Web Analytics
More
    Reklāma

    HP EliteBook 840 G4 apskats

    Esmu milzīgs EliteBook 840 pirmās paaudzes piekritējs, arī ceturtā paaudze ir uzdevumu augstumos.

    Jaunākie raksti

    Nevaru apgalvot, ka ikdienā ar aizrautību sekotu līdzi procesoru un videokaršu attīstības tendencēm. Ar šo nodarbojos aptuveni vienu reizi piecos gados, kad pienāk laiks nomainīt drīzāk morāli novecojušo datortehniku pret jaunu. Šobrīd manos apskāvienos ik dienu ir HP EliteBook 840 G1 klēpjdators, tāpēc ar sev negaidīti lielu entuziasmu vēru vaļā HP EliteBook 840 G4 testa datora kasti.

    Uzreiz atzīšos, ka vienu no HP gan nebiju gaidījis – tik ļoti dārgā biznesa klases klēpjdatorā redzēt TN matricu ir neiedomājami. Cik pēc tam izlasīju, arī HP EliteBook 840 G3 modeļos ražotājs grēkojis ar TN matricas izmantošanu, kas man ir pilnīgi neizprotams solis. EliteBook 840 G4 pieejams arī ar IPS tehnoloģijas ekrānu versijām un pat ekrāna tehnoloģiju, kas ļauj samazināt skatu leņķus, lai blakus esošie neredz ekrāna saturu. Tomēr uz apskatu saņemtā ierīce ir ar jau iepriekš pieminēto bēdīgo TN matricu.

    Reklāma

    Neliela acs iemešana tīmekļa plašumos atklāj, kas ceturtās paaudzes G4 klēpjdatori no trešās paaudzes G3 atšķiras tikai un vienīgi ar Kaby Lake procesoru izmantošanu – nekas cits šajos biznesa klases klēpjdatoros nav pamainīts.

    Tehniskā specifikācija

    • Procesors: Intel Core i7-7500U, 2.70 – 3.50 GHz
    • Ekrāns: 14 collu, 16:9, 1920 x 1080, ap 157 PPI, TN matrica, matēts
    • RAM: DDR4-2133 8.0 GB (līdz 32 GB)
    • SSD: 256 GB (līdz 512 GB)
    • Videokarte: Intel HD Graphics 620
    • Operētājsistēma: Microsoft Windows 10 Pro, 64-bitu
    • Pieslēgvietas: SD kartes lasītājs, 3x USB 3.1, 1x USB Type-C, DisplayPort 1.2, VGA, 3.5 mm austiņu
    • Wi-Fi: Intel 802.11ac, Bluetooth 4.2
    • Tīmekļa kamera: HP TrueVision 720p
    • Akumulators: HP Long Life 3-cell, 51 Wh Li-ion
    • Izmēri: 3.8 x 23.7 x 1.89 cm
    • Svars: 1.48 kg + 283 g lādētājs
    • Papildus: dokstacijas pieslēgvieta
    • Cena: no 1799 eiro, dokstacijas cenas 180 eiro

    Izskats un uzbūve

    EliteBook 840 G4 iekšējā uzbūvē izmantots alumīnijs, magnija sakausējums, bet vairumu no redzamajām un aptaustāmajām virsmām sedz plastmasa, kas nav gluži dēvējams par lielisku risinājumu. Arī klēpjdatora iekšpusē atrodas plastmasas plaukstas balsts, kas ir patīkami vēss, bet tas visdrīzāk nodils tikpat ātri kā konkurentu modeļi ar plastmasas plaukstas balstiem. Te gan atzīmēšu, ka HP varēja nedaudz vairāk pacensties ar izmantoto materiālu klāstu, jo EliteBook 840 G4 “uz tausti” šķiet būvēts no plastmasas. Tas ir stings, bet vienlaikus arī šķiet nedaudz smagāks, nekā vizuāli varētu datoru novērtēt.

    Lai vizuāli padarītu EliteBook 840 G4 plānāku, datora priekšējā daļa ir nedaudz plānāka, bez aizmugure ir bieza, tajā izvietotas visas tuklās komponentes.

    Izskatās, ka nedaudz ir ekonomēts uz ekrāna eņģēm, tās nav kritiski sliktas, tomēr ir redzētas daudz augstvērīgākas, kas liek vēlreiz paskatīties HP cenu lapā pie ailītes “EliteBook 840 G4”. Ekrāns ir atverams par aptuveni 145 grādiem. Nevaru spriest kā ir sadzīvot ilgtermiņā ar EliteBook 840 G4, bet pirmās paaudzes datora eņģes kalpo godam.

