Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC One A9 apskats

    Labs mēģinājums atgūt slavu ar trikiem, kas ražotājam maksā maz (laicīgi jauninājumi), bet tas nāk, iespējams, par vēlu un šī gada sākumā iznākušo konkurentu cenas ir nesasniedzami zemas.

    Jaunākie raksti

    Man būs ļoti žēl, ja HTC noies pa burbuli, un nekas neliecina, ka uzņēmums būtu radījis kādu plostu vai vismaz stiebra galu pie kā turēties. Kristaps jau uzsvēris, ka uzņēmumam būs milzu problēmas, ja tas turpinās pieturēties pie vecās viedtālruņu receptes un cenu politikas.

    One A9 modelis it kā būtu pareizā atbilde sāpīgajam pārdošanas apjomu jautājumam, tomēr tikai ASV One A9 (3 GB RAM un 32 GB ROM modelis) startā maksās pieņemamus 400 dolārus (no 7. novembra tā cena gan pieaugs līdz 500 dolāriem), kamēr Eiropas cena (2 GB RAM un 16 GB ROM modelis) kā īlens duras no maisa ārā. 600 eiro starta cena ir asiņaina. Šoreiz tās ir nevis pircēju asinis, bet gan paša HTC. Baltijas tirgū šis telefons būs pieejams no novembra sākuma un tiks piedāvāts divās krāsās – oglekļa pelēkā un opāla pelēkā.

    One A9 viedtālrunis iezīmēs ražotāju ilgi gaidīto labošanos – Android jauninājumi nonāks pie One A9 īpašniekiem ne vēlāk kā 15 dienu laikā pēc tam, kas attiecīgais jauninājums izlaists Nexus viedierīcēm. Ir tas, ko gaidīji? No vienas puses – jā. Bet, tad vajadzētu vērst skatu Google Nexus sērijas virzienā. Pie Android 6.0 Marshmallow jauninājumiem ne visi Nexus tiek vienlaicīgi, tāpēc HTC ir atkāpšanās ceļš, jo paziņojums par „15 dienu laikā pēc Nexus” teorētiski ir izpildāms. Nevienu operētājsistēmas jauninājumu tā arī neredzēju, kamēr One A9 bija pie manis.

    One A9 001

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0 Marshmallow ar HTC Sense 7.0 saskarni
    • Ekrāns: AMOLED 5.0 collas, 1080 x 1920, ap 441 ppi, Corning Gorilla Glass 4 skrambu drošs ekrāna pārklājums
    • Procesors: Qualcomm MSM8939 Snapdragon 617, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 405 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB (teorētiski ir arī 3.0 GB/ 32 GB versija)
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 2 TB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE, apt-X), 4G, NFC
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4128 x 3096, HDR, divkrāsu LED zibspuldze, sejas noteikšana, RAW (DNG), optiskā attēla stabilizācija. 1080p ar 30 fps video. 4.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir, ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, Dolby Audio, Hi-Res Audio, pirkstu nospiedumu lasītājs, Quick Charge 2.0, 3.0
    • Izmēri un svars: 145.8 x 70.8 x 7.3 mm, 143 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2150 mAh
    • Krāsas: oglekļa pelēka, opāla pelēka, sudraba, zelta
    • Cena: aptuveni 590 – 630 eiro par 2 GB/ 16 GB modeli

    One A9 032

    Izskats un uzbūve

    Centīšos neiedziļināties HTC One A9 izskata niansēs, kas saistītas ar viedtālruņa aplamo līdzību kāda cita ražotāja modeļiem. Atklāšu vien to, ka HTC ir izdevies pārspētu TO konkurentu, kad līdzīgie viedtālruņi paņemti rokā – One A9 ir vienu kriksi patīkamāk, izlīdzsvarotāks, mazāk slīd no rokām ārā.

    One A9 ir visai garš viedtālrunis, šī uzbūves nianses velkas līdzi visiem ražotāja modeļiem kopš HTC sadarbības sākuma ar Beats. Beats jau kādu laiku ir Apple īpašums, tomēr HTC netiek vaļā no liekajiem milimetriem virs un zem ekrāna, kur kādreiz vietu pamatoti aizņēma augstu vērtētie skaļrunīši. Tiesa, zem ekrāna ir no HTC One M9+ aizņemtais pirkstu nospiedumu lasītājs, kas spēj arī aktivizēt ekrānu un darboties kā Back poga.

