Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC, paldies, un uz redzēšanos!

    Jaunākie raksti

    HTC, ko pie velna tu dari!? Man patiešām sāp sirds lūkojoties, kā bezdibenī krīt viens no pirmajiem un leģendārākajiem viedtālruņu ražotājiem. HTC, tehnoloģiju kompānija ar 18 gadu vēsturi, ir viens no pirmajiem ražotājiem, kas izstrādāja ar skārienjutīgu displeju aprīkotu mobilo ierīci. HTC bija pirmais, kas radīja Microsoft (Windows Mobile) darbinātu mobilo ierīci, HTC radīja HP un Palm mobilās ierīces (HP iPAQ un Palm Treo 650) un tieši HTC bija tas ražotājs, kas radīja pasaulē pirmo Android viedtālruni – HTC Dream.

    Es jūtos tik vecs, ka ļoti labi atceros tos laikus, kad ar Microsoft Windows Mobile darbinātais HTC TyTN II tika uzskatīts par tehnoloģiju brīnumu. Cilvēki burtiski čurāja karstu, lai tikai tiktu pie šīs ierīces. Tas pats bija arī ar HTC Dream, kas personīgi man atvēra acis un parādīja, ka viedtālruņiem pieder nākotne. Pēc tam 2010. gadā sekoja HTC Desire, ko pat 2015. gada noslēgumā uzskatu par vienu no visu laiku labākajiem Android viedtālruņiem. Ilgus gadus HTC bija slavens ar to, ka tā radītās ierīces bija inovatīvas un patiešām kvalitatīvi uzbūvētas. Tie bija laiki, kad visi pārējie Android ierīču ražotāji izlaida gļukainus un lēta paskata plastmasas mēslus. HTC bija patiešām iespaidīgs tehnoloģiju grands!

    Reklāma

    HTC One (M7), HTC One (M8) un HTC One (M9). Attēls no Ars Technica
    HTC One (M7), HTC One (M8) un HTC One (M9). Attēls no Ars Technica

    2013. gadā HTC mūs patīkami pārsteidza ar metāla korpusā tērpto HTC One (M7) un parādīja, ka Apple nav vienīgais viedtālruņu ražotājs, kas spēj savus produktus apveltīt ar iekārojamiem metāla korpusiem. HTC mēģināja būt inovatīvs ar kamerām, tomēr smagi nokļūdījās – 4 megapikseļu Ultrapixel kamera šim telefonam bija briesmīga. Gadu vēlāk tika izlaists HTC One (M8), kas kameru kļūdu dubultoja. Burtiski. Telefona aizmugurē bija veselas divas draņķīgas kameras, kas arī bija briesmīgas. Ierīces dizains mainījās minimāli. Vēl gadu vēlāk HTC izlaida HTC One (M9), kas vizuāli joprojām bija praktiski tāds pats telefons kā abi iepriekšējie, taču saņēma īpaši karsto (un tādējādi lēno) Snapdragon 810 procesoru. Tātad, vēl viena brutāla kļūda. Tiesa, ražotājs beidza māžoties ar kamerām un telefonam tika iestrādāta tīri pieklājīga 20 megapikseļu aizmugurējā kamera. Bet kopumā tendence ir skaidra – HTC trīs gadu laikā nav spējis būtiski uzlabot savu ierīci un ar vientiesīgu smaidu sejā, pamājis visiem citiem ražotājiem, kas paskrējuši garām. Malači! Patiešām malači! Bravo!

    Vive VR brilles, Re Grip fitnesa aproce un Re kamera. Attēls no Ars Technica
    Vive VR brilles, Re Grip fitnesa aproce un Re kamera. Attēls no Ars Technica

    Un kas notiek tagad? 20. oktobrī HTC plāno prezentēt jauno HTC One A9 un noplūdušie šīs ierīces attēli uzskatāmi parāda, ka HTC vairs neviens nesaskata nākotni. Praktiski tiek parādīts, ka šo bodīti var klapēt ciet pirms tā dara vēl lielāku kaunu tās akcionāriem, darbiniekiem un 17 atlikušajiem faniem. Ja brutāla iPhone dizaina kopēšana ir viss uz ko ir spējīga šī leģendārā kompānija, tad patiešām vairs nav jēgas par to runāt un pat iedomāties. Ne velti HTC akciju cena ir praktiski zemākā pēdējo 10 gadu laikā un uzņēmumam gluži vienkārši vairs nav līdzekļu ar ko varētu atļauties radīt un saražot patiešām iespaidīgus produktus. Un pat par spīti tam uzņēmums tērē naudu patiešām tizlās reklāmās. HTC šobrīd izmisīgi mēģināja radīt fitnesa aproces, dīvainas trubiņ-kameras un virtuālās realitātes brilles. Visās trīs produktu kategorijās HTC neienes neko jaunu un to bez lielām grūtībām pret zemi izsmērēs konkurenti, jo HTC vairs nav ne tehnoloģiskā, ne atpazīstamības vai mārketinga budžeta pārākuma. Uz ko HTC vispār cer?

    Manās acīs HTC ir miris tehnoloģiju ražotājs. Tā produkti ir vai nu tehniski nespējīgi konkurēt ar alternatīvām, vai neadekvāti dārgi. Tā nebūtībā grimst grandi. Gluži tāpat kā Nokia un BlackBerry. Patiešām žēl!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    123 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krišs Saulītis
    17.10.2015 11:59

    Blackberry, Nokia un HTC jau nogrimuši, tagad nākamais būs ābolīts?

    17.10.2015 13:48

    Ui, es domāju, ka aizies pa burbuli vesels lērums citu mazāku ražotāju pirms kaut kas notiks ar Apple. Bet ņemot vērā, ka Nokia savulaik šķita kā nepieveicams milzis, tad arī mūsu laiku grandam Apple nevajadzētu atslābt. Jo interesantāku situāciju padara baumas par to, ka Apple varētu iesaistīties auto biznesā. Tas var būt veiksmīgs gājiens, taču no otras puses – radīt milzu problēmas Apple.

    Purvavelns
    17.10.2015 14:56

    Nokias nelaime bija sentiments. Viņi līdz pēdējam turējās pie savām eiropas ražotnēm, kas būtiski padarīja produktu nenokurētspējīgu. Tādā ziņā apple diez vai ies nokias pēdās.

    17.10.2015 14:57
    Reply to  Purvavelns

    Nedomāju, ka dažu Eiropā izvietotu rūpnīcu dēļ Nokia nogāja pa burbuli :)

    Mahmuds
    17.10.2015 15:15
    Reply to  Purvavelns

    Nokia nelaime bija eLops, kurš lika uzsvaru uz WP un neatstāja vietu nevienam Android aparātam!

    bombelats
    17.10.2015 15:33
    Reply to  Mahmuds

    Nu ne gluži. Var jau būt, ka Elops bija nelaime, bet ne šajā posmā. Iemesli ir kaut kur agrāk. Par kādu Android var būt runa, ja MS iepludināja 1 mlrd dolāru Nokiā.

    Purvavelns
    17.10.2015 15:46
    Reply to  Mahmuds

    nokias ziedu laiki = symbians.

    Māris Kalniņš
    17.10.2015 21:25
    Reply to  Purvavelns

    NOKIA nelaime bija sapīties ar Windows un parakstīt līgumu,ka nokia netiks ražotas ar android .

    Eduards Fiskovics
    18.10.2015 15:59

    BTW Nokias problēma bija nevis Microsoft, bet gan fanātiskā turēšanās pie Symbian. VIņiem bija lielisks produkts, bet to tirgū palaida par vēlu – Sailfish. N9 strādāja uz tā priekšteča, bet n9 nāca par vēlu!! Nokia iekrita turpat, kur Ericsson – Tie arī pārliecinoši turējās pie koncepta – mobilais ir biznesmeņu aksesuārs, un punkts. Nokia lauza stereotipu un izveidoja pirmos maināmos vāciņus – revolūcija! Un pēkšņi jaunieši jūk prātā! Nokiai – laimes loze! Ericsson par vēlu attapās arī par clamshell potenciālu – joprojām spītīgi pieturoties pie koncepta – mobilais=biznesmeņiem. Nokia arī nospļāvās par clamshell. Un kas notiek? Samsung uzlido debesīs ar savu klamšeļu piedāvājumu! Pēkšņi no apsmieta korejieša Samsungs kļūst par vienu no līderiem mobilo tirgū! Un te attopas Ericsson, bet ir jau par vēlu t20E jau ir nokavēts, kamēr Siemens jau piedāvā pirmo pseidokrāsu displeju. Nu, ko. Paldies Ericssonam par Bluetooth.. Paldies Nokiai par ķieģeļiem, kas strādāja nedēļu un bija teju neiznīcināmi. Bet Nokias ar Mazmīksto līgums bija slīcēja ķeršanās pie salmiņa. Eiropas ražotnes arī bija bik zārkanagla, jo tādējādi Samsungs palika neizkonkurējams. Man tik smiekli nāk – nez, cik maksātu tagad ajfōns, ja to ražotu, teiksim, Vācijā. :D

    Purvavelns
    18.10.2015 16:58

    Symbian nāve ir mīkla. Pirms nedēļas padarbojos ar refurbished E6. Neatceros kāds procis, bet atmiņu 512 mb. Ja neskaita aplikāciju trūkumu (un kas tur bija par problēmu, kāpēc developeri nepieslēdzās) – telefons LIDO – nopietni – nekādu gļuku, nekādas aiztures – funkcionāli pārdomāts, ļoti ergonomiska sistēma, forši vidžeti… hvz…

    Uldis M.
    19.10.2015 09:07
    Reply to  Purvavelns

    Nekādas mīklas – OS spēks ir lietotnēs! Un tur nu ja salīdzināja ar iOS un tiem pašiem pirmajiem Androīdiem – Symbian situācija nebija diez ko spīdoša. Tauta ātri vien saprata ka ja gribi jaunākās un foršākās lietotnes un spēles – Symbian izvēlēties nevar!

