību, soļu skaitu, laiku, pulksteni, dažādus vidējos rādītājus. Vienā pulksteņa ekrāna skatā var izvietot vienu līdz četrus rādījumu nolasījumus. Polar jau sen izmanto šādus ekrānu pielāgojumus, kas, manuprāt, ir lielākais šī ražotāja sporta pulksteņu pluss. Iestatījumus vari pielāgot viedtālruņa lietotnē vai Polar Flow mājaslapā. Pēc tam atliek vien sinhronizēt pulksteni.

    Vantage M pulkstenis pats ik pa laikam sinhronizē savāktos datus ar Polar Flow lietotni viedtālruni. Tas attiecas gan uz ikdienas aktivitāšu un miega sekošanu, gan sporta nodarbībām. Vienmēr arī pastāv iespēja pašam izsaukt datu sinhronizēšanu.

    Pirms Vantage sērijas sporta pulksteņu iznākšanas Polar Flow lietotne bija ļoti vienkārša, jo vecāki Polar pulksteņi un velodatori nesekoja līdzi miegam un ikdienas aktivitātēm. Faktiski jau nedaudz sekoja līdzi, bet tas netika uzsvērts Polar Flow lietotnē. Polar Flow lietotne pēc Vantage M un Vantage V iznākšanas kļuvusi līdzīgāka konkurentiem, bet vēl arvien sportošana un sporta datu analīze ir pirmajā vietā.

    Manās acīs milzīgs pluss ir Polar Flow lietotnes un paša pulksteņa stabilā darbība – nekas nav pārspīlēts, nav nekādu milzīgu pielāgojumu iespēju un spraudņu. Daudzi teiks, ka tas pats Garmin jau gadiem piedāvā ne tikai papildu lietotnes, bet pat ciparnīcas izskata nomaiņu. Toties Garmin ir milzu problēmas ar pašu un trešo pušu lietotņu stabilitāti. Garmin tiešām izmantojamās lietotnes ir varbūt pāris, pulksteņu ciparnīcu ideju nokauj blāvie pulksteņu ekrāni. Te ieguvumus neredzu, paspēlēties ir forši, bet ikdienā tāpat neizmantosi pulkstenī salādētās lietotnes.

    Tikai labus vārdus varu veltīt Polar Flow tīmekļa saskarnei. Tajā arī varēsi pārskatīt sporta aktivitātes, pielāgot sportošanas laikā parādīto informāciju, plānot nākotnes sporta nodarbības un pat iegūt treniņu programmu, kas palīdzēs sagatavoties maratonam, pusmaratonam, 10 km vai 5 km distancei. Polar Flow ņem vērā tavu esošo sagatavotību, palūdz ievadīt plānoto maratona datumu, un tikai tad sastāda vingrojumu programmu. Programma sastāv ne tikai no skriešanas, bet arī no dažādiem spēka un stiepšanās vingrinājumiem. Polar Flow piedāvā treniņu programmu pievienot tavam Google kalendāram (ar visiem atgādinājumiem) un pat parādīt veicamos vingrinājumus ar īsu YouTube video klipiņu palīdzību.

    Sliņķiem un iesācējiem – vienkārši perfekti

    Nopietnāki sporta entuziasti novērtēs triatlona un citu multisportu jau gatavās sekošanas programmas pulkstenī. Vantage M nebaidās no ūdens, to var ņemt līdzi baseinā. Peldēšanu ar Vantage M neizdevās pamēģināt, bet tīmeklī lasāmas atsauksmes, ka pulkstenis ir precīzs arī peldēšanas laikā.

    Kopumā – sporta sekošana ir tieši tik precīza, cik no Polar gaidīju. Patīkami, ka Vantage M ļauj pievienot Bluetooth LE aksesuāru, piemēram, pulsa jostiņas.

    Akumulators

    Akumulatora darbības laiks tiek solīts aptuveni 14 dienu garumā ar aktīvu ikdienas aktivitāšu sekošanu vai 30 stundas sporta režīmā. Darbības laiks ikdienā, protams, atkarīgs no dažādiem iestatījumiem – paziņojumiem no viedtālruņa, sirdsdarbības mērīšanas u.tml. Jebkurā gadījumā Vantage M ir ilgdzīvotājs ar vienu uzlādi.

    Jāņem vērā, ka Vantage M šobrīd nav saņēmis visas Polar plānotās viedās iespējas. No viedtālruņa vari saņemt paziņojumus, ka atnācis e-pasts, bet neredzēsi ne sūtītāju, ne virsrakstu. Vantage M tikai atļaus nodzēst paziņojumu un viss.

    Nobeigumā

    Polar Vantage M cenas ziņā ir kaut kur pa vidu starp Garmin VivoActive 3 un Garmin 645. Līdzīgā cenā atrodams arī Suunto Spartan Trainer Wrist HR, bet par Suunto veikumu pēdējos pāris gados man nav gandrīz nekādas informācijas. Spartan Trainer Wrist HR nav pārāk jauns modelis, tīmeklī par to atrodamas drīzāk sliktas atsauksmes – Suunto ne pārāk labi veicoties ar pavadošo lietotni.