    Esmu liels 14” ekrānu klēpjdatoru fans. 13” man šķiet par maz, savukārt 15.6” jau ir milzīgs galddatora aizvietotājs. Šajā ziņā HP ir labi pastrādājis.

    Ekrāns

    Teorētiski HP piedāvā vairākus ekrānu variantus EliteBook 840 G4 modelim. Krāšņākie būs divi IPS tehnoloģijas matēti ekrāni ar 1920 x 1080 vai 2560 x 1440 izšķirtspēju, kas gan visai būtiski sadārdzinās EliteBook 840 G4. Tad ir pieejams testam saņemtais EliteBook 840 G4 ar 1080p izšķirtspējas TN tehnoloģijas ekrānu, bet ir arī pavisam piezemēta 720p izšķirtspējas TN matricas versija.

    Galīgi un nemaz neesmu izlepis, tomēr viena lieta man ir skaidra – biznesa klases klēpjdators ar TN matricu neder nekam. Man būtu kauns tādu ekrānu rādīt sadarbības partneriem, jo šobrīd līdzīgās cenās jau sāk parādīties klēpjdatori ar OLED tehnoloģijas ekrāniem.

    Nevienam nebūs noslēpums, ka TN matrica nozīmē blāvu attēlu, šoreiz tam ir arī pamatīgi uzkrītoša zilā nokrāsa. Skatu leņķi TN matricai ir pieņemami, tomēr tā vēl arvien ir TN matrica. Tātad, visi apkārt sēdošie MacBook un citu dārgā gala Windows datoru lietotāji ar mums raudzīsies ar nožēlu.

    Nespēju iedomāties nevienu dzīvu dvēseli, kas būtu gatava izdot 1800 eiro par TN matricu. Noteikti jāizvēlas EliteBook 840 G4 modeļa versija ar IPS matricu.

    Savienojumi

    Nedaudz par savienojumu klāstu, jo moderni ir klēpjdatoriem uzstādīt pārīti ar jaunajiem USB Type-C spraudņiem un sākt par 30 līdz 50 eiro pārdot adapterus. EliteBook 840 G4 klāstā ir USB Type-C spraudnis, bet to papildina arī parastās formas USB 3.1 pieslēgvietas. Viena no USB pieslēgvietām ir vienmēr aktīva, ja vēlies lādēt kādu ierīci. Pieejamas divu veidu video izejas – DisplayPort 1.2 un VGA.

    Lielais EliteBook 840 G4 pluss ir iespēja datoru uzsēdināt uz dokstacijas, kas piedāvās vēl veselu lērumu ar USB, VGA, 2x HDMI, LAN un austiņu izeju un mikrofona ieeju. Manuprāt, EliteBook 840 G4 dokstacija ir ļoti prātīgs pirkums, ja ar datoru darbojies mājās vai birojā.

    SD kartes pieslēgvieta ir pamatīgi paslēpta, to nosedz plastmasas vāciņš. Varu saderēt, ka SD kartes vāciņu lietotājs pazaudēs jau pirmo divu mēnešu laikā.

    HP uzsver, ka EliteBook 840 G4 izgājis MIL-STD 810G standartam atbilstošus datora izturības testus un vairākas paša ražotāja pārbaudes. Kopumā pret triecieniem un dažādām citām ikdienas likstām EliteBook 840 G4 pārbaudīts 120 stundas.

    Šeit pieminēšu arī lādētāju, kas ir ierasti liels klucis. Nekādi nespēju saprast, kāpēc HP un citi ražotāji neatkratās no tiem ķieģeļiem vadam pa vidu – smagi, neērti, neglīti. Pat Asus ir spējis vairumam klēpjdatoru piedāvāt normāla izmēra sienas adapteri, kur “resnums” paliek pie sienas, gluži kā to pirms gadu desmita ieviesa Apple. Arī dokstacijai ir savs lādētājs – tikpat neganti liels un makten atbaidošs.