    One A9 008

    Ļoti izdevusies ir rievotā ekrāna ieslēgšanas poga. Tā atšķiras no skaņas regulēšanas pogām, un pat nepieradušam lietotājam nebūs iespējas ekrāna bloķēšanas pogu sajaukt ar ko citu.

    HTC One A9 aizmugurē sastopam no kopējām uzbūves līnijām izspraukušos kameras aci. Atšķirtībā no vārdā nesaukta konkurenta, One A9 kamera izvietota viedtālruņa augšdaļas vidū, tāpēc nebūs brīnums, ja kadrā ik pa laikam paciemosies pirksts. Zibspuldzes izvietojums ir vēl nepārdomātāks, to noteikti aizsegs pirksts.

    Kopumā uzskatu, ka One A9 izskats un uzbūve ir ļoti spēcīgs pārdošanas ierocis, tiešām nav, kur piesieties. Vienmēr būs kādas nianses, bet One A9 tās visas ir pārvaramas.

    One A9 031

    Ekrāns

    HTC ir padevies kopējam AMOLED trakumam, un One A9 saņēmis pieklājīgu 5.0 collu ekrānu ar 1080 x 1920 izšķirtspēju, kas dod ap 441 ppi ekrāna punktu blīvumu. To visu sedz Corning Gorilla Glass 4 skrambu drošs ekrāna pārklājums. Patīkami, ka izdevies izvairīties no atspīdumiem ekrānā, kā arī AMOLED spēj būt gana blāvs, lai ekrānā varētu komfortabli skatīties arī nakts melnumā. Iespējams, kāds varētu vēlēties, lai One A9 ekrāns būtu pat spilgtāks, jo tiešā Saules gaismā to ne vienmēr var labi saskatīt. Nedaudz redzams arī AMOLED zilganums, kad viedtālruni pēta no sāniem.

    Corning Gorilla Glass 4 skrambu drošs ekrāna pārklājums piešķir viedtālrunim ļoti vieglu tā lietošanu, ekrāna malas ir nedaudz noapaļotas, kā tas pieklājas mūsdienīgam viedtālrunim. Saliku blakus One A9 ar Xperia Z5 un konstatēju, ka Sony izmantotais ekrāna pārklājums nav tik slidens, tāpēc tā lietošana un tīrīšana ir mazāk patīkama. One A9 ekrāns nav ne par matu sliktāks, kāds redzams dažā labā konkurentā, turklāt tiek baumots, ka arī konkurenti palēnām cierē AMOLED ekrāna tehnoloģiju virzienā.

    One A9 ekrānam ir arī pāris flagmaņiem piestāvošas iespējas – cimdu režīms, HTC Dot View ekrāna režīms kopā ar saderīgu viedtālruņa maciņu.

    One A9 026

    Saskarne un lietotnes

    Sākšu ar to, ka HTC One A9 ir man pirmais viedtālrunis ar Android 6.0 Marshmallow operētājsistēmu, kas gan ir pilnībā pārsegta ar HTC Sense saskarni. Precizitātei norādīšu, ka Marshmallow operētājsistēmas versija vizuāli tikpat kā neatšķiras no Lollipop, tāpēc arī nekādas būtiskas izmaiņas saskarnē nevajadzētu gaidīt.

    No One M9+ pārņemtais pirkstu nospiedumu nolasītājs ļauj atbloķēt viedtālruni, tas pat darbojas veikli, bet konkurenti (Samsung, Apple) piedāvā pirkstu nospiedumu nolasītājam plašākas iespējas, piemēram, maksājumu apstiprināšanu. Nespēju atrast informāciju, vai One A9 izmanto jauno Android 6.0 Marshmallow iebūvēto pirkstu nospiedumu nolasītāja pārvaldīšanas iespējas, vai tomēr HTC izmanto savu iepriekš izstrādāto nospiedumu nolasītāja programmatūru, kas nāca kopā ar Android Lollipop One M9+ modelī.

