Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Parlaments izdos pirmos kiberdrošības likumus

    Jaunākie raksti

    Eiropas Parlaments uzsācis kiberdrošības likumu izstrādi, kas attieksies uz visām dalībvalstīm. Sākotnēji kiberdrošības likumi tiks izveidoti kritisko pakalpojumu sniedzējiem, lai nodrošinātu, ka valstīs netiek radīts haoss kiberuzbrukuma gadījumā. “Kritiskie pakalpojumi” apzīmē uzņēmums, kas ietilpst sešās kategorijās: enerģētika, transporta, bankas, finanšu tirgi, veselība un ūdensapgāde.

    Visām dalībvalstīm būs jāiesniedz saraksts ar uzņēmumiem, kas ietilpst šajās kategorijās un nodrošina lielu lietotāju skaitu ar pakalpojumiem. Visiem sarakstā ietilpstošajiem uzņēmumiem būs jāziņo par kiberuzbrukumiem.

    Reklāma

    Zem Eiropas Parlamenta lupas būs arī tiešsaistes veikalu giganti eBay un Amazon, meklēšanas dziņi, mākoņatu servisi Dropbox un Google Drive, kā arī daudzi citi lielie servisu nodrošinātāji. Arī šiem uzņēmumiem būs jāziņo Eiropai par kiberuzbrukumiem un lietotāja datu apdraudējumu.

    Paredzēts, ka Eiropas valstīm nāksies izveidot kiberdrošības uzraugu un pret-hakeru vienību, kuras nosaukums būs Computer Security Incidents Response Team (CSIRT). Katrā valstī darbosies sava CSIRT vienība, kas spēs efektīgi sadarboties ar citu valstu kolēģiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Pūtelis
    10.12.2015 22:42

    Efektīvi nevis efektīgi. Salūts var izskatīties efektīgi, taču tas pavisam noteikti nav efektīvs naudas pielietojums. ;)

    Reklāma