    Purvavelns
    19.10.2015 09:20
    Reply to  Uldis M.

    tur jābūt kādam āķim – tajā brīdī, ka simbianu palaidsa tačskrīnā, man šķiet 5800 tas bija, nokijai vēl joprojām bija pamatīga dominance tirgū, ja nemaldos 2008. gads. iOs un andris vēl bija krietnā bērna vecumā. Es vnk nezinu – simbianam bija grūti uzkodēt tos appus, ja salīdzina ar ios un andri?

    Skats
    19.10.2015 12:40
    Reply to  Purvavelns

    Pēdējais Simbians – Belle Refresh uz mana Nokia N8 iet kā zvērs un ja salīdzinu aplikāciju palaišanas plūdenumu ar Androīdiem, sajūta viennozīmīgi par labu Bellai.

    Bet Nokias beigas būs visu jau minēto apstākļu sakritība,
    no kuriem nevar izslēgt arī iracionālu pircēju masveida ieinteresētību vai tieši pretēji neieinteresētību kādā produktā.
    Līdzīgi kā autobūvē, uztaisa kādu labu autiņu, bet nepērk šo un viss!!!
    Tas pats OS WP, var saprast, ka tīri sakarīga operētājsistēma, plūdenumā līdzinās drīzāk Iphonam ne Androīdiem, bet masu pircēji spītīgi šos nevēlas un viss…

    Maris Laudams
    17.10.2015 18:14

    Apple aizies pa burbuli tikai tad, kad tiks izgudrots, kas nebijis un viņi nepaspēs uz to pārslēgties.
    Kamēr telefonu attīstība norisināsies kā līdz šim, viņi ir drošībā

    Eduards Fiskovics
    18.10.2015 16:02
    Reply to  Maris Laudams

    drīzāk teiksim tā – kamēr vien ābols spēs noturēt histēriju par katru savu produktu. Taču sāk puišiem aptrūkties ideju.. Tagad sāk ņemties ap auto. Nu, skatīs-redzēs.

    Kaspars
    17.10.2015 12:21

    No aizmugures tik tiešām līdzīgs ābolam, to nu laikam varētu saukt par ķeršanos pie pēdējā salmiņa. Man šķiet, ka ja mēs pievērtu acis uz kopēšanu, tad A9 noteikti būtu labs turpinājums flagmaņu sērijai..Smukāks, un droši vien arī tehnoloģiski labāks par M9, vai ne?
    Tas, ko es gribu pateikt ir, ka daudzi BŪS gatavi pievērt acis šaj te kopēšanai (paskatamies uz austrumu jauno kompāniju panākumiem un ienākšanu dārgo flagmaņu lauciņā)

    Ja tā, tad šis modelis varētu uzlabot HTC pozīciju tirgū

    Purvavelns
    17.10.2015 16:04
    Reply to  Kaspars

    jā, no aizmugure līdzīgs tam ābolam, kurš savu unibodiju nošpikoja no M7… :D

    Mārtiņš
    17.10.2015 12:31

    Arī mana viedtālruņu ēra sākās ar HTC telefonu. Tas bija HTC Desire X modelis. Labs budžeta klases telefons, kas divus gadus nokalpoja godam bez jebkādiem programmas un dzelžu gļukiem un droši vien vēl šodien kalpotu godam. Vai tad tiešam HTC ražotājiem vairs nav ko likt galdā un visas kārtis ir jau atklātās? Kādreiz HTC telefonu īpašnieku varēja staigāt ar pirkstiem gaisā, jo HTC bija brends, bet kas tagad…

    17.10.2015 12:33

    Problēma sākās tad, kad īsi pirms M8 radīšanas gandrīz visa M7 dizaina komanda aizgāja no HTC. M9 bija tīri ok telefons, bet problēma ir tajā, ka pret tādiem konkurentiem kā LG G4 vai SGS6 ar “tīri ok” nepietiek. Pie tam Qualcomm ar savu 810 izpurgāja veselu telefonu paaudzi.

    Man nav ne jausmas, kas ar HTC notiks, un A9 bez šaubām būs izgāziens. Vislielākās cerības lieku uz to, ka Taivānas valsts izcels HTC, bet tad tur ir jāpadzen tie, kas HTC uz šo situāciju noveda. Vēl es ceru, ka Vive projekts būs veiksmīgs, jo VR spēlēm ir nākotne un būtu skumji, ka vienīgais īstais Oculus konkurents aizietu pa burbuli…

    Dizaina komandas zaudēšana ir ļoti izteikti manāma, jo M8 un M9 ir ne tikai līdzīgi, bet pat sliktāki dizaini nekā lieliskais M7. Kādēļ A9, pat bez BoomSound skaļruņiem, ir 2cm apmales zem un virs ekrāna?

    Skumji, ka viltus renderiem, kas klaiņoja pa internetu īsi pirms M9 prezentācijas, bija daudz iedvesmojošāks un interesantāks dizains nekā īstajam M9… http://i.imgur.com/6K6EDpv.jpg

    Neliela piezīme – Kristap, autorraksti un viedokļi ir daudz interesantāks saturs nekā tulkotas ziņas :)

    17.10.2015 13:58

    Heh, pareizi jau ir – viedokļi ir interesanti, bet līdz 1 šādam viedokļa rakstam var tikt 10 gadu laikā, kā arī tas ir nedaudz augstāk rakstā izklāstīts. Kaut kas ir šad tad arī jāpatulko.

    Papildinot Kristapu varu teikt, ka jaunais One M9 un M9 Plus ir tik ļoti slikti dažos parametros (kamera, Snapdragon 810 iekš M9), ka šos telefonus pat par brīvu neņemtu. Kur nu vēl par 700…900 eiro.

    NR71
    17.10.2015 12:58

    Jā, tiešām žēl! Lai gan ar šo izgāšanos samierinājos pirms pusgada. Pat neskatoties uz to, ka līdz šī gada maijam visi mani viedtelefoni, sākot ar pirmo HTC Touch Pro, ir bijuši HTC ražojumi. Laiki mainās.

    Maris Laudams
    17.10.2015 13:56

    Žēl būtu, ja neviens vairs neražotu telefonus. Tā kā citi ražotāji joprojām turpinās ražot, tad nav iemeslu skumt par kaut kādu Taivānas ražotāju kļūdām un bojāeju.

    17.10.2015 14:07
    Reply to  Maris Laudams

    Ja HTC iznīkst vai turpina ražot metālā ielocītus mēslus, tad diemžēl nav daudz citu ražotāju kas spēj piedāvāt metāla korpusu un jēdzīgu tehnisko specifikāciju. Varētu paļauties uz Huawei, bet arī tiem neveicas ar pašu veidotajiem Kirin procesoriem.

    Maris Laudams
    17.10.2015 14:16
    Reply to  Artis Abols

    Ja neviens viņus nepērk, tad tautai tādi nav vajadzīgi.
    Huawei nav jauna kompānija. Visi laiku ražoja low end. Tagad drusku pacentušies, bet tik un tā viņi nebūs nākamais mobilo telefonu grāls. Tur vajag kādu jauno ar čuju, ņuhu un poņu

    17.10.2015 14:21
    Reply to  Maris Laudams

    Ņemot vērā, ka Huawei dažu gadu laikā (kopš sākuši izstrādāt kvalitatīvākus high end viedtālruņus) jau ir paspējuši kļūt par trešo lielāko viedtālruņu ražotāju pasaulē, es šo uzņēmumu tik ātri “nenorakstītu”. Tehnoloģiju ziņā viņi ir PRO jau gadiem, tagad tikai izvēršas patērētāju elektronikas virzienā un sākums ir daudzsološs.

    Maris Laudams
    17.10.2015 16:44

    Gribu redzēt kā Huawei ieņems prestižu telefonu nišu tirgos, kuros visu laiku pārstāvēta ar lētiem sūdiem (atvainojos).
    Neviens to firmu neuztvers nopietni.
    ražot un tirgot daudz, nenozīmē, ka viņi ir Pro.

    Kaspars
    17.10.2015 16:54
    Reply to  Maris Laudams

    Kristaps gan laikam domāja, ka PRO viņi ir tīkla infrostruktūras devaisu ražošanā, un tur viņi ir ĻOTI labi pārstāvēti jau labu laiku – krietni ilgāku, kā smartfonu ražošanā.