    Tastatūra

    Izmēģināšanai saņemtais EliteBook 840 G4 ieguvis brīnišķīgu, izgaismotu tastatūru. Ražotājs ir kautrīgi norādījis, ka tastatūra ir mitruma droša pret apliešanu. Tastatūras vidū ir slavenā (šķiet, ka no konkurentiem kopētā) kursorsvira PointStick. Dell un Lenovo “džoistiki” ir ērtāki un labāk pārdomāti.Manuprāt, EliteBook 840 G4 ir tieši tik ērta tastatūra, cik nu vien klēpjdatorā to var ievietot. Arī Kristaps, kas visu laiku kaut ko klabina, atzinīgi izteicās par šī datora tastatūru.

    Vismaz man patīk, ka skārienpaliktnis ir aprīkots ar divām pogu grupām virs tā un zem. Ļoti ērti, kad piešaujies pie abu pogu grupu izmantošanas ikdienā. Diemžēl divu pogu pāru izmantošana nozīmē visai mazu skārienpaliktņa laukumu.

    Ātrdarbība

    EliteBook 840 G4 modeļi ir pieejami ar Intel Core i3-7100U līdz pat Core i7-7600U Kaby Lake procesoriem. Teorētiski pieejami gan 2.5 collu HDD, gan arī SSD (SATA-III & PCIe).

    Konkrētais EliteBook 840 G4 saņēmis Intel Core i7-7500U (2 cores, 4 threads) kopā ar 8 GB RAM, kas varētu būt uzskatāms par visai pieņemamu un sabalansētu komplektu. EliteBook 840 G4 ir Intel HD Graphics 620 videoapstrādes procesors, nekādas jaudīgās videokartes šim modelim netiek piedāvātas. Intel HD Graphics 620 izmantošana nozīmē tikai to, ka spēles var spēlēt tikai ar Low iestatījumiem un ne pilnā 1080p izšķirtspējā.

    Sintētiskās veiktspējas testi parāda sekojošo:

    • Octane 2.0: 10 504
    • Cinebench R15: 120 (CPU Single 64Bit), 327 (CPU Multi 64Bit)
    • PCMark 8: 4357 (Work acc.), 4311 (Creative acc.), 2651 (Home acc.)
    • 3DMark 11: 1491 (Performance), 50 102 (Ice Storm Standard), 5520 (Cloud Gate Standard), 699 (Fire Strike)

    Programmatūra un drošība

    HP ir viens no spēcīgākajiem datoru zīmoliem, kad sākam runāt par līdzi doto drošības programmatūru, ko novērtēs biznesa klienti. HP ir savu produkciju nodrošinājis pret datu nozagšanu un dažādām ļaundabīgām programmatūrām. HP Device Access Manager programmatūra atbild par datu drošību, lai tos nevarētu pārnest un nozagt ar USB zibatmiņas palīdzību.

    HP uzsver, ka EliteBook 840 G4 ir pasaulē pirmais dators, kas pat spēj novērst uzbrukumu BIOS ar HP Sure Start with Runtime Intrusion Detection un HP BIOSphere Gen3. Dators pat spējot to pats salabot. Tāpat līdzi dotā programmatūra rūpēsies par datu drošību ikdienā un HP Secure Erase par efektīvu datu dzēšanu, ja dators tiek nozagts vai kad to paredzēts nodot pārstrādei.

    Statistika parāda, ka vienas pašas paroles izmantošana pieejai datiem vairs nav droša. EliteBook 840 G4 var nodrošināt ar augstākās raudzes paroļu un cita vieda pieteikšanās komplektu. HP norāda, ka vienlaikus var izmantot paroli kopā ar viedkarti vai Bluetooth ierīci (viedtālruni ar uzstādītu HP lietotni) un to visu pastiprināt ar pirkstu nospiedumu nolasītāju.

    HP ir EliteBook 840 G4 modeļos iekļāvis arī veselu gūzmu dažādu programmatūras iespēju, kas būs svarīgas uzņēmumu datoru atbalsta ļaudīm.

    Kas nav mazsvarīgi, EliteBook 840 G4 gandrīz nemaz neuzmācas ar HP programmatūras izmantošanu. Jā, tā ir datorā, to var atrast un ērti aktivizēt, bet programmatūra lietotāju ikdienā nevajā ar saviem piedāvājumiem. Nekādas reklāmas lietotnes EliteBook 840 G4 nav iekļautas. Ak, jā, šajā datorā nav ne smakas no McAfee antivīrusa, kas parasti ir pirmā programma, kas tiek aizvākta no jebkura jauna datora.