    Sense lietotāja saskarne pievienojusi dažādu vizuālo tēmu uzstādīšanas iespējas. Vizuālo tēmu tiešsaistes veikals ir veidots kā atsevišķa lietotne. Sense 7.0 (ražotājs to nosaucis par Sense 7.0_g) lietotāja saskarnē nav ievestas milzīgas izmaiņas, tās drīzāk ienesa tieši Android 5.0 Lollipop operētājsistēma ar saviem paziņojumiem, skaļuma regulēšanu un citām niansēm, kas Android 6.0 Marshmallow nav necik izmainītas. Interesanti izveidots Sense Home logrīks, kas rāda astoņas ikonas – sešas ir sistēmas definēti īsceļi, viena rāda lejupielādes, bet pēdējā rāda ieteicamās lietotnes, kas vēl nav viedtālrunī. Sense Home logrīks atrodas sākumekrānā pēc noklusējuma, tāpēc ir uzreiz pamanāms.

    Drusku vīlos, jo no One A9 un Sense saskarnes izvāktas ārā divas visai būtiskas iespējas – ar Bluetooth palīdzību One A9 nespēj atpazīt automašīnas savienojumu, attiecīgi pārejot saderīgā, vienkāršotā skata režīmā. Nav vairs arī Kid Mode, kas ļāva bez liekām ceremonijām un pēcāku lamāšanos iedot viedtālruni bērnam.

    Toties strādā Zoe lietotne. Tā savāc bildes un video klipiņus no viedtālruņa galerijas un izveido nelielu video ar muzikālu noformējumu. Katrs pats arī var izmantot Zoe, lai pašrocīgi izveidotu video no telefonā esošā vizuālā satura. Zoe ļauj pievienot 16 paša uzņemtas fotogrāfijas un video, kas pēcāk tiek pārvērsti interesantā gala rezultātā.

    Neiztikt bez Blinkfeed mājas ekrāna (latviskots vai pārsaukts par Akcenti), kas spēj attēlot informāciju no Flickr, Foursquare, Google+, Instagram, LinkedIn, Tumblr, Twitter, Zoe, kā arī dažādiem jaunāko ziņu tematiem.

    Viedtālruni varēsi atbloķēt ar uzsišanu pa ekrānu vai pirksta paslidināšanu pa to, tāpēc no fiziskas ekrāna bloķēšanas pogas varēsi ātri atradināties. Arī pirkstu nospiedumu lasītājam var piešķirt ekrāna ieslēgšanas funkciju. Man gan tā šķita nedaudz nepārdomāta, jo One A9 pats visu laiku slēdzās iekšā, kad to vilku ārā no somas vai kabatas.

    Kopumā uzskatu, ka One A9 saņēmis pašu minimumu – pievienoto lietotņu klāsts ir niecīgs, bet izpaliek arī vairākas būtiskas lietotnes, kas pieejamas One M9 un One M9+ modeļos.

    One A9 003

    Procesors un ātrdarbība

    One A9 saņēmis it kā astoņu kodolu Qualcomm MSM8939 Snapdragon 617 procesoru, tomēr tam ir četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli. Tos papildina Adreno 405 video apakšsistēma un 2 GB RAM.

    Jau esmu vairākkārt sūdzējies, ka lētākie procesoru modeļi modeļi Snapdragon 410 un Snapdragon 615/617 ir gandrīz identiski (615 modelim ir arī ļoti lēni 1.0 GHz kodoli, 617 modelī 1.2 GHz), tomēr šie procesori netuvojas Snapdragon 808 vai Snapdragon 810 spējām. Faktiski Snapdragon 617 procesors ir tas pats Snapdragon 410 procesors, kam pievienoti vēl četri ļoti lēni kodoli enerģijas taupīšanai, attiecīgi kaut kādi enerģijas taupības režīmi ir uzskatāmi par liekiem. Pircējs tiek apmānīts ar astoņu kodolu klāt esamību, kaut arī četri no tiem ir nenormāli lēni.

    Gribēju turpināt lamāties par procesoru, bet ieraudzīju, ka tas spējis sasniegt visai cienījamu rezultātu AnTuTu sintētiskās veiktspējas testā. 40 000 AnTuTu punkti, protams, nespēj tuvoties 808 un 810 uzrādītajiem 50 000 un vairāk punktiem, tomēr tie pārspēj ierasto 30 000 punktus, uz ko spējīgi Snapdragon 410 un 615 procesori.

