Web Analytics
More
    Reklāma

    Steam: Virtuālās realitātes brilles izmanto tikai 3.4 miljoni spēlētāju visā pasaulē

    Jaunākie raksti

    Videospēļu pārdošanas platforma Steam publiskojusi 2022. gada pirmā mēneša datus par aktīvo virtuālo realitātes (VR) briļļu lietotāju skaitu, kas pakāpeniski turpina augt.

    Šī gada janvāri spēlētāju skaits, kas izmanto virtuālās realitātes brilles, sasniedzis 3,4 miljonus, kas ir augstākais rādītājs, un sastāda 2,14% no kopējā Steam lietotāju skaita. Neizklausās daudz, tomēr padomājot, ka šīs iespējas ir pieejamas vien pāris gadus, negribētos to nopelt. Aktīvo lietotāju skaits audzis par 450 tūkstošiem, salīdzinot ar 2,95 miljoniem 2021. gada decembrī, kas varētu būt saistīts ar svētku periodu, kad cilvēki dāvanās saņēmuši VR brilles. Kopējais pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir 29,5%.

    Reklāma

    Avots: Valve

    Lielākā daļu šajā produktu grupā aizņem Meta (iepriekš Facebook) Quest 2 brilles ar 46,02%, un metaversa kontekstā tās kļūs arvien svarīgākas. Brilles ir spējīgas darboties bez atsevišķi pieslēgta datora, tomēr jebkurā gadījumā liela daļa lietotāju izmanto Steam servisu. Kopā ar citiem Quest produktiem, Meta dominē VR briļļlu tirgū ar 67,3%, tad seko Valve ar 14,4%, un HTC ieņem trešo vietu ar 11,2%. Microsoft aizņem 5% no tirgus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    REALAIS
    10.02.2022 14:20

    Man personīgi interesē Playstation VR2, kas iznāks šogad. Vienīgi cena noteikti nedaudz atbaidīs. Visticamāk PSVR2 izmaksās vairāk nekā PS5 pats.

    Reklāma