    EliteBook 840 G4 opciju klāstā iekļauta visai interesanta nianse, kas ļauj samazināt ekrāna skatu leņķus, lai neviens blakusstāvošais nevarētu redzēt, kas notiek ekrānā. Ar FN+F2 tiek aktivizēti zemāki skatu leņķi, tiek uzsvērts, ka pat 35 grādu nobīde no ekrāna samazina ekrānā redzamo par 95%. Tā izmantošanai gan būs pirms iegādes jākomplektē datoru ar speciālu HP Sure View ekrānu.

    Akumulators

    EliteBook 840 G4 ir iespējams aktivizēt procesora Turbo Boost arī tad, kad klēpjdators izmanto akumulatoru. Tādā gadījumā ar vienu uzlādi EliteBook 840 G4 var nenodzīvot arī pilnas trīs stundas, ja ekrāna spilgtums ir maksimāls. Bet parastā darba režīmā vai skatoties filmas EliteBook 840 G4 ar vienu uzlādi vajadzētu nodzīvot 9 līdz 9 ar pusi stundas. Internetā pieejama informācija, ka ar minimālu ekrāna izgaismojuma līmeni, izslēgtu Wi-Fi un nelietots EliteBook 840 G4 nodzīvos nedaudz virs 19 stundām.

    Akumulatora uzlāde aizņem aptuveni 2 stundas un 35 minūtes.

    Dokstacija

    Kā jau minēju iepriekš, EliteBook 840 G4 lielākā vērtība būs dokstacija. Tā piedāvā ļoti plašu pieslēgvietu klāstu diviem ekrāniem, visām nepieciešamajām USB perifērijas ierīcēm, austiņām, mikrofonam, interneta vadam utt.

    Man ļoti patīk, ka dokstacija ir neliela, tā ir neuzkrītoša. Dokstacija tikai nedaudz paceļ datora aizmuguri gaisā, neradot papildus slodzi plaukstām rakstīšanas laikā. Nevaru apgalvot, ka EliteBook 840 G4 būtu ārkārtīgi ērti ievietot dokstacijā, pie tā ir jāpiestrādā.

    Sev neesmu atļāvies dokstaciju, jo datoru tikpat kā nenēsāju apkārt. Tāpat ikdienā izmantoju ārējo tastatūru un peli, nekādu citu perifēriju ar vadiem pie datora klāt neslēdzu, bet ofisa darbiniekiem EliteBook 840 G4 dokstacija būtu ideāla.

    Nobeigumā

    HP EliteBook 840 G4 var droši uzskatīt par to pašu EliteBook 840 G3 modeli, tikai ar Kaby Lake procesoriem. Datora izmērs ir perfekts, arī izmantotie materiāli drīzāk atbilst EliteBook 840 G4 cenai. Uzskatu, ka EliteBook 840 G4 ir ļoti kluss dators, kas daudziem klēpjdatoru pircējiem ir ļoti svarīgs parametrs.

    Nekādi nespēju piedot TN tehnoloģijas matricas izmantošanu tik šaušalīgi dārgā klēpjdatorā. Tāpat domīgu rada lādētāja izmērs, izskats un svars. Nekādā gadījumā nepērc biznesa klases klēpjdatoru ar TN matricu! HP piedāvā EliteBook 840 G4 arī ar IPS ekrāniem.

    Ja es iegādātu sev šāda tipa klēpjdatoru, visticamāk, pieturētos pie Core i3 procesora izvēles, jo ar esošo videokarti ofisa žurkai nevajag Core i5, kur nu vēl i7. Šeit runāju par modernajiem U procesoriem, kur pat i7 ir tikai divi kodoli. Vienlaikus atgādināšu, ka ar EliteBook 840 G4 nekādas modernās spēles īsti paspēlēt nevarēs.

    EliteBook 840 G4 ir plāns un viegls, ja ņem vērā plašo pieslēgvietu skaitu. Tas gan pa ceļam (kopš G1 modeļa laikiem) ir paspējis vienu no USB pieslēgvietām aizstāt ar USB Type-C, bet nekādu dižo skādi te neredzu. Diemžēl EliteBook 840 G4 nav saņēmis Thunderbolt 3. Ja tomēr ar esošo pieslēgvietu skaitu ir par maz, pastāv ērta iespēja iegādāties dokstaciju. Tad gan pieslēgvietu skaits būs ne sliktāks kā parastam galddatoram.