    Sāka viņi ar kopēšanu un tieši ar to viņi arī šobrīd ir izsitušies līdz taj 3. vietai, tāpēc man arī HTC ķeršanās pie šī “salmiņa” nešķiet pārsteidzoša..
    Bet ja par nopietnību iet runa, tad Huawei jau ŠOBRĪD tiek uztverts gana nopietni un Mate S modelis jau kopiju nemaz ne tik ļoti neatgādina

    Maris Laudams
    17.10.2015 17:06
    Reply to  Kaspars

    Lielbritānijā viņi vienmēr bijuši low end telefoni.
    Neatkarīgi no tā ko viņi ražos, viņi nekad nekonkurēs ar iPhone, Samsung, LG, u.c. augšējā gala produktiem.
    Tas tīri sakarīgs produkts ir mums, kas kaut ko saprot no dzelžiem.
    Ņemot kontaktu uz 1-2 gadiem, neviens neiesprings pat apsvērt Huawei iegādi.

    Grūti iedomāties angļu cacu klubā izvelkot Huawei un reizē arī nenosarkstot, kad citas cacas izvelk savus iphoņus

    Purvavelns
    17.10.2015 17:15
    Reply to  Maris Laudams

    parunāsim par šo pēc gada.

    Purvavelns
    17.10.2015 18:41
    Reply to  Maris Laudams

    tad ar šo Tu apstiprini, ka aifonu panākumi slēpjas tajā, ka visas cacas pērk aifonus? es visu laiku to saku, bet tad man brūk virsū…

    17.10.2015 18:43
    Reply to  Purvavelns

    Man ir iPhone. Es esmu caca? :D

    Purvavelns
    17.10.2015 19:14

    ceru, ka neesi. vienīgo reiz, kad esmu Tevi dzīvē redzējis, bija garage24 pasākums, kad tu ar putām uz lūpām danciji microsofta priekšā :) nu ja, bet viņi jau bija sponsori… karoč, neatceros..

    17.10.2015 20:30
    Reply to  Purvavelns

    Jā, Garage48 bija interesanta pieredze un prieks, ka to izdzīvoju kā kādas komandas dalībnieks.

    Eduards Fiskovics
    18.10.2015 16:16

    Ne visi, kam ir aifons, ir cacas, taču katrai cacai točna ir aifons. Kaut kā tā

    Maris Laudams
    18.10.2015 16:34

    Janis
    17.10.2015 22:01
    Reply to  Purvavelns

    Jap daļēji tā arī ir :D:D
    Bet bieži tas izpaužas tajā sabiedrības slānī, kuri nav īpaši turīgi :D Jo biezajiem ir vnk poo uz to telefonu galvenais, lai funkcionē labi :D

    Eduards Fiskovics
    18.10.2015 16:13
    Reply to  Maris Laudams

    Oi-Oi! Un cik ta sen veļasmašīnas (LG) ir kļuvuši par augšplauktu iemītniekiem?! Visu savu mūžu bijuši teju kā Samsung otrā divīzija, nupat tik pacēļušies. Un mēs jau – ohhh, LG – augstais plauktiņš. Mūsdienās uzvar nevis augstāko plauktiņu ražotājs, bet masveidīgākais. Nez, kā bez tāda milzīga tirgus kā Latvija, ir spējis izdzīvot, teiksim Lenovo, kuram arī īsti neviena nopietna flagmaņa vēl nesen nebija? Es jums saku – visi tagad smejas par mikrofoniem (Windows phone), bet tendence rāda, ka jauniešu vidū tie gūst arvien lielāku popuaritāti sava lētuma un price/performance ietekmē. Nu, protams, ne tādās pārtikušās zemēs kā Latvijā, kur visi tikai par augstajiem plauktiem domā, bet tādā trešās pasaules valstī, kā, piemēram, Francija, Microsoft pamatīgi tuvojas līderiem ar savu dempingu. Un, ja tā paskatās, nemaz tik slikti tie nosacīti flagmaņgala telefoni arī nav! Tagad ir brīdis, kad šiem jādomā – ciest vēl zaudējumus ar telefoniem, un atgūt iekavēto pēc gadiem 2-3, vai mest to Nokias līķi dīķī, un miers..

    Maris Laudams
    18.10.2015 16:42

    Pirms mēģini paspīdēt ar savām zināšanām santehnikas jomā.

    Izlasi ar ko šī diskusija sākās. Kāpēc tika pieminēts HTC un Huawei.

    Vai Huawei ir spējīgs aizņemt strauji grimstošā HTC vietu, kā augstākā plauktiņa viedtālruņas ražotājs.
    Ja Tev LG G sērijas tālruņi neliekas augstākas klases aparāti kā Lumia, Lenovo un Huawei, tad kādam no mums ir citāda uztvere par to kas ir augstāka klase.
    Mājieni par Latvijas tirgu ir galīgi garām. Tāpat neredzu iemeslu pieminēt Francijas low end tirgu, kam joprojām nav sakara ar HTC vs Huawei.

    Eduards Fiskovics
    18.10.2015 16:49
    Reply to  Maris Laudams

    Būsi ko palaidis garām – citēju – “cik ta sen veļasmašīnas (LG) ir kļuvuši par augšplauktu iemītniekiem?!”. Ja mēs analizējam šo vienkāršo paplašināto teikumu, tad redzam, ka te nekur nav noliegts, ka LG ir augstāko plauktu iemītnieki, jautājums ir – cik sen tie tādi kļuvuši.. Tālākais – manas domas par to faktu, ka nav noteikti jānodarbojas ar dārgā gala aizpildīšanu, lai varētu būt starp tirgus līderiem. Kurš mājiens par Latvijas tirgu ir garām? Tas, ka mūsu tirgus ir tikpat nozīmīgs, kā blusa ziloņa kažokā, vai tas fakts, ka mēs joprojām izpaužamies ar pārspīlētu tendenci tērēt daudz vairāk, kā pelnīt?

    Maris Laudams
    18.10.2015 17:00

    Ok, kritiku pieņemu. Izlasīju savādāk.

    Nevienu šeit neinteresē Latvijas tirgus. Tieši globālajā tirgū neredzu Huawei ielaužoties HTC no rokas slīdošajā nišā.
    drīzāk tas varētu būt Lenovo (lai gan tas nespēja iegūbūtisku tirgus daļu, pat ar visu Motorola iegādi), OnePlus (ja spēs piedāvāt produktu plašākam pircēju lokam), Xiaomi (ik pa laikam uzražo kādu interesantu produktu, bet joprojām nespēj ielauzties Eiropas tirgū).
    Huawei + ir pārstāvniecība Eiropā, bet – zemai prestižs viņu ražotajiem produktiem)

    Purvavelns
    18.10.2015 17:04
    Reply to  Maris Laudams

    labi, Tu neredzi potenciālu, bet tas nenozīmē, ka tā nav… tāpēc uzsveru – paskatīsimies pēc gada! Un nav īsti prātīgi māzt vienā maisā huawei ar XIAOMI – VIENS, TOMĒR, LAI KĀ NEPATIKTU, IR TEHNOLOĢIJU MILZIS, KAMĒR OTRS – sapērkas detaļas saliek kopā un nostumj pa lēto. (sorī par kapsloku)

    Maris Laudams
    18.10.2015 17:11
    Reply to  Purvavelns

    1. Ja es visu zinātu, tad nesēdētu kursors.lv
    2. Nav nepatikas pret Huawei. Es produktiem nepieķeros emocionāli. Nav ne simpātijas, ne antipātijas. Neesmu ne iosists, ne androīdists, ne mikrofonists.
    3. Xiaomi plus ir tas, ka viņi nav sačakarējuši zīmolu.

    pēc gada nekas nebūs mainījies, pārāk īss termiņš.

    Eduards Fiskovics
    18.10.2015 17:12
    Reply to  Maris Laudams

    Nu… lielākā daļa modemu ir Huawei.. Vismaz Lv. Un tur īpašu kvalitātes problēmu neredzu. Tas nozīmē, ka kapacitāte ir. A prestižs, nu jā. tā vienmēr bijusi problemātiska lieta. Taču atkal salīdzināsim ar autiņiem – pirms gadiem 5ciem KIA vispār neviens galvā neņēma.. Domājams, ka Huawei arī var itin viegli ielauzties pareizajā pozīcijā. Galvenais sakoļīt kādus pāris top blogeri un sabiedrības skābā krējuma pārstāvjus pa klubu pazibināt jauno noname flagmani, un, skaties, pēc kāda laiciņa prestižs garantēts.

    Skats
    19.10.2015 12:50
    Reply to  Maris Laudams

    Xiaomi nespējot ielauzties Eiropas tirgū? Diez vai.
    Vnk šie saviem ķīniešu, indiešu u.c.taipusiešu tirgiem nespēj pieražot,
    bet nopirkt viņējos jau tagad var katrs kam nav slinkums – vai nu lēti ķīniešu internetbeikalos vai dārgi – tepat uz vietas.
    Visiem ķīniešiem ir viena problēma – tiklīdz tēmē uz Eiropas tirgiem ,
    tā sadārdzina savu preci – tā pati problēma gan ZTE gan Huawei un tad iznāk konkurēt lai arī ar garlaicīgiem, bet Eiropā jau ierastiem vecmeistariem.

    Purvavelns
    18.10.2015 17:00

    par pārspīlēto tendenci – precīzi… brauc ar X5, bet dzīvo Imantas daudzstāvenē kopā ar māti. Glauda aifonu un rij roltonus (un te es varētu nosaukt vārdus un uzvārdus) tā ir mūsu sūrā patiesība. Stauss uber alles.