    Interesanti, ka arī ikdienas darbībā jūtama veikla procesora darbība. Iespējams, ka talkā nāk Android 6.0 Marshmallow operētājsistēmas nianses, un varu apgalvot, ka One A9 nebūt nav dēvējams par lēnu viedtālruni.

    Akumulators

    Šoreiz HTC ir pakāpies soli prom no flagmaņiem un One A9 saņēmis vien lietotāja nenomaināmu Li-Ion 2150 mAh akumulatoru. Jūtami enerģiju tērē AMOLED ekrāns un daudzviet tīmeklī jau atzīts, ka One A9 akumulators ir par knapu. Nepaspēju pilnībā izbaudīt un pārbaudīt HTC One A9 akumulatora spējas, jo viedtālrunis pie manis sabija mazāk par nedēļu, tāpēc vadīšos pēc citviet publicētiem datiem. Tiek minēts, ka One A9 tīmekli ar vienu uzlādi pārskatīt spēj vien 5 stundas 30 minūtes, kas ir ļoti vājš rādītājs. Filmu skatīšana aprausies pie 8 stundām un 30 minūtēm.

    Procesora darbināšana veiktspējas testiem arī jūtami tērēja enerģiju un pieļauju, ka līdzvērtīgi īsa sanāktu arī prasīgu spēļu spēlēšana. Spēles un veiktspējas testi izēdīs akumulatoru aptuveni 4 stundu laikā.

    One A9 013

    Uzskatu, ka pēc AMOLED ekrāna ieviešanas būtu pieklājies arī izveidot attiecīgi mazāk tērējošu tumšu vai melnu saskarnes tēmu, kas nedaudz ļautu saglābt enerģijas tēriņus. Protams, labāka izvēle būtu vismaz 2500… 2700 mAh akumulatora uzstādīšana.

    Fotogrāfijas

    Manuprāt, HTC One A9 ir pat visai labi veicies ar kameras moduļa un lietotnes izvēli, tomēr sliktākā apgaismojumā uz automātiku paļauties nedrīkst, jo kameras lietotnei ir pārāk liela tieksme nakti pārvērst dienā. Lietojamas ISO vērtības ir līdz ISO 400, maksimums ISO 500. One A9 automātikas iemīļotā ISO 800 vērtība ir gandrīz nelietojama, no tās būtu jāizvairās. Tāpēc slēdzam iekšā kameras lietotnes Pro sadaļu un nelaižam ISO virs 500, kur talkā nāks optiskā attēla stabilizācija.

    One A9 fotogrāfijas ir viegli zilganas, tikai mākslīgā, dzeltenīgā apgaismojumā tās kļūst dabīgas. Kameras lietotnes Pro sadaļa ļaus padarboties arī ap baltās krāsas balansu, bet tas nebūs ideāls glābiņš. Foto entuziasti var mēģināt darboties ap RAW fotofailiem (DNG datnes formāts), bet milzīgu jēgu tam neredzēju. Turklāt RAW datnes ieraksts viedtālruņa atmiņā aizņem pāris sekundes – tātad nepiedodami ilgu laiku.

    One A9 foto 012 One A9 foto 010 One A9 foto 029

    Viedtālruņa priekšpusē iebūvēta tā pati 4.0 megapikseļu UltraPixel kamera, kas tika izmantota One M8 (aizmugurē) un One M9 (priekšā). Laikam pilna noliktava ar kameru moduļiem bija palikusi pēc One M9 izgāšanās. Bet tas nav slikti, jo pašiņiem ar šīs kameras spējām būs pietiekami – detalizācija visai zema, bet objektīvam gana plats leņķis grupveida pašiņiem.

    Kopumā – samērā labi. Nedaudz piešaujoties var arī izcīnīties ar nelielo zilganumu un kameras vēlmi lietot bezjēdzīgi augstas ISO vērtības puskrēslā.

    Konkurenti

    600 eiro mūsdienās nav joka lieta. Ķīnas lielie zīmoli par tādu naudu ir gatavi nelielu trīs cilvēku ģimeni aplaimot ar 5.5 collu ekrānu, īstenu 8 kodolu procesoru, 2 GB RAM, 16 GB atmiņu un Sony 13 megapikseļu kameru viedtālruņiem. Jā, veseliem trīs nesliktiem telefoniem.