    Patīkami, ka HP padomājis par pamatīgu datu drošību samērā vienkārši izmantojamas programmatūras veidolā. Uzņēmumu IT un datu drošības dienesti varēs saldi čucēt.

    Atzīmēšu, ka es kā EliteBook 840 G1 lietotājs biju no EliteBook 840 G4 gaidījis lielāku izaugsmi, nevis atkāpšanos pie TN ekrāna matricām.

    Esmu milzīgs EliteBook 840 pirmās paaudzes piekritējs, arī ceturtā paaudze ir uzdevumu augstumos.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    4
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    40 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aigars
    12.05.2017 10:29

    mēs arī lietojam sākot no G1 šos laptopus, arī nekādu problēmu īsti pat nav bijis, bet starp modeļiem nekādu īpašu izmaiņu nav gan. tas tiesa.
    man gan jautājums, cik ilgi vecā tipa dockstacijas vēl darbosies? jau kādu laiku ir thunderbolt, type-c port replikators.
    neuzskatu gan, ka HP līdzi nākošie drošības rīki palielākiem uzņēmumiem varētu šķist interesanti. tagad nesen viņi prezentēja pat mobile softu, caur kuru pat vari izslēgt datoru un arī menedžēt veselu kopumu.

    12.05.2017 11:25
    Reply to  Aigars

    Manuprāt, dokstacijas šāda tipa datoriem ir pamatu pamats, ja vien neesi kafejnīcā strādājošs hipsters. Tikko vēlies normāli strādāt ar 2 civilizēta izmēra ekrāniem un kaut ko prezentēt, tā ir nepieciešams dators ar doku un arī ar normālām izejām.

    Aigars
    12.05.2017 11:27
    Reply to  Artis Ābols

    caur type-c šķiet varēja 3 monitorus pieslēgt

    12.05.2017 11:31
    Reply to  Aigars

    Teorētiski! Bet pagaidīsim Kristapa pieredzi ar Type-C perehodņikiem uz VGA un HDMI. Man šķiet, ka viņš bija kādas 3 pārejas izmēģinājis. Tur jau arī sirms var palikt…

    digitalk
    12.05.2017 11:31

    neadekvāti dārgs kompis bez ievērojamām ekstrām. āmen.

    12.05.2017 11:33
    Reply to  digitalk

    Ja nemaldos, G1 paaudze maksāja kādu strēķīti zem 1000 eur. Ne daudz, bet tomēr zem. Šitente ar G4 cenām kaut kas nav īsti labi.

    Aigars
    12.05.2017 11:37
    Reply to  digitalk

    ja pa tīro pie dīleriem pērk, tad jā, korporatīvā līmenī G3 nāk pa zolīdu ciparu zem 700 eirikiem.

    digitalk
    12.05.2017 11:41
    Reply to  Aigars

    es skatos tikai no endjūzera viedokļa – cipars, kurš būs pieejams visiem. tikai tā var salīdzināt konkurentu piedāvājumus.

    Janis
    13.05.2017 00:38
    Reply to  digitalk

    HP EliteBook biznesa klase nekad nav bijusi lēta un nedomāju ka tie jelkad maksās kā lēto plastmasu konsumēri Lenovo Ideapadi. Nemaz ar nerunājot par “iekšu” kvalitāti. HP biznesnieki ir tikpat kvalitat;ivi nostrādāti kā ThinkPadi, ko nosacīti var saukt par Lenovo, tomēr vairāk IBM.
    Man pašam reiz bija darba kompis Elitebook 6930P, kas “noskrēja” 7 vai 8 gadus un nelūza ne lūdzams. Metāla korpuss arī pēc 7 gadu darba un vazāšanas pa somām bija tīri svaiga skata.
    Vispār bija 2x problēmas. 1 – klaviatūra – ik pa 2-3 gadiem prasījās klavieri mainīt, jo nodila taustiņi. 2 – tai sērijai bija kaut kāda problēma ar ekrāna fiksācijas mehānismu – pēc laika izdila un nefiksējās slēdzis.
    Viss pārējais gan strādāja uz goda!