    Andris Briedis
    18.10.2015 18:55
    Reply to  Purvavelns

    Par tiem roltoniem daudz zini. Laikam bieži pērc :D Mammai sveiciens :)

    Purvavelns
    18.10.2015 19:07
    Reply to  Andris Briedis

    nē, ma darbā ir bijušas mākslEnieces ar aifoniem. pēc tam sanāk tikai roltoniem. skumji.

    Andris Briedis
    18.10.2015 19:38
    Reply to  Purvavelns

    a mākslinieces ar Samsungiem (Edge) nav bijušas (tie tak dārgāki par nīstajiem ifoniem)? Vai Samsung lietotāji kaut ko krutāku par roltoniem pīpē?

    Purvavelns
    20.10.2015 11:16
    Reply to  Andris Briedis

    Briedi, Briedi… bet šitais tak strādā… pamet kauliņu un skaties, klausies un priecājies :D

    Frants
    18.10.2015 20:59

    Kopš G2, G3 ,G4 un tagad V10 aparātu izlaišanas !!!

    Eduards Fiskovics
    18.10.2015 22:04
    Reply to  Frants

    Un tas ir s…da divus gadus atpakaļ! Tikai!

    Frants
    20.10.2015 03:17

    Bet ir !!!

    Eduards Fiskovics
    20.10.2015 23:25
    Reply to  Frants

    Protams, bet tas zīmējas uz to, ka Huaweiam arī, lai ieņemtu HTC vietu, iespējams, vajag štrunta pusgadu..

    Purvavelns
    17.10.2015 17:16
    Reply to  Kaspars

    par kopēšanu… ieej gsmarena un paskaties pirmsākumus. daudz ko interesantu ieraudzīsi!

    17.10.2015 17:22
    Reply to  Maris Laudams

    Nevarētu teikt, ka šī gada Huawei P8 un Mate S ir lēti un sūdi. Tie jau ir ļoti spējīgi viedtālruņi, kas maksā diezgan lielas naudas. Ja runājam par cilvēku domām, tad tās ir maināmas ar mārketinga aktivitātēm un pēdējos gados Huawei šajā lietā iegrūž milzu naudas.

    Maris Laudams
    17.10.2015 17:32

    Viņi pārdos drusku vairāk, kāds LG vai lenovo pazaudēs kādu %. Un viss. Globāli nekas nemainīsies.
    Cilvēki, attīstītās valstīs, ņem telefonus uz kontraktu. Kāda citrona pēc lai kāds ņemtu dārga gala Huawei, ja pa līdzīgu (relatīvi) ciparu var paņemt iphone, vai sliktākā gadījumā kādu samsung, LG, vai to pašu htc. Un nevienam nebūs jāstāsta, ka Huawei pēkšņi kļuvis labs.

    Ja kāds nezināms zīmols izvērstu pamatīgu reklāmas kampaņu, tam būtu lielākas izredzes nekā Huawei, par kuru ir tikai viens viedoklis – lētucis.

    BIC ar sāka ražot Premium smaržas. Izvērsa reklāmas kampaņu…un aizvērta projektu, jo neviens nepirka lēto pildspalvu ražotāja smaržas.

    17.10.2015 17:43
    Reply to  Maris Laudams

    Nu paskaties taču uz datiem. Savādāk pagaidām runā tikai par savu subjektīvo spriedumu. Es saku, ka jau tagad Huawei ir ļoti populārs un turpinot masīvas mārketinga kampaņas, par tiem uzzinās vēl vairāk cilvēku un mainīs viedokli par tiem. Arī Samsung pirms x gadiem neviens nopietni neņēma pierē, bet tas ir lielākais mobilo tehnoloģiju ražotājs pasaulē. Es neredzu, ka Samsung būtu ar kaut ko savādāks kā Huawei. Huawei nav tikai “pliku” telefonu ražotājs – viņiem ir spēcīgs tīklu bizness, kas ļauj salāgot tīkla dzelžus ar patērētāju ierīcēm un nākotnē arī izvērst dažādus servisus, piemēram, multimediju/viedo pilsētu risinājumus utt. Tāpat Huawei paši izstrādā un ražo čipsetus, kas ar katru gadu paliek arvien spējīgāki. Jā, atšķiras apmēri, tomēr būtībā abas kompānijas ir diezgan līdzīgas. Galvenais, lai Huawei nepieļauj tādas pašas kļūdas kā Samsung :) Daļu no tām jau pieļauj.

    Maris Laudams
    17.10.2015 18:11

    Kādiem datiem? Pārdošanas apjomu? Kas ir liels dēļ tā, ka viņus pērk Ķīnā? Tad jau xiaomi ar ir globāls veiksmes stāsts. Tad nekas, ka oficiāli viņus nekur nevar nopirkt. Ķīnā ir ļoti populāri.
    Diskusija sākās ar to, ka Huawei (vai) var aizstāt HTC. Nevis, ka kāds viņus pērk.
    HTC kotējās ka augstas kvalitātes ražotājs. Ar augstas kvalitātes metāla korpusiem.
    Huawei ir kārtējais Ķīnas brīnums, kas labākajā gadījumā ir lēts un labs, nevis līderis kaut vienā parametrā.
    Līdz htc prestižam kā līdz mēnesim.

    + gribu redzēt kādu tirgus daļu ieņem Huawei Eiropā/ASV augstas veiktspējas tālruņu segmentā

    Purvavelns
    17.10.2015 18:32
    Reply to  Maris Laudams

    mal tikai savu maļamo… pat ja katrs šķinietis nopirks pa huawejam, tik un tā nesanāks 10%. Desmit % ir un paliek 10% pasaules viedtālruņu. Varu derēt, ka nevienu huaweju neesi rokā turējis. samsung ir tāds pats suņhujvčai kā huawei – tikai viņi ražo arī televīzorus, ledusskapjus un putekļusūcējus… cilvēki pieraduši…

    Maris Laudams
    17.10.2015 19:29
    Reply to  Purvavelns

    Ja tu uzvilktu brilles, izlasītu ko es rakstu, tad sapratu, ka tam nav sakara ar kvalitāti

    Purvavelns
    17.10.2015 19:36
    Reply to  Maris Laudams

    man kā reiz ir brilles un es redzu. Bet brilles tut ņipričom, lai redzētu, ka Tavi nākotnes pareģojumi ir apšaubāmi.

    Maris Laudams
    17.10.2015 19:45
    Reply to  Purvavelns

    Lai kādus auto taisītu kia, ir gandrīz nereāli īsā termiņā prestiža ziņā apsteigt bmw vai mercedes.

    Viedtālruņu tirgus vairs nav pašā sākumstadijā, kad varēja ielauzties tirgū (un izkrist no tā) vienas dienas laikā.

    Visu pastāvēšanas laiku Huawei bija lētucis. Un neuzvelkot rozā brilles, ir grūti redzēt kā viņi var sasniegt virsotni. Tas nenozīmē, ka viņu tirgus daļa būs liela vai maza.

    Tas nav pareģojums, tas ir loģisks secinājums.

    Šis bija mans pēdējais komentārs par tēmu. Neliekas, ka vēl gribu par to izteikties.

    Purvavelns
    17.10.2015 20:02
    Reply to  Maris Laudams

    aga, bet pērk to sūda kia. un pērk visā eiropā, kamēr tāds kulta brends kā saab tika mērķtiecīgi nokilots.

    Janis
    17.10.2015 22:06
    Reply to  Purvavelns

    Nu jau, nu jau, Kia = Iphone Saab = Huawei :)

    Purvavelns
    17.10.2015 22:18
    Reply to  Janis

    otrādi… drīzāk saab=aifons; kia=huawei. ja tā vēlies nostādīt jautājumu

    Janis
    17.10.2015 22:26
    Reply to  Purvavelns

    Zinu jau zinu, tas bija speciāli:)
    a par saab gan žēl ļoti labi autiņi,:/

    Maris Laudams
    18.10.2015 17:02
    Reply to  Purvavelns

    Saab ir HTC – graciozs, unikāls un nevienam nevajadzīgs.

    Purvavelns
    18.10.2015 17:07
    Reply to  Maris Laudams

    nē nē nē… saab ir rietumu autobūves ikona. Nevar teikt, ka saabi nevienam nebija vajadzīgi – pārdevās neriktīgajiem… amīšiem tas bija nevajadzīgs konkurents opelim un ševikam, tāpēc arī nosmacēja. Tas pats varēja notikt ar volvo – bet paveicās. HTC ir šķībacaino izstrādājums. Tāts pats kā no korejas vai ķīnas. Un HTC pat ziedu laikos bija tik mazs % tirgus, ka tas drīzāk uzskatāms par statistisko kļūdu :D

    Maris Laudams
    18.10.2015 17:17
    Reply to  Purvavelns

    Htc pirmsākumos bija ‘kruts’
    Saab bija ‘kruts’

    Abiem tirgus daļa bija niecīga.

    Viens no viņiem ir bankrotējis (vairākas reizes). Otrs tam strauji tuvojas.

    GM nenogremdēja saab, arī bez viņiem saab strādāja ar pietiekams lieliem zaudējumiem.
    Saab nekonkurēja ar opel un vēl jo vairāk chevrolet.

    Saab mērķtirgus bija niša, kurā tie konkurēja ar BMW, Mercedes, Audi.
    Opel ir pavisam citā kategorijā. Tieši tādēļ GM iegādājās Saab.