    Pieļauju, ka Vantage M ar savu atturību pret mūzikas atskaņošanu, izskata personalizēšanu un viedajām funkcijām zaudēs visai plašu potenciālo pircēju pulku. Atzīšos, ka manās acīs tieši visādu ārišķību un nestabilu spraudņu neesamība ir trekns pluss. Ikdienas valkāšanai man tomēr gribētos redzēt Vantage M iespēju klāstā uzstādīt kādu smukāku digitālo ciparnīcu.

    Ne tik ideāli manās acīs Vantage M veicas ar uzbūves kvalitāti – pirmās izjūtas, paņemot rokās pulksteni, ir knapi viduvējas. Vantage M ir pārāk viegls, tas šķiet nedaudz par trauslu ikdienas valkāšanai, siksniņa ir plāna. Ekrāna aizsargstikla laukums ir gana liels, bet pats stikls nav stikls, vien izturīgāka plastmasa. Prasās pēc kādas plēvītes uz ekrāna… Kopumā nav slikti, bet biju no 280 eiro pulksteņa gaidījis ko nedaudz vairāk. Visi fiziskie dotumi pataupīti divas reizes dārgākajam Vantage V modelim.

    Vantage M manās acīs izceļas ar darbības precizitāti, ērtu lietotni un pārdomātu tīmekļa saskarnes darbību. Vantage M ne reizi neradīja šaubas par programmatūras stabilitāti, akumulatoru, optiskā sirdsdarbības sensora vai GPS darbību, ko arī sagaidu no sporta pulksteņa.

    Pāris cietas nianses par Vantage M vari atrast pulsometrs.lv mājaslapā. Paldies pulsometrs.lv par izmēģināšanai aizdoto Vantage M!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elvis Meisters
    11.03.2019 21:02

    Lasīju un prātoju, ka būtu lielisks palīgs pārgājienos, bet tad tiku līdz cenai. Sapratu, ka iztikšu :D

    Astro
    12.03.2019 00:17

    Kāda no tā jēga?

    Nelabojams
    12.03.2019 07:22
    Reply to  Astro

    Dīvānā tusnētājiem, protams, nekāda. Bet, kas attiecas uz mani, beidzot redzu sporta pulksteni par tādu price/performance, ka tiešām gribētu to iegādāties. Ja ņem vērā, ka esmu jau mazliet gados, rūpīga sekošana līdzi treniņu slodzei un paša formai sāk kļūt pietiekami aktuāla.

    KKTK
    16.03.2019 18:34
    Reply to  Nelabojams

    Kā tieši cilvēkam gados jāseko līdzi slodzei? Tu ceri, ka vēl jo projām vari pārraut pūlsu pāri 220? :D

    Aigi
    12.03.2019 09:20

    Cenai atbilstošs sporta pulkstenis.
    Teorētiski Garmin kotējas augstāk, bet Polar arī nav ne vainas, par savu cenu loti labs pirkums.
    Tiem, kuri sēž dīvānā ar pulti rokā, to, protams, nesaprast, bet aktīviem cilvēkiem ļoti labs palīgs sekot līdzi saviem bioritmiem un slodzēm.
    Es gan esmu pagaidām Garmin piekritējs, Fenix 3 neatņemams aksesuārs ikdienā un palīgs sportojot.

    Oskars
    12.03.2019 10:45
    Reply to  Aigi

    Tas, ka Garmin kotējas augstāk ir diezgan subjektīvi. Jā, viņiem ir lielāks resurss un mārketings, taču ļoti daudzi Garmin produktus uztver kā gadžetus/rotaļlietas. Pēc treniņa tie dod ļoti daudzus datus, taču ļoti maz ir paskaidrots ko ar tiem reāli iesākt un kā tos analizēt. Polar ir sapratuši, ka nevar pārspēt Garminu smartwatch “fīču” ziņā, tā vietā koncentrējoties uz datu precizitāti un piemērotību tieši sportistiem un patiešām svarīgiem datiem, kas var palīdzēt uzlabot sportisko sniegumu. Šī iemesla dēļ pats izvēlos Polar, lai gan izskata ziņā Garmin šķiet smukāki.

    Artis 🍏
    12.03.2019 10:45
    Reply to  Aigi

    Man atkal ir visai dalīti iespaidi par Garmin. Paši pulksteņi ir kvalitatīvi, bet programmatūra bieži nekam neder. Ik pa laikam izlec ārā kāds errors, mūždien problēmas ar atjauninājumiem un pievienojamām lietotnēm, nav izlabotas ?? zīmes latvisko rakstzīmju vietās. Telefona lietotne pārāk komplicēta, miljons sadaļas, kas ikdienā nedod neko.

    Aigi
    12.03.2019 15:29
    Reply to  Aigi

    tieši tāpēc teicu teorētiski. Man Fenix patīk, jo tas ir masīvs un metāla. Kārtīgs veču pulkstenis pie tam piedāvā atklāta ūdens funkciju, kas daudziem nav.