    Ivars Dzerve
    10.09.2019 13:18
    Reply to  Janis

    Man vēl šodien 6930p “skrien” godam, darbojoties ar mājas biroja exceļiem un wordiem + kaķu video fonā. Un tas ir tieši 11 gadus vecs laptops. Pāris gadus atpakaļ iedomājos, ka palicis par lēnu, tad iepūtui jaunu dzīvību, nomainot HDD uz SSD. Nupat tikai apgreidojos uz 3 gadus vecu Latitudi, jo šo jau sāk palikt kauns no somas vilkt ārā kaut kur cilvēkos :)

    Jēkabs Balodis
    12.05.2017 11:34

    Magnēzijs? Vai tik nav domāts magnijs?

    12.05.2017 11:39

    Paldies!

    **
    30.09.2017 20:40
    anonymous
    12.05.2017 11:34

    Un cilvēki vēl runā, ka āboli esot ar nezin kādu cenas premium.

    KKTK
    12.05.2017 16:45
    Reply to  anonymous

    Un vēl, parādiet kadu HP, kas ir nostrādājis 7 gadus un vēl iet!

    Lucifer
    12.05.2017 22:09
    Reply to  KKTK

    Tu par tiem septiņiem gadiem nopietni?
    Tak pilna pasaule ar veciem hp(pieļauju, ka vairāk nekā mb), cilvēki vienkārši upgreidojas, un tas nenozīmē ka lapsis ir sadalījies…

    Lapsinieks
    12.05.2017 22:37
    Reply to  KKTK

    man vieni pusradi laukos dzīvo ar nu jau 15 gadus veco HP lapsi. feisbuks iet, jūtūbē ar kaut ko rāda.

    Krotow
    06.06.2017 17:18
    Reply to  KKTK

    Joprojām ejoši to gadu biznesa klases modeļi nav retums. Mirstošie gulbji bija tolaik izplatītie HP 15″ mediju lapši cenu grupā zem 500 Ls. Pamatā HP Pavilion modeļi, kuriem no mātesdēļa atlodējās video čips un mira barošanas bloki.

    KKTK
    06.06.2017 17:37
    Reply to  Krotow

    Prasījis cenas neesmu, bet tad man bijusi darīšana tikai ar tiem mirstošajiem un dažreiz jocīgi mirstošajiem gulbjiem.

    Lapsinieks
    12.05.2017 12:52

    normāls darba zirgs ofisu planktonam. TN ir paskumji, bet ja man darbiniekam jāpērk stabili strādājoša un +/- uzticama manta – viņa komforts skatoties jūtūbes klipiņus man nebūs prioritāte.

    digitalk
    12.05.2017 13:03
    Reply to  Lapsinieks

    ofisa planktonam tāpat nav nepieciešams izturīgais korpuss un klaviatūras apgaismojums. konkurentu piedāvājums pa ~1000 ir vezums un mazas ragutiņas. šis vairāk izskatās pēc darba zirga ar ieliktiem zelta zobiem.

    Lapsinieks
    12.05.2017 15:16
    Reply to  digitalk

    OP dalās divās daļās. vieniem vajag – otriem nevajag. proporcijas, protams, nav vienādas.

    x
    12.05.2017 15:39
    Reply to  digitalk

    iedod OP laptopu + mob.inetu, pamotivē un viņš to izmantos ne tikai
    darbā, bet arī pa ceļam uz darbu busā/vilcienā/blakusbr.vietā – te arī klav. apgaisme noder.

    12.05.2017 13:05
    Reply to  Lapsinieks

    Ietaupot uz procesoru, gan jau arī normāls ekrāns sanāktu.

    Ja man ir jābūt ļoti godīgam, klēpjdatoros vairs nespēju saskatīt jēgu no i7 izvēles klēpjdatorā. Jā, kādreiz viss bija skaidrs. i3 nozīmēja 2 kodolus, i5 bija i3+Turbo, bet i7 bija 4 kodoli. Šobrīd viss ir ar 2 kodoliem, turklāt vēl Win 10 bremzē programmu darbību, lai taupītu akumulatoru.

    digitalk
    12.05.2017 13:12
    Reply to  Artis Ābols

    > Šobrīd viss ir ar 2 kodoliem

    HQ pročus jau nu nevajag norakstīt miskastē :)

    12.05.2017 14:36
    Reply to  digitalk

    Velns! Tiešām. Aizmirsu.