    Purvavelns
    18.10.2015 17:30
    Reply to  Maris Laudams

    saabam tā zaudējumu vēsture bija līdzīga kā Volvo. Volvo ir – sāba nav. Saabs kļuva par konkurentu tieši insignijai. pēdējais 93 bija vispār nekāds – lēta plastmasa, atteikšanās no ikoniskajām dīvainībām – kaut vai logu pogas iestumt durvīs… phe

    Janis
    18.10.2015 19:44
    Reply to  Purvavelns

    Nu a kurš ta pirks to mazo 93 tad jau nedomājot labāk insigniu.

    Purvavelns
    18.10.2015 20:55
    Reply to  Janis

    nu ja – precīzi. Opelis – plaisa to cilvēku dzīvē, kas nedomā. Un 93 nav insignijas klase. Insignijai stāvēja blakus jaunais 95

    Purvavelns
    18.10.2015 17:41
    Reply to  Maris Laudams

    savā laikā es pastrādāju arī ar GM un vēl tad, kad jaunais 95 un insignia gatavojās, austrumeiropas galvenais krāns vienā sapulcē tā izmeta, ka saabs ir inerce, jākilo nost jo traucēs insignia ielīst premium nišā.

    Andris Briedis
    17.10.2015 20:54
    Reply to  Purvavelns

    Rūgti maldies. Ja katrs ķīnietis nopirktu telefonu, tad tas būtu ~20% no visas pasaules tirgus. Un ja vēl katrs indietis nopirktu, tad tas jau būtu 40%. Tā ka Huawey pat nevajag savus telefonus piedāvāt ārpus šīm divām valstīm, lai visus izdarītu pēc pārdoto trubu skaita.

    17.10.2015 18:41
    Reply to  Maris Laudams

    Vairs nav īsti svarīgi kā cilvēki uztver HTC, jo tā ir gandrīz beigta kompānija. Man nav pie rokas datu par pārdotajiem Huawei flagmaņiem pa modeļiem. Tos gan (par Baltiju) var mēģināt noskaidrot no GfK. Pieņemu, ka tie pavisam noteikti būs augstāki nekā HTC (pamatā Huawei P8 dēļ).

    Es saprotu Tavu skepsi par Huawei, jo esmu redzējis kādas briesmas šis ražotājs izlaida vēl pavisam nesen – pirms 2-3 gadiem. Taču jaunie telefoni (Mate7, Mate S un P8) ir pavisam citas līgas ierīces. Esi vispār kādu no tiem turējis rokā? Protams, daudz aizgūtu ideju no citiem (hei, bet Samsung to dara gadiem), taču beidzot tas viss ir iepakots seksīgā produktā.

    Tātad, OK produkts jau ir un ar mārketinga miljardiem nopirks ij atpazīstamību, ij prestižu. Tas ir tikai laika jautājums.

    Maris Laudams
    17.10.2015 19:33

    Kā jau minēju, tam nav sakara ar kvalitāti. Ja Jūs komentārus lasāt, vai vispirms komentējat?

    Neesmu redzējis nevienu Huawei reklāmu, tādēļ nespēšu komentēt viņu mārketinga aktivitātes.

    Ja pietiktu ar dažām reklāmām un ciešamu telefonu, tad sony nebūtu tādā pakaļā.

    Es neticu Huawei spējām.

    Kaspars
    17.10.2015 19:29

    Par Samsung Kristap Tev nav taisnība- tie ļoti sen ražo augsta līmeņa mobilās ierīces, vēl sen pirms Android laikiem, viņiem jau bija tirgū ļoti iecienīti tālruņi, tāpēc tagad pateikt, ka Huawei 2-3 gados sasniegs to pašu, ko Samsung dara 10 gadus, diez vai būtu korekti. Tāpat Huawei par labu nerunā tas, ka tam ir tikai telefoni, turklāt Nexus tos taču arī netirgos zem Huawei, vai ne? A Samsung ir mega grands, kura vārds ir visās malās, cilvēkiem tas iesēžas, tāpēc arī tos Samsungus pērk. Fanot jau var par Huawei, bet es par viņu veiksmes stāstu būtu piesardzīgs, attīstītajā pasaulē viņi vēl kādu laiku būs ēnā, par spīti tam, ka globāli viņi pārdod daudz, uz lēto tirgu rēķina.

    17.10.2015 19:40
    Reply to  Kaspars

    Neesmu informēts par Samsung telefoniem pirms Android, taču viedtālruņu ērā Samsung ilgus gadus nācās savu atpazīstamību pirkt. Tagad Samsung ir atpazīstams zīmols, taču arī trakā mārketinga nauda ir beigusies.

    Es nesaku, ka Huawei gada laikā pārspēs Samsug, tomēr viss liecina, ka šis ražotājs vēl radīs lielu troksni.

    Un, protams, ka masu rada lētie un vidējās klases produkti gluži tāpat kā visiem konkurentiem (atskaitot Apple).

    Kaspars
    17.10.2015 19:50

    Dīvaini, ka blogeris ar tādu stāžu neko nezina par Samsung tālruņiem pirms Android laikiem… 10 gadus atpakaļ pēc skolas strādāju Tele2, Samsung telefoni gāja uz urrā kopā ar Nokia, bija neviens vien hīts kā D500, D600, jā, tad Nokia bija ļoti spēcīga un pamatā Nokia/Samsung arī bija tie, kurus pirka, kamēr Siemens, LG (izņemot šokolādi), vēl kas tur bija, vairs tik labi i nepirka. Zinu ļoti ļoti daudzus, kuri tieši no Samsung feature phone pārgāja uz Samsung Android, jo bija pieraduši pie Samsung. Starp citu, Samsung kopā ar LG pirmie sāka ražot touch pogu telefonus, tur modeļu bija jūra Samsungam, bet ne viens vien bija populārs.

    17.10.2015 20:27
    Reply to  Kaspars

    Man ir visnotaļ maza praktiskā pieredze ar pirms viedtālruņu ēras telefoniem. Es toreiz vēl gāju skolā un mans pirmais telefons uzradās tikai kādā 10. klasē. Tas bija laiks, kad telefonus vēl ražoja Siemens :)

    Janis
    17.10.2015 22:22

    A kādu troksni Huawei uztaisīs? Domā uzražos, ko labāku par Samsung flagmaņiem? Stipri šaubos….. Huawei pērk tikai Price/Performance dēļ !!
    Un tie kas nesalīdzina performance, Tikai cenas dēļ!!

    Jokman
    18.10.2015 15:39

    Piekrītu es izvēlētos jauno telefonu izšķīros starp trīs telefoniem Huawei P8, LG G4 un Samsung S6. Ja P8 būtu labāka kamera un baterija ņemtu to uzskatu P9 būs ļoti spējīgs telefons. Domāju ka Huawei pēc gadiem 2 būs konkurents Iphone un Samsung, jo viņiem ir viss lai viņi tādi būtu.

    Madars
    17.10.2015 14:21

    Pilnigi vienalga, jo htv jau sen ka vairs man nepatik, jo pecejais modelis, kurs man sausmigi patika bija HTC Sensation XE. Un ja tas cenas vinu telefoniem vispar iesparda, ja tadu koamisko cenu varu pat labaku panemt no citas kompanijas. Un runajot par to Blackberry grandu lai grimst un nekad neuzpeld tiw mesli vini vispar ir debili, par tadiem sudiem prasit pari 1k eiro, pat prata nenak ko tadu darit,tad es labak ko naudu ziedoju labdaribai.

    Skats
    19.10.2015 12:57
    Reply to  Madars

    “Debili, sudiem” – Kursors.lv NEKLĀJAS lietot šādu prastu tīņu valodiņu. Te mums ir džentlmeņu klubs:)

    Ne viņi debili, ne viņiem sudi, bet kapitālisti jau vēlas vnk nopelnīt, vai ne!

    Eduards Fiskovics
    17.10.2015 15:38

    Nu, es teiktu, ka nokopēti ir divi – Apple un Samsung – viens no pakaļas, otrs no priekšas… RIP HTC. Tiešām, dinozaurs izmirst… Par Apple – es nesaprotu, nu, tā godīgi – ja atmetam visas svilpītes un zvaniņus- nu kas tad tur tāds ir, par ko maksāt tādu kāpostu? Ok, ja darbs uzsauc, kādēļ arī ne, bet pašam pirkt? To naudu var jēdzīgākās lietās investēt :) Vispār nesaprotu, kāpēc tāds cepiens ar max dārgajām gala ierīcēm? Zvanīšanai der arī podziņnieks Samsung pa 36eur. A ziņas lasīt planšete tomēr ērtāka. Un lētāka… Nesaprotu…

    Purvavelns
    17.10.2015 16:40

    Tu domā nokopēc tas unibodijs, kuru ābols nokopēja no M7?

    Andris Briedis
    17.10.2015 20:45
    Reply to  Purvavelns

    Neesi ieciklējies ar to unibodiju? Vai HTC patentējis alumīniju? Paskaties vērīgāk – izliets iphone 6. Neviens iPhone nav pat attāli līdzīgs M7 (ja nu vienīgi pirmie plastmasas: 1, 3, 3GS).