    Pamatīgi strēķi zem 600 eiro maksās Samsung Galaxy S6 un nedaudz dārgākais Galaxy S6 edge. Abi modeļi atšķiras ar noliektajiem ekrānu stūriem, bet tas arī ir viss. Galaxy S6 ir pārsteidzoši spilgts un pat dabiski krāsains ekrāns. Galaxy S6 edge, protams, izceļas ar noapaļotām ekrāna malām. Lētākais internetā rodamais Galaxy S6 maksās ap 450 eiro par 32 GB modeli, Galaxy S6 edge 32 GB modelis – ap 530 eiro.

    Ar Snapdragon 810 aprīkotais LG G Flex2 liektais viedtālrunis tīmeklī maksā 285 eiro. Tam ir veiksmīgi izvēlēta kamera ar optisko attēla stabilizāciju un korpusa liekums. Nedaudz pieklibo materiālu kvalitāte un arī varētu vēlēties labāku akumulatora darbību ar vienu uzlādi, tomēr tā vēl arvien ir puse no One A9 cenas.

    Slēdzienu izdara katrs pats!

    One A9 021

    Gala vārds

    Atzīšos, ka trakoti vēlējos, lai HTC One A9 būtu gandrīz perfekts Android viedtālrunis. Daļēji to pat par tādu var mēģināt dēvēt, jo ražotājs sola ne soli neatkāpties no Nexus viedtālruņu jauninājumu saņemšanas grafika, tomēr vārdi vēl būs jāpierāda ar darbiem. Kamēr neredzēšu – neticēšu.

    One A9 sevi labi pieteica ar kvalitatīvu uzbūvi, lai arī skauģi kaut ko melš par HTC sadarbību ar Xerox tieši One A9 vizuālā tēla izveidē. Protams, zināmas līdzības ir šur tur manāmas ar pāris konkurentiem, bet nebūsim tik sīkmanīgi! HTC izvēlējies One A9 aprīkot ar AMOLED ekrānu. Solis varēja būt pārdomātāks, piešķirot One A9 arī tumšākas krāsas vai pat melnu saskarni, kas spētu sataupīt kādu enerģijas kriksi. Diemžēl saskarne ir aristokrātiski bāla un tā ne ar ko neatšķiras no iepriekš redzētā HTC veikuma.

    One A9 002

    Pat ar nožēlu jāatzīst, ka HTC izvēlējies One A9 neaplaimot ar savām lietotnēm, kas atbild par viedtālruņa ērtāku lietošanu automašīnā, kā arī drošāku telefona nodošanu bērnu rokās. Toties lietotājs netiek apgrūtināts ar citām lietotnēm, kaut arī HTC veidotais logrīks ik pa laikam pareklamē Snapchat un pāris citas populārās lietotnes.

    Interesanta un lietošanā patīkama izdevusies Snapdragon 617 procesora un Marshmallow operētājsistēmas simbioze. One A9 ir ātrs, tas pat uzrāda visai augstu veiktspēju sintētiskajos testos.

    One A9 13 megapikseļu kamera pārspēj HTC One M9 un One M9+ esošās kameras. Nāksies gan iztikt bez pāris flagmaņu gudrībām, tomēr One A9 kameras fotogrāfijas ir redzami labākas, perfekti strādā optiskā attēla stabilizācija. Ieteiktu nedaudz piešauties pie kameras lietotnes Pro sadaļas izmantošanas.

    Vāji veicās ar konkurentu pārspēšanu, jo One A9 cena ir 50% augstāka par Galaxy S6 32 GB versijas cenu, tā ir divas reizes augstāka par LG G Flex2 cenu un gandrīz divas reizes augstāka par LG G4 cenu tīmekļa veikalos.

    Labs mēģinājums atgūt slavu ar trikiem, kas ražotājam maksā maz (laicīgi jauninājumi), bet tas nāk, iespējams, par vēlu un šī gada sākumā iznākušo konkurentu cenas ir nesasniedzami zemas.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    6
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    5
    Akumulators
    4
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    04.11.2015 14:16

    RIP HTC… žēl, pat ļoti! HTC zīmols jau nekur nepazudīs un gan jau atdzims ar jaunu sparu labajām tradīcijām, tikai ar citiem īpašniekiem un pavisam citu komandu!