    Andis
    12.05.2017 14:27

    “HP ir viens no spēcīgākajiem datoru zīmoliem, kad sākam runāt par līdzi doto drošības programmatūru, ko novērtēs biznesa klienti. HP ir savu produkciju nodrošinājis pret datu nozagšanu un dažādām ļaundabīgām programmatūrām. ”

    Un kā ar šiem jaunumiem?
    https://thenextweb.com/insider/2017/05/11/hp-is-shipping-audio-drivers-with-a-built-in-keylogger/

    “Update to HP’s audio drivers released in 2015 introduced new diagnostic features. One of these is used to detect if a special key had been pressed or released. Except it seems this was poorly implemented, as the driver ultimately acted like a keylogger, capturing and procesing every single keypress.

    A later update to the driver was even more troubling, as it introduced behavior that wrote every single keypress to a log file stored locally on the user’s system. This is found at C:UsersPublicMicTray.log.

    Fortunately, this logfile is wiped every time you logout of your system, but as ModZero points out, if you’ve got any kind of incremental backup system in place, you could effectively be creating a permanent record of everything you type, every day.”

    x
    12.05.2017 14:50
    Reply to  Andis

    kur pretruna? biznesa klienti novērtēs šo iespēju gadījumos, kad darbinieka versija nesakrīt ar faktiem.

    Andis
    12.05.2017 14:54
    Reply to  x

    comment image

    x
    12.05.2017 15:14

    >EliteBook 840 G4 pieejams arī ar IPS tehnoloģijas ekrānu versijām un pat

    >ekrāna tehnoloģiju, kas ļauj samazināt skatu leņķus, lai blakus esošie
    neredz ekrāna saturu.

    manuprāt, šī “tehnoloģija” ir ikurāt TN matrica, kas samazina apskates leņķus))

    12.05.2017 16:31
    Reply to  x

    Palasi ražotāja lapā! Tur ir speciāls ekrāns (HP Sure View integrated privacy screen) iepērkams.

    http://www8.hp.com/lv/lv/products/laptops/product-detail.html?oid=11122291#!tab=specs

    onyxx89
    12.05.2017 16:05

    Atvērtā veidā viņš izskatās ļoti slikti, manuprāt. Labāk turēt tādu ciet un izmantot kā dizaina elementu muzejā.

    12.05.2017 16:32
    Reply to  onyxx89

    Sudraba krāsa ir pabriesmīga. G1 sērijā tā vismaz ir tumši sudraba.

    Janis
    13.05.2017 00:31

    Kas vainas ir TN matricai iekš normāla darba datora?

    Kristaps Skutelis
    13.05.2017 00:50
    Reply to  Janis

    Ja to datoru visu laiku tur pieslēgtu pie normāla monitora, tad tiešām nav ne vainas.

    x
    13.05.2017 01:08
    Reply to  Janis

    laptopa ekrāns ir domāts situācijām, kad nav iespējas piespraust normālu monitoru un 95% šo situāciju ir tādas, ka ekrāns neatrodas optimālajā novietojumā attiecībā pret acīm.
    kad ipsam visu labu redzi arī tāpat, tēenu nākas grozīt/locīt vāku/locīt muguru/kaklu.

    ek
    13.05.2017 10:17
    darklight
    13.05.2017 15:16

    Gribu oponēt par adapteriem. Ar pa taisno spraužamajiem barošanas blokiem var būt problēmas, ka grūtāk pieejamās rozetēs tos nevar iedabūt, kā arī pagarinātājā tāds baroklis mēdz aizņemt uzreiz divas vietas. Respektīvi, blakus neko iespraust vairs nevar. Šādā ziņā klucis ar vadu un standarta štepseli ir ergonomiskāks.

    devnull
    06.06.2017 14:11

    Šaumsīgs plastmasas klucis! Es teiktu, ka tā ir pilnīga ņirgāšanās par preces lietotāju!

    Krotow
    06.06.2017 17:14

    TN matrica šīs klases laptopam ir FUUUUUUUUUUUUUUU! Par Intel video risinājumu un spēļu ātrdarbību gan nav ko uztraukties. Šo datoru lietotāji parasti spēlējas tikai ar biznesa klases auto kloķiem un meiteņu “atribūtiem”. Ja iebūvētais video bez bremzēm velk Powerpoint prezentācijas un HD izšķirtspējas video, tad ir bumbās. Pārējais tur ir +/- labi.

    Reklāma
    Esmu milzīgs EliteBook 840 pirmās paaudzes piekritējs, arī ceturtā paaudze ir uzdevumu augstumos.HP EliteBook 840 G4 apskats