    Purvavelns
    17.10.2015 22:16
    Reply to  Andris Briedis

    aga. un apple patentējis, ka telefons ir taisnstūris ar noapaļotām malām :D Ļauj man minēt – Tu pats esi aifonists, ne? Un Tev kremt, ka aifonam joprojām ir tās neglītās antenu līnijas… nabaga cilvis…

    Andris Briedis
    18.10.2015 00:22
    Reply to  Purvavelns

    Man atšķirībā no tevis nekas nekremt (tev gan IOS kaut ko bērnībā nodarījis, jo žults gāžas ārā katrā komentā).

    P.S. Ļauj man minēt, tu pats esi nabaga cilvis ar hujaveju? Lieto priecīgs un nesmirdi!

    Purvavelns
    18.10.2015 13:31
    Reply to  Andris Briedis

    Ak nu tā arī būtu pateicis, tipa, pirms četrām dienām noliki štuku par spīdīgu mantiņu un tagad roltoni bojā kunģi un spriestspēju. Tauta te vienkārša, sapratīsim! :D

    Kaspars
    18.10.2015 14:32
    Reply to  Purvavelns

    Nezinu kādi motīvi mudina Purvavelnu tā fanot par visu no korejas, vai ķīnas, bet tā vēlme tik karsti aizstāvēt to visu ir interesanta. Pāris komentārus augstāk teicies, ka redz kā visi pērk kia, nu varu pateikt- nepērk vis Eiropā hundaj/kia, lūk tabuliņa:

    http://s1.ibtimes.com/sites/www.ibtimes.com/files/styles/v2_article_large/public/2014/02/18/european-market-share.jpg

    Un te saite uz vienu pdf dokumentiņu, kur baigi labi attēlots viss pa sīkumiem:

    http://www.theicct.org/sites/default/files/publications/EU_pocketbook_2014.pdf

    Tā piemēram 20lpp- top 10 pārdotākās automašīnas EU- neviena korejieša, bet ir Nissan, Toyota…

    Nezinu, kur pērk tās KIA, arī US tiem ir tikai niecīgi 3.5% kopējā tirgus:

    Kaspars
    18.10.2015 14:52
    Reply to  Purvavelns

    Nezinu kādi motīvi mudina Purvavelnu tā fanot par visu no korejas, vai ķīnas, bet tā vēlme tik karsti aizstāvēt to visu ir apbrīnojama. Pāris komentārus augstāk teicies, ka redz kā visi pērk kia, nu varu pateikt- nepērk vis Eiropā hundaj/kia, lūk tabuliņa: http://s1.ibtimes.com/sites/www.ibtimes.com/files/styles/v2_article_large/public/2014/02/18/european-market-share.jpg Nezinu, kur pērk tās KIA, arī US tiem ir tikai niecīgi 3.5% kopējā tirgus: http://online.wsj.com/mdc/public/page/2_3022-autosales.html Bet par telefoniem, galu galā raksts ir par telefoniem: https://www.strategyanalytics.com/strategy-analytics/news/strategy-analytics-press-releases/strategy-analytics-press-release/2015/07/30/huawei-becomes-world's-3rd-largest-mobile-phone-vendor-in-q2-2015#.ViODeUo1IhE šeit ir minēts, ka jā, hauwei ir izauguši līdz trešajai vietai, bet rakstā ir minēts- galvenokārt ķīnas tirgus, tāpat par xamomi- ķīna un vēlreiz ķīna. jap, citos resursos hauweis plātās, ka baigi plešas arī Eiropā, nu redzēsim, ja viņi krieviju pieskaita Eiropai, tad noteikti izaugsme ir, kā minēju pie cita raksta jau- neviens lielais operators nepiedāvā hauwei pagaidām. Tāpat EE (pieder deutche telecom) savus OEM telefonus tagad pērk no Benq, pirms tam tie bija hauwei, tas man liek domāt- viņi reāli cīnās par cenu šobrīd, pieliks cenu, ļoti šaubos ka tipiskais eiropas pircējs tā ņems un sāks pirkt hauwei, kamēr tie ir 1/3 lētāki, vai pat vēl, tikmēr jā, tos pērk, un arī, galvenokār tie, kurus satrauc price&performance attiecība, jo neredzu neko tādu, kāpēc lai hauwei izvēlētos pār Samsung, Sony vai kādu… Read more »

    Purvavelns
    18.10.2015 15:43
    Reply to  Kaspars

    Nu Tu jau ar esi diezgan karstasinīgs. Es nefanoju. Vnk izsaku prognozes. Tam var nepiekrist, tālab saku – paskatīsiem pēc gada. Uz mana telwfona vispār nav redzams šo za zvērs. Man svarīgākais, lai pilda manas komunikāciju problēmas. Par auto kia vietā var būt ar hundai, ko arī pērk. Tie others 18% jau pa lielam arī ir hundai un kia… Kas tad mums tur vēl paliek…

    Andris Briedis
    18.10.2015 20:00
    Reply to  Purvavelns

    Tu par to roltonu pēc tevis spried, ja?

    Eduards Fiskovics
    17.10.2015 23:26
    Reply to  Purvavelns

    It kā jau taisnība, tomēr m7 (arī m8) dēļ sīkas niansītes bija ļoti atšķirīgi no šī AppSung hibrīda – mazā štrunta vertikālā svītriņa pie kameras. A šie ar ābolu nu jau jāsaka – sen iznākušo, pārāk līdzīgi. Ābols bija pirmais. tātad…

    17.10.2015 17:50

    Hallo, mēdz tuvojamies 2015. gada nogalei un šajos laikos mobilais telefons vairs nav paredzēts tikai zvanīšanai. Patiesībā zvanu un īsziņu funkcijas jau labu laiku nav pašas izmantotākās šādās ierīcēs. Un kāpēc man apkārt nēsāt vēl vienu atsevišķu un uzlādējamu ierīci, ja visu varu izdarīt no telefona?

    Eduards Fiskovics
    17.10.2015 23:35

    Tāpēc, ka es laikam tizls, pirksti tizli utt, bet man joprojām ir diezgan neērti kratoties trolejbusā pa bruģi, rakstīt sms uz skārienjūtīgā ekrāna, Man joprojām ir stīva pārliecība, ka galējais ērti izmantojamais ar vienu roku ekrāna izmērs ir 4,5. nu OKŌKKK – 4,7. Tālāk jau ir smilšu lāpstiņa, ko īsti ne kabatā iebāzt, ne īsti kaklā nesāt. Krieviem ir tāds teiciens – ņi riba, ņi mjaso. Un te tas pats – ne īsti fotoaparāts (jo ar tādu peles pīz….as izmēra matricu “labas bildes” ir tikpat labas, cik tālu Mēness no Tjanšaņa), ne īsti planšete, jo tāpat īstam darbam neder, tikai sejasgrāmatai, Triperim un vēl in-100-gramam; ne tur normāli dokumentus rediģēt (excel -waaa-haaa-haaa!!!!!), ne bildes apstrādāt – kaut kāds “wannabe bitch light” versija sanāk. A zvanīt.. nu, ko lai saka.. kā jau teicu – zvanīt var arī no 36eur podziņnieka, ne ar ko nav sliktāks. Piedevām, ka saki, zvanīšana un sms ne tuvu nav primārā funkcija. Un kas tad ir primārā? Ponti, un nekas vairāk. Punctum. Peas in Earth :D

    18.10.2015 10:15

    Redz, Tu atkal pieļauj klasisko kļūdu savu viedokli uzskatot par vienīgo pareizo. Ir daudz un dažādi cilvēki, kas dara dažādus darbus ar dažādiem tehnoloģiju rīkiem. Kas der Tev, nederēs citiem un otrādi. Būtiskāk, ka ir izvēles iespējas :)

    Eduards Fiskovics
    18.10.2015 14:03

    Es varu pieļaut, ka cilvēki dara daudz ko uz dažādiem tehnoloģiju rīkiem. Mans viedoklis IR vienīgais pareizais. Man. Citiem to neuzspiežu. Taču man ir bladī hell interesanti, KO tad var tādu “strādāt” ar flagmani pa 900Eur, ko nevar “strādāt” ar neflagmani pa 120Eur? Lielākais cepiens parasti apskatos ir par “ātrdarbību” – spēlītes nebremzē, AntUTu vairāk papagaiļu.. Nu, un apziņa, ka rokā telefonoīds rokā pa 900+Eur uzreiz pastiepj kŗanu garāku bez nekādām tabletēm vismaz par 10 cm. That’s all. Bet ne AntUTu ne spēlītes nekādi nav darbs.. Kaut kā tā.. :D