    Jokman
    04.11.2015 15:06

    Es savukārt domāju citādāk – šis ir iespējams labs sākums kam patieši izcilam no HTC nākošā gada janvāra pirmajās dienās lielajā izstādē – HTC M10 vai nu kā viņu tur sauks. Man vienmēr ir paticies HTC dizains tur nekā nav bet tajā pašā laikā kaut kas tur ir un aizķer. Ja HTC spēs piedāvāt jaudīgu un nekarstošu procesu, izcilu Amoled ekrānu, labu Sony kameru, akumulatoru, kas spēj noturēt pie dzīvības vismaz 2 dienas telefonu pie normālas lietošanas un protams labu cenu, tas būs viens no 2016. gada labākiem tālruņiem. Lai izdodas.

    neJANIS
    04.11.2015 15:45

    Nē, nē, ar šito cenu (un šoreiz arī dzelžu) politiku var droši iet kārties, nekad mūžā nepirkšu telefonu, kas ir par 30% dārgāks Eiropā (ļoti atbilstoši Austrimeiropas tirgum, kur visi atšķirībā no ASV pelna miljons rubļu mēnesī) ar vājākiem parametriem.
    Ārpūs šī faktora, telefonu nekam nederīgu padara arī tā beterija. Visādi citādi man gan patīk, šķiet pat pēdējo 3 gadu lielākais klupšanas akmens – kamera ir savesta kārtībā un bildes izskatās ļoti pieklājīgi. Bet kā jau vienmēr – HTC atrod kādu faktoru, kurā pamatīgi nofeilot. Nu, ja nebūs vel bankrotējuši, gaidīsim M10.

    Skats
    04.11.2015 16:10

    Nu, par pielīšanu ar cenam ameriem vien un eiropiešu diskriminēšanu, manis pēc, HTC vien varētu iet pa pieskari…

    04.11.2015 20:38
    Kaspars
    04.11.2015 22:26

    Galīgi nesaistīti ar rakstu, bet vai apsverat domu izveidot apskatu par Motorola X Play?

    Purvavelns
    04.11.2015 22:39
    Reply to  Kaspars

    nopērc un iedod Artim

    04.11.2015 22:41
    Reply to  Kaspars

    Šobrīd šī ierīce tiek testēta.

    05.11.2015 06:22
    Reply to  Kaspars

    Bez 5 min jau ir gatavs. Vēlākais nākamnedēļ sākumā būs lasāms.

    Skats
    05.11.2015 14:41

    Spriežot pec komentāru daudzuma t.i.šai gadījumā mazuma (kas parasti ir ieinteresētības rādītājs) HTC būs vāks:/

    Jānis
    10.11.2015 00:46

    Manās acīs HTC nomira brīdi kad paziņoja ka pārstās ražot ierīces ar fizisko klaviatūru. Desire Z bija fantastisks telefons savam laikam. Atsakoties no savas gadiem krātās pieredzes fantastisku viedierīču ražošanā un metoties ražot “to ko visi” viņi arī zaudēja savu pastāvīgo klientūru ko uz mirkli aizstāja nelojāli modes lietiņu kārotāji.

    ProxyFromDeep
    05.07.2016 00:24

    Pavisam nesen rokās nonāca One A9 un …
    kļuva pavisam skumīgi :
    dizains , imho , tāds izteikti neizteiksmīgs . Tomēr “TAM” konkurentam viss ir labāk sanācis .
    “Izskats un uzbūve” ….
    *korpusā iestrādātās plastmasas “antenujoslas” izlēcoši sajūtamas
    * sim un SD atvilktnītes ar tādām mega šķirbām un pie tam atšķirīgā krāsā salīdzinot ar korpusu
    * sānu pogas , kuras šķiet tulīt tūlīt sāks grabēt

    un tas viss par 600e ? Nopietni ?

    Reklāma
    Labs mēģinājums atgūt slavu ar trikiem, kas ražotājam maksā maz (laicīgi jauninājumi), bet tas nāk, iespējams, par vēlu un šī gada sākumā iznākušo konkurentu cenas ir nesasniedzami zemas.HTC One A9 apskats