    Gastons Gašpuitis
    12.03.2019 12:04

    “tas nepiedāvā visādas dumības (piemēram, mūzikas atskaņošanu)”
    Kāreiz, vasarai tuvojoties, pētu tirgus piedāvājumu pulkstenim, kurš piedāvā autonomu mūzikas atskaņošanu, jo vasarā patīk vizināties ar velosipēdu un klausīties mūziku, kā arī lietot endomondo vai ko tamlīdzīgu. Pati būtība ir tajā, ka braucu ar ielu triāla velo, nereti sanāk arī kaut kur uzlekt utt. un ir n-reizes gadijies ka telefons vnk, izslīd no kabatas.(bieži vien aizmāršības dēļ, ja jakai nav aizrauts rāvējslēdzējs ja tāda ir)

    Kursors.lv
    12.03.2019 12:06

    Ja meklē mūziku, tad man personīgi patīk Garmin vivoactive 3 Music modelis: https://garmin.lv/lv/produkti/sportam/vivoseries/010-01985-03/

    Es pats lietoju vivoactive 3 no laikiem, kad mūzikas modelis vēl nebija izlaists un kā nesportisks cilvēks esmu ar to apmierināts :D

    Gastons Gašpuitis
    12.03.2019 16:40

    Paldies par ieteikumu, kāreiz nesen biju garmin veikalā un redzēju reklāmu par mūzikas atskaņošanas iespējām pulkstenī! No tā brīža šī doma man neliek mieru.

    Kursors.lv
    12.03.2019 16:45

    Ja nopirksi to pulksteni, lūdzu, padalies ar saviem iespaidiem :) Plus, kādas ausis izmantosi?

    Gastons Gašpuitis
    14.03.2019 18:47

    Par ausīm neesmu vēl domājis, bet noteikti kādas, kuras savstarpēji savienotas ar vadu vai ir tāda iespēja to izdarīt ar aksesuāra palīdzību.

    Gastons Gašpuitis
    30.04.2019 12:43

    Austiņu izvēle kritusi uz Shure SE215 wireless, BT signāls ar telefonu labs, līdz pat 10 metru vai caur mājas sienu. Maināms BT vads, katra atsevišķā austiņa, var piepirkt parasto 3.5mm vadu un lietot kā parastas austiņas. Skaņa negaidīti laba. Noise isolating līmenī, drīz braukšu ar vilcienu 19h, kārtīgi notestēšu. Līdz 7h tur baterija, bet atkarīgs no klausīšanās skaļuma.
    Vēl joprojām meklēju nedārgu, muzikālu smartwatch.

    Artis 🍏
    12.03.2019 12:22

    Es kā ikdienas velo minējs uz darbu varu tikai apbrīnot tos, kuri ar velo braucot uzdrošinās izmantot austiņas un mūziku… Nekas labs galā nav gaidāms.

    Gastons Gašpuitis
    14.03.2019 18:50
    Reply to  Artis 🍏

    Esmu prātīgs ietvju braucējs, kura vidējais braukšanas ātrums nepārsniedz 10 km/h, triāla velosipēdam zobratu zobu attiecība 18/16, ātri nepabrauksi, bet ratā uzraut var stāvot uz vietas!

    Artis 🍏
    12.03.2019 12:25

    Atbildot uz jautājumu pēc būtības – neesmu vēl redzējis ērti apkalpojamu mūziku pulkstenī. Ielāde ir lēna, dažiem ražotājiem vismaz kādreiz bija jātaisa playliste, Bluetooth savienojums bija ne pārāk uzticams.

    Izklausās labi tikai reklāmā šī iespēja.

    Emulators
    03.03.2020 11:19

    Braukt un austiņās klausìties mùziku? Tie ir potenciālie pašnāvnieki, kas apdraud sevi un citus.
    Strādāju glābšanas dienestā. Statistika ir skarba. Visvairāk letāli cietušo jauno cilvēku, tā arī tiek savākti uz ceļa- ar austiņām un kapucēm galvā. Sevis neapzināšanās sekas ir bēdīgas…

    as
    18.03.2019 14:51

    Samsunga jaunajā pulkstenī ir viss, kas minēts augstāk, pulsi, miegi, soļi, triatloni, tsk 3 pušu app-i, mūzika, zvanīšana/atbildēšana caur pulksteņa skaļruni (:D), sms/notifikācijas uc lietas ko var un nevajag izmantot par to pašu cenu 280EUR, kā šis Polar. Vienīgais samsunga mīnuss ir baterija tur 2 dienas, bet tas ir ieskaitot sportošanu, ne tikai zvilnēšanu dīvānā. Par interfeisu gaumes dalās, bet pavirši uzmetot acis prinscreeniem, plus mīnuss tas pats, tāpēc neredzu jēgu, kāpēc nepirkt samsungu, ja augstā cena gandrīz 300 EUR apmierina par diezgan jancīgu ierīci

    Reklāma