    Kaspars
    18.10.2015 15:07

    Pamatā jau taisnība ir- izdarīt jau visu var, bet ar dārgo tālruni tas būs vienkāršāk un patīkāmāk- kaut vai tāpēc, ka mazāk velkas. Android gan ir savi trūkumi, kādēļ jebkurš telefons mēdz pakārties, kaut kur aizrīties un tādā garā, bet telefons par 120 EUR to izdarīs daudz biežāk un uzkārsies krietni iglāk. Protams, tie antutu ir smieklīgi, telefons vienā testā parāda tik punktus, taisi otrreiz- jau tik, pēc brīža vēl kaut cik, bet tomēr, 120EUR telefons nekad nespēs uztaisīt tos punktus, kurus dārgais, un dārgais diez vai nokritīs līdz tā 120 EUR telefona labākajam rādītājam. Nevajag noliegt telefonu pielietojumu, viss iet uz to, ka telefons spēs aizvietot datoru krietni lielākajā daļā ikdienas uzdevumu, turklāt asistēt ne vienā vien ikdienas uzdevumā- saziņa, prese, iepirkumi, tagad arī maksājumi un sab.tr biļetes, ID un citas funkcijas. Tas ir izdevīgi- katram cilvēkam ir līdzi savs universālais kareivis, ja agrāk man maks bija pilns ar visādām kartēm un štruntiem, tagad man maka vai nu nav vispār, vai ir ar 1 bankas karti un vienu fizisku ID karti, līdz ar to, vieta, kuru agrāk aizņēma maks, tagad ir telefonam, jo telefonā ir apkopota lielākā daļa informācijas. Visam ir savi pretargumenti, kaut kādi drošības aizspriedumi, bet es… Read more »

    Eduards Fiskovics
    18.10.2015 15:18
    Reply to  Kaspars

    Taisīnība! NFC ir stilīga lietiņa. Tikai jautājums – cik drošs tas ir ilgtermiņā? Un, manuprāt, tā drošums ir apgriezti proporcionāls lietotāju skaitam. Jo vairāk sāks lietot, jo vairāk izdomās, kā to apzagt pie pirmās iespējas. Pieaugs prasības pret drošību, lai to nodrošinātu – jaudīgāki procesori, nopietnākas aizsardzības fīčas, līdz ar to – lielāks akumulators. Cik cilvju es pazīstu, kas staipa līdz rezerves uzlādes ierīci – it kā jau nekas, bet tomēr.. Un skaidru naudu nelietot, tas ir ērti. Man pašam ir tikai kartes. Bet telefonam nav NFC. Pagaidām nejūtu nepieciešamību. Jo karte sver mazāk, kā rezerves akumulators. Joprojām – tas ir mans IMHO. Tāpat, kā preses nepieciešamība dzīvē – neticami, bet jo mazāk lasu presi, jo mierīgāk guļu naktīs. Jo prese mūsdienās – kā tik pasniegt štruntu kā sensāciju. Un tad tev pilns tvapolloutt ar sensācijām. Tantiņ neatļautā vietā pāriet ielu!!!! Ai ai ai – liksim fotoradarus! Uz Kaļiņingradu aizlidoja krievu lidmašīna – ārprāts!!! Latvijas robežas tuvumā novērota Krievijas lidmašīnu klātbūtne!!! Ārprāt, ārprāts!!! Labi, tas cits stāsts. Jā, piekrītu, mūsdienu telefons ir nesalīdzināmi jaudīgāks, kā dators pirms 15 gadiem. Bet uzticēt vienai dzelžu-silīcija-plastmasas kaudzītei visu savu dzīvi ir stipri priekšlaicīgi, IMHO.

    Kaspars
    18.10.2015 15:30

    Par to drošību man ir savs viedoklis- nauda kontā tāpat ir apdrošināta, un tie daži desmiti, kurus tel zādzības laikā varētu notīrīt, tāpat tiks kompensēti, par ko tur tā satraukties? Nozogot fiziski tavu karti, var izdarīt daudz lielāku skādi, jo telefonā nekur neglabājas karšu pilnie numuri, plus kartes aizmugurē esošie 3 cipari vienmēr jāievada pašam, a nozogot karti, viss kā uz delnas, tā kā… Pats par sevi contactless ir ātrāks un ērtāks, es arī vēl ar vien pamatā izmantojo to nekā norēķinus ar telefonu, vienkārši ātrāk, bet man patīk doma, ka ir rezerves opcija.

    Eduards Fiskovics
    18.10.2015 15:48
    Reply to  Kaspars

    Plus vēl pats tel pa 700+ :D Nu, jā tad tie daži desmiti tāds nieks vien būs :D Bet lab-lab, es jau te ar bik par daudz ākstos. A kartes – to, ko nēsā apkārt, taisa kā bezkredītlīnijas, un tur naudu virsū tikai tik daudz, cik vajag. Pirkumus plānojam, bet es zinu, ka tas mūsdienās nav moderni. Kāpēc plānot pirkumus, ja var paņemt ātro kredītu, un samaksāt par pirkumu tā vērtību, plus vēl 2x pārmaksāt par kredīt%. Toties – jaunākais un lielākais aifōns kabatā. Labi. Visa ši mana ļerrr-ļerrr būtība ir tai faktā, ka man (MAN) pietiek ar desire601, visu, ko man vajag darīt, varu izdarīt ar to, un ar kolēģa jauno aifonu tāpat man nav ērti pildīt exceli. Fotoapstrādei neder (hobijs), nu a kas tad ir tas mistiskais “darbs”, kam vajag “ātru” telefonu, un nevar pagaidīt to “briesmīgo bremzi” 1-3 sekundes atšķirībā starp manējo 601 un kolēģa 6s? Cik nervozam tur ir jābūt?! Vienu gan es visu laiku aizmirstu pieminēt – viedtālruņa ļoti nozīmīga (IMHO again) opcija ir GPS. Taču arī te es neredzu būtisku atšķirību starp manu veco ļiruļē un jauno S6edge+

    Janis
    18.10.2015 19:15

    Pirms tam Tu mali kaut, ko par planšetēm bilžu apstrādēm utt, nu murgu Tu gvelz! K0 tad Tu uz tās planšetes apstrādāsi tikko no kabatas izvilktā ziepīša bildes??
    Tad Tu mal par 120 eur telefonu, nu njem lieto to 120 eur telefonu, manā darba specifikā tu to telefonu par 120 eur vari iebāzt khmm sev kabatā :) (Kaspars jau Tev izskaidroja atšķirību star 120eur telefonu un flagmaņiem)
    Tad tu kaut, ko mal NFC tehnoloģiju drošību un tiri piri, zin kā NFC maksājumi būs droši bet Tu tikmēr varēsi braukt savā sabiedriskajā transportā rakstīt sms uz sava 36 eur samsunga pogtelefona un tikmēr nepamanīsi, ka bēglis velk Tev no kabatas ārā Tavu plaņšeti, ziepīšfoķiku un maku ar tavu skaidro baksi un kartēm, bet nu vismaz tavs podziņtelefons būs pie Tevis :)

    Vai varbūt Tu vari doties uz kādu auto forumu un visiem censties ieskaidrot ka vienīgais normālais autiņš ir žigulis, un ka nav atšķirības starp riepām pa 40eur gabalā un 180euro gabalā utt. :)

    Eduards Fiskovics
    18.10.2015 22:08
    Reply to  Janis

    Jānīt, cik tev gadiņu? Es joprojām neesmu saņēmis nevienu sakarīgu atbildi par milzu krutajiem darbiem, ko var darīt uz 6S un edge uc flagmaņiem. Tagad es saņemu uzbraucienus par žiguļiem, opīšiem, nfc superduperdrošumu, bet neesmu saņēmis neko – pilnīgi neko par tiem megagigadarbim, ko jūs uz tiem saviem krutumiem strādājat.

    Janis
    20.10.2015 18:09

    Atvaino tā ka man ir 24, tad daudz sava brīvā laika veltu priekiem gultā:)
    Varbūt Tev arī laiks uzlabot savu dzīves kvalitāti?:)
    1. Vienam 700 EUR ir daudz otram tas nav nekas īpašs, sevišķi ja par tiem iespējams iegādāties labu viedtālruni.
    2. Tavs vecais telefons “lago” visur: internets, e-pasts, navigācija, sinhronizācija, praktiski, lai ko tu darītu tu to izdarīsi lēnāk nekā ar kādu “flagmani” nu ja gribi tad LIETO savu veco telefonu un priecājies:)
    3. Serveriem esi slēdzies klāt caur telefonu?
    4. Kamera ir pietiekoši laba, lai veiktu nelielas sev svarīgas foto fiksācijas.
    5. Kādēļ Tu domā, ka visi kas pērk 700 EUR vērtu telefonu ēd roltonu?? :)
    Šo var turpināt vel ilgi…

    Eduards Fiskovics
    21.10.2015 00:49
    Reply to  Janis

    mans vecais telefons nelago. Ja man jāpagaida, ka GPS ieslēdzas liekas nepilnas pusotras sekundes, neredzu iemeslu pārmaksāt 500Eur, un man to grūti nosaukt par lagu. Kas var lagot e-pastā? Ar serveriem (nu, te es pieļauju, ka nav gluži domāti e-pasta serveri), slēdzies klāt neesmu un arī netaisos, un, pieļauju, ka 70% jaunāko flagtālruņu īpašieku arīdzan ne.
    A priekus gultā izbaudi, cik vien var. Ar gultu vien manai dzīvei ir bik par garlaicīgu. Tak katram savs.

    Skats
    19.10.2015 13:02

    Nu ko var jemties par sliktajām bildēm?
    Ar daudziem telefoniem bildes sanāk labu labās, cik nu ciilvēka acij vispār vajadzīgs. Tā jau ir axioma.

