Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izvairās no 1.1 miljarda eiro nodokļu parāda Francijai

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka Google ir veikli paslēpusies no nodokļu maksāšanas 1.115 miljardu eiro apmērā, jo interneta giganta Īrijā izvietotā meitas uzņēmums nav apliekama ar nodokļiem Francijā. Google ir spējusi izvairīties no iespējamā nodokļu parāda, kas krājies no 2005. līdz 2010. gadam.

    Google vēl 2015. gadā samaksāja Francijai uzņēmuma ienākuma nodokli tikai 6.7 miljonu eiro apmērā, kas ir niecīgs apjoms Google izmēra uzņēmumam. Google meitas uzņēmums Eiropā ir reģistrēta zemo nodokļu zonā Īrijā. Šādu taktiku ir izmantojuši arī daudzi citi lielie ASV un pārējās pasaules uzņēmumi.

    Reklāma

    Īrijas valdība 2014. gadā nolēma mainīt nodokļu sistēmu, kas tehnoloģiju un interneta milžiem liks meklēt citas nodokļu paradīzes. No 2020. gada Īrijā tiks izskausta iespēja optimizēt milzīgo uzņēmumu nodokļus.

    Google jau paziņojusi, ka nekādi negrasās ietekmēt Īrijas lēnumu un pakļausies visām nodokļu administrācijas prasībām. Bet, visticamāk, lielie uzņēmumi jau ir sākuši meklēt nākamo nodokļu paradīzi, jo arī viens procents no nesamaksātajiem nodokļiem šo gigantu maciņos ienes miljardus.

    Īrijai šīs izmaiņas nozīmē milzīgus iedzīvotāju ienākuma nodokļa zaudējumus. Uzņēmumu ienākumu nodokļus tā vienmēr ir ignorējusi, bet diez vai Īrija ir gatava pavisam atteikties no lielo korporāciju naudas. Visticamāk, līdz 2020. gadam Īrija sakārtos savu nodokļu sistēmu tā, lai tai būtu zemākais uzņēmuma ienākuma nodoklis Eiropā.

     

     

    Pagājušajā mēnesī Eiropas Komisija uzņēmumam Google uzlika 2.42 miljardu eiro soda naudu par ES pretmonopola noteikumu pārkāpšanu. Google ir ļaunprātīgi izmantojis savu meklētājprogrammas dominējošo stāvokli tirgū, priekšplānā nelikumīgi izvirzot citu Google produktu – tā salīdzinošās iepirkšanās pakalpojumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    17.07.2017 09:47

    Vispār žēl, ka mūsu tautas priekšstāvji nedomā, kā pārvilināt milžus uz mūsu mazo valstiņu pēc BREXIT. ES direktīvas paredz, ka serveriem ir jāatrodas ES teritorijā, tāpēc visu to kas atrodas Anglijā būs jāpārceļ uz ES. Un kāpēc lai nemotivētu pārcelt visu uz LV, tai vietā lai tā būtu,piemēram, Īrija.

    digitalk
    17.07.2017 11:41
    Reply to  Skābene

    kuriem serveriem? kā nosaka, kuri starptautiski pieejami pakalpojumi ir jātur ES? un direktīvām vai tad ir likuma spēks?

    Skābene
    17.07.2017 12:51
    Reply to  digitalk

    Daudzas aģentūras šobrīd atrodas Londonā, un to darba nodrošināšanai plaši tiek izmantoti mākoņpakalpojumi. Kas attiecas uz Direktīvām, tad ja nacionālajā likumdošanā netiek iestrādātas direktīvu prasības, tad direktīvas kļūst tieši piemērojamas kā regulas.

    Lapsinieks
    17.07.2017 18:47
    Reply to  Skābene

    Īrija, Anglija, brexit… mākoņi, direktīvas, regulas… valdība, kas neko nedara… tā iet, ka kaut ko sagrābsta pa ausu galam. Tad jau labāk raksti par auto – vismaz smieklīgi. Te tāda traģikomija savādāk sanāk. No atslēgvārdiem viegli putru savārīt. Delfu skola?

    Reklāma