    "Nepraktiskais"
    20.10.2015 11:11

    Eduard, kur rakstīts, ka ar telefona kameru obligāti jāveido mākslas foto? Nu kur tas ir rakstīts? Tāda vienkārša lieta, kā fotografēšana darba vajadzībām – dokumenti, shēmas (ja nav pie rokas skaneris, vai arī attiecīgās shēmas planšete fiziski neielien A3 skanerī) un objektu fotografēšana. Jo labāka kamera, jo skaidrākas bildes un īsāks fokusēšanas laiks. Un protams, ka bildes arī jāapskata telefona ekrānā. A tam vajadzīgs kvalitatīvs displejs. Turklāt, fotografējot objektus dabā, ērti noder GPS. Pēcāk tu vienmēr vari pārliecināties par attiecīgā objekta atrašanās vietu. Un atkal, jo precīzāks būs GPS modulis telefonam, jo labāk. Uzņemot fotogrāfijas, ir tikai pašsaprotami racionāli kaut kā atrakstīt komentārus par bildēm, kā arī grupēt bildes un nevis samest visu vienā čupā. Ir piezīmjgrāmatiņu aplikācijas, kur bez teksta piezīmju veidošanas, var arī veikt “foto piezīmes”, ar iespēju pievienot tekstuālu komentāru. Tas dod iespēju katru bildi sasaistīt ar jēgpilnu objekta nosaukumu un saviem paskaidrojumiem. Visam tam ir vajadzīgs smārtfons un nevis prosta telefona aparāts “tikai zvaniem un SMS”. Jo labāka kamera, jo labāk. Jo labāks displejs, jo labāk. Jo labāks GPS modulis, jo labāk. Jo vairāk atmiņas, jo labāk. Jo labāks telefons, jo dārgāks. Neizbēgami. Cits jautājums, cik konkrētā gadījumā, konkrētiem mērķiem tu esi gatavs atvēlēt naudu aparātam,… Read more »

    Janis
    20.10.2015 18:12

    To Eduardam vari nestāstīt, jo viņš tik tikko iemācījies bakstīt exeli telefonā :)

    Eduards Fiskovics
    20.10.2015 23:42

    Tur jau āķis slēpjas, ka tieši mākslas foto ar peles pī…@s izmēra matricu, kas ir telefonoīdā, uzņemt ir vienkāršāk, kā kādu lietojamu bildi. Protams, dakfeisiem un “tebijues” bildēm der. Nu, principā, mūsdienu jaunatnei jau arī neko citu nevajag. Tādas lietas, kā vienkārši tehniski kvalitatīva nemākslas bilde nevienu nep…s. Lai gan – arī ziepīši gļuko gana daudz krēslā un tumsā, ko var prasīt no telefona.. Par GPS precizitāti telefonos, nesmīdini! Protams, nav tik traki, kā reiz bija, stāvot Vecrīgas centrā tev rāda, ka atrodies Spilves pļavās (tas bija HTC P3300 :D – telefons – jautājums uz Windows bāzes… Uiiiiiiiiii), bet par precizitāti… nu sorrī. 5 metri pa labi pa kreisi ikdienas adreses atrašanai nav nozīmīgi, bet precīzam darbam.. Fotopiezīmes – jā, labi, beidzot kaut cik vērā ņemams arguments. Un tagad – amēram cik % cilvēku izmanto šo visu ikdienā, ka kabatā noteikti jābūt flagmanim? Ne jau flagmaņu esamība ir nejēdzība, bet gan fakts, ka visiem vajag flagmani. Man pakaļa nedeg pagaidīt GPS moduli liekas divas sekundes, tik ļoti lielā laika trūkumā neesmu. Da vispār, ko uzleca man te visi, a es tikai saku, ka nav obligāti jāpērk McLaren, lai varētu normāli pa pilsētu braukt.

    Ivars
    17.10.2015 16:03

    Kad meklēju jaunu glaudīkli, apsvēru domu par HTC One M9, bet 1. to nekur nevarēja dabūt apčamdīt, pabikstīt ieslēgtu, 2. pēc parametriem pārējie bija labāki, nospļāvos, paņēmu S6 un pagaidām esmu laimīgs.

    Jonis Makleods
    17.10.2015 16:14

    Starpcitu, Nokia savos ziedu laikos tā i nesāka normālu izvēlni taisīt. Nokia tā nekad i nepanāca ne Siemens, ne SonyEricsson. Vienīgais, Nokia bija spēciga dzelžu ziņā, korpusa kvalitātē. Pirms touchfoniem man bij SE W715 ar izbīdāmu klavieri… tāda škrobe bija, ka pazaudēju. Kas zin cik vēl ilgi nebūtu touch nopircis, ja nebūtu pazaudzējis.

    Purvavelns
    17.10.2015 16:39
    Reply to  Jonis Makleods

    ko Tu pīpē? Symbians bija pirmais normālais smārtfons (funkciju ziņā) ko Nokia nepanāca ar savu dominanci tirgū pāri par 50%???

    Kaspars
    17.10.2015 19:42

    Visi grandi reiz grimst, tā vienkārši notiek, arī Apple ziedu laiki beigsies, var jau te daži fanboji biksēs čurādami platu muti kliegt, ka Apple ir da best king utt, bet nāks kas cits un Apple paklups, gluži kā Sony, Kodak, Nokia, IBM, vai tas pats HTC, kurš gan nekad nav bijis tāds pasaules grands. Lietas nāk un iet, un tas arī ir labi, kāds no tām kļūdām mācās un ieguvējs ir tikai gala lietotājs.

    Dzintars
    17.10.2015 23:28

    Es tik nesaprotu kāpēc te Sony tiek nolikts iznīkstošo kompāniju vidū. 30% man pazīstamo cilvēku ir Sony telefoni, pie tam visi pat ļoti apmierināti ar tiem. Man personīgi neizskatās, ka viņu telefonus maz pirktu.

    Tā sanācis, ka šobrīd esmu īpašnieks Sony Z3 Compact un iphone 5s. Esmu Android fans, bet patestējot iphone konstatēju, ka tomēr tur ir kaut kas, kas paņem. Tagad nezinu, kuru izvēlēties, kā daily driver un kuru likt pārdošanā.

    18.10.2015 10:13
    Reply to  Dzintars

    Tāpēc, ka par to liecina pārdošanas dati. Mobilo ierīču tirgus ir ļoti nežēlīgs pat ja tev ir tīri labs produkts un kaut kāds pircēju loks. Ar to gluži vienkārši nepietiek. Īpaši apstākļos kad aktīvi savu darbību izvērš visāda kalibra “ķīnieši”.

    Nettwerk
    18.10.2015 00:58

    Interesanta diskusija seit. Bet savaa zinjaa varu piekrist un dalja komentaaru ir vienkaarshi nereaalu lietu saziimeejums. Par HTC veiksmes staasts beidzaas daudzus gadus atpakalj ar visu innovititaati. Nepareiza marketinga strateegjija tikai visu to pastiprinaaja. Protams pastaav teoretiska iespeja atgriezties veiksmes virsotnee, bet tas nenotiksies ne nakamgad, ne aiznaakamgad, ne arii peec 3 gadiem. Musdienas radit ko jaunu, kas liek iesaukties “WOW” ir samera gruuti. Bet nav ne neiespejami. Jaasaka ka Motorola bija lidzigaa poziicijaa. Bet taa teikt Motorolu izglaaba vinju pashu patenti, deelj kaa google vairaak, vai mazaak iegaadaajaas. Liidz ar googles iegaadi un peec pardoshanas pat Lenovo, Motorola ir mainijusi savu strateegjiju un maarketingu. Neteiksim ka Motorola razho telefonus ar labakajaam tehniskaam iespeejaam. Piemeram pedejiem Moto augstaa gala modeljiem nav ne Finger Print, ne tur QI utt. Bet tagad padomajiet kaapeec vinjus dikti sameeraa peerk (leto galu, videjo un augsto galu)? Es nerunaaju par latvijas kontekstu. Ar Huawei samera interesanti peedeejais notikums. Google ljaavusi Huawei izpausties visaa savaa kraashnjumaa, iespeejaas paarstaavot jauno Nexus seerijas augstaako galu. Well done, well done. Es neteiktu ka Huawei razhotu suudiigus telefona modeljus. Bet vesture, ieradums dara savu. Otrkaart nu lai piedod Huawei fani, kamer visi shie MTK, HiKilin utml, tiks paarstaaveeti shaadaa veidaa,… Read more »

    Purvavelns
    18.10.2015 17:45
    Reply to  Nettwerk

    jā, doma ir skaidra. bet vēsture stāsta dīvainas lietas… kādreiz motorolla taisīja krutus procesorus, tos, kas bija āboliem vēderā. viss mainās.

    Gurtais
    19.10.2015 08:54

    Man vēl tagad kā otrais telefons ir vecais labais 2009 gada HTC Hero ar 1.5 andrīti :)

    Purvavelns
    20.10.2015 13:25

    offtopiks, bet tiem, kas te runā par mob.telefona fotogrāfiju derīgumu tikai cenas nofočēšanai veikalā utt. Kadrs uzņemts ar jauno Lumiju. Taisam vaļā lielo bildi un aplūkojam detaļas.
    http://connect.dpreview.com/files/p/cms_posts/6960876743/lumia_sample.jpg

    imantsss
    20.10.2015 18:43
    Reply to  Purvavelns

    Nice!

    KKTK
    21.10.2015 19:50

    Es laikam esmu vecs, iesīkstējis un jaunumus nezinošs tips. Man HTC tomēr ir labs telefonu, bet LG ir putekļu sūcēju ražotājs.

